ZYX R-50 Bloom

Reaction score
4.250
ZYX R-50 Bloom

Specifications
R50 Bloom

Type
Moving Coil (Dynamic)/REAL STEREO Generator System
Output Voltage
0.24mV (H= 0.48mV) [3.54cm/sec., 1kHz]
Frequency Response
10Hz ~ 40kHz
+/-1dB
20Hz ~ 20kHz
Channel Separation
>25dB (1kHz)
Channel Balance
< 0.5dB [1kHz]
Recommended Tracking Force
1.8gm [20 ~ 25 degrees Celsius)
2.0gm (20~25C)
Tracking Force Range
1.5gm ~ 2.0gm
1.8~2.5gm
Compliance horizontal (vertical)
15x10-6cm/dyne (12x10-6cm/dyne)
Trackability
> 80um/1.8gm
Internal Impedance
4 ohms (H = 8 ohms)
Recommended Load Impedance
> 100 ohms
Cantilever Material
ALMg5 tube 0.38/0.3mm dia.
Stylus
Line-Contact Solid Diamond
Contact Radius
6um x 35um
Output Terminals
1.25mm dia. gold plated [EIA}
Net Weight
5.0gm

Reaction score
4.250
Απάντηση: ZYX R-50 Bloom

ZYX R-50 Bloom
Η συγκεκριμενη κεφαλη θα αντικαταστησει την BENZ ACE H. Μετα από 2 χρονια συντροφιας αρχισε να μαζευει πολλη σκονη, πηδουσε με το παραμικρο, και ευκολα γλιστρουσε, οποτε υπεθεσα ότι μαλλον ειπε το ποιημα της και θα επρεπε να αντικατασταθει. Ετσι προχωρησα στην παραγγελια της ZYX R-50 Bloom. Από τα χαρακτηριστικα που αναφερω παραπανω δεν καταλαβαινω απολυτως τιποτα. Απλα σε καποια πραγματα προχωραω εχοντας εμπιστοσυνη σε καποιους ανθρωπους που τους συμβουλευομαι. Χρειαζεται γυρω στις 100 ωρες στρωσιματος, για να παιξει αξιοπρεπως, οποτε όταν με το καλο συμπληρωθουν θα γραψω εντυπωσεις. Κατά τα αλλα την παρελαβα πριν λιγες μερες σε πολυτελη συσκευασια. Θελω να πιστευω ότι δεν θα είναι απλως μια αλλαγη κεφαλης αλλα ταυτοχρονως και μια αναβαθμιση στον ηχο από το πικαπ. Δυστυχως με το ενεβασμα φωτογραφιων δεν τα παω καλα οποτε θε περιορισθω σε εντυπωσεις. Να πω ότι το πικαπ είναι το Radius 5 της Roksan και το phono του αημνηστου Μιχαλη Σπερτου, αυτό μη την μπαταρια. Επειδη δεν ξερω πως αλλαζουν μια κεφαλη (η προηγουμενη τοποθετηση εγινε στην Αθηνα παραλληλα με την αγορα του πικαπ και της κεφαλης), εχω συνεννοηθει με τον γκουρου του αναλογικου ηχου Κωστα EAR :)613:)με την πρωτη ευκαιρια να προβει σε μια λεπτη εγχειρηση απομακρυνσης της προηγουμενης και τοποθετησης της νεας κεφαλης. Λογικα το βλεπω για την επομενη βδομαδα.

Reaction score
0

Τελικά σου βγήκε καλύτερη από την benz η κεφαλή? Και από που την πήρες αν επιτρέπεται?

Reaction score
4.250

Η ZYX Bloom ειναι σαφως καλυτερη και αυτο εγινε αμεσα αντιληπτο απο τις πρωτες ωρες. Για μενα αλλο ειναι το ζητουμενο. Να δειξει τα δοντια της απεναντι στα ψηφιακα. Με την BENZ στο πικαπ, το dac Magic Cambpridge audio ηταν σαφως ανωτερο. Τωρα τα πραγματα δεν θα ειναι τοσο ευκολα. Αλλα απο Δευτερα θ αρχισουν οι συγκρισεις. Η κεφαλη θα εχει γραψει περιπου στις 40 ωρες (γυρω στις 100 ειναι το ιδανικο) οποτε μια πρωτη εικονα θα εχω. Και σημειωτεον αυτη η κεφαλη εχει μπασο πολυ καλο, καμμια σχεση με την προηγουμενη.
Η κεφαλη ειναι αγορασμενη απο τον Δημητρη που βγαινει στο φορουμ σαν hiend maniac, δηλαδη καπως ετσι, δεν θυμαμαι ακριβως.

Reaction score
0

Η ZYX Bloom ειναι σαφως καλυτερη και αυτο εγινε αμεσα αντιληπτο απο τις πρωτες ωρες. Για μενα αλλο ειναι το ζητουμενο. Να δειξει τα δοντια της απεναντι στα ψηφιακα. Με την BENZ στο πικαπ, το dac Magic Cambpridge audio ηταν σαφως ανωτερο. Τωρα τα πραγματα δεν θα ειναι τοσο ευκολα. Αλλα απο Δευτερα θ αρχισουν οι συγκρισεις. Η κεφαλη θα εχει γραψει περιπου στις 40 ωρες (γυρω στις 100 ειναι το ιδανικο) οποτε μια πρωτη εικονα θα εχω. Και σημειωτεον αυτη η κεφαλη εχει μπασο πολυ καλο, καμμια σχεση με την προηγουμενη.
Η κεφαλη ειναι αγορασμενη απο τον Δημητρη που βγαινει στο φορουμ σαν hiend maniac, δηλαδη καπως ετσι, δεν θυμαμαι ακριβως.
Ναι αυτόν υπέθεσα. Κράτα μας ενήμερους για την σύγκριση!

Reaction score
4.250

Καλημερα χρονια πολλα και καλη χρονια σ ολους. Μπορω πλεον να γραψω κατι παραπανω για την εν λογω κεφαλη αφου πλεον συμπληρωσε περιπου 50 ωρες λειτουργιας με ιδανικο οριο στρωσιματος τις 100 ωρες. Νομιζω όμως ότι απ εδώ και περα οι οποιες διαφορες θα είναι εξαιρετικα μικρες και πιθανοτατα μη αντιληπτες.
Τις τελευταιες 2-3 μερες καταφερα να κανω και την συγκριση που ηθελα, δηλαδη μεταξυ του dac magic της Cambridg audio και της νεας κεφαλης. Τα κομματια που εγινε η συγκριση ηταν το time & money των Pink Floyd το Children of Sanchez του Chuck Manzione το “Give me the night” του George Benson και από κλασικη μουσικη την 5η συμφωνια του Tscaikowsky σε εκτελεση από Βιενεζικη φιλαρμονικη υπο την διευθυνση του Karajan.
Στο δια ταυτα. Το αποτελεσμα περιπου ισοπαλια. Οι διαφορες ισως να μην είναι αξιες λογου. Το να προσπαθεις να εντοπισεις διαφορες μοιαζει σα να ψαχνεις να βρεις ψηλο στ αχυρα. Μου δοθηκε η εντυπωση ότι ισως το μπασο στο πικαπ να είναι καλυτερο αλλα και παλι κραταω πολύ μεγαλες επιφυλαξεις. Βεβαια για άλλη μια φορα να τονισω ότι δεν υπαρχει καμμια συγκριση με την προηγουμενη BENZ ACE H. Εκει γινοταν αμεσως αντιληπτο ότι το dac ηταν καλυτερο. Ετσι λοιπον με 100 ευρω παραπανω από την προηγουμενη κεφαλη πηγα σε σαφως κατι καλυτερο. Η μεγαλη για μενα εκπληξη είναι το χαμηλο που βγαζει η συγκεκριμενη κεφαλη. Πιστευα ότι σε καμμια περιπτωση δεν θα μπορουσε να σταθει διπλα στο ψηφιακο μεσο. Όπως καταλαβαινετε η νεα κεφαλη συνδιαστηκε και με νεα αγορα βινυλιων. Λιγο Shirley Basey, Liza Minelli, Frank Sinatra ετσι για το πνευμα των ημερων και εδεσε το γλυκο.

Reaction score
249

Χρονια πολλα και καλα
Ποσο στοιχισε η κεφαλη και ποσο στοιχιζει το πλατω-βραχιονας;

Reaction score
4.250

Χρονια πολλα και καλα
Ποσο στοιχισε η κεφαλη και ποσο στοιχιζει το πλατω-βραχιονας;
Ελπιζω να μην εισαι εφοριακος :143:
Η κεφαλη κοστισε 520 ευρω, πικαπ και βραχιονας (Roksan Radius5-Nima) νομιζω οτι κοστιζουν περιπου 1.200 ευρω αλλα ειχα και καποια καλη εκπτωση απο το καταστημα.

Reaction score
4.250

Να πω την αληθεια οτι στην αρχη πηγαινα για την Dynavector Karat D17. Ο πωλητης εχει και την συγκεκριμενη κεφαλη (αν δεν κανω λαθος περιπου στα ιδια χρηματα). Ομως στο τηλεφωνο με επεισε για καποια πλεονεκτηματα της κεφαλης που τελικα αγορασθηκε. Κατι που δεν εδωσα καθολου σημασια (αγνοια) ηταν το ταιριασμα κεφαλης - βραχιονα. Εκ των υστερων σε συζητηση που ειχα με τον πωλητη που ηξερε το πικαπ μου μου ειπε οτι ενας απο τους λογους που μου προτεινε την συγκεκριμενη κεφαλη ηταν οτι η ZYX ταιριαζει και στον βραχιονα του πικαπ μου. Τελικα ολα πηγαν καλα. Παντως να εκθιασω λιγο και τον Δημητρη (Hiend Maniac - πωλητης) που απο μονος του με πηρε αρκετες φορες τηλεφωνο, αλλες φορες για να μου δωσει συμβουλες και αλλες φορες για να με ρωτησει για το ακουστικο αποτελεσμα. Ισως ειναι λογικο αλλα ωστοσο δεν το συναντας μ ολους που σου πουλανε κατι.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef