YAMAHA RX- V671

Reaction score
1.187
Απάντηση: YAMAHA RX- V671

Ο λόγος ύπαρξης των διαφόρων DSP effects είναι κυρίως όταν παρακολουθείς ταινία που έχει απλό stereo ήχο ή μονοφωνικό, για να σου δημιουργήσουν ένα ψευδοsurround effect.
Οταν η ταινία που παρακολουθείς είναι πολυκάναλη 5.1 ή 7.1 δεν είναι τόσο απαραίτητη η χρήση τους. Παρόλα αυτά κάποια DSP μπορούν να ενεργοποιηθούν αν θέλεις προκειμένου να σου δημιουργήσουν κάποιο effect όπως π.χ. την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μια μεγάλη κινηματογραφική αίσθηση και ότι τα surround ηχεία σου είναι πολύ πιο μακρια από εκεί που πραγματικά βρίσκονται κλπ.

Reaction score
0

άρα μου λες αν καταλαβαίνω καλά ότι θα πρέπει να έχω την ρύθμιση σε Dolby Digital από την TV για να ακούσω τον "κατάλληλο" πολυκάναλο ήχο...ναι?

Reaction score
1.187

Πες μας πρώτα ακριβώς την συνδεσμολογία που έχεις κάνει...

Reaction score
0

νομίζω ότι στη συνδεσμολογία μου είμαι σωστός: σύνδεση με οπτική στην tv και hdmi (hdmi out από τον ενισχυτή και hdmi in στην tv) και βλέπω αρχεία τύπου .mkv με απευθείας σύνδεση εξωτερικού σκληρού μέσω usb στην tv.απλά παρατήρησα ότι στα αρχεία αυτά η τηλεόραση μου δίνει δύο επιλογές για ήχο, PCM οπότε στον ενισχυτή εμφανίζεται η ένδειξη αυτή και DTS οπότε αλλάζει και η ένδειξη στον ενισχυτή σε Doloby Digital ή σε άλλα αρχεία DTS. όταν έχω αυτή την ένδειξη το SUR DECODE δεν βγάζει άλλες επιλογές όπως όταν είναι σε PCM δηλ. DD movie ή Neo Cinema 6 κοκ. αλλά μόνο STRAIGHT. οπότε νομίζω ότι θα πρέπει όταν υπάρχει επιλογή DTS ή πολυκάναλος ήχος όπως λες κι εσύ παραπάνω να επιλέγω αυτό ε?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos