Yamaha CD-S2100...

Reaction score
391
Αγαπητέ Θέμη, καλησπέρα.
Θα σου πρότεινα να μη βιαστείς να κάνεις κάποια κίνηση αγοράς νέου μηχανήματος για την κάλυψη ψηφιακών αναζητήσεων.
Αν είδες στο προτελευταίο τεύχος του ΗΧΟΥ 486,αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους τα δικτυακά player όπως το SONY HAP-Z1ES και το MARANTZ NA-11S1,τα οποία παίζουν όλα τα καινούργια αρχεία μουσικής.
Πάντως υιοθετώντας την πρόταση σου,καλόν θα ήταν κάποιος γνώστης να μας κάνει μια κατανοητή περιγραφή των καινούργιων αρχείων [flac,pcm,dsd],με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους.
Αυτό αφορά κυρίως τους άνω των 50,μιας και οι νεώτεροι θα τα παίζουν στα δάκτυλα τους.
ευχαριστώ.

Reaction score
145
Αγαπητέ Θέμη, καλησπέρα.
Θα σου πρότεινα να μη βιαστείς να κάνεις κάποια κίνηση αγοράς νέου μηχανήματος για την κάλυψη ψηφιακών αναζητήσεων.
Αν είδες στο προτελευταίο τεύχος του ΗΧΟΥ 486,αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους τα δικτυακά player όπως το SONY HAP-Z1ES και το MARANTZ NA-11S1,τα οποία παίζουν όλα τα καινούργια αρχεία μουσικής.
Πάντως υιοθετώντας την πρόταση σου,καλόν θα ήταν κάποιος γνώστης να μας κάνει μια κατανοητή περιγραφή των καινούργιων αρχείων [flac,pcm,dsd],με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους.
Αυτό αφορά κυρίως τους άνω των 50,μιας και οι νεώτεροι θα τα παίζουν στα δάκτυλα τους.
ευχαριστώ.
φιλε μου εχεις δικιο και εγω μαθαινω απο την κορη μου

I

iason

Guest
YAMAHA CD s2100 και ενισχυτής Yhamaha s2100 το ταίρι του δηλαδή με Triangle alpha signature και πικ-απ acoustic solid ολα καλά τα συνοδα .Αποτέλεσμα κατά τη προσωπική μου αντίληψη και γούστο , stassen 31-5-2014 010.JPG stassen 31-5-2014 013.JPG πολύ μέτριο.Μάλον δεν με πάει η YHAMAHA.:errwhat:Kρίμα.

Reaction score
1.188
Ποτέ δεν μού «έκατσαν» τα Triangle...
Όποτε τα άκουσα, με όποια μηχανήματα και αν τα άκουσα ήταν απογοήτευση. :oops:

Last edited:

Reaction score
1.188
η τιμη του αναμενεται στα 2150,τελικη,πως σας φαινεται;
Αν σκεφτείς ότι πολύς κόσμος δίνει (ή έδινε τέλος πάντων προ κρίσης...) πολλά Κ € για αστεία CD players με μηχανισμούς CD-rom Η/Υ από hali-end βιοτεχνιούλες τότε η τιμή του είναι πολύ καλή.

Δεν έχω ακούσει ακόμα το CD-S2100, αλλά το CD-S2000 που έχω εγώ θα το χαρακτήριζα ως χειρουργικό εργαλείο. Βγάζει όλη την πληροφορία από το δισκάκι ακριβώς όπως είναι αποθηκευμένη. Χωρίς να προσθέτει, να αφαιρεί, να χρωματίζει ή να εξωραΐζει τίποτα. Πραγματικά με αυτό το εργαλείο μπορείς να ακούσεις και να κρίνεις κάθε λεπτομέρεια της κάθε εγγραφής. Φαντάζομαι ότι τα ίδια πάνω κάτω θα πρέπει να ισχύουν και για το CD-S2100.

Reaction score
145
Αν σκεφτείς ότι πολύς κόσμος δίνει (ή έδινε τέλος πάντων προ κρίσης...) πολλά Κ € για αστεία CD players με μηχανισμούς CD-rom Η/Υ από hali-end βιοτεχνιούλες τότε η τιμή του είναι πολύ καλή.

Δεν έχω ακούσει ακόμα το CD-S2100, αλλά το CD-S2000 που έχω εγώ θα το χαρακτήριζα ως χειρουργικό εργαλείο. Βγάζει όλη την πληροφορία από το δισκάκι ακριβώς όπως είναι αποθηκευμένη. Χωρίς να προσθέτει, να αφαιρεί, να χρωματίζει ή να εξωραΐζει τίποτα. Πραγματικά με αυτό το εργαλείο μπορείς να ακούσεις και να κρίνεις κάθε λεπτομέρεια της κάθε εγγραφής. Φαντάζομαι ότι τα ίδια πάνω κάτω θα πρέπει να ισχύουν και για το CD-S2100.
εχω μεγαλη περιεργεια να διαβασω σχολια και test για τα 2 νεα CD Yamaha,εννοω το 2100 και το 3000 γιατι η διαφορα της τιμης ειναι υπερδιπλασια 2150 και 4800, χρησιμοποιουν τον ιδιο μηχανισμο αναγνωσης,η δεξια μεσα πλευρα με τον τοροειδη μετασχηματιστη και ολο το κυκλωμα ειναι ιδια,το κουτι ειναι ιδιο και η μονη διαφορα ειναι στην αριστερη πλευρα που αφορα το ψηφιακο κομματι,ES 9016 με ES 9018 και απλο μετασχηματιστη.

Reaction score
1.188
Προφανώς θα υπάρχουν κι άλλες κατασκευαστικές διαφορές πέρα από αυτές που φαίνονται με το μάτι. Εξάλλου το CD-S2100 ζυγίζει 15,6 κιλά ενώ το CD-S3000 είναι 19,2 κιλά.
Σίγουρα όμως το CD-S2100 θα είναι πιο value for money.

Reaction score
145
Προφανώς θα υπάρχουν κι άλλες κατασκευαστικές διαφορές πέρα από αυτές που φαίνονται με το μάτι. Εξάλλου το CD-S2100 ζυγίζει 15,6 κιλά ενώ το CD-S3000 είναι 19,2 κιλά.
Σίγουρα όμως το CD-S2100 θα είναι πιο value for money.
ετσι πιστευω και εγω

Reaction score
767
και μενα με αρεσει να βλεπω στο ρακ ομορφα μηχανακια οπως τα yamaha εδω...

αλλα αν αγοραζα τωρα, δεν θα πηγαινα σε τετοια μηχανακια...αλλα σε λυση dac-pc...
εχω παψει πολυ καιρο τωρα να αγοραζω δισκακια για ν ακουω μουσικες...ποιος ο λογος να πληρωσει κανεις, εναν οντως πολυ καλο μηχανισμο transport κλπ κλπ, αν εχει το πολυ καμια 50αρια δισκακια που ακουει και ολα τα υπολοιπα ειναι αυλα...

περνας και τα 50 αυτα δισκακια σου στο πισι και ακους κι αυτα απο κει :D

το οτι ειναι και καλο usb dac και μπορω να το χρησιμοποιησω και με pc, δεν αναιρει το γεγονος οτι πληρωνουμε και για τη κατασκευη του transport...οποτε, αντι ολων αυτων, αντι να παω πχ στο yamaha 2100 ή 3000 ή χψω player, θα πηγαινα απευθειας σ ενα ντακ αντιστοιχης κατηγοριας τιμης και παπαλα...μετα σκληροι δισκοι και νταουνλοαντινγκ:D

Reaction score
1.188
Δεν είναι ακριβώς έτσι... Κι εγώ ακούω κυρίως από PC και σκληρό NAS. Ομως πολλές φορές θέλεις να ανάψεις το μηχάνημα να βάλεις ένα δισκάκι CD να ακούσεις.Σού φέρνει ένας φίλος σου ένα CD να ακούσετε. Πήρες μία εφημερίδα και είχε ένα ωραίο CD δώρο. Τι κάνεις; Αναψε το PC περίμενε να bootάρει, τρέξε EAC κάνε digital extraction, βάλε πληροφορία στα κομμάτια. Ανοιξε τον player, φώρτωσέ τα για να τα ακούσεις... Ασε καλύτερα, βαρέθηκα...

Οχι ότι κι εγώ δεν την κάνω αυτή την διαδικασία συνεχώς, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι χρειάζεται και ένα CD player για να ακούς πιο εύκολα και πιο γρήγορα την αγαπημένη σου μουσική....

Reaction score
767
Δεν είναι ακριβώς έτσι... Κι εγώ ακούω κυρίως από PC και σκληρό NAS. Ομως πολλές φορές θέλεις να ανάψεις το μηχάνημα να βάλεις ένα δισκάκι CD να ακούσεις.Σού φέρνει ένας φίλος σου ένα CD να ακούσετε. Πήρες μία εφημερίδα και είχε ένα ωραίο CD δώρο. Τι κάνεις; Αναψε το PC περίμενε να bootάρει, τρέξε EAC κάνε digital extraction, βάλε πληροφορία στα κομμάτια. Ανοιξε τον player, φώρτωσέ τα για να τα ακούσεις... Ασε καλύτερα, βαρέθηκα...

Οχι ότι κι εγώ δεν την κάνω αυτή την διαδικασία συνεχώς, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι χρειάζεται και ένα CD player για να ακούς πιο εύκολα και πιο γρήγορα την αγαπημένη σου μουσική....
συμφωνω ως προς την υπαρξη και player στο συστημα...αλλα προσωπικα δεν θα πηγαινα σε player των 2000+ ευρω, για να χω καμια φορα την ευκολια, που οντως, ενα δισκακι προσφερει...το βαζεις, πατας play και παπαλα...

ενα απλο player για τετοιου ειδους ακροασεις, κανει μια χαρα...και παλι προσωπικη αποψη

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.626
Members
38.582