Yamaha RX-V465 VS Denon AVR-1610

Reaction score
5
Απάντηση: Yamaha RX-V465 VS Denon AVR-1610

Να γιατί η γνώση δεν είναι δύναμη πολλές φορές, ενώ το χρήμα είναι.
Άλλα τόσα για μουσική, που στην τελική αυτή είναι που αξίζει τα λεφτά της.
Τέλος... ντρέπομαι, αλλά πρέπει να ρωτήσω γιατί όλοι το έχετε για πρωινό άρα σημαντικό θα είναι....
τι είναι "δυνατότητα οδήγησης"??:120:

Προσωπικά ευχαριστώ άπαντες για τον χρόνο και τη γνώση!

Reaction score
1.187

Το σημαντικό είναι ότι δεν ντρεπόμαστε να ρωτάμε. Κανείς δεν γεννήθηκε ξέροντας, και τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Δυνατότητα οδήγησης είναι ακριβώς αυτό που λέει η έκφραση. Η δυνατότητα δηλαδή του ενισχυτή να οδηγεί "δύσκολα" ηχεία χωρίς να φθάνει στα όριά του και χωρίς να "γονατίζει".
Ποιά είναι τα δύσκολα ηχεία; Κυρίως αυτά που παρουσιάζουν έντονο μιγαδικό χαρακτήρα στην αντίστασή τους και κατεβαίνουν και κάτω από τα 4Ωhms. Αντίθετα ένα ηχείο που η αντίστασή του έχει ωμικό χαρακτήρα και αν δεν πέφτει και πολύ κάτω των 8Ωhms τότε θεωρείται εύκολο.

Η δυνατότητα οδήγησης του ενισχυτή δεν έχει να κάνει τόσο με τα watts του, όσο με τα amperes που έχει δυνατότητα να δώσει. Καθοριστικής σημασίας για την οδήγηση είναι να έχει ένα καλό τροφοδοτικό με υπερεπάρκεια ρεύματος για τις δύσκολες στιγμές.
Ποιές είναι οι δύσκολες στιγμές; Κυρίως τα μπάσα τα οποία ζητάνε τα πολλά amperes ρεύματος. Ετσι ειδικά στην κλασική μουσική όταν υπάρχουν απότομα ξεσπάσματα των κρουστών βλέπουμε αρκετούς ενισχυτές να "αδειάζουν" και να μην μπορούν να αποδώσουν το πολύ ρεύμα που απαιτείται στιγμιαία. Συνήθως η κακή οδήγηση γίνεται αντιληπτή με την απώλεια ελέγχου του μπάσου και τις ανεξέλεγκτες διαδρομές των κώνων των woofers. Δηλαδή το μπάσο δεν ακούγεται σφιχτό και με άμεση απόσβεση, αλλά πλαδαρό, να βουίζει και τα woofers να πηγαινοέρχονται ανεξέλεγκτα. Ο ίδιος ενισχυτής βέβαια αν του βάζαμε πιο "εύκολα" ηχεία θα έλλαζε αμέσως χαρακτήρα και δεν θα παρουσίαζε αυτά τα φαινόμενα.

Φαντάζομαι να σε διαφώτισα.

Reaction score
5

είσαι επεξηγηματικός και μεταδοτικός!
Σε ευχαριστώ

Reaction score
5

Για να μην ανοίγω καινούργιο τόπικ και μιας και έφτασε η ώρα να γίνει η αγορά έχω μερικά σχόλια και μια ακόμα ερώτηση

Τα ηχεία κατά πως φαίνεται θα είναι τα Wharfedale Diamond 10.5 που όπως ελπίζω θα μεταφέρουν στο σαλόνι μου τους Mick, Eric, Jeff, Jimmy και λοιπούς ημίθεους αρκετά πειστικά,μέχρι να αγοραστεί ένας της προκοπής δικάναλος βέβαια. Για ταινίες και παιχνίδια θα μπει ότι έχει απομείνει από το αρχαίο philips μέχρι να καταφέρω να πάρω και ένα σετάκι diamond 10.1 .

Α! να σημειώσω ότι τελίκά κατέληξα στον Denon 1610 μετά από πολύ πολύ διάβασμα και ειδικά μετά από αυτό (το οποίο και διαστάυρωσα):
  • These two are not really on the same page as far as specs go. Yamaha is a hybrid ( 1 Amp divided by 5) Amp with a 10% THD and is not HCC (high Current). as opposed to the denon @0.08 and a discrete amp with High Current. Seperate Channels for Each Speaker. Hybrid Amps will always show a high wattage as the amp designed for all channels will get behind one channel for a wattage measure. Thats why the 465 has a higher wattage output than the 765. In Aus the power draw from wall differs greatly between the two. 280 watts for the yamaha and the entry Denon draws 360 watts from the Point. The Denon also has seperate Video and Audio boards prevent crosstalk. Plus the one cable connect and not to forget Audessy with the denon as well. Just take a look at the Capacitators between the two. You'll take home the Denon. Yamaha starts High current design in the 665 and discrete amps in the 765. All standard in every Denon Amp.

Και ρωτώ! Τα αντέχει τα ηχεία ο Denon ή θα μου τα ριμάξει?

...και κάτι τελευταίο, μένω έξω από Θεσσαλονίκη και βλέπω ότι στην Αθήνα σε κανα 2 μαγαζιά οι τιμές έχουν τεράστια διαφορά από εδώ, οπότε μάλλον πρέπει να τα παραγγείλω μέσω Internet. Αυτό από μόνο του δεν είναι πρόβλημα, αλλά το συγκεκριμένο μαγαζί δέχεται μόνο κατάθεση σε λογαριασμό. Το θέμα είναι πως εξασφαλίζομαι εγώ με μια τέτοια διαδικασία πληρωμής?

ευχαριστώ προκαταβολικά

Reaction score
1.187

Για να μην ανοίγω καινούργιο τόπικ και μιας και έφτασε η ώρα να γίνει η αγορά έχω μερικά σχόλια και μια ακόμα ερώτηση

Τα ηχεία κατά πως φαίνεται θα είναι τα Wharfedale Diamond 10.5
Πολύ καλή επιλογή!

Και ρωτώ! Τα αντέχει τα ηχεία ο Denon ή θα μου τα ριμάξει?
Κανένα πρόβλημα.

...και κάτι τελευταίο, μένω έξω από Θεσσαλονίκη και βλέπω ότι στην Αθήνα σε κανα 2 μαγαζιά οι τιμές έχουν τεράστια διαφορά από εδώ, οπότε μάλλον πρέπει να τα παραγγείλω μέσω Internet. Αυτό από μόνο του δεν είναι πρόβλημα, αλλά το συγκεκριμένο μαγαζί δέχεται μόνο κατάθεση σε λογαριασμό. Το θέμα είναι πως εξασφαλίζομαι εγώ με μια τέτοια διαδικασία πληρωμής?

ευχαριστώ προκαταβολικά
Προφανώς δεν εξασφαλίζεσαι. Δεν ξέρω για πιο μαγαζί μιλάς αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι πολλά από αυτά τα internetομάγαζα είναι απάτη. Δεν έχουν κανένα stock από προϊόντα. Περιμένουν να πάρουν από εσένα τα λεφτά σου για να κάνουν την παραγγελία να σου φέρουν (αν σου φέρουν) το προϊόν που παρήγγειλες. Αεριτζήδες δηλαδή που χωρίς κανένα κεφάλαιο πάνε να κάνουν "εμπόριο" με τα δικά σου τα λεφτά.
Γι αυτό εγώ αγοράζω πάντα μόνο από όσους έχουν αντικαταβολή. Ούτε καν πιστωτική κάρτα δεν τους δίνω. Οταν έρθει το προϊόν, και ΑΝ έρθει πληρώνω. Διαφορετικά τι είχαμε τι χάσαμε;

Reaction score
5

σωστά μιλας και χαίρομαι που συμφωνείς με τα ηχεία(βέβαια το surround της υπόθεσης θα είναι πραγματικά για γέλια μέχρι να τα αλλάξω όλα) αλλά πρέπει να γίνω συγκεκριμένος σε αυτή τη φάση, γιατί δεν είναι μικρό το ποσό και επίσης πολύ δελεαστικές οι τιμές. Έχω δε την εντύπωση ότι πρόκειται για κατάστημα που υπάρχει εδώ και χρόνια. Οπότε παραθέτω

Ο κύριος Δένον 1610

και

τα Διαμαντάκια 10.5

απλά παρακαλώ όποιος δεν έχει τεκμηριωμένη άποψη για το κατάστημα να τη στείλει σε pm για να μην παρεκτραπούμε και χαλάσουμε το θέμα μας.

L

LLLEFTERIS

Guest

Συγνωμη ο 1610 θελει τοσο μεγαλα ηχεια για να παιξει? Δηλαδη ο 1908 που εχω τα jbl 178 θα μου τα τηγανησει?

Reaction score
5

Συγνωμη ο 1610 θελει τοσο μεγαλα ηχεια για να παιξει? Δηλαδη ο 1908 που εχω τα jbl 178 θα μου τα τηγανησει?
Όχι!! αυτό που ρωτάω βασίζεται στη θεωρία ότι ένας μικρός ενισχυτής μπορεί να σου κάνει μεγαλύτερη ζημιά από έναν μεγάλο(αντιστρόφως ανάλογα με τ ηχεία δλδ):139:

Reaction score
1.187

απλά παρακαλώ όποιος δεν έχει τεκμηριωμένη άποψη για το κατάστημα να τη στείλει σε pm για να μην παρεκτραπούμε και χαλάσουμε το θέμα μας.
Οι Ωδές είναι πολύ σοβαρό μαγαζί χρόνια στον χώρο. Μην ανησυχείς.
Δεν ήξερα σε ποιο μαγαζί αναφέρεσαι. Εγώ μίλησα γενικά.

Reaction score
5

Οι Ωδές είναι πολύ σοβαρό μαγαζί χρόνια στον χώρο. Μην ανησυχείς.
Δεν ήξερα σε ποιο μαγαζί αναφέρεσαι. Εγώ μίλησα γενικά.
Το κατάλαβα ότι μιλούσες γενικά και είχες δίκιο. Για τις Ωδές το υποψιαζόμουν ότι δεν είναι σαν τα άλλα γιατί (δυστυχώς) η ιστοσελίδα τους σε παραπέμπει στο κατάστημα και κανείς απατεώνας δε σε θέλει κοντά του!

Ωραία! τι ωραία?? ΤΕΛΕΙΑ! αύριο θα γίνει η παραγγελία.

Ευχαριστώ όλους για όλα ακόμα μία φορά. Φίλε komhst οι δυσκολίες στην συνεννόηση μαζί σου αρχίζουν και τελειώνουν στην προφορά του ψευδώνυμου σου!

Θα επανέλθω με feedback και για εξυπηρέτηση και φυσικά εντυπώσεις μετά από παραλαβή

Reaction score
5

Λοιπόν ενημερώνω,

ήρθαν
εγκαταστάθηκαν (μετά από ώρες... πολλές ώρες...)
και είναι καταπληκτικά! βέβαια οι γνώσεις και η εμπειρία μου είναι πολύ λίγες αλλά μπορώ να πω ότι ακούω μουσική πολλά επίπεδα επάνω, ενώ το home cinema με τα diamond και τα παλιά ταλαίπωρα philips είναι μεν για γέλια αλλά αφού βγάζει digital surround ... δε λέω κουβέντα. σιγά σιγά θα αγοραστούν όλα.

Αυτό που βλέπω και αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο denon δεν είναι μεν μικρός για τα diamond, αλλά του ζητάνε ένταση για να παίξουν. Νομίζω (αν και δεν τα βάζω πολύ δυνατά όσο στρώνουν) ότι ένας δυνατότερος ενισχυτής θα τα οδηγούσε ευκολότερα(καλύτερα(?)).

Τέλος για τις Ωδές έχω μόνο καλά λόγια να πω! Ευγενικοί, γρήγοροι και εξυπηρετικοί. Το μόνο λάθος για μένα είναι ότι ένα τόσο πλήρες κατάστημα δεν εκμεταλλεύεται την ιστοσελίδα του και τις δυνατότητες που μπορεί να παρέχει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εν γένει, παρά μόνο για πολύ βασικές υπηρεσίες.

Ο DENON AVR-1610 είναι καλός. νομίζω πολύ καλός για τα λεφτά του. Το Αudessey είναι ότι καλύτερο, δουλεύει τεστάροντας 6 θέσεις ακρόασης και τα αποτελέσματά του είναι αρκετά έως πολύ ακριβή. Όταν ζήσω μαζί του περισσότερο ίσως να έχω περισσότερα, αν και αυτή είναι δουλειά για τους γνωρίζοντες..
Βέβαια πρέπει να πω ότι το τηλεχειριστήριο είναι ανεπίτρεπτο!

Αυτά.

ΑΑ πήρα ένα καλωδιο ηχείων από το πλαίσιο χοντρό, άκαμπτο, και φτηνό...Πρέπει να αλλαχθεί. τι να προτιμήσω για καλώδια?(μάρκα, ποιότητα, τύπος...)έκανα και bi-wiring...:138:

Reaction score
1.187

Αυτό που βλέπω και αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο denon δεν είναι μεν μικρός για τα diamond, αλλά του ζητάνε ένταση για να παίξουν.
Λογικό αυτό αν δεις την ευαισθησία τους που είναι μόλις 86 dB/w/m χαμηλή δηλαδή για ηχεία δαπέδου.

Reaction score
5

Τώρα μάλλον πρέπει να εμβαθύνεις στο θέμα ευαισθησία ...
καλό είναι που είναι χαμηλή?

Reaction score
0

thanks για τις απαντησεις.Κατι αλλο τωρα (ολο αποριες ειμαι):138:
Κατ αρχας να πω οτι ειμαι αναμεσα στον yamaha 465 και denon 1709.
Επειδη τα ηχεια που πηρα (roister σειρα emphasis) οι στηλες μποστα ειναι 140w και ο denon εχει 80w/ch, δεν ειναι λιγα αυτα?
σε σχεση με τον yamaha?
και κατι αλλο. τα ηχεια εχουν αντισταση 6ohm και ο denon λεει 8 ohm.
θα μπορουσα να δηλωσω στον denon οτι τα ηχεια μου ειναι 6ohm ετσι ωστε να ανεβουν τα watt ανα καναλι?Παιζει κανενα προβλημα αν γινει αυτη η ρυθμιση?

Ελπιζω να βγαλω ακρη να παω αυριο να τον παραγγειλω:121:
Τελικά τι πήρες; Εχω και εγω το ιδιο πρόβλημα! και π-όσα; Thanks!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa