xbox σε monitor H.Y. ΓΙΝΕΤΕ ?

Reaction score
0
Ξέρει κανείς πώς είναι δυνατόν να συνδέσω το xbox 1 με ένα monitor στην είσοδο vga ?

Reaction score
2
Διαβάστε προσεκτικά τα γραφόμενα στο σύνδεσμο. Το xbox βγάζει έξοδο χρωμοδιαφορών μέσω του ανάλογου καλωδίου που πωλείται και στην ιστοσελίδα του συγκεκριμένου προιόντος. Το δε προιόν είναι κατάλληλο και για εγγραφέα dvd με αντίστοιχη έξοδο.

Reaction score
0
Αντιγράφω από το manual:
** The manufacturer of the Xbox disables the high-definition video output on the PAL version
Xbox (sold in Europe, Australia, NZ, Hong Kong etc.), so it cannot work normally with the X2VGA
2TM.
Πάντως ευχαριστώ για τισ γρήγορες απαντήσεις και το ενδοιαφέρων.

minas

Πισιά
Reaction score
4.208
Φίλε nbas, εννοείται ότι για να ενεργοποιηθεί το component out, πρέπει να αλλάξεις και στην EEPROM το πρότυπο εικόνας σε NTSC. Εφόσον προμηθευτείς και το κατάλληλο καλώδιο, πλέον η υποστήριξη HD αναλύσεων είναι απλά μια επιλογή από το μενού.
Από τη δική μου εμπειρία πάντως, το 1080 είναι λίγο υπερβολικό. Προφανώς το υποστηρίζει, αλλά αφενός δεν υποστηρίζεται αρκετά σε παιχνίδια, και το upscaling σε video (με το κατάλληλο software βέβαια) δεν είναι ικανοποιητικό. Καλύτερα να χρηισμοποιήσεις μέχρι 720p που είναι καθ'όλα λειτουργικό. Ειδικά δε αν το συνδυάσεις με προβολέα, το xbox μπορεί να γίνει ενας media player εξαιρετικής απόδοσης για το κόστος του...

Reaction score
2
Aυτό απλώς σημαίνει ότι δε μπορεί να δώσει αναλύσεις μεγαλύτερες από 576ι μέσω εξόδου συνιστωσών, δουλειά που έτσι και αλλιώς κάνει αυτή η συσκευή. Το δικό μου ατσιπάριστο pal xbox, πάντως,δουλεύει κανονικότατα με συσκευή παρόμοιας τεχνολογίας συνδεδεμένο σε οθόνη υπολογιστή και η είσοδος αναγνωρίζεται ως 576 component interlaced. Mε λίγα λόγια, δε χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο ο χρήστης για να ενεργοποιήσει την έξοδο συνιστωσών σε pal σήμα από το να συνδέσει το καλώδιο. Τα υπόλοιπα(ανέβασμα της ανάλυσης) τα κάνει η συσκευή.

Reaction score
0
Aυτό απλώς σημαίνει ότι δε μπορεί να δώσει αναλύσεις μεγαλύτερες από 576ι μέσω εξόδου συνιστωσών, δουλειά που έτσι και αλλιώς κάνει αυτή η συσκευή. Το δικό μου ατσιπάριστο pal xbox, πάντως,δουλεύει κανονικότατα με συσκευή παρόμοιας τεχνολογίας συνδεδεμένο σε οθόνη υπολογιστή και η είσοδος αναγνωρίζεται ως 576 component interlaced. Mε λίγα λόγια, δε χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο ο χρήστης για να ενεργοποιήσει την έξοδο συνιστωσών σε pal σήμα από το να συνδέσει το καλώδιο. Τα υπόλοιπα(ανέβασμα της ανάλυσης) τα κάνει η συσκευή.

Κε Γιώτα τι είδους συσκευή έχετε εσείς?
Δώστε μου παρακαλώ περισσότερες πληροφορίες.
Τιμή, από που θα την προμηθευτώ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

minas

Πισιά
Reaction score
4.208
Προφανώς παρεξήγησες τη λογική της εξόδου συνιστωσών που περιέγραψα. Το ότι ρυθμίζεις σαν πρότυπο εικόνας το NTSC απλά επιτρέπει την ενεργοποιήση του compnent out για HD αναλύσεις. Διαφορετικά η μέγιστη δυνατή ανάλυση δεν θα ήταν 576, αλλά 480 γραμμές.
Η συσκευή που περιγράφεις κάνει transcoding του σήματος σε RGB. Μάλλον είναι η μοναδική λύση αν δεν θέλεις να πειράξεις την EEPROM και δεν έχεις οθόνη που να υποστηρίζει είσοδο YPbPr...

Reaction score
2
Μα, δε νομίζω ότι λέμε κάτι διαφορετικό. Pal xbox= 576i (μέγιστη ανάλυση παιχνιδιών και μενού). NTSC xbox( 480p, 720p, 1080i για το μενού και ως προς τα παιχνίδια ανάλογα με την υποστηριζόμενη ανάλυση). Επίσης, κακώς έχει επικρατήσει αυτές οι συσκευές να ονομάζονται transcoders, δεδομένου ότι πέρα από από μια απλή μετατροπή σήματος από μια μορφή σε μια άλλη, εφαρμόζουν επίσης και ανέβασμα συχνότητας και ανάλυσης, έστω και σε απλή μορφή. Στη δική μου οθόνη παίρνει η συσκευή το 720Χ576 50 hz YPbPr σήμα και το μετατρέπει σε 1600Χ1200 75hz rgb και αυτό ανεξαρτήτως από την υποστηριζόμενη ανάλυση του ίδιου του xbox και του εκάστοτε
χρησιμοποιούμενου παιχνιδιού.

minas

Πισιά
Reaction score
4.208
Συμφωνούμε :)
Επίσης έχεις δίκιο ότι το "transcoder" δεν είναι επαρκής όρος για να περιγράψει και το upscaling, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι κρίμα να κάνεις upscale εξωτερικά το 576, τη στιγμή που μπορείς να πάρεις native 720p από την πηγή. Παρεμπιπτόντως, πρέπει να είναι ελάχιστα τα παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν 720p αλλά ακόμη και έτσι, ο βασικός λόγος που θέλω το 720p είναι video playback :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv