Yamaha Pre-Power AV CX-A5000-MX-A5000

Reaction score
15.548
Απάντηση: Yamaha Pre-Power AV CX-A5000-MX-A5000

μα τι θορυβος να υπαρχει στις συχνοτητες που παιζουν τα sub :

εαν βαλεις και τα ολιγα μετρα που χρησιμοποιουμε στους χωρους μας θεωρω οτι χαιεντιζουμε οταν μιλαμε για θορυβο στα sub...

ειναι παντως μια λεπτομερια που θα την κανει στον επομενο pro AV :tongue:

για τα υπολοιπα καναλια το καταλαβαινω,αλλα για το sub το θεωρω ψιλουπερβολη.

σημασια εχει τι EQ εχει για συχνοτητες κατω απο τα 125hz ....εκει ειναι το παιχνιδι....

Reaction score
209

Η λεπτομέρεια αφορά όσους έχουν subs με είσοδο balanced, και ενδεχομένως εκείνους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν σε κάποια απομακρυσμένη δεύτερη ζώνη το σήμα του.

Το YPAO έχει διάφορες εκδόσεις, αυτός φοράει την καλύτερη με reflected sound control, multipoint μετρήσεις (8) και speaker angle.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εφαρμοσιμα δυσκολο....να εχεις (ας πουμε) που ειναι το συνηθες...ενα hc στο σαλονι , και ενα 2καναλο (με σαμπ ) καπου αλλου, για την περιπτωση του Hc στην υπογα , το δικαναλο , μαλλον αποκλειεται απο διπλανο χωρο......δυσκολα να κατεβεις στην υπογα για μουσικη.....

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

για το 99% (μην πω 999 στα χιλια ) τα μπαλανς ειναι απλα αχρηστα........μπροστα σε καποια rca που εχουν τα συκωτια να μην περνανε θορυβο.
Η συκωταριά είναι κρυογεννημένη?

Reaction score
209

εφαρμοσιμα δυσκολο....να εχεις (ας πουμε) που ειναι το συνηθες...ενα hc στο σαλονι , και ενα 2καναλο (με σαμπ ) καπου αλλου, για την περιπτωση του Hc στην υπογα , το δικαναλο , μαλλον αποκλειεται απο διπλανο χωρο......δυσκολα να κατεβεις στην υπογα για μουσικη.....
Και τον τύπο που θέλει ήχο στο άλλο άκρο της μεζονέτας στην πισίνα τον ρώτησες; :biggrin:

Δύσκολες εποχές με τον ΦΑΠ, όλοι κοιτάζουν να κόψουν από παντού. Και έρχεται το λουκούμι ο προ και χαλάει τη μαγιά με τα sub. Θέμα... .

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Η συκωταριά είναι κρυογεννημένη?
μονο , αλλιως τι συκωταρια θα ηταν ?

Και τον τύπο που θέλει ήχο στο άλλο άκρο της μεζονέτας στην πισίνα τον ρώτησες; :biggrin: βαζει αλλο ενισχυτακο - επεξεργαστη

Δύσκολες εποχές με τον ΦΑΠ, όλοι κοιτάζουν να κόψουν από παντού. Και έρχεται το λουκούμι ο προ και χαλάει τη μαγιά με τα sub. Θέμα... .
σιγα τα αβγα......τι πισινα θαχεις ? απο το τζαμπο ? οχι , μια 25ρα αγερα, να μετρα και το γκαρμιν τις χεριες σου...οποτε αν εχεις μεγαλη πισινα και γιαμι προ.....και μαλιστα σε αλλο χωρο ....εισαι για τα μπαζα....πισινα και κλασε ή μπραιστον ή ενα κρελακο ........Αλλα εδω στην γη , μια χαρα ειναι ο γιαμαχελος

Reaction score
209

μονο , αλλιως τι συκωταρια θα ηταν ?

σιγα τα αβγα......τι πισινα θαχεις ? απο το τζαμπο ? οχι , μια 25ρα αγερα, να μετρα και το γκαρμιν τις χεριες σου...οποτε αν εχεις μεγαλη πισινα και γιαμι προ.....και μαλιστα σε αλλο χωρο ....εισαι για τα μπαζα....πισινα και κλασε ή μπραιστον ή ενα κρελακο ........Αλλα εδω στην γη , μια χαρα ειναι ο γιαμαχελος
Όχι Αργύρη, από τα praktiker. Και κοστίζει το ήμισυ του προ (χωρίς το νερό). Ο ανταγωνισμός είναι αδυσώπητος.

Σκέφτεσαι χομπίστικα, εγώ σκέφτομαι και εγκαταστατικά. Πάει λοιπόν ο εγκαταστάτης και έχει έναν προυπολογισμό για τον ήχο και την εικόνα στο έργο (σπίτι). Όπως έχει πάει αυτός, έχει πάει και ο πλακάς και ο κουζινάς και ο συναγερμάς κ.ο.κ. Και εκεί που θα του έκανε οικονομία τα μισά και άρα θα του έβαζε το σωστό μηχανάκι, τώρα πρέπει να πάει σε ακριβότερα, σαν αυτά που λες.

Και το αποτέλεσμα θα είναι με τα ίδια φράγκα ο ιδιοκτήτης να προτιμήσει... άλλο χρώμα στα κεραμίδια.

Λίγο ενδιαφέρει το χομπίστα, πάρα πολύ εκείνον που κάνει εγκατάσταση. Ψιλά γράμματα για εμάς βέβαια.

Reaction score
5.614
Σε 7 μέτρα απόσταση έχω τους ενισχυτές των σαμπ (στις πίσω γωνίες) από τη θέση του μελλοντικού προ.
Οι ενισχυτές είναι οι Hypex 2K που έχουν μόνο ισορροπημένες εισόδους.

Είτε θα τρέξω 7μετρα xlr και θα διατηρήσω τα καλώδια ηχείων κοντά, είτε θα μεταφέρω τους ενισχυτές κοντά στον Χ προ και θα τρέξω 7μετρα καλώδια ηχείων.

Θεωρώ ότι η πρώτη επιλογή είναι καλύτερη. Αντίστροφα, οι balanced έξοδοι για τα άλλα κανάλια δεν με απασχολούν τόσο.

Reaction score
29.546
Απάντηση: Re: Yamaha Pre-Power AV CX-A5000-MX-A5000

Σε 7 μέτρα απόσταση έχω τους ενισχυτές των σαμπ (στις πίσω γωνίες) από τη θέση του μελλοντικού προ.
Οι ενισχυτές είναι οι Hypex 2K που έχουν μόνο ισορροπημένες εισόδους.

Είτε θα τρέξω 7μετρα xlr και θα διατηρήσω τα καλώδια ηχείων κοντά, είτε θα μεταφέρω τους ενισχυτές κοντά στον Χ προ και θα τρέξω 7μετρα καλώδια ηχείων.

Θεωρώ ότι η πρώτη επιλογή είναι καλύτερη. Αντίστροφα, οι balanced έξοδοι για τα άλλα κανάλια δεν με απασχολούν τόσο.
σαφώς και είναι καλύτερη η πρώτη επιλογή. Αλλά τι ξέρουμε εμείς?

Reaction score
5.614
Οπότε δικαιολογημένα αποκλείω τον Yamaha με το καλημέρα κι επιστρέφω στον αρχικό μου στόχο, τον Marantz AV8801.

Εκτός και αν στο μεταξύ δελεαστώ από τον Pioneer 87, και δεν γλυτώσω τελικά τα RCA>XLR καλώδια ή το DI Box για τα σαμπ.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.570
Είναι καλύτερη επιλογή για τον flash, που ο τελικός του έχει μόνο balanced εισόδους.
Για τους υπόλοιπους που έχουν subs και με RCA είναι αδιάφορο.

Reaction score
1.187

Ποιός έχει εμπειρία από μηχάνημα της σειράς AVENTAGE; Δεν έχει τύχει να ακούσω κανένα αλλά έτσι όπως τα βλέπω πρέπει να είναι τα πιο 'audiophile" homecinemaδικα μηχανήματα που υπάρχουν.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Όχι Αργύρη, από τα praktiker. Και κοστίζει το ήμισυ του προ (χωρίς το νερό). Ο ανταγωνισμός είναι αδυσώπητος.

Σκέφτεσαι χομπίστικα, εγώ σκέφτομαι και εγκαταστατικά. Πάει λοιπόν ο εγκαταστάτης και έχει έναν προυπολογισμό για τον ήχο και την εικόνα στο έργο (σπίτι). Όπως έχει πάει αυτός, έχει πάει και ο πλακάς και ο κουζινάς και ο συναγερμάς κ.ο.κ. Και εκεί που θα του έκανε οικονομία τα μισά και άρα θα του έβαζε το σωστό μηχανάκι, τώρα πρέπει να πάει σε ακριβότερα, σαν αυτά που λες.

Και το αποτέλεσμα θα είναι με τα ίδια φράγκα ο ιδιοκτήτης να προτιμήσει... άλλο χρώμα στα κεραμίδια.

Λίγο ενδιαφέρει το χομπίστα, πάρα πολύ εκείνον που κάνει εγκατάσταση. Ψιλά γράμματα για εμάς βέβαια.
με τετοια μυαλα μικρο μαγαζακι αντιπροσωπευεις, οι φτασμενοι εγκαταστατες, πανε σε ενα σπιτι και του λενε, ηρθαμε απο τον ταδε, οπως σας ειπε το ποσο ειναι 150 χιλιαρικακια πακετο ολα (τοσο παει) , τωρα αν ο πελατης εχει γιαμαχακο για προ ή τον μεγαλο κρελ....αδιαφορο, αυτος την φιγουρα του να κανει .Με το ζορι να μαθει πως <αναβει> το συστημα και ως εκει.Οποιος εχει λεφτα και γνωσεις χτιζει μονος του.Ο γιαμι ειναι μουρλια για τα λεφτα του http://usa.yamaha.com/products/audi...s/?keyword=AVENTAGE_SEPARATES&type=custom&ref=

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Ποιός έχει εμπειρία από μηχάνημα της σειράς AVENTAGE; Δεν έχει τύχει να ακούσω κανένα αλλά έτσι όπως τα βλέπω πρέπει να είναι τα πιο 'audiophile" homecinemaδικα μηχανήματα που υπάρχουν.
ως προς τι ap ? ηχο 2καναλο , σχετικο ειναι ......πολυκαναλο...? εδω υπαρχει το cinemaphile .......το audio οσοι το κυνηγουν εδω , μαλλον εχουν λεφτα για ακριβοτερα παιχνιδια, οχι γιαπωνεζικης ή σχιστοματε προελευσης .......αμερικη καναδας......ΤΕΛΟΣ

Reaction score
209

με τετοια μυαλα μικρο μαγαζακι αντιπροσωπευεις, οι φτασμενοι εγκαταστατες, πανε σε ενα σπιτι και του λενε, ηρθαμε απο τον ταδε, οπως σας ειπε το ποσο ειναι 150 χιλιαρικακια πακετο ολα (τοσο παει) , τωρα αν ο πελατης εχει γιαμαχακο για προ ή τον μεγαλο κρελ....αδιαφορο, αυτος την φιγουρα του να κανει .Με το ζορι να μαθει πως <αναβει> το συστημα και ως εκει.Οποιος εχει λεφτα και γνωσεις χτιζει μονος του.Ο γιαμι ειναι μουρλια για τα λεφτα του http://usa.yamaha.com/products/audi...s/?keyword=AVENTAGE_SEPARATES&type=custom&ref=
Σήμερα οι "φτασμένοι εγκαταστάτες" πάνε σε ένα σπίτι και παρακαλάνε. Πάνε αυτά που ήξερες. Όχι ότι ήταν καμιά ιδιαίτερη αγορά η Ελλάδα ποτέ. Παράπλευρο ήταν πάντα το A/V. Και πάντα της ψείρας σε σχέση με το υπόλοιπο σπίτι. Τι το πέρασες; Αμερική; :rolleyes:

Τα Aventage έχουν καλύτερο ήχο από τα πιο μικρά Yamaha πάντως. Έχει το δικό της ήχο της η εταιρία. Δηλαδή όσο audiophile μπορεί να είναι ένας A/V.
Και δεν μιλάω για το πέμπτο πόδι. Εννοώ τα διακριτά τρανζίστορ (κανονικά όχι ολοκληρωμένα), τα ξεχωριστά DAC ανά κανάλι, την ξεχωριστή τροφοδοσία για τα κυκλώματα κλπ.
Εκείνο πάντως που δεν παίζεται, είναι τα πολλά παραμετροποιήσιμα DSP του. Η χαρά του πάρτυ. Θέλεις κανα χρόνο να τα εξερευνήσεις σε βάθος.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

sss οταν λεω φτασμενοι εννοω φτασμενοι.........δεν ειναι παντου ευγενια και ταμπουρια..........και μαστορες που χτισαν ενα τετοιο , πριν μια βγομαδα παραδοση , ολο το πακετο πηγε 128 χαρτια , απαρακαλετα......δεν μιλαμε για ανθρωπους που απευθυνονται σε πειναω κοινο, ουτε σε παζαριτζηδες.......μπορει πλεον να χτιζουν ενα συστημα το 2μηνο , και αν .Αλλα τα 100 ξεπερνιονται.....και δεν ξερω αν ξερεις ....στα νοτια προαστια εχει γεμισει ρωσους......φραγκατους ρωσους .........μονιμους κατοικους...που πλερωνουν κασερατα......

Reaction score
209

sss οταν λεω φτασμενοι εννοω φτασμενοι.........δεν ειναι παντου ευγενια και ταμπουρια..........και μαστορες που χτισαν ενα τετοιο , πριν μια βγομαδα παραδοση , ολο το πακετο πηγε 128 χαρτια , απαρακαλετα......δεν μιλαμε για ανθρωπους που απευθυνονται σε πειναω κοινο, ουτε σε παζαριτζηδες.......μπορει πλεον να χτιζουν ενα συστημα το 2μηνο , και αν .Αλλα τα 100 ξεπερνιονται.....και δεν ξερω αν ξερεις ....στα νοτια προαστια εχει γεμισει ρωσους......φραγκατους ρωσους .........μονιμους κατοικους...που πλερωνουν κασερατα......
Κι εγώ έχω μείνει στις επιταγές που σκάνε; :cautious:

Τεσπα, ας μιλήσουμε για τον Yami που Yamaei. Εσύ πως τον βλέπεις σε ήχο; Προς MarantzoDenon Μεριά ή PioneerOnkyo; Εγώ λέω έχει δικό της ήχο που κλείνει προς τα πρώτα+τα δεκάδες DSP bonus.
Ξέρεις όμως τι μου τη δίνει στη Yamaha; Ότι τα εμπρός ύψους/πλάτους, τα επιλέγεις από τα δικά της DSP. Θα μου πεις αυτός έχει εμπρός ύψους, πίσω ύψους.... μόνο υδροπνευματικά ελατήρια δεν έχει :biggrin:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Κι εγώ έχω μείνει στις επιταγές που σκάνε; :cautious:

Τεσπα, ας μιλήσουμε για τον Yami που Yamaei. Εσύ πως τον βλέπεις σε ήχο; για γιαπωνεζος (μονο ηχο) μαζι με την μαρατζ ειναι οι αγαπες μουΠρος MarantzoDenon Μεριά ή PioneerOnkyo; Εγώ λέω έχει δικό της ήχο που κλείνει προς τα πρώτα+τα δεκάδες DSP bonus.αν εισαι φαν των dsp τι να πω .....ακους (οχι μονο εσυ ) οπως γουσταρεις......
Ξέρεις όμως τι μου τη δίνει στη Yamaha; Ότι τα εμπρός ύψους/πλάτους, τα επιλέγεις από τα δικά της DSP.ολα κρινονται εκ του αποτελεσματος, τα <ψηλα> της γιαμι μου αρεσαν καλυτερα απο τα dolby dts , βεβαια παιζουν και αλλα στην μεση Θα μου πεις αυτός έχει εμπρός ύψους, πίσω ύψους.... μόνο υδροπνευματικά ελατήρια δεν έχει :biggrin:
προσωπικα σε ευκολια αποκτησης ειναι μια χαρα.Και αν ειναι χανεις μονο 2 χιλιαρικα, αλλιως τα αλλα ξερεις ποσο εχουν.Βεβαια αν ειχα 3 χαρτια για ψεκασμα , μαλλον θα χτυπαγα τον ντεμο της audio evolution , ο cary εχει ωραιοτατο ηχο για τα γουστα μου, για ψηλα φαρδια καναλια, ας ψαρωσει αλλος.Αν και θα ηθελα να τον κανω μια Α_Β με το οπο μου......μπορει να εχω καλυτερο ηχο....αν εχω γιατι να εχω μια συσκευη ευκολογεραστη στο ρακ μου ....και ακριβη........

Reaction score
209

Αφού κρίνονται εκ του αποτελέσματος, έχω να πω [Kastanidis mode] τούτο [Kastanidis mode/]. Είμαι φαν των DSP της Yamaha γιατί θυμίζουν παραμετροποίηση αλά synthesizer. Καλά όχι τόσο βαριά, αλλά σε σχέση με άλλους γνωστούς κατασκευαστές... μακράν!
Πιάνει και μια γλυκάδα στον ήχο (όχι marantzodenon) και έχεις πακετάκι για παιχνίδι.

Και στο κάτω κάτω, παιχνίδι είναι το surround. Εδώ πιο παιχνίδι και τιμή jumbo! :biggrin:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis