Ενισχυτές με vu-meters

Μηνύματα
888
Reaction score
888
Θυμάμαι μικρό παιδί στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, πρωτάκουσα μουσική (το χορό από τον Ζορμπά του Μίκη, σε κασέτα) από ένα ηχοσύστημα τελών δεκαετίας 70 ή το πολύ αρχών 10ετίας του 80, με ενισχυτή με ξύλινα πλαϊνά και πρόσοψη αλουμινίου στο ασημί χρώμα. Φαντάζομαι ήταν μια πολύ κοινή εμπειρία για τους μεγαλύτερους, διότι κατά καιρούς έχω δει πολλά τέτοια vintage συστήματα, κυρίως σε σπίτια παπούδων!
Μαζί όμως με το χορό του Ζορμπά, θυμάμαι τα χρυσά vu-meters να κινούνται στο ρυθμό της μουσικής και συγκινούμαι, αναλογιζόμενος την παιδική περιέργεια και το αχόρταγο βλέμα μου παρακολουθώντας το δικό τους χορό.
Σκέφθηκα λοιπόν να ανοίξω ένα θέμα στο οποίο να ποστάρει όποιος επιθυμεί είτε τρέχοντα μηχανήματα παραγωγής είτε παλιούς θρύλους, αποκλειστικά με vu-meters στην πρόσοψη, έτσι για το οφθαλμόλουτρο.
Ξεκινώ πρώτος, με τον Yamaha S 2100, ο οποίος συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι η αναβάθμισή μου για την οδήγηση των ATC-SCM 11, μιας και έχει ισχύ περί τα 100 βατ και είναι σχετικά προσιτός (όταν κι αν κυκλοφορήσει μεταχειρισμένος :) )

 

Μηνύματα
888
Reaction score
888
Φυσικά εάν ο προϋπολογισμός ήταν πολύ πιο άνετος, δεν θα συζητούσα καν το αν θα αγόραζα τον υπέροχο φωτισμό των McIntosh.
Γαλάζια τεράστια vu-meters (αμερικάνικα θα λέγαμε παλιά, δηλαδή "άφθονα") και πράσινο ρετρό χρώμα στο σηματάκι....Κουκλιά...


McIntosh MA 7900, 2 Χ 200 watt
 












Μηνύματα
888
Reaction score
888
Cayin H80A



Πρέπει να ναι πολύ καλός ηχητικά για τα λεφτά του, αλλά γιατί την κάναν τόσο κακόγουστη την πρόσοψη;
Χάθηκε να χει ανοικτό φόντο στις βελονίτσες; Κι εκείνη η μαύρη μαυρίλα;;;
 






Μηνύματα
879
Reaction score
1.145
πάντως είναι ψαρωτικό το vu meter. Χαζεύεις κιόλας, από το να βλέπεις το vu meter του foobar, χίλιες φορές.
Αρκεί να μην έχει αυτό το σπαστικό εκτυφλωτικό μπλε led. Αυτό είναι ανυπόφορο. Έχω γεμίσει μονωτικές τα μηχανήματα μου
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.621
Μηνύματα
2.868.321
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top