Zήτηση στις Αγγελίες...σημεία των καιρών...

Reaction score
1.550
Απάντηση: Zήτηση στις Αγγελίες...σημεία των καιρών...

Στην πρώτη σου φράση στο πρώτο σου πόστ ξεκινάς με παραλληλισμους των αγγελιών ζήτησης με τα ενεχυροδανειστηρια. Και συνεχίζεις ξεκαθαρίζοντας πως δεν εξαιρεις έχει από τις κατηγορίες σου σχεδόν κανένα. Αδίκως αντιλήφθηκα τα παραπάνω; σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτοσκοπός μου μια διαμάχη. Αλλά νομίζω πως πρέπει να είμαστε λίγο πιο μαζεμένοι ως προς τις γενικεύσεις.

Y

Yiannis_B

Guest

...σίγουρα υπάρχουν και (πολλές?) εξαιρέσεις....τύπος ζητούσε μηχάνημα που κατείχα και στέκονταν στην άκρη...

...μιλήσαμε στο τηλέφωνο....και αν και δεν προχώρησε η αγοραπωλησία....μόνο θετικές εντυπώσεις έχω να θυμάμαι....

...είχε δοκιμάσει 2-3 μηχανήματα και δεν μπορούσε να στρώσει το σύστημα με τίποτα....τα χρήματα ανύπαρκτα και ...λίγο πριν την απόγνωση....προσπαθούσε να φέρει την αλλαγή....

Y

Yiannis_B

Guest

Στην πρώτη σου φράση στο πρώτο σου πόστ ξεκινάς με παραλληλισμους των αγγελιών ζήτησης με τα ενεχυροδανειστηρια. Και συνεχίζεις ξεκαθαρίζοντας πως δεν εξαιρεις έχει από τις κατηγορίες σου σχεδόν κανένα. Αδίκως αντιλήφθηκα τα παραπάνω; σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτοσκοπός μου μια διαμάχη. Αλλά νομίζω πως πρέπει να είμαστε λίγο πιο μαζεμένοι ως προς τις γενικεύσεις.
To είπα..θα γίνω ΠΟΛΥ κακός.....δείχνοντας την υπερβολή...είπα επίσης ότι ίσως είμαι μονοδιάστατος και συμφώνησες......κουβέντα κάνουμε...άσε τις νομικές συνέπειες....σε φόρουμ στα λοιπά θέματα γράφουμε...

....που μένω δεν είδες...? :138:

Reaction score
1.832

όπως σε όλες τις αγορές έτσι και στην αγορά των "δικών" μας συσκευών συμβαίνουν τα θέματα που περιγράφεις.
Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

Προσωπικά λόγω μπέμπας δεν έχω στημένο σύστημα, έχω 3 ζευγάρια ηχεία, πηγές και ενισχυτές για πούλημα αλλά δε τολμώ να τα βγάλω. Προτιμώ να σκονίζονται στην αποθήκη....
...γιατί θα βάλω αγγελία στο 50% της τιμής του καινούργιου και θα βρεθεί κάποιος να μου το ζητήσει στο 10% της αξίας του.
Και όχι με "ταπεινό" τρόπο... Με στυλ "τόσα δίνω φίλε και άμα θες".

Έτσι γίνονται τα φονικά.

:116:

Reaction score
0

Για να μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο καζάνι,υπάρχουν "tragic" καταστάσεις και από τις 2 πλευρές.
Δυο παραδείγματα που μου τύχανε τις τελευταίες μέρες,και από τη μια πλευρά,και από την άλλη:

1η περίπτωση:
Πουλάω μια ηλεκτρική κιθαρίτσα για λογαριασμό φίλου.Τίποτα το ιδιαίτερο,αλλά αξιοπρεπές όργανο,συγκριτικά με τις αμερικάνικες gibson και fender που έχω συνηθίσει να παίζω.Την είχε ο Νάκας 280,την βάζω 150 με την προοπτική να κόψω 10-20 ευρώ.
Μύνημα από κάποιον,τον οποίο από δω και πέρα θα τον αποκαλούμε Ανερμάτιστο:
Ανερμάτιστος: αν αποφασίσεις να την δώσεις λίγο λιγότερο την παίρνω με 100 ευρώ.
Εγώ: Μου ζητάς να σου κόψω το 1/3 της τιμής.Αυτό δεν είναι "λίγο λιγότερο".
Μπορώ να συμπεριλάβω τα μεταφορικά μέσα στην τιμή,αλλά μέχρι εκεί.
Ανερμάτιστος: 150 για Samick είναι ανέκδοτο!!100 και πολλά είναι.Αν την πουλήσεις 150 εμένα να με χ...σεις!
Εγώ:Χωρίς να την δοκιμάσεις πως μπορείς να ξέρεις αν αξίζει ή όχι; (ήταν 40 λεπτά μακριά ο τύπος με αυτοκίνητο)
Και επειδή δεν μου αρέσει η στάση σου,όσο και να χτυπιέσαι δεν πρόκειται να σου την πουλήσω για 100 ευρώ.
Ανερμάτιστος: (απάντηση 5χρονου) Σιγά μην την έπερνα απο εσένα, όσο και αν χτυπιέσαι...καλόπαιχτη

2η Περίπτωση:
Ζητάω έναν ssd,επίσης τίποτε το ιδιαίτερο,έναν 120ρη να κάνω τη δουλειά μου.
Μου στέλνει πμ κάποιος:
Κάποιος:έχω έναν OCZ Agility 3 120GB.Τον πήρα από το you.gr,είναι 2 εβδομάδων αλλά δεν τον χρησιμοποίησα επειδή βρήκα καλύτερο από αγγελία.Τον δίνω 80 ευρώ.
Εγώ: 79,90 κάνει με το κουπόνι να τον πάρω καινούριο από το you.gr.Μήπως να την ξανασκεφτείς την τιμή;
Κάποιος: Είναι πρακτικά καινούριος,δεν τον δίνω παρακάτω.Αν είναι τον βάζω στο netbook.(τότε γιατί τον πουλάς;)
Εγώ: Βάλτον στο netbook.

ελπίζω να διασκεδάσατε :)

Reaction score
1.213

Εγω παντως γελαω με τους παρεξηγιαρηδες που γραφουν στο τελος της αγγελιας με στομφο (αυτο εχει σημασια )' η τιμη ειναι τελικη ' ' μη διαπραγματευσιμη ' και πριν περασει μια μερα...:204:

Reaction score
658

πολλοί δεν εχουν χρονο για να βαλουν
αγγελια και να μιλησουν σε πμ ή στο τηλ.
με καμμια δεκαρια ατομα για να δωσουν κατι.

πολλοι εχουν ΠΟΛΛΑ πραγματα παραγκωνισμενα,
για διαφορους λογους πχ. παιδια,

μια αγγελια ζητησης βοηθαει σε ολα αυτα.

Last edited by a moderator:

Reaction score
27.286

ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΟΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΝΑ ΚΑΝΗΣ ΠΑΖΑΡΙ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΗΣ.
ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ, ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΟΧΙ ΜΕ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ, ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑΚΙΣΜΟΥΣ.

Reaction score
27.286

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΤΥΠΟΥ
"ΦΙΛΑΡΑ ΤΟΣΑ ΔΙΝΩ. ΘΕΣ?"
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΩΛΗΤΕΣ ΤΥΠΟΥ
"ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ 50 ΕΥΡΩ" ΕΝΩ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ 45 ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ
ΑΜΑ ΤΑΧΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ "ΠΑΡΤΟ ΑΠΟ ΚΕΙ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑ".
ΜΟΥΤΥΧΕ ΤΥΠΟΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ 270 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΜΕ ΤΙΜΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ 200!!!!!!

Y

Yiannis_B

Guest

...όταν άνοιξα το θέμα είχα μια οπτική...μπορεί τελικά να αδικώ πολύ κόσμο....μη μου δίνεται σημασία...εξάλλου όποιος έχει την μύγα...μυγιάζεται.....

...ούτε μπορώ να σταθμίζω όλες τις παραμέτρους πριν ανοίξω το στόμα μου....

...στην εργασία μου, παρότι είναι στο τεχνικό κομμάτι, με αποκαλούν αγοραστή (σε αντιδιαστολή με τον πωλητή...)

...υποψιάζεστε γιατί...πολλοί το αντιλαμβάνονται εδώ μέσα...γιατί δένομαι με τα μηχανάκια...και τους δίνω δεύτερη και τρίτη ευκαιρία ...μέχρι να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό....αυτή είναι η τρέλα μου...

...αλλά και να μην τον βγάλουν....μ’ έχουν κουράσει τόσο στην πορεία...που τελικά τα συμπαθώ...

...και δεν είναι άψυχα...σχεδιαστές και μηχανικοί κρύβονται από πίσω...που τα θεωρούν παιδιά τους....

...μ’ αρέσει να ακούγονται απόψεις....εβδομάδα δεκαπενταύγουστου και δουλεύω αύριο....(...πάλι καλά που έχω δουλειά θα πουν μερικοί και θα έχουν δίκιο...)

Y

Yiannis_B

Guest

...για τις χειμωνιάτικες μαζώξεις στο Σύνταγμα....εγώ θα έπερνε το Nokia με την μπαταρία.....

...μπορεί να μείνει κανένας Δίας με το παπί από ηλεκτρικά...να μην το βοηθήσουμε το παλικάρι?:116:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.763

Μετά από όλα αυτά θα ήθελα να κάνω καναδυό επισημάνσεις.
Είμαι χρόνια συντονιστής των αγγελιών και μου έχουν τύχει διάφορα.

Εδώ είναι απλά ένα φόρουμ.
Οι αγγελίες είναι μια βοηθητική κατηγορία για την εξυπηρέτηση των μελών.
Όμως αυτή η κατηγορία έχει πολλή κίνηση.
Γίνονται πολλές συναλλαγές μεταξύ των μελών, οι περισσότερες με ευτυχή κατάληξη.
Υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν από χόμπι, κάποιοι από ανάγκη λόγω των ειδικών δύσκολων καιρών που ζούμε και άλλοι που κάνουν και εμπόριο.
Π.χ. κάποιοι παίρνουν από τα στοκ του πλαισίου μια κάρτα γραφικών αξίας 180 ευρώ που επειδή δεν έχει κουτί και είναι σκέτη την δίνουν με 80.
Την βάζει ο έξυπνος εδώ με 130 γράφοντας ότι είναι ολοκαίνουργια χωρίς κουτί και απόδειξη, οπότε με δελεαστική την τιμή θα βρεθεί ο υποψήφιος αγοραστής.
Ευτυχώς κάποιοι που γνωρίζουν με ειδοποιούν και έχουμε αποκλείσει από τις αγγελίες πολλά μέλη "εμπόρους"
Έχουμε αποκλείσει επίσης και μέλη που κάνουν συνεχείς συναλλαγές μόνο στις αγγελίες κι ας είναι χομπίστες, αλλά συμπεριφέρονται σαν έμποροι.
Στις αγγελίες που βάζει ο καθένας μπορεί να ζητάει ότι θέλει και δεν επεμβαίνουμε.
Όμως όταν πρόκειται για κάτι οφθαλμοφανές, ή κάτι που αγγίζει τα όρια της απάτης φυσικά και επεμβαίνουμε.
Μερικά σχόλια είναι καλοδεχούμενα και χρήσιμα να γίνονται, αρκεί να γίνονται με τον πρέποντα τρόπο.
Κάποια άλλα είναι άκομψα, αντιαισθητικά, αγενή και διαγράφονται.
Με αυτόν τον τρόπο γίνονται οι συναλλαγές εδώ στο Avsite και ελπίζω οι περισσότεροι να μην έχουν παράπονα.
Και συνεχίζουμε.
Καλό κουράγιο σε όλους μας.

Reaction score
27.286

...για τις χειμωνιάτικες μαζώξεις στο Σύνταγμα....εγώ θα έπερνε το Nokia με την μπαταρία.....

...μπορεί να μείνει κανένας Δίας με το παπί από ηλεκτρικά...να μην το βοηθήσουμε το παλικάρι?:116:
NOKIA 2110i ΑΠΟ ΤΟ 96!!!!
ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΥΛΑΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΡΤΑΡΙ.
ΕΙΧΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΠΡΟΣΟΨΗ ΤΗΣ ΜΠΕΝΕΤΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΗΣ.
100 ΤΕΜΑΧΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!!!!!
Η ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΟΥΜΑΧΕΡ!!!!

Reaction score
4.910

Νομίζω πως το θεμα εχει δύο όψεις (οπως όλα δηλαδή, αναλογα με την οπτική γωνία που το κοιτας)
Πχ εμένα δεν μου αρεσει να κάνω παζάρια. Αν λοιπόν καποιος βγαλει αγγελία πώλησης για προιόν που με ενδιαφερει και αν θεωρώ την τιμή υψηλή θα περιμένω και εφόσον την κατεβασει αρκετά, στο επίπεδο που θεωρώ σωστό, τότε θα του στειλω ΠΜ για να το αγορασω. Αν με προλάβει αλλος νωρίτερα...μεγειά του με χαρά του!
Αν αντίθετα εβαζα αγγελία ζήτησης (δεν εχω βαλει ποτε...) θα εβαζα την τιμή που θα ήθελα να δωσω. Αν καποιοι την θεωρούσαν φτηνή τότε πάλι μεγειά τους με χαρα τους, ας μην πουλήσουν το προιόν. Αν παλι καιγόμουν να αγοράσω κάτι προφανώς θα έβαζα υψηλότερη τιμή. Δεν καταλαβαινω λοιπόν γιατι η χαμηλή τιμή ζήτησης μπορει να θεωρηθεί...εξευτελιστική για κάποιον πωλητή, αν δεν θέλει δεν πουλάει και τελείωσε η ιστορία.
Τελος...ποιός μπορει να προσδιορίσει ποιά ειναι η πραγματική σωστή τιμή για κάποιο προιόν; Βγες σήμερα να πουλήσεις ενα αυτοκίνητο 2000 κυβικων που το χρυσοπλήρωσες πριν 3-4 χρόνια και αν βρεις αγοραστη...στο 1/4 της τιμής που έδωσες θα πρεπει να θεωρείς τον εαυτό σου πολύ τυχερό, παρότι θα έπρεπε να πιάνει τουλάχιστον το 1/2 της αξίας...

Reaction score
27.286

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΤΟ "ΟΤΙ ΤΙΜΗ ΠΙΑΣΕΙΣ".
ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ/ΠΩΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ "ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗ/ΠΩΛΗΤΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΑ".
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙΣ.

Reaction score
1.213

...και δεν είναι άψυχα...σχεδιαστές και μηχανικοί κρύβονται από πίσω...που τα θεωρούν παιδιά τους....
Ενας λογος παραπανω λοιπον.Η τεχνη πρεπει να ειναι προσιτη στο λαο.Στην περιπτωση μας μεσω των αγγελιων.
Κατω η αστικη ταξη και ο ελιτισμος :116:

Reaction score
4.910

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΤΟ "ΟΤΙ ΤΙΜΗ ΠΙΑΣΕΙΣ".
ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ/ΠΩΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ "ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗ/ΠΩΛΗΤΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΑ".
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙΣ.
Δεν διαφωνώ Γρηγόρη αλλά δεν ειναι ανάγκη να...υποκύψει κιόλας κάποιος. Πολύ απλά κρατάει το προιόν του και δεν το πουλάει και ασε τον αγοραστή να βρει αλλο θύμα...
Ακόμη και τα μαγαζάκια αγορας χρυσού που ξεφυτρώνουν παντού σαν μανιτάρια δεν με ενοχλούν πάντως. Απ όσο διάβασα αγοράζουν στον 1/3 της πραγματικής αξίας, αν λοιπόν θελήσω να πουλήσω χρυσό (αν ειχα..) θα το ψαξω καλά, όμως δεν θα θεωρήσω κλέφτη όποιον προτείνει πολύ χαμηλή τιμή (σε τελική μπορει και μέσα σε 6 μήνες να ανακάμψουν οι οικονομίες και η τιμή του χρυσού να πέσει στο 1/5 της σημερινής οπότε να την πατήσει ακόμη και ο έμπορος....)

Reaction score
1.213

Οι κουβαρνταδες (με ξενη τσεπη ) υπερασπιστες της αγγελιας εχουν πλακα επισης.Ε οχι ρε φιλε , ξερεις ποσο αξιζει αυτο το μηχανημα , λενε στο υποψηφιο αγοραστη που τολμησε να παζαρεψει, αγανακτισμενοι.Παρτο εσυ ρε μερακλη αφου η τιμη ειναι χωμα.:114:

Y

Yiannis_B

Guest

:116:

Last edited by a moderator:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop