Zaerix ecc82

Μηνύματα
352
Reaction score
36
καλημερα
αγορασα 2 λαμπες Zaerix ecc82 -12au7 για να συμπληρωσω την εξαδα στον ayon triton . η μια ειναι με κοντα plates και σιγουρα RFT rebranded made in D.G.R. οπως οι υπολοιπες που εχω και η αλλη ηρθε κατα λαθος διαφορετικη με λιγο μακρυτερα plates και εμφανη αλλη κατασκευη ! την τοποθετησα ενισχυτρια σηματος στο δεξι καναλι και απλα εμεινα απο την καθαροτητα στην μεσαια και τον ογκο -τρισδιαστατο- αληθοφανεια - των οργανων . επισημαινω οτι ειναι μονο η σηματος . το εψαξα λιγο και φαινεται κατασκευαστικα ιδια με philips mullard , ή amperex bugleboy ή philips miniwatt .υπαρχει η πιθανοτητα η συγκεκριμενη Zaerix να ειναι καποια απο αυτες και τι πρεπει να προσεξω για να βγαλω πιο σιγουρο συμπερασμα ? παντως ηχητικα ειναι ανωτερη και απο zaerix RFT και απο EH .
ευχαριστω και περιμενω σχολιο απο γνωστες του ειδους .
 




Μηνύματα
1.860
Reaction score
372
Η Zaerix έπερνε λάμπες από διάφορους κατασκευαστές.
Αυτή μάλλον μοιάζει προς philips/amperex μεριά. Δεν είμαι όμως σίγουρος.
 

Μηνύματα
352
Reaction score
36
μιχαλη ευχαριστω που εκανες τον κοπο να μου δωσεις μια αποψη . παντως ειναι πολυ καλη σαν λυχνια και ψαχνω γενικα για philips amperex - mullard για να βαλω σαν ενισχυτριες σηματος μιας και ανοιγει με αυτες ο ηχος αρκετα .
 

Μηνύματα
1.860
Reaction score
372
Θα έλεγα ότι οι philips-amperex γενικά έχουν πιο ανοικτό και διάφανο ήχο με έμφαση στα άκρα.
Οι mullard όμως διαφέρουν και είναι λίγο πιο σκοτεινές, με αυξημένη όμως μουσικότητα, εστιάζοντας περισσότερο στις μεσαίες συχνότητες.
 

Μηνύματα
352
Reaction score
36
μιχαλη σημερα χτυπησα αυτο το ζευγαρι http://www.ebay.com/itm/311387520583?_trksid=p2060353.m2750.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT
και πιστευω οτι ηταν καλη κινηση . παντα με μαγευει η πολυπλοκη και πιο σκοτεινη μεσαια ...στυλ mullard .
αν αλλαξω και τις υπολοιπες προενισχυτριες με ιδιες ειναι καλυτερο ή και ετσι το αποτελεσμα ειναι ικανοποιητικο , τι πιστευεις απο την εμπειρια σου ?
 

Μηνύματα
1.860
Reaction score
372
Δεν είναι σίγουρο ότι αλλάζοντας και τις άλλες θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.
Καμμιά φορά η "μείξη" είναι καλύτερη.
Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσες να δοκιμάσεις.
 


Staff online

  • loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.108
Μηνύματα
3.041.478
Members
38.532
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON
Top