Διάφορα (αυτοκίνητο-μοτοσυκλέτα)

Μηνύματα
29.293
Reaction score
23.367
Τα τρία πιο ασφαλή αυτοκίνητα της Ευρώπης

Κάθε νέο μοντέλο που λανσάρεται στην ευρωπαϊκή αγορά είναι υποχρεωμένο να περνά τις δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP προκειμένου οι ειδικοί να αξιολογήσουν τα επίπεδα ασφάλειας.



Τα crash test του Euro NCAP καλύπτουν τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες: προστασία ενήλικων επιβατών, προστασία παιδιών, προστασία πεζών και επικουρικά συστήματα ασφάλειας. Τα αυτοκίνητα λαμβάνουν μια βαθμολογία σε κάθε κατηγορία, η οποία εκφράζεται είτε ως ποσοστό επί τοις εκατό είτε ως πόντοι, πάντα όμως σε πλήρη αντιστοιχία μεταξύ τους. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια αλγόριθμου που σταθμίζει διαφορετικά την κάθε κατηγορία ανάλογα με τη βαρύτητά της σύμφωνα με τον οργανισμό, υπολογίζεται το τελικό αποτέλεσμα.



Στα 20 χρόνια λειτουργίας του οργανισμού, τρία αυτοκίνητα έχουν επιτύχει την ανώτερη βαθμολογία. Ανήκουν όλα στη Volvo και είναι τα XC90, S90 και V90. Η επιτυχία των σουηδικής φίρμας είναι πολύ μεγάλη, καθώς από το 1997 και έπειτα από χιλιάδες δοκιμές, αυτά τα μοντέλα σημείωσαν την κορυφαία επίδοση στον τομέα της ασφάλειας.



Το XC90 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που αξιολογήθηκε ως «άριστο» στη δοκιμή Αυτόνομης Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης σε διαδικασία προσέγγισης προπορευόμενου αυτοκινήτου, ενώ την ίδια επίδοση είχαν τα S90 και V90 στη διαδικασία Αυτόνομης Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης για Πεζούς. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως τα παραπάνω συστήματα ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό των μοντέλων.



Η δοκιμή Αυτόνομης Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης για Πεζούς του Euro NCAP έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξετάζει τα συστήματα ανίχνευσης πεζών των αυτοκινήτων κάτω από τρία διαφορετικά σενάρια:

-Ενήλικας εμφανίζεται αιφνιδιαστικά στην πορεία του αυτοκινήτου από την πλευρά του οδηγού.
-Ενήλικας διασχίζει κάθετα το δρόμο από την πλευρά του συνοδηγού, με δύο διαφορετικές δοκιμές αυτού του σεναρίου να πραγματοποιούνται.
-Παιδί διασχίζει το δρόμο αιφνιδιαστικά, προερχόμενο ανάμεσα από δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα από την πλευρά του συνοδηγού.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος



http://www.zougla.gr/automoto/news/article/ta-tria-pio-asfali-aftokinita-tis-evropis
 






Μηνύματα
27.318
Reaction score
25.350
wow σέρνεται λέμε. Huracan και αηδίες . το δικό μου το TYPE S πάει καλύτερα στο γκρεμό , μπα ούτε εκεί δεν πάει . ENA Huracan που είδα προ ημερών εδώ στην ευθεία του αεροδρομίου , έκανε το εξής μαγικό.
Από τα 80 στα 400 , μέσα σε λίγα μέτρα. ΑΠΛΆ εκσεφενδονίστηκε. Δεν έχω ματαδεί τέτοια επιτάχυνση σε τροχοφόρο. Μόνο σε F14 με μετάκαυση .
 

Μηνύματα
12.864
Reaction score
10.078
Εγώ παρατήρησα ότι περνάει με περισσότερα χιλιόμετρα σε κάποιες στροφές που ξέρω, οπότε βγάζω το συμπέρασμα ότι δεν φοράει κοινά λάστιχα δρόμου. Αναφέρεται κάπου με τι λάστιχα έγινε το πέρασμα;
 


Μηνύματα
12.864
Reaction score
10.078
Τί προφανώς;
[DOUBLEPOST=1488559346][/DOUBLEPOST]Κάποιος λέει και προσπαθεί να αποδείξει ότι είτε το βίντεο είναι fake είτε ότι είναι συρραφή από ταχύτερα περάσματα.
 



Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.425
Reaction score
74.796

Bugatti Chiron promo για τα πρώτα τρία.








Και βόλτα στο Nurburgring.

 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.425
Reaction score
74.796
Η Opel στην Peugeot-Citroën;

Στην GM σκέφτονται να πουλήσουν τις ζημιογόνες Opel και Vauxhall στην PSA! :o

H Opel ανήκει στην GM απο το 1929, αλλά φαίνεται πως η PSA βγαίνει για ψώνια μετά την αγορά της Mitsubishi απο την Renault-Nissan Alliance.
Αν γίνει η εξαγορά, η Peugeot-Citroën συν την Opel θα ξεπεράσει το 16% της ευρωπαϊκής αγοράς και θα πλησιάσει την πρώτη VW, που κατέχει το 24%.
Η GM έχει ζημιωθεί περίπου $15 δισεκατομμύρια απο την Opel τα τελευταία 15 χρόνια.

Η απόφαση επισπεύθηκε λόγω της αποχώρησης του ΗΒ απο την ΕΕ, ενώ αναμένεται κλείσιμο της Vauxhall.



http://www.cnbc.com/2017/02/14/gms-opel-and-psa-group-in-merger-talks.html

https://www.theguardian.com/busines...motors-sell-vauxhall-opel-psa-citreon-peugeot

http://www.reuters.com/article/us-opel-m-a-psa-confirm-idUSKBN15T1G0




Ένα ακόμη θέμα για την GM αν προχωρήσει η συμφωνία, θα είναι τα μοντέλα της Buick που βασίζονται σε Opel, τα οποία πωλούν καλά στις ΗΠΑ και τρελλά στην Κίνα.



.
Εϊναι οριστικό: http://www.autoblog.com/2017/03/06/gm-selling-opel-vauxhall-to-peugeot-citroen-group/

2,3 δις δολλάρια για την Opel-Vauxhall.
 



indikos001

Games
Editor
Μηνύματα
4.052
Reaction score
4.027





Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.688
Μηνύματα
2.869.973
Members
37.945
Νεότερο μέλος
belg1960
Top