Yamaha RX-V2067 AV Receiver

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.509
Απάντηση: Είχατε δίκιο τελικά παιδιά, έφταιγε το overscan...

Κατέβασα επίσης τον τελευταίο Catalyst 11.5.
Πάνο, αυτή η κάρτα στο επίσημο σάιτ δίνει νομίζω δικούς της οδηγούς.

Για XP ο τελευταίος οδηγός είναι στις 27-09-2010 :121:

Για 7 ο τελευταίος οδηγός είναι στις 25-10-2010 :121:

http://www.asus.gr/Graphics_Cards/AMD_Series/EAH5450_SILENTDI512MD2LP/#download

Reaction score
0

Τώρα βέβαια, θα αναρωτηθεί κανείς με ποιο κριτήριο η ΑΤΙ έκανε κάτι τέτοιο στις κάρτες γραφικών της; Δεν υπάρχει ίχνος λογικής, παρά μόνο πιθανές... σαδιστικές τάσεις απέναντι στα εκατομμύρια των καταναλωτών που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της! :116:
ΧΑΧΑΧΑΧΑ,
χαίρομαι που το έλυσες, έχω και εγώ την ίδια απορία.

Επίσης κάτι άσχετο προς τους συναδέλφους που έχουν τον ενισχυτή:
Απενεργοποιήστε το adaptive drc από το options menu, έψαχνα να βρω ένα μήνα τι μου σκότωνε τη μουσική και δεν άφηνε τον ενισχυτή να εκφραστεί, ε τελικά αυτή η μ****** ήτανε.

Reaction score
80

Πάνο, αυτή η κάρτα στο επίσημο σάιτ δίνει νομίζω δικούς της οδηγούς.
Συνήθως οι catalyst που δίνουν οι εταιρίες πιο πολλά προβλήματα δημιουργούν

Reaction score
0
Απάντηση: Yamaha RX-V2067 AV Receiver

Χθες είδα αρκετές σκηνές από ταινίες από το PC (BLU-RAY rip) στον PLV-Z2000 μέσω του RX-V2067
κι όλα δούλεψαν μια χαρά.Κάρτα γραφικών έχω την ATI Radeon HD 5770 εδώ κι ένα χρόνο περίπου
και δεν είχα ποτέ πρόβλημα..

Reaction score
1

Συνήθως οι catalyst που δίνουν οι εταιρίες πιο πολλά προβλήματα δημιουργούν
Σε αυτό το συμπέρασμα τείνω να καταλήξω κι εγώ, μετά από συζητήσεις με κάποιους πολύ ψαγμένους από τα HTPC. Από την άλλη μεριά όμως θα πρέπει να δοκιμάσω και κάτι άλλο, γιατί δυστυχώς έχω πολύ χοντρά προβλήματα στο «πάντρεμα» του setup: HTPC με Powerdvd 10 ή 11 και την 5450 + Yamaha 2067 + Sharp 21000... :121:

Reaction score
0

Για mkv αρχεία προτείνω vlc player με ρύθμιση output spdif. H εικόνα του μου φαίνεται καλύτερη από οποιονδήποτε άλλο player, στέλνει όλα τα φορμά ήχου στον ενισχυτή και είναι εξαιρετικά απλός. Στα μείον είναι ότι είναι ο πιο βαρύς από όλους, αλλά άμα έχετε ένα καλό διπύρηνο και πάνω δεν έχετε πρόβλημα.

Για αναπαραγωγή blu ray και dvd ΜΟΝΟ windvd (και μένα δε μου γέμιζε το μάτι μέχρι που τον δοκίμασα), το powerdvd μου δημιουργούσε προβλήματα είτε σε συγχρονισμό εικόνας / ήχου, είτε δεν αναγνώριζε το blu ray δισκάκι, είτε δεν έκανε bit streaming, είτε μπερδευότανε με τα 44,1 khz, τα 48 khz, τα 96 khz και έπαιζε την ταινία ή το dvd-a δισκάκι (ναι έχω και τέτοια) ποιο γρήγορα ή πιο αργά από τι θα πρεπε. Μιλάμε για μεγάλη αποτυχία. Βέβαια δεν πρέπει να φταίει μόνο το powerdvd για όλα αυτά αλλά και οι drivers της Realtek για την ΑΤΙ 5870.

Τέλος για sacd και dvd-a (σε iso μορφή) προτείνω φόρτωμα με Daemon tools και αναπαραγωγή με foobar (wasapi).

Reaction score
30.051

Ναι αλλά με ρύθμιση spdif δεν παίρνεις hd ηχο.Το πολύ πολύ να πάρεις DTS CORE.
Αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ μου δεν συμπάθησα την ATI . για τους μόνιμα βλαμμένους drivers της realtec.

Reaction score
0

Ναι αλλά με ρύθμιση spdif δεν παίρνεις hd ηχο.Το πολύ πολύ να πάρεις DTS CORE.
Αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ μου δεν συμπάθησα την ATI . για τους μόνιμα βλαμμένους drivers της realtec.
Αναφέρεσαι σε dts hd και dd hd?

Reaction score
1

Από την άλλη μεριά όμως θα πρέπει να δοκιμάσω και κάτι άλλο, γιατί δυστυχώς έχω πολύ χοντρά προβλήματα στο «πάντρεμα» του setup: HTPC με Powerdvd 10 ή 11 και την 5450 + Yamaha 2067 + Sharp 21000...

Επιτέλους παιδιά, αρχίζω κι εγώ να βλέπω φως στην άκρη του τούνελ! Στη φωτό βλέπετε το MonCaso, το HTPC μου της κρεβατοκάμαρας που είναι εφοδιασμένο με την ASUS HD5450, στο πάτωμα μπροστά ακριβώς από τον Yamaha RX-V2067. Όπως σας έχω ήδη πει, με τα Powerdvd 10 και 11 έχω τρομερά και ανυπέρβλητα προβλήματα αναπαραγωγής με τους νέους Catalyst 11.5. Να διευκρινίσω εδώ ότι το λειτουργικό είναι Windows 7 Ultimate 64bit, ίσως να παίζει κάποιον ρόλο αυτό.

Σήμερα όμως δοκίμασα το Total Media Theater 5 και επιτέλους όλα έστρωσαν εν ριπή οφθαλμού! Κανένα απολύτως πρόβλημα αναπαραγωγής, και τα πολυπόθητα DTS-HD και TrueHD πέρασαν επιτέλους απρόσκοπτα στον Yamaha!

Κοντεύω να ανοίξω σαμπάνιες από την χαρά μου! :626:

Ο Yamaha RX-V2067 τάισε με άνεση ταυτόχρονα από τις HDMI εξόδους του τον Sharp 21000 όσο και την Panasonic Plasma μου με σήμα 1080p/60Hz.

Η σχέση μου με τον Yamaha RX-V2067 ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς, αλλά τώρα πια μπορώ να πω σχεδόν με σιγουριά ότι αρχίζω να το ερωτεύομαι σφοδρά το ενισχυτάκι...

Reaction score
1

Πολύ χαίρομαι ρε θηρίο μπράβο !!!:111::111:

Πάντως σε χαίρομαι πάρα πολύ ! Εγώ μια 32άρα είπα να βάλω στη κρεββατοκάμαρα και έγινε η μάχη του Δράμαλη στα Δερβενάκια, κι εσύ έχεις ολόκληρο προβόλι, είσαι ο ήρωάς μου :116:

Reaction score
1

Πολύ χαίρομαι ρε θηρίο μπράβο !!!:111:

Πάντως σε χαίρομαι πάρα πολύ ! Εγώ μια 32άρα είπα να βάλω στη κρεββατοκάμαρα και έγινε η μάχη του Δράμαλη στα Δερβενάκια, κι εσύ έχεις ολόκληρο προβόλι, είσαι ο ήρωάς μου :116:

Χαχαχά, μην ξεχνάς ότι το δικό μου έτερον ήμισυ είναι Ουκρανέζα, πολύ αμφιβάλλω ότι θα την «πάλευα» φίλτατε με μια Ελληνίδα! :138:

Ξέρω άλλωστε τόσους πολλούς γνωστούς, που τρώνε την παντόφλα στο κεφάλι, και λένε και ευχαριστώ από πάνω... :204:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.509

Ξέρω άλλωστε τόσους πολλούς γνωστούς, που τρώνε την παντόφλα στο κεφάλι, και λένε και ευχαριστώ από πάνω..
Νίκοοο...που τον ξέρει...ο Πάνος; :144::116:

Reaction score
0

Επιτέλους παιδιά, αρχίζω κι εγώ να βλέπω φως στην άκρη του τούνελ! Στη φωτό βλέπετε το MonCaso, το HTPC μου της κρεβατοκάμαρας που είναι εφοδιασμένο με την ASUS HD5450, στο πάτωμα μπροστά ακριβώς από τον Yamaha RX-V2067. Όπως σας έχω ήδη πει, με τα Powerdvd 10 και 11 έχω τρομερά και ανυπέρβλητα προβλήματα αναπαραγωγής με τους νέους Catalyst 11.5. Να διευκρινίσω εδώ ότι το λειτουργικό είναι Windows 7 Ultimate 64bit, ίσως να παίζει κάποιον ρόλο αυτό.

Σήμερα όμως δοκίμασα το Total Media Theater 5 και επιτέλους όλα έστρωσαν εν ριπή οφθαλμού! Κανένα απολύτως πρόβλημα αναπαραγωγής, και τα πολυπόθητα DTS-HD και TrueHD πέρασαν επιτέλους απρόσκοπτα στον Yamaha!

Κοντεύω να ανοίξω σαμπάνιες από την χαρά μου! :626:

Ο Yamaha RX-V2067 τάισε με άνεση ταυτόχρονα από τις HDMI εξόδους του τον Sharp 21000 όσο και την Panasonic Plasma μου με σήμα 1080p/60Hz.

Η σχέση μου με τον Yamaha RX-V2067 ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς, αλλά τώρα πια μπορώ να πω σχεδόν με σιγουριά ότι αρχίζω να το ερωτεύομαι σφοδρά το ενισχυτάκι...
Όπως έχω πει αντιμετωπίζω και εγώ προβλήματα με την ATI και τους drivers, αλλά δε φταίει ο ενισχυτής σε κάτι.

Προσπαθώ πάντα να είμαι όσο το δυνατόν ποιο αντικειμενικός, δεν είμαι από αυτούς που υπερασπίζονται οτιδήποτε αγοράσουν.
Προσωπική μου άποψη ότι σε αυτή τη κατηγορία τιμής δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο από καμία εταιρία, ίσως ο onkyo nr 1008 αλλά είναι λίγο πιο ακριβός. Ο ενισχυτής έχει τόσες πολλές δυνατότητες, εισόδους - εξόδους, και δίνει με άνεση αρκετό ρεύμα στα ηχεία. Η μόνη σύγκριση που μπορεί να γίνει είναι να τον βάλουμε δίπλα δίπλα με κάποιον άλλο ενισχυτή της κατηγορίας και να τον συγκρίνουμε ως προς τον ήχο.
Κάποια άλλη σύγκριση που θα μπορούσε να γίνει είναι YPAO vs Audyssey, χωρίς να έχω ακούσει Audyssey, από αυτά που έχω διαβάσει το δεύτερο φαίνεται να είναι καλύτερο.

Reaction score
1

Όπως έχω πει αντιμετωπίζω και εγώ προβλήματα με την ATI και τους drivers, αλλά δε φταίει ο ενισχυτής σε κάτι.

Προσπαθώ πάντα να είμαι όσο το δυνατόν ποιο αντικειμενικός, δεν είμαι από αυτούς που υπερασπίζονται οτιδήποτε αγοράσουν.

Κάποια άλλη σύγκριση που θα μπορούσε να γίνει είναι YPAO vs Audyssey, χωρίς να έχω ακούσει Audyssey, από αυτά που έχω διαβάσει το δεύτερο φαίνεται να είναι καλύτερο.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούμαι κι εγώ φίλτατε, αλλά σε πολύ πιο έντονο βαθμό. Θάβω αλύπητα πρώτα από όλα τα δικά μου μηχανήματα, αναδεικνύοντας στον μέγιστο βαθμό το οποιοδήποτε πρόβλημα διαπιστώνω κατά τη χρήση τους. Όπως έχω υποστηρίξει πολλές φορές, για να έχει βαρύτητα η κριτική που κάνει κάποιος σε μηχανήματα που δεν έχει στην κατοχή του, πρέπει πρώτα από όλα να έχει το θάρρος να θάβει ανελέητα και δημόσια με την κριτική του σε ένα φόρουμ όπως εδώ, τα δικά του μηχανήματα!

Το ίδιο φυσικά έκανα και με τον Yamaha RX-V2067. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να του χαριστώ σε οτιδήποτε. Αυτή τη χρονική στιγμή, ο Yamaha RX-V2067 δείχνει να με πείθει όντως ότι είναι πολύ καλός ενισχυτής AV. Τα προβλήματα που αντιμετώπιζα με το δικό μου setup φαίνεται ότι λύνονται σιγά σιγά, και σίγουρα δεν ανήκω στον μέσο όρο των καταναλωτών, μια και είμαι φανατικός οπαδός των HTPC σαν πηγές εικόνας, ενώ και ο προβολέας μου, ο Sharp 21000, είναι από τους «πλέον δύστροπους και απαιτητικούς» προβολείς της αγοράς.

Όσον αφορά το YPAO vs Audyssey δεν μπορώ να εκφέρω καμία άποψη, αλλά στο AVclub σε αρκετά θέματα εκφράζονται πολλά παράπονα για τη λειτουργία του Audyssey. Εγώ πάντως μόλις αλλάξω όλα τα ηχεία του setup, τείνω να καταλήξω στο εξής: να κρατήσω μόνο τις τονικές ισορροπίες των ηχείων που θα έχει επιλέξει το YPAO, και να δηλώσω χειροκίνητα τις αποστάσεις των ηχείων κτλ...

Reaction score
0

Στην ίδια κατεύθυνση κινούμαι κι εγώ φίλτατε, αλλά σε πολύ πιο έντονο βαθμό. Θάβω αλύπητα πρώτα από όλα τα δικά μου μηχανήματα, αναδεικνύοντας στον μέγιστο βαθμό το οποιοδήποτε πρόβλημα διαπιστώνω κατά τη χρήση τους. Όπως έχω υποστηρίξει πολλές φορές, για να έχει βαρύτητα η κριτική που κάνει κάποιος σε μηχανήματα που δεν έχει στην κατοχή του, πρέπει πρώτα από όλα να έχει το θάρρος να θάβει ανελέητα και δημόσια με την κριτική του σε ένα φόρουμ όπως εδώ, τα δικά του μηχανήματα!

Το ίδιο φυσικά έκανα και με τον Yamaha RX-V2067. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να του χαριστώ σε οτιδήποτε. Αυτή τη χρονική στιγμή, ο Yamaha RX-V2067 δείχνει να με πείθει όντως ότι είναι πολύ καλός ενισχυτής AV. Τα προβλήματα που αντιμετώπιζα με το δικό μου setup φαίνεται ότι λύνονται σιγά σιγά, και σίγουρα δεν ανήκω στον μέσο όρο των καταναλωτών, μια και είμαι φανατικός οπαδός των HTPC σαν πηγές εικόνας, ενώ και ο προβολέας μου, ο Sharp 21000, είναι από τους «πλέον δύστροπους και απαιτητικούς» προβολείς της αγοράς.

Όσον αφορά το YPAO vs Audyssey δεν μπορώ να εκφέρω καμία άποψη, αλλά στο AVclub σε αρκετά θέματα εκφράζονται πολλά παράπονα για τη λειτουργία του Audyssey. Εγώ πάντως μόλις αλλάξω όλα τα ηχεία του setup, τείνω να καταλήξω στο εξής: να κρατήσω μόνο τις τονικές ισορροπίες των ηχείων που θα έχει επιλέξει το YPAO, και να δηλώσω χειροκίνητα τις αποστάσεις των ηχείων κτλ...

Όταν μιλάς για τονική ισορροπία, εννοείς το equalizer που υπάρχει στο set up των ηχείων;
Μόνο το manual και το flat μου ακούγονται ωραία, αν και τείνω προς το manual. Στο manual υποτίθεται ότι ρυθμίζεις τις συχνότητες του κάθε ηχείου μόνος σου αλλά δεν έχω ιδέα πως, φαντάζομαι ότι θα πρέπει να κάνω μετρήσεις με τον κατάλληλο εξοπλισμό (αλλά δεν υπάρχει φράγκο για νέες αγορές :107: ).

Reaction score
1

Όταν μιλάς για τονική ισορροπία, εννοείς το equalizer που υπάρχει στο set up των ηχείων;
Μόνο το manual και το flat μου ακούγονται ωραία, αν και τείνω προς το manual. Στο manual υποτίθεται ότι ρυθμίζεις τις συχνότητες του κάθε ηχείου μόνος σου αλλά δεν έχω ιδέα πως, φαντάζομαι ότι θα πρέπει να κάνω μετρήσεις με τον κατάλληλο εξοπλισμό (αλλά δεν υπάρχει φράγκο για νέες αγορές :107: ).

Ναι. Υποτίθεται ότι το YPAO επεμβαίνει σε μία σειρά από παραμέτρους στον ήχο, όπως φαίνεται εδώ, αλλά εκ των υστέρων, και αφού έχεις τρέξει το ΥΡΑΟ, μπορείς να πας στο manual setup και να κάνεις διορθώσεις, όπως στις αποστάσεις των ηχείων κτλ.

Φαντάζομαι ότι ένα ντεσιμπελόμετρο είναι ο μίνιμουμ εξοπλισμός που χρειάζεται ο καθένας μας, τουλάχιστον για να τσεκάρουμε τις στάθμες των ηχείων... :121:

Reaction score
0

Πολυκάναλο DSD μέσω της HDMI εισόδου δεν μπορεί να αναπαραχθεί; Έκανα κάποιες δοκιμές χθες αλλά
μου έβγαζε μόνο στερεοφωνικό DSD απο HDMI.. ο LX81 πάντως έβγαζε κανονικότατα.. μήπως φταίει κάποια
ρύθμιση που έχω κάνει;

Reaction score
0

Για κοίταξε αν ο ενισχυτής είναι σε straight mode, μήπως τον έχεις βάλει σε stereo mode κατά λάθος;
Η συσκευή αναπαραγωγής σίγουρα στέλνει πολυκάναλο;
Πήγαινε στο μενού information και δες τι audio signal βλέπει ο ενισχυτής.

Reaction score
0

Για κοίταξε αν ο ενισχυτής είναι σε straight mode, μήπως τον έχεις βάλει σε stereo mode κατά λάθος;
Η συσκευή αναπαραγωγής σίγουρα στέλνει πολυκάναλο;
Πήγαινε στο μενού information και δες τι audio signal βλέπει ο ενισχυτής.
Ως συσκευή αναπαραγωγής έχω το Pioneer DV-600 και στέλνει σίγουρα πολυκάναλο DSD από HDMI..
Στον LX81 έβγαζε κανονικότατα πολυκάναλο DSD, ενώ στο 2067 μου βγάζει στερεοφωνικό..
Ο ενισχυτής ήταν σε straight mode (πάντα εκεί είναι εξάλλου..)

Reaction score
0

Έχεις βάλει τελευταίο firmware;
Εμένα από το pc που του στέλνω πολυκάναλο DSD μου τα αναπαράγει κανονικά.
Ίσως είναι κάποια ρύθμιση αν και στον δικό μου δεν έχω πειράξει κάτι.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@