zyx vs dynavector

Reaction score
666
Αν χρησιμοποιήσω ελαφρότερο αντίβαρο στο βραχίονα θα χρειαστούν και πάλι τα βαρίδια?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Τα βαριδια χρησιμοποιουνται ωστε να πετυχεις σωστοτερη συχνοτητα συντονισμου και οχι απλα για να ισορροπησει ο βραχιονας την κεφαλη.
Με τα 11γρ. του βραχιονα σου θα επελεγα την R-100/TB, θα εχεις ιδανικη συχνοτητα συντονισμου σχεδον ακριβως 10 Hz. Το ΤΒ πρεπει να το τοποθετησει η ΖΥΧ δεν ειναι κατι που μπορεις να το παραγγειλεις μετα.Εχει καποιο κοστος εξτρα οποτε γι αυτο ειπα οτι αν δεν το παραγγειλεις ετοιμο πανω στην κεφαλη,μπορεις να χρησιμοποιησεις αλλα βαριδια.Το ΤΒ προσθετει περιπου 2.7γρ στην κεφαλη

Reaction score
596
Γιατι?
Σε περιπτωση που δεν το μετεφρασες σωστα,αυτο που ειπα ειναι:
"Διαφορετικα" = Αν δεν παρει ΖΥΧ ΤΒ η SB (αλλα μια ΖΥΧ χωρις βαριδι) μπορει να χρησιμοποιησει αλλα βαριδια που υπαρχουν στην αγορα.Δηλαδη η ΖΥΧ κανει λαθος που προσφερει ΟΛΕΣ τις κεφαλες της με η χωρις βαριδια?
Δεν είμαι σε θέση να κρίνω τι κανει η zux, νομίζω όμως οτι ειναι μεγάλη βλακεία το βαρίδι.
Πιστεύω οτι η κεφαλη πρεπει να μπαίνει ακέραια.
Έξαλλου δεν βλέπω κανεναν να χρησιμοποιεί βαρίδι.
Όσοι είχαν το πετάξαν.- Ακόμα και ο αντιπρόσωπος της zyx!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δεν είμαι σε θέση να κρίνω τι κανει η zux, νομίζω όμως οτι ειναι μεγάλη βλακεία το βαρίδι.
Πιστεύω οτι η κεφαλη πρεπει να μπαίνει ακέραια.
Αλλοι αντιπροσωποι οπως και η ιδια η ΖΥΧ δεν το θεωρουν "βλακεια".
Αν ο βραχιονας εχει ενεργο μαζα τετοια που να δινει σωστη συχνοτητα συντονισμου με τα 5γρ της βασικης καφαλης,ασφαλως και δεν θα παρει μια απο τις εκδοσεις TB η SB.Το πικαπ/βραχιονας του φιλου comtal θα παιζει καλυτερα με την ΤΒ.
Οσον αφορα το "οσοι ειχαν το πεταξαν" να σε πληροφορησω οτι τα TB & SB τοποθετουνται ΜΟΝΟΝ απο την ΖΥΧ και δεν μπορεις να τα αφαιρεσεις κατα βουληση.Δεν ειναι κατι που το κρατανε οι δυο βιδες του βραχιονα,αλλα ειναι μερος της κεφαλης.

http://www.zyx-audio.com/products_accessories_base.html

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ο βραχιονας σου με την R-100 (χωρις βαριδι)θα εχει συχνοτητα συντονισμου περιπου 11.15 Hz , με το ΤΒ θα εχει 10.25 Hz.Λιγο πιο μακριες βιδες και πας αν θελεις στα 10 ακριβως η και ελαφρα πιο κατω.
Σχετικα "μικρη" η διαφορα αλλα με το ΤΒ ειναι καλυτερη.Το δοκιμασα πολλες φορες.(και χωρις,και με ΤΒ κα με SB οπου επρεπε)

Last edited:

Reaction score
34
Προσεξε λιγο αυτο που σου ειπα πιο πανω για την ΤΒ εκδοση ακομη και την SB διοτι ο βραχιονας σου ειναι χαμηλης μαζας (αν βεβαια πας για ΖΥΧ).

Αν ο βραχιονας εχει ενεργο μαζα τετοια που να δινει σωστη συχνοτητα συντονισμου με τα 5γρ της βασικης καφαλης,ασφαλως και δεν θα παρει μια απο τις εκδοσεις TB η SB.Το πικαπ/βραχιονας του φιλου comtal θα παιζει καλυτερα με την ΤΒ.
Οσον αφορα το "οσοι ειχαν το πεταξαν" να σε πληροφορησω οτι τα TB & SB τοποθετουνται ΜΟΝΟΝ απο την ΖΥΧ και δεν μπορεις να τα αφαιρεσεις κατα βουληση.Δεν ειναι κατι που το κρατανε οι δυο βιδες του βραχιονα,αλλα ειναι μερος της κεφαλης.
Ολα τα παραπανω ειναι απολυτως ακριβεις πληροφοριες και φυσικα το εξτρα εργοστασιακο βαρος ειναι ενα με την κεφαλη και οχι κατι ξεχωριστο.

.
Μου κανει εντυπωση αυτο το τελευταιο γιατι στην δικη μου περιπτωση δεν μου ειπε τετοια πραγματα ο αντιπροσωπος ...:idk:

Last edited:

Reaction score
596
στην δικη μου περιπτωση δεν μου ειπε τετοια πραγματα
Δεν ξερω τι σου ειπε παντος στο πικαπ που εχει στημενο για ακροαση, δεν υπαρχει βαρος! ????

Για τι αναποσπαστο μερος της κεφαλης μιλατε?
Ενα απλο κομματι μεταλλο ειναι! Μην τρελαθουμε κι ολλας.

Το βαριδι αυτο ειναι μια κακη πατεντα της zyx για βαζει της κεφαλες σε ολους τους βραχιονες!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Aν εχει βραχιονα με ενεργο μαζα 16-17γρ ο αντιπροσωπος καλα κανει και χρησιμοποιει μοντελο χωρις βαριδι.Δεν σημαινει οτι ολοι οι βραχιονες ειναι το ιδιο.
Τα βαριδια που ερχονται απο την ΖΥΧ ετοιμα ειναι αναποσπαστο μερος των κεφαλων.Ειναι χυτα και πανω σε αυτα ειναι τοποθετημενα ο μαγνητης,οι πολοι και τα πηνια προσφεροντας πολυ καλυτερο rigidity και σταθεροτηητα στον βραχιονα.
Δεν ειναι απλα "ενα κοματι μεταλλο" !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
1.391
επισης να αναφερω πως αν πηγαινα για zyx θα επαιρνα την 50αρα και οχι την 100..

ΑΝ κοιτουσα 100αρα ,ΜΟΝΟ προς την fuji μερια..

και προσοχη στα υγρα καθαριστικά,που δεν συμπαθουν οι zyx

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.553
- να προσθέσω πως παρ΄ ότι οι dynavector έχουν παρόμοιο ''οικογενειακό'' χαρακτήρα ( ουδέτερο , απαλό , φυσικό ) , η 17d είναι από άλλη πάστα . . . υπερβολικά καθαρή σχεδόν κλινική , θα μπορούσε να είναι LYRA για παράδειγμα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv