- Μηνύματα
- 12.696
- Reaction score
- 31.237
Πρεπει να την δεις απο κοντα..., ασε που κανει οσο μια μεσαια weber γκαζιου που εχουν την ιδια προελευση .
- θα περιμένουμε φωτό από το software
- ειδικά τα ρεβίθια στον φούρνο με δενδρολίβανο . . . και για να μήν βγούμε . . . το τελευταίο μισάωρο τα βάζουμε στο grill . . . φτηνό νόστιμο και υγιεινότα ρεβίθια και η φασολάδα γίνονται ωραία low and slow
- ένας φίλος που έχει δικό του ''γκουρμέ - κέτερινγκ'' , αυτά μου έχει πεί ομοίως . . . και από προσωπικές δοκιμές . . . ισχύειΈχω πολλά χρόνια ψησταριά αερίου, δηλαδή με λάβα.
Έχω ψήσει τα πάντα όλα, από τεράστια ψάρια, μέχρι ο,τι κρέας θες, και όλα τα ζαρζαβατικά, από πατάτες μέχρι μελιτζάνες (σούπερ μελιτζανοσαλάτα) και πιπεριές.
Σε κάρβουνο δε ξαναγυρνάω, ούτε να με πληρώσεις.
Για το πιο υγιεινό του κάρβουνου, να μου επιτρέψετε να έχω άλλη εκτίμηση.
Για το πιο νόστιμο, ομοίως.
Όλη η νοστιμιά στο ψητό, προέρχεται από το λίπος που καίγεται, γίνεται αναθυμιάσεις που κάθονται πάνω στο ψητό.
Στην περίπτωση του κάρβουνου, στάζει το λίπος πάνω στα κάρβουνα και τα διαποτίζει, μετά εξατμίζεται και γίνεται κάπνα που "αρωματίζει" το ψητό μας.
Στην περίπτωση του υγραερίου, στάζει το λίπος πάνω στις πέτρες λάβας και τις διαποτίζει, μετά εξατμίζεται και γίνεται κάπνα που "αρωματίζει" το ψητό μας.
Αυτά.
Έχω φάει τα πιο νόστιμα ψητά σε ταβέρνες με υγραέριο, και θα έβαζα και στοίχημα ότι ήταν στα κάρβουνα..
Ο μάστορας κάνει τη διαφορά..
Βεβαίως για την ευκολία χρήσης, δε χρειάζεται να πω κάτι, είναι ο πιο εύχρηστος τρόπος μαγειρέματος με διαφορά. Ανάβεις, σε 5' ψήνεις, σε 5' τρως.
Πιο σύνθετες λύσεις περιλαμβάνουν μάτι για κατσαρόλα και πλάκα για χάμπουργκερ. Αλλά η βασική ιστορία είναι οι πέτρες λάβας και το καπάκι που κλείνει για να σου προσφέρει ομοιόμορφο ψήσιμο.
Τέλος, αν ψάξετε σε επίσημες κριτικές νοστιμιάς ανάμεσα σε διαφορετικής τεχνολογίας ψησταριές, μάλλον σε λάβα θα καταλήξετε. Όταν έψαχνα, είχα βρει μια τέτοια μεγάλη κριτική από 10 διάσημους σεφ, που έβγαζαν πρώτη σε νοστιμιά την λάβα, μετά τα υπόλοιπα. Είχαν τεστάρει ένα σωρό ψησταριές, με όλους τους συνδυασμούς ψητών (κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, μπιφτέκια, κλπ). Ψάξτε να τα βρείτε, η συντριπτική πλειοψηφία των σεφ προτίμησε γευστικά τα ψητά της λάβας..
Μπα, πιο αργός είναι, μυρίζει το σπίτι, έχεις μετά ένα λερωμένο φούρνο, ένα ταψί για πλύσιμο που δε χωράει στο πλυντήριο πιάτων, άσε...Σαν τον ηλεκτρικό φούρνο, τίποτα.