Yamaha 2.1 + ηχεία?

Reaction score
0
Καλησπερα σας χαιρετω ως καινουριος και ζηταω την αποψή σας καθως ενδιαφερομαι να στησω ενα ηχοσυστημα στο σαλονι μου των 15-20τ.μ. το μπατζετ ειναι γυρω στοα 800.

1) Εχω καταλήξει σε έναν εκ των Yamaha A-S500 , R-S500 και R-N500 . Με ενδιαφέρει πολή η συνδεσιμότητα γιαυτο και έχω απορρίψει την καινούρια σείρα 501 που δεν έχει ουτε μπλουτουθ. Επίσης το ραδιο και το networking ειναι μπονους αλλα δεν θα ήθελα να συμβιβαστω σε ποιοτητα ηχου. Οποτε αν μου πειτε οτι και οι 3 εχουν την ιδια ποιοτητα θα προτιμησω τον R-N500 αλλα επειδη εχω ακουσει οτι οταν μπαινει το ραδιο και τα dac μεσα σε ενισχυτες αυτου του επιπεδου η ποιοτητα φθίνει, θα ηθελα μια γνωμη.

2) Σε ηχεία που θα τον συνοδευσουν θα ήθελα αποκλειστικα δαπεδου και εχω καταληξει στα παρακατω

-Monitor Audio MR4
http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia-hi-fi/ixeia-dapedou/monitor-audio-mr4-timi.html#prettyPhoto

(πιστεύετε οτι θα μπορουσα να πάω στα mr6 η ειναι "πολλά" για τον ενισχυτη και τα τετραγωνικά μου?

-Dali zensor 5
http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia-hi-fi/ixeia-dapedou/dali-zensor-5-black-timi.html

-Magnat monitor supreme 2002
http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia-hi-fi/ixeia-dapedou/magnat-monitor-supreme-2002-timi.html
(μήπως το πιο ''μικρο'' μοντελο 1001 θα ταιριαζε καλυτερα με τον ενισχυτη μου?)

τα wharfdale vardus μου τα εχουν απορριψει διαφοροι γνωστοι.

Γενικα είμαι ανοιχτος σε προτασεις και γνωμες, είδικα στο θεμα τον ηχείων. Ακούω αρκετή ηλεκτρονική μουσικη , οπότε ο όγκος ειναι ένα θέμα αλλα και κλασσικη δωματίου αρά θελω και μια σχετική ποιότητα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Reaction score
1.173
Δεν έχω ακούσει κάποια από τα παραπάνω αλλα με τα magnat που πρότεινες θα έβαζα δίπλα και αυτό .

Μιας και τα δύο ειναι διαθέσιμα στις οδες δεν έχεις να χάσεις κάτι να ρωτήσεις έναν μπορείς να τα ακούσεις μαζί.

Αν και ξεφεύγει από το μπάτζετ σου......

Καλές αγορές.

Reaction score
0
Ευχαριστώ για την απάντηση.O ενισχυτής που προτείνεις έχει και δέκτη ραδιοφώνου πράγμα που μας ξαναφέρνει στην ερώτηση που έθεσα παραπάνω. Παιδιά περιμένω συμβουλές.. βοηθήστε!

Reaction score
3
Χαίρετε,
Λοιπόν για οποιονδήποτε ενισχυτή yamaha θα σου πρότεινα μόνο τα ηχεία dali zensor 5 γιατί έχουν tweeter καλό...Τα άλλα έχουν tweeter metal (για πολυωρη ακροαση ηλεκτρονικής μουσικής απλα δεν κάνουν) .........τα ηχεία magnat δεν τα προτείνω (εχω ακούσει 3 magnat ηχεια) γιατι έχουν πολυ σκληρό ήχο
με αρκετό μπάσο και γενικά κουραστικό ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟ......ισως για μένα τα χειρότερα ηχεία. Τα monitor audio αυτα δεν τα ξέρω αλλα έχοντας
ακούσει αλλα μου φανήκανε λαμπερά και με μπάσο πιεσμένο όπως και πιεσμένος ο ήχος μου ακούγεται γενικώς στα εισαγωγικα της Monitor Audio.
τωρα οσον αφορα την ποιότητα του ήχου στους 3 ενισχυτές .....δεν ξερω πάντως απο συνδεσιμότητα ο rn 500
ΣΧΙΖΕΙ και στο hi fi choice λεγανε για εναν ΤΙΜΙΟΤΑΤΟ ΠΟΛΥΕΝΙΣΧΥΤΗ με ισορροπημένο ήχο....
ελπίζω να βοήθησα ............

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Στην κατηγορια που κινεισαι εκτος απο τα πολυ καλα Dali τσεκαρε και Tannoy V4 καθως και Q-Acoustics 2050i. Οι ολοκληρωμενοι της Υamaha ειναι εξαιρετικο value for money, πχ ο A-S500.

Reaction score
0
Κατ'αρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας , όντως με βοήθησαν.

Τελικά πηρα τον Yamaha A-S501 γιατί έχει και DAC ενσωματωμένο + το ανταπτορακι bluetooth που το συνοδευει ειναι στη μιση τιμη απο το αντίστοιχο του 500αρι. Καλός ακούγεται μεχρι στιγμής άλλα δεν τον εχω γκαζώσει και πολύ. Αυτο που με χαλάει λίγο είναι πού ολα τα controls ειναι πλαστικά. Το εξαιρετικο όμως ειναι οτι το knob της έντασης ειναι motorized, δηλαδή όταν αλλαζω την ενταση απο το τηλεχειριστήριο κουνιέται και το φυσικο knob, οπότε ξέρεις ανα πάσα στιγμή που βρίσκεσαι.

Τον ενισχυτή τελικά τον συνδύασα με ενα ζευγάρι μεταχειρισμένα B&W 603 s2 (http://www.bowers-wilkins.com/Downloads/Product/Archive/ENG_FP10331_DM603-S2_info_sheet.pdf)και στο μέλλον ίσως βαλω και ενα γουφερ. Προς το παρών το μονο θέμα είναι οτι ενώ στις ψηλές εντάσεις ο ήχος είναι και ζωντανός και ποιοτικός και φυσικός δεν βλέπω την ίδια ποιότητα όταν η ένταση βρισκεται κατω απο το "παρα τεταρτο".

Ισως όμως και να μην έχουν τοποθετηθεί κατάλληλα στον χώρο μου.

Αυτα αγαπητοί συμφορουμίτες.
Τωρα σκεφτομαι αν αξίζει να κανω bi-wire μιας και υποστηριζεται και απο τον ενισχυτή και απο τα ηχεία.. Τι λέτε?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.530
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Καλύμνιος