Yamaha dsp ax1 πωλειται

Reaction score
61
Σε αριστη κατασταση 500 ευρω.6Χ110+2Χ35 βατ.2 εξοδοι για sub 5.1 αναλογικη εισοδος.Δεν εχει Hdmi ουτε μικροφωνο.Για πληροφοριες 6993455273

Reaction score
1
Και άλλη ερώτηση.

Με μηχανάκια όπως WD TV, E-great συνεργάζεται σωστά? Προφανώς μιλάω για σύνδεση με οπτική είσοδο και αναπαραγωγές ματρόσκες. Τα νέα φορμάτ (δεν τα ξέρω καλά γμτ!) τα αναγνωρίζει ? DTS, DTS-EX, DPS Dolby Digital κτλ κτλ? Υπάρχει κάποιο φορμάτ που δεν αναγνωρίζει ? Κάπου διάβασα ότι υπάρχουν νέα φορμάτ που δεν τα υποστηρίζει πλήρως (DTS-ES discrete) ισχύει? Και αν ναι, απλά δεν εκμεταλεύεται τα πάντα ή δεν ακούγεται καν?

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.771
Απάντηση: Yamaha dsp ax1 πωλειται

Γιώργο με το WD TV δεν έχει πρόβλημα.

Τα νέα φορμάτ 7.1 όμως δεν τα παίζει γιατί είναι 6.1

Απλώς θα τα μετατρέπει σε 6.1 ή 5.1 αναλόγως πόσα ηχεία θα του βάλεις.

Πάντως σαν ενισχυτής, αν και παλιός, είναι πολύ δυνατός. Είναι και 28 κιλά βάρος:111:

Reaction score
1
Θα αντιλαμβάνεται όμως τι παίζει και θα το κατεβάζει στα 5.1 ή θα σηκώνει τα χέρια ψηλά και δεν θα το αναγνωρίζει? Όχι πως έχω καμιά ταινία 7.1, όλες οι MKV κατά 99% DTS 5.1 είναι απλά λέμε δεν ξέρεις στο μέλλον τι θα γίνει.

Επίσης κάπου διάβασα (Αχχχ τα έχω κάνει θάλασσα στο μυαλό μου με όλα αυτά τα φορμάτ) ότι του λείπουν κάποια νέα φορμάτ. Τι είναι αυτά? Υπάρχουν στις ματρόσκες ή στα blue-ray αύριο μεθαύριο? Δέχομαι και PM αν δεν είναι ο κατάλληλος χώρος...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.771
Απάντηση: Yamaha dsp ax1 πωλειται

DTS-HD Advanced Resolution

DTS-HD Master Audio

Dolby Digital Plus

Dolby True HD

Αυτά είναι τα νέα φορμάτ που δεν τα παίζει ο ΑΧ1.

Υπάρχουν στα δισκάκια BLU RAY (όχι όλα).

Δεν ξέρω αν γίνεται να τα έχουν οι ματρόσκες.

Κατά 99% ο ΑΧ1 θα τα μετατρέπει σε κοινό Dolby Digital ή DTS.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Yamaha dsp ax1 πωλειται

DTS-HD Advanced Resolution
DTS-HD Master Audio
Dolby Digital Plus
Dolby True HD

Αυτά είναι τα νέα φορμάτ που δεν τα παίζει ο ΑΧ1.

Υπάρχουν στα δισκάκια BLU RAY (όχι όλα).

Δεν ξέρω αν γίνεται να τα έχουν οι ματρόσκες.

Κατά 99% ο ΑΧ1 θα τα μετατρέπει σε κοινό Dolby Digital ή DTS.
Ωραία, για να κάνω μια μικρή ανακεφαλαιωση να δω αν τα κατάλαβα καλά με τις απαντήσεις του φίλου ABCD και μερικών PM που έλαβα.

1) Μερικά δισκάκια blu-ray έχουν αυτά τα φορμάτ που δεν τα υποστηρίζει ο ενισχυτής. Άρα θα παίζουν σε "απλό" DTS (βρέ που φτάσαμε :111: απλό το DTS). Κρατάω επιφυλάξεις τι διαφορά θα έχουν στην πράξη με το απλό DTS οι εμπειρότεροι ας μας πούν. Θα παίζουν όμως και αυτό με νοιάζει. Σωστά?
2) Το γεγονός ότι δεν έχει HDMI σημαίνει ότι
2α) Δεν παρέχει δυνατότητες upscaling κτλ. (προσωπικά μιας και με ενδιαφέρουν ματρόσκες και άντε στο μέλλον κανά blue ray, δεν με νοιάζει καθόλου ... ή μήπως θα έπρεπε να με νοιάζει?).
2b) Δεν θα έχει την ευκολία να διαλέγεις πηγές, ίσως αν έχεις πολλές πηγές δεν σου αρκούν οι είσοδοι της τηλεόρασης ή του projectora (ούτε αυτό με ενδιαφέρει)
2c) βασικά ίδιο με το 1, τα νέα αυτά φορμάτ παίζουν μέσα απο HDMI.

ΥΓ. Συγγνώμη που κατήντησα το θέμα απο αγγελία σε ερωτήσεις περί AV ήχου (διαφήμιση σου κάνω αγαπητέ komninos!)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv