Yamaha Pre-Power AV CX-A5000-MX-A5000

Reaction score
46
Δυστυχως για εμενα δεν ειναι καλα τα πραγματα λογω z9
πηρα απαντηση απο νακα οτι
''
Ζητώ συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Δυστυχώς ο Ζ9 έχει εισόδους για το τελικό του στάδιο μόνο στα frondηχεία και στο centerαλλά δεν έχει για τα περιφερειακά.

Αν θέλετε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν τελικό για αυτά τα ηχεία και τον άλλο τελικό, που έχετε να τον χρησιμοποιήσετε για τα περιφερειακά ηχεία.''

δλδ πρεπει να σκοτωσω τον z9 και να ξηλωθω πολυ περισσοτερο για πολυκαναλο τελικο

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Αυτός δεν είναι;

To 7.1 multi channel in απο την άλλη μεριά, μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά με bypass όλων των επεξεργασιών.
Το μόνο θέμα είναι το διπλό volume. Έχω χρησιμοποιήσει μ' αυτό τον τρόπο τον AZ1 κάποια εποχή.

Last edited:

Reaction score
29.578
Κοιτα και δεξια, στα pre outs, εχει και in. Μονο για front, center.
Αν υπαρχει manual θα λυθει το θεμα.

Reaction score
46
Τωρα εχω το οππο 93 πανω του σαν ''προ'' αρα παιζει σαν τελικος ο ζ9,γιατι με τον 5000 δεν γινεται το ιδιο;
oεεεο

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Αν το volume του Z9 ρυθμιστεί σωστά, θα παίξει τέλεια σαν τελικός απο τα 7.1 in.

Reaction score
1.187
Τωρα εχω το οππο 93 πανω του σαν ''προ'' αρα παιζει σαν τελικος ο ζ9,γιατι με τον 5000 δεν γινεται το ιδιο;
oεεεο
Για ποιο λόγο πρέπει να γίνει αυτού του είδους η συνδεσμολογία;

Reaction score
46
Λογικο ειναι ετσι που τα γραφω χαχα
λοιπον εχω τον z9,πανω του ειναι ο parasound a21 για τα 2 μπροστινα και τα αλλα 5 ηχεια[κεντρ/πλαινα/πισω]τα οδηγει ο ζ9
Επισης πανω του αναλογικα εχω το οππο 93
σκεφτομουν μια αναβαθμιση με τον προ 5000 και επεκταση σε 11.2 με μικρα ηχεια για τα του υψους μπροστα πισω.Επισης λογω κοστους σκεφτηκα να κρατουσα τον z9 σαν τελικο κεντρικου και διπολων στο πλαι που θελουν ρευματα και με την φτηνη προσθηκη ενος πχ 6καναλου marantz να καλυπτα τα λιγοτερο απαιτητικα πισω και υψους FR/BA ηχεια.Ο λογος διπλος λιγοτερο κοστος και αποφευγω να σκοτωσω τον z9[τον λυπαμαι]
Γνωριζω οτι ειναι λιγο μπακαλιστικος ο τροπος που σκεφτηκα αλλα ...τα γνωστα αλλα
παραπανω δεν ......

Reaction score
29.578
oεεεο

Mην μπερδευεσαι. Ο 5000 είναι προ. Ριχνεις επανω του το hdmi, από το oppo, και τα pre outs, τα ριχνεις σε οποιους ενισχυτες θελεις.
Εικαζω ότι αν το volume του z9 το βαλεις στο 0 , θα λειτουργει ως buffer, δλδ κερδος, 1, δλδ ότι μπαινει θα βγαινει, από πλευρας σταθμης. Αρα θα εχεις τα 7 καναλια του z9, και θα χρειαστείς αλλον έναν φθηνο τελικο όπως ειπες για τα υπολοιπα υψους κλπ.
Τι λες?
Κανε όμως μια δοκιμη και δες αν το volume του z9, παει πανω από το 0. Αν παει εισαι οκ. Στο 0 θα εχεις gain in=gain out .

Reaction score
766
Λογικο ειναι ετσι που τα γραφω χαχα
λοιπον εχω τον z9,πανω του ειναι ο parasound a21 για τα 2 μπροστινα και τα αλλα 5 ηχεια[κεντρ/πλαινα/πισω]τα οδηγει ο ζ9
Επισης πανω του αναλογικα εχω το οππο 93
σκεφτομουν μια αναβαθμιση με τον προ 5000 και επεκταση σε 11.2 με μικρα ηχεια για τα του υψους μπροστα πισω.Επισης λογω κοστους σκεφτηκα να κρατουσα τον z9 σαν τελικο κεντρικου και διπολων στο πλαι που θελουν ρευματα και με την φτηνη προσθηκη ενος πχ 6καναλου marantz να καλυπτα τα λιγοτερο απαιτητικα πισω και υψους FR/BA ηχεια.Ο λογος διπλος λιγοτερο κοστος και αποφευγω να σκοτωσω τον z9[τον λυπαμαι]
Γνωριζω οτι ειναι λιγο μπακαλιστικος ο τροπος που σκεφτηκα αλλα ...τα γνωστα αλλα
παραπανω δεν ......
εαν εχεις σχετικα νορμαλ απο αποψη διαστασεων χωρο, χτυπα μερικα ενεργα μικρα ηχεια να καλυψεις αυτα που θες και ασε τον z9 στο ρολο του...4 ηχεια υψους μπρος-πισω δε θες?...κατι σαν τα Behringer, νομιζω θα ειναι μια χαρα...

ο προ νομιζω βεβαια οτι θα σε δωσει πολλα νεα πραγματα και θα αναβαθμισει γενικα το σεταπ σου ηχητικα...σιγουρα, δε θα χασεις αν τον παρεις ...μονο η τσεπη θα "στεναξει" λιγο:D

Reaction score
46
Γιαννη σε ευχαριστω αλλα σε εχασα λιγο[ειμαι νεοπας μην ξεχνας]
''Κανε όμως μια δοκιμη και δες αν το volume του z9, παει πανω από το 0.''
Gkat καλη σκεψη αλλα ο ζ9 δεν εχει υψους πισω ,περαν του οτι ολα τα ηχεια μου ειναι focal[αρα αυτα δεν ξερω αν ταιριαζουν]συν οτι μια τετοια αγορα γινεται για αναβαθμιση,
παντως σε ευχαριστω πολυ που βοηθας

Reaction score
29.578
Χωρις σημα στον ενισχυτή, απλα αναμενον και με επιλεγμενη εισοδο χωρις μηχανημα επανω της , δες που τερματιζει το volume.

Reaction score
766
[QUOTE="abrechtos, post: 1804379, member: 18583"... ο ζ9 δεν εχει υψους πισω ,περαν του οτι ολα τα ηχεια μου ειναι focal[αρα αυτα δεν ξερω αν ταιριαζουν]συν οτι μια τετοια αγορα γινεται για αναβαθμιση,[/QUOTE]

ισως δεν το εθεσα σωστα...ο Z9 να χρησιμοποιηθει οπως ειπες...σαν τελικος για το κεντρικο και καποια περιφερειακα...αλλα αντι να πας σε εναν 6καναλο marantz, προχωρα στην αγορα του προ και για τα υπολοιπα ηχεια που θα προσθεσεις, μπορεις να παρεις μερικα απ τα νεα ενεργα focal alpha, αν θες να εχεις μια ομοιομορφοια στο ηχητικο αποτελεσμα...

ασε που γλιτωνεις φραγκα απο καλωδια κλπ κλπ αν εχεις μικρα ενεργα σε ρολο front-back height...θα χρειαστης μονο καλωδιο απο τον προ στο ηχειο...

παντως απο ενισχυτικα μια χαρα σε βλεπω...θα τη βρεις τη λυση...

Reaction score
46
αν το εκανα σωστα παει απο -80 εως συν 16,5

Gkat τι ειπες τωρα,τι ειπες φιλε μου!!!
ευχαριστω για την νεα διοδο που μου δινεις

Reaction score
29.578
Ωραια αρα ισχυει αυτό που σου εγραψα. Σαν Line level προ to volume δουλευει όπως πρεπει. Αρα χρησιμοποιείς την πολυκαναλη εισοδο , 7,1 in και εχεις όλα τα καναλια σου , πλην sub και height, με το volume στο 0. παιρνεις και κανα τελικο η κανα ενεργο ηχειο και εισαι κομπλε. Μεχρι να τα βαρεθείς και να παρεις τον τελικο , το ζευγαρι του 5000 , και να αδειασεις από μηχανήματα.Ασε που θα παρεις και λιγο καλυτερο ηχο. Θα φυγει μια συσκευη από τη μεση ο ζ9.(προ).

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.897
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster