YAMAHA A-S2000 Vs A-S1000

Reaction score
122
Απάντηση: YAMAHA A-S2000 Vs A-S1000

Το benchmark νομίζω έχει και attenuators για τις xlr εξόδους που νομίζω είναι ο καλύτερος τρόπος να παρακαμφθεί το πρόβλημα. Σίγουρα όταν ρυθμιστούν στη σωστή τιμή τους δεν θα ακούγεται κάποια παραμόρφωση από το min στο max.

Reaction score
117

Δοκίμασα τον A-S2000 μου ως τελικό χρησιμοποιώντας ως προ το Benchmark Dac1-Pre. Το Benchmark έχει τόσο Balanced όσο και unbalanced εξόδους. Πριν τη δοκιιμή αυτή είχα ταυτόχρονα συνδεδεμένες και τις δύο εξόδους αυτές στον ενισχυτή, στις αντίστοιχες εισόδους του Cd. Η Balanced υπερτερούσε παντού κατά την άποψή μου, δίνοντας πιο καθαρό και αναλυτικό αποτέλεσμα, πιο εκτεταμένο εύρος συχνότητας και κυρίως μεγαλύτερες σκηνικές διαστάσεις. Με την unbalanced σύνδεση μόνο σε κάποια κομμάτια οι φωνές έμοιαζαν να πλησιάζουν περισσότερο και να είναι εστιασμένες στο κέντρο, οπότε σε πιο μικρές εντάσεις το αποτέλεσμα ήταν πιο φιλικό ως πιο άμεσο και κοντινό. Εάν ήταν να επιλέξω μόνιμα μεταξύ των δύο, σίγουρα η Balanced σύνδεση υπερτερεί και συνεπώς ο A-S2000 σε σχέση με τον A-S1000.
Τώρα στη δοκιμή του YAMAHA ως τελικού. Συνέδεσα την unbalanced έξοδο του Benchmark στο main direct του ενισχυτή ενώ η balanced σύνδεση έμεινε ως είχε συνδεδεμένη στο CDBAL του ενισχυτή ώστε να υπάρχει ξανά δυνατότητα συγκρίσεων. Ο ήχος με προενίσχυση Benchmark έγινε πιο μαλακός με πιο γλυκές αποσβέσεις και πεντακάθαρος. Η ανάλυσή του έγινε όμοια με την balanced σύνδεση (που δεν την άλλαζα με τίποτα) και συνάμα ένα λίγο πιο γλυκό αποτέλεσμα μεγαλύτερης τονικής ακρίβειας. Υπάρχει μόνο ένα σημείο που θα ήθελα καλύτερο αποτέλεσμα. Οι διαστάσεις της σκηνής μοιάζουν με εκείνες της unbalanced εισόδου του Cd, είναι δηλαδή μικρότερες της Balanced σύνδεσης που χρησιμοποιεί τον YAMAHA ως ολοκληρωμένο. Εάν υπήρχε Balanced είσοδος στον τελικό θα ήταν καταπληκτικό το αποτέλεσμα. Και δεν είναι θέμα Benchmark διότι αυτό δίδει και το Balanced αποτέλεσμα. Νομίζω είναι η μετατροπή του σήματος από unbalanced σε balanced που γίνεται τόσο στη είσοδο του CD όσο και στην είσοδο main direct του τελικού.
Και μια ερώτηση προς τους φίλους του site. Η σκηνική εικόνα αυτή μέσω της unbalanced εισόδου γίνεται να αυξηθεί σε διαστάσεις με χρήση άλλου προενισχυτή ή αυτή η μετατροπή του σήματος - εφόσον αυτή είναι η αιτία - πάντα θα περιορίζει ομοίως κάθε συνδιασμό προενίσχυσης?

Reaction score
117

Αγαπητοί φίλοι πιστεύετε ότι θα άξιζε μια προσπάθεια μετατροπής του A-S2000 σε balanced τελικό? Δηλαδή από την είσοδο CdBal χρησιμοποιώντας τις XLR υποδοχές του ενισχυτή, με την κατάλληλη μετατροπή να πάει το σήμα μετά τον μετατροπέα (από unbalanced σε balanced) στην είσοδο main direct του τελικού. Έτσι όλες οι άλλες θέσεις του επιλογέα θα τον χρησιμοποιούν ως ολοκληρωμένο και η είσοδος CdBal ως Balanced τελικό. Τι λέτε θα το τολμούσατε? Μπορεί να γίνει αυτό σε κάποιο κατάστημα σωστά, να μη μου καταστρέψουν το μηχάνημα δηλαδή?

Reaction score
117

Μπορείς να κατεβάσεις από το παρακάτω link το service manual (5 parts).

http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=43209

Όταν τα κατεβάσεις και τα 5, κάνε unzip.

Μου φαίνεται δύσκολο να την κάνεις την τροποποίηση.
Φίλε Γιάννη ευχαριστώ !!! Η οποιαδήποτε επέμβαση στο μηχάνημα χωρίς το manual θα ήταν αδύνατη.

Φιλικά Γιώργος

Reaction score
1.656

Ως κάτοχος είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος για την ποιότητα του ενισχυτή σε σχέση με την τιμή του.

Μια παρατήρηση σχετικά με τη σύνδεση balanced όταν χρησιμοποιείται με dac: Θα πρέπει το dac να έχει ρυθμιζόμενη balanced έξοδο ώστε να ματσάρει με την χαμηλή τάση εισόδου (2.8 V) του yamaha. Ειδάλλως υπάρχει σοβαρή παραμόρφωση στην αναπαραγωγή μουσικής.

Το πρόβλημα αυτό το είχα με το dacmagic και το έλυσα χρησιμοποιώντας αυτό στη μεταξύ τους σύνδεση.

Τώρα πλέον αντί του dac έχω το αντίστοιχο network player της yamaha όπου προφανώς δεν υφίσταται το ίδιο πρόβλημα, όπως και με το αντίστοιχο cd player.

Επιβεβαιώνω αυτά που γράφει ο φίλος παραπάνω. Παίζει καλύτερα με balanced αλλά υπερφορτώνει την είσοδο. Ευτυχώς το DAC μου έχει volume control και μάλιστα η τάση του σήματος ελέγχεται από το τσιπ επεξεργασίας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.062
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp