Yamaha rx-a820

Reaction score
0
Καλησπέρα παιδιά. Είμαι και γω ένας ευτυχύς κάτοχος του εν λόγω ενισχυτή αλλά έχω κάποια προβληματάκια.
Τον ενισχυτή τον έχω ενώσει με ένα ps3 slim με καλώδιο HDMI 1.4 και με ote sat (KAONMEDIA HD) πάλι με HDMI 1.4.

1. Όταν βάζω δισκάκια bluray παίζει κανονικά όλους του ήχους (DD - True HD - DTS - DTS HD MA).
2. Όταν βάζω video με ήχους dts 5.1 και dd 5.1 μου βγάζει στον ενυσχυτή PCM.
3. Όταν βάζω παιχνίδι στο ps3 μου βγάζει PCM.
4 Όταν βάζω τον ote tv πάλι μου βγάζει PCM.

Πριν από αυτόν τον ενισχυτή είχα τον SONY STR-DB940 συνδεδεμένο με optical καλώδιο και μου έβγαζε κανονικά σε όλα τα παραπάνω πεντακάναλο ήχο DD 5.1 (Και στα video και στα games και στον ote tv).

Ξέρει κανένας τι συμβαίνει ?

Reaction score
7
Απάντηση: Yamaha rx-a820

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι και γω ένας ευτυχύς κάτοχος του εν λόγω ενισχυτή αλλά έχω κάποια προβληματάκια.
Τον ενισχυτή τον έχω ενώσει με ένα ps3 slim με καλώδιο HDMI 1.4 και με ote sat (KAONMEDIA HD) πάλι με HDMI 1.4.

1. Όταν βάζω δισκάκια bluray παίζει κανονικά όλους του ήχους (DD - True HD - DTS - DTS HD MA).

Πριν από αυτόν τον ενισχυτή είχα τον SONY STR-DB940 συνδεδεμένο με optical καλώδιο και μου έβγαζε κανονικά σε όλα τα παραπάνω πεντακάναλο ήχο DD 5.1 (Και στα video και στα games και στον ote tv).

Ξέρει κανένας τι συμβαίνει ?
Καλημερα & Χρονια Πολλα.Ελεγξε τις ρυθμισεις εξοδου ηχου του PS3 (HDMI).Πριν τα εστελνες με αλλον τροπο τα ηχητικα σηματα.

Reaction score
4
Απ: Yamaha rx-a820

ετσι ειναι. ο yamaha διαβαζει κατευθειαν οτι του στελνεις οποτε δες τι του στελνεις.

κι εγω ενας χαρουμενος κατοχος btw, αντε να μαζευομαστε!

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις. Του στέλνω DD 5.1 αλλά μου εκείνος μου δείχνει PCM. Και από οτε tv πάλι PCM μου δείχνει.
Αυτές τις ημέρες περιμένω τον med1000x3d και ελπίζω να βρω την υγειά μου γιατί στο ps3 η sony έχει "αφήσει" πολλά κουσούρια. Θα δούμε......

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

1.Σωστά.
2.Τι εννοείς βιντεο με ήχους;Μέσω του ps3;Η έξοδος ήχου της hdmi είναι σε bitstream;
3.Τα περισσότερα παιχνίδια έχουν ήχο PCM.
4.Έλεγξε τις ρυθμίσεις ήχου του δέκτη.Αν και αρκετά τηλεοπτικά προγράμματα είναι σε ac3,πολύ πιθανόν να αναγράφει pcm ο ενισχυτής λόγω αυτού.Δεν είναι απαραίτητα λάθος.

Reaction score
4

μπα εμενα μου βγαζει κανονικα τι ηχο εχει δεν εχει προβλημα.

λοιπον ας τα παρουμε απο την αρχη (σου περιγραφω τις δικες μου ρυθμισεις/setup) μιλωντας παντα για ps3 320 slim:
- ps3>A820 μονο με καλωδιο hdmi crystal audio δε θυμαμαι βερσιον απλα σιγουρεψου οτι εχεις καποιο καλο. check
- latest ps3/A820 firmware check

- sound settings:
--Audio Output Settings/Manual/ξετσεκαρε ολα τα Linear PCM που σου επιτρεπει και τσεκαρε ολα τα υπολοιπα. check
--Αudio Multi-Output/Off αν και αυτο δεν εχει αμεση σχεση. check

Reaction score
4

ασχετο αλλα θα ηθελα να παρατηρησω οτι αυτο που μου φαινεται εκνευριστικο ειναι οτι για να κανεις add bookmark καποιο web radio station πρεπει να πας στη σελιδα στο internet, να δωσεις το mac address της συσκευης και να προσθαφερεις καθε φορα απο εκει! ελεος, απλα απαραδεκτο!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Yamaha rx-a820

1.Σωστά.
2.Τι εννοείς βιντεο με ήχους;Μέσω του ps3;Η έξοδος ήχου της hdmi είναι σε bitstream;
3.Τα περισσότερα παιχνίδια έχουν ήχο PCM.
4.Έλεγξε τις ρυθμίσεις ήχου του δέκτη.Αν και αρκετά τηλεοπτικά προγράμματα είναι σε ac3,πολύ πιθανόν να αναγράφει pcm ο ενισχυτής λόγω αυτού.Δεν είναι απαραίτητα λάθος.
Εννοώ m2ts με DD True HD & DTS HD Master Audio. H έξοδος της hdmi είναι bitstream.

Reaction score
0
Re: Απ: Yamaha rx-a820

μπα εμενα μου βγαζει κανονικα τι ηχο εχει δεν εχει προβλημα.

λοιπον ας τα παρουμε απο την αρχη (σου περιγραφω τις δικες μου ρυθμισεις/setup) μιλωντας παντα για ps3 320 slim:
- ps3>A820 μονο με καλωδιο hdmi crystal audio δε θυμαμαι βερσιον απλα σιγουρεψου οτι εχεις καποιο καλο. check
- latest ps3/A820 firmware check

- sound settings:
--Audio Output Settings/Manual/ξετσεκαρε ολα τα Linear PCM που σου επιτρεπει και τσεκαρε ολα τα υπολοιπα. check
--Αudio Multi-Output/Off αν και αυτο δεν εχει αμεση σχεση. check

Έχεις δίκιο φίλε τώρα μόλις ξετσεκάρισα όσα PCM μπορούσα μου τα δείχνει κανονικά. Να φανταστείς στο game Magic Journey μου δείχνει ήχο DTS !!!
Ευχαριστώ πολύ :)

Reaction score
14
Απάντηση: Απ: Yamaha rx-a820

ασχετο αλλα θα ηθελα να παρατηρησω οτι αυτο που μου φαινεται εκνευριστικο ειναι οτι για να κανεις add bookmark καποιο web radio station πρεπει να πας στη σελιδα στο internet, να δωσεις το mac address της συσκευης και να προσθαφερεις καθε φορα απο εκει! ελεος, απλα απαραδεκτο!
εγώ εχώ τον 810 και τον δουλεύω απο μια android συσκευή, το app έχει κουμπάκι add bookmark, πατάω το κουμπάκι και όλα οκ. Το άλλαξαν στον 820? Όντως απαράδεκτο!

Reaction score
4
ωραίος FrankyGR χαίρομαι που το βρήκες.

josoua εκεί στη Yamaha είναι να τους πιάσεις από το αυτί και να τους το τραβάς. Έχω το app στο κινητό μου και ενώ θυμάμαι ότι όταν είχα τον RX-V671 γινόταν πιο εύκολα, αμ τώρα δε! Απίστευτοι οι άνθρωποι! Και το λέει και μέσα στο manual, μα καλά δε ντρέπονται; Στο κάτω κάτω μπορεί να μην έχω pc στο σπίτι η να μην ξέρω τι είναι η MAC address βρε αδερφέ... Τι να πω ξεφτίλα... Κατά τα άλλα φαγώθηκαν να διαφημίζουν στο internet ότι στο καινούργιο firmware προστέθηκε το Napster το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι διαθέσιμο σε ελάχιστες χώρες (και έχω την εντύπωση ότι κι αυτό το είχε ο RX-V671 οπότε δεν καταλαβαίνω τι παίχτηκε το βάλανε στην καινούργια σειρά και ξαναβγάλανε; )

Το αστείο σε όλα αυτά είναι ότι πήρα τον Α820 γιατί δεν έχουν έρθει ακόμα τα αντίστοιχα 1020/2020 και είπα να μην πάρω περσινό μοντέλο τον 1010 που τον έβρισκα κοψοχρονιά. Είναι τόσο ηλίθιοι όμως που σε κάνουν και αμφιβάλεις...

Reaction score
0
Καλησπερα !
έχω την εντύπωση πως όταν αλλάζω το treble η το bass δεν ανταποκρίνεται, παραμένει το ίδιο,
εσάς είναι αισθητή η διαφορα ?
ευχάριστο
raf

Reaction score
8

κατά τι διάρκεια προβολής μιας ταινίας το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι κόβετε ο ήχος για μισό περίπου δευτερόλεπτο ,αυτό μου το κάνει πάντα 2-3 φορες το πολύ σε μια ταινία...έχει ιδέα κανεις τι μπορεί να είναι?mimpos χρειάζεται κάποια ρύθμιση?τα ηχεία μου είναι τα klipsch rf-82 και το media player είναι το mede8ter 10003d,ελπίζω να μην έχει κάποιο πρόβλημα ο ενισχυτής

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv