Yamaha CDR HD 1500

Reaction score
14
Μια πολύ βολική συσκευή CDR/CD-player/Hard disk player από την Yamaha (επιτέλους... γα το HD)
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο από άλλο κατασκευαστή.

Η συγκεκριμένη συσκευή μόνο και μόνο επειδή φέρει 200άρη δίσκο (κατά δήλωση μεγάλης αλυσίδας της ελληνικής αγοράς...400άρη)νομίζω ότι έχει θέση σε όλα τα σπίτια.
(Εκτός από αυτά των hiend-άδων :happy_8: )

Στις "αδυναμίες" τις η ανυπαρξία συμπιεσμένων φορμά. Κάτι που όμως δεν θα προβληματήσει τον....
ανέμελο χρήστη.
Τα (μεταξύ) 3.000 και 6.000 (κατά την "ελληνική" αλυσίδα), ασυμπίεστα τραγούδια...ανα πάσα στιγμή διαθέσιμα...μάλλον θα καταρρίψουν τις όποιες αντιρρήσεις των mp3-άκηδων. :happy_2:

Στα υπερ-θετικά της η ευκολία χρήσης της (καμμία σχέση με htpc) και η άμεση προσπέλαση τεράστιας κυριολεκτικά δισκοθήκης. :cool_4:

Και είναι και μαύρη....γουστάρω! :bravo:

Attachments

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Προσυπογραφω οσα λεει ο φιλος Νικος Preve μιας και ειμαι εδω και 15 μερες ευτυχης κατοχος της συσκευης αυτης .
Ο δισκος ειναι 250GB , IDE . Χωραει περι τα 380 CDs ασυμπιεστα !!!!
Κοστος περι τα 600 ευρω (περιλαμβανομενου και του σκληρου).

Reaction score
14
Κυκλοφορει χρονια στην αγορα,παλιοτερα ειχε αλλο κωδικο και πιο μικρο δισκο.Απλα εχει ξεπεραστει σαν ιδεα απο αυτο εδω

http://www.cambridgeaudio.com/summa...640H Music Server - with AudioFile technology

Από τα λίγα "πεταχτά" που διάβασα πρόκειται για απίστευτη συσκευή.

Το "1500" μου άρεσε/αρέσει πολύ, το "640Η" όμως είναι αυτό που ονειρευόμουν.
Θεωρώ ότι δεν αφορά τον μέσο χρήστη/ακροατή, αλλά μόνο την μερίδα εκείνη του κόσμου που ζει σε...δικτυωμένο σπίτι...και γνωρίζει και τι να το κάνει. (Το δίκτυο, το USB, το onscreen interface κλπ κλπ)
Όχι ότι δεν θα δουλέψει και για την "πεθερά" μου...απλά θα πάνε χαμένες οι δυνατότητες.

Thanks Tanto! ;-)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Yamaha CDR HD 1500

Προσυπογραφω οσα λεει ο φιλος Νικος Preve μιας και ειμαι εδω και 15 μερες ευτυχης κατοχος της συσκευης αυτης .
Ο δισκος ειναι 250GB , IDE . Χωραει περι τα 380 CDs ασυμπιεστα !!!!
Κοστος περι τα 600 ευρω (περιλαμβανομενου και του σκληρου).
για να ρωτήσω λοιπόν μιας που με ενδιαφέρει μία τέτοια συσκευή εδώ και πολύ καιρό....

α) αλλάζει ο σκληρός για να βάλουμε π.χ. ένα 500gb ;

β) μπορούμε να περάσουμε στην συσκευή τραγούδια που έχουμε αποθηκεύσει στο Pc ;

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Re: Yamaha CDR HD 1500

για να ρωτήσω λοιπόν μιας που με ενδιαφέρει μία τέτοια συσκευή εδώ και πολύ καιρό....

α) αλλάζει ο σκληρός για να βάλουμε π.χ. ένα 500gb ;
Φοβάμαι ότι θα έχουν κάνει κάποια φουστιά σε κάποιο firmware και μάλλον δεν θα γίνεται.

β) μπορούμε να περάσουμε στην συσκευή τραγούδια που έχουμε αποθηκεύσει στο Pc
Όχι. Για αυτό και ενθουσιάστηκα με το 640Η που πρότεινε ο Tanto.

Reaction score
14
Ε...χμμ.... έχουν και μια... "μικρή" διαφορά στην λιανική τους. :roll:

Το ένα έχει 6 κατοστάρικα και το αλλο 10.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Αγαπητε Σπυρο και Νικο ο "σκληρος" ειναι εναλλακτος . Δεν εχω δοκιμασει αλλον περα των 250GB . Ειναι ομως ενας 250αρης IDE εμποριου με ρυθμιση jumpers στη θεση slave .
Δεν μπορει να κατεβασει αλλα δεδομενα οιασδηποτε μορφης πλην ηχητικων ασυμπιεστων οπως οποιοδηποτε αλλο επιτραπεζιο CD-recorder (απο αναλογικη , οπτικη και ομοαξονικη θυρα εισοδου) . Διαθετει και θυρα RS232 για διαχειριση μονο της συσκευης απο PC και ευκολοτερη διευθετηση των μουσικων περιεχομενων του σκληρου .

Αν πεσει στα χερια μου μεγαλυτερος σκληρος θα τον συνδεσω και θα σας ενημερωσω .

Reaction score
14
Δεν εχω δοκιμασει αλλον περα των 250GB . Ειναι ομως ενας 250αρης IDE εμποριου με ρυθμιση jumpers στη θεση slave .
'Επεσε ήδη ....κατσαβίδι! Εεεε; :lol: :happy_4:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Χε χε !! Εννοειται !! Αν και οσον αφορα τον σκληρο υπαρχει οπισθια θυρα με ειδικο συρταρι ως φορεα του σκληρου . Ακομα και η γιαγια μου θα μπορουσε να τον αλλαξει .

Ααα !! Το 1500 ζυγιζει 8,5 κιλα !!!!

Σκεφτομαι :idea: αν θα μπορουσαμε να εχουμε ενα "πυργο" με μερικους σκληρους και ενα διακοπτη εναλλαγης τους !!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Yamaha CDR HD 1500

Το έχω ξαναγράψει στο παρελθόν, αλλά το γράφω και τώρα. Η επόμενη αναβάθμιση που θέλω να κάνω σε 1-2 χρόνια από τώρα (να μεγαλώσουν λίγο τα πιτσιρίκια γιατί είναι πειραχτήρια) θα είναι ένα minimal ψηφιακό σύστημα. Πηγή με σκληρό δίσκο όπου θα περάσω τα cd μου που θα έχω ριπάρει με το EAC, ένας ψηφιακός προενισχυτής με δυνατότητα room correction (Lyngdorf και τα μυαλά στα κάγκελα) και μετά από εκεί σε ενεργά ηχεία που δέχονται ψηφιακό σήμα. Πιστεύω ότι κατ' αυτόν τον τρόπο θα πετύχω περισσότερα πράγματα παρά με ένα συμβατικό σύστημα.

Απλά το πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι τόσο η πηγή, μιας που τώρα άρχισαν να κάνουν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους τέτοιες συσκευές, και κατά δεύτερον τα ηχεία, που αν και υπάρχουν αυτή την στιγμή είναι αρκετά ακριβά...

Reaction score
7.025
Μηπως ομως τελικα αξιζει περισσοτερο η συνθεση ενος mini-pc αλλα με καλη καρτα ηχου? Θα κανει περισσοτερα,πιο γρηγορα,πιο ευκολα, θα εχει καλο ηχο (με τη καλη καρτουλα) και φυσικα θα κοστισει και πιο λιγα απο τα 1000 του 640 αν απλα προοριζεται σαν music server.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Yamaha CDR HD 1500

Μηπως ομως τελικα αξιζει περισσοτερο η συνθεση ενος mini-pc αλλα με καλη καρτα ηχου? Θα κανει περισσοτερα,πιο γρηγορα,πιο ευκολα, θα εχει καλο ηχο (με τη καλη καρτουλα) και φυσικα θα κοστισει και πιο λιγα απο τα 1000 του 640 αν απλα προοριζεται σαν music server.

Το έχω σκεφτεί και αυτό, απλά πιστεύω ότι ο μέσος χρήστης δεν είναι ακόμη έτοιμος για κάτι τέτοιο. Τώρα από την άλλη δεν νομίζω να βγει πολύ πιο οικονομικό, απλά θα είναι πολύ πιο ευέλικτο...

Reaction score
7.025
Σπυρο αν δεν βαλεις καποια ακριβη οθονη κα περιοριστεις σε απλη καρτα γραφικων, μνημη μεχρι 1 gb και ενα απλα καλο επεξεργαστη θα κοστισει σημαντικα λιγοτερο.Αλλωστε μπορεις να φτιαξεις κατι πολυ καλο και με μεταχειρισμενα εξαρτηματα και φυσικα δεν χρειαζεσαι επεξεργαστη τελευταιας γενιας.Το εχει κανει φιλος και με απλη καρτα ηχου γιατι στελνει ψηφιακο σημα σε MUSICAL FIDELITY XDAC V3,φυσικα εχει ξεχασει το cdplayer του και το χρησιμοποιει μονο σε ειδικες περιπτωσεις. Τωρα οσο αφορα το μεσο χρηστη,νομιζω οτι ο μεσος χρηστης δεν θα μπορεσει να αξιοποιησει ουτε ενα 640.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Yamaha CDR HD 1500

Ξεχωριστή οθόνη σε rack συσκευών ήχου λίγο δύσκολο να μπει, οπότε πάμε σε λύση κουτιού με ενσωματωμένη μία μικρή οθόνη.

Εκτός αυτού σε καθαρά ηχητικό σύστημα έχεις να "παλέψεις" και με άλλα προβλήματα, π.χ. θόρυβος ανεμιστήρων, τηλεχειρισμός κλπ κλπ.

Άρα ένα μηχάνημα όπως το 640 σαφώς σου λύνει κάποια προβλήματα...

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.299
Members
38.445
Νεότερο μέλος
Nassos Makris