Επιλογή ηχοσυστήματος!

Μηνύματα
64
Reaction score
18
Αγαπητά μέλη του φόρουμ καλή χρονιά με υγεία και ό,τι άλλο επιθυμεί ο καθένας για να ευτυχεί!

Σας διαβάζω αρκετό καιρό τώρα, αλλά σήμερα αποφάσισα να εγγραφώ, ώστε να έχω και την δυνατότητα να επικοινωνώ μαζί σας.
Προτίθεμαι να αγοράσω ένα ηχοσύστημα με προσανατολισμό στην κλασσική μουσική κατά +80% και έχω μιλήσει με αρκετά καταστήματα, αλλά συνεχώς μπερδεύομαι γιατί ο ένας πωλητής απαξιώνει αυτά που μου έχει προτείνει ο άλλος κ.ο.κ....
Θα ήθελα λοιπόν τις προτάσεις σας ώστε να ζητήσω να ακούσω συγκεκριμένα μηχανήματα και σε συγκεκριμένα καταστήματα ήχου (με π.μ. αν θεωρείται διαφήμιση).
Το ποσό που σκοπεύω να διαθέσω είναι μέχρι 5000ευρώ και σκέπτομαι να μοιραστεί ώς εξής:
Ηχεία μέχρι 2000ευρώ
Ενισχυτής μέχρι 2000ευρώ και
CD player μέχρι 1000ευρώ.
Η προτίμησή μου είναι εν γένει made in Japan ενισχυτής και player και ιταλικά ή εγγλέζικα ηχεία δαπέδου.
Να σημειώσω πως το σαλόνι, όπου θα τοποθετηθεί έχει ξύλινο πάτωμα και δεν ξεπερνά τα 37-40τ.μ.
Έχω διαβάσει θετικότατα σχόλια για τον Yamaha a-s2100
Θα εκτιμούσα δεόντως αν μου προτείνατε μηχανήματα(ή και συνδυασμό) που κατέχετε ή έχετε ακούσει και σε ποιό κατάστημα να απευθυνθώ για να τα ακούσω και να τα αγοράσω (με π.μ. αν θεωρείται διαφήμιση).

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και την πολυτιμότατη για εμένα βοήθεια...
 

Μηνύματα
1.234
Reaction score
324
νομίζω η καλύτερη λύση είναι να πας σε διάφορα κατστήματα ήχου που υπάρχει και πληθώρα εδώ στην Ελλάδα και να τους ζητήσεις να σου στήσουν ένα προτεινόμενο σύστημα για να το ακούσεις με την μουσική σου.
Εσύ θα κρίνεις τι σου αρέσει και τι ακούγεται καλά στα αυτιά σου και όχι το τι λένε οι άλλοι.
 

Μηνύματα
64
Reaction score
18
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!
Εννοείται θα ακούσω πρώτα και μετά θα αγοράσω, αλλά όπως έγραψα και στο προηγούμενο πόστ μιλώντας τηλεφωνικά με καταστήματα για να κλείσω ραντεβού για ακρόαση μου πρότειναν μερικά σετ, αλλά ο ένας αναιρούσε τις προτάσεις του άλλου (δηλαδή το ένα κατάστημα πρότεινε π.χ. Kef ή Chario ηχεία και το άλλο απέρριπτε τα προηγούμενα προτείνοντας κάτι άλλο κ.ο.κ. ο ένας μου εξήρε τον Yamaha και ο άλλος τον έθαβε), οπότε δεν μπορώ να επιλέξω κατάστημα για να ακούσω....
 

AriPetro

Ears of Gold
Μηνύματα
938
Reaction score
1.632
Αγαπητέ φίλε Alessismore καλωσήρθες.
Είναι πρόδηλο νομίζω πως ούτε οι Yamaha είναι κακοί ενισχυτές (το αντίθετο θα έλεγα), ούτε τα Chario ή τα Kef είναι κακά ηχεία.

Αν υπάρχει εδώ στο φόρουμ κάποιος έμπορος - καταστηματάρχης - εισαγωγέας audio/video μηχανημάτων, θα πρέπει να πάρει το παραπάνω 2 ποστ του φίλου Alessismore, να τα εκτυπώσει και να τα κορνιζάρει στο γραφείο του, να τα βλέπει κάθε μέρα για να αποφεύγει να κάνει αυτά τα λάθη.

Αν υποθέσουμε οτι ο (οποιοσδήποτε) έμπορος έθαψε τα μηχανήματα που προτάθηκαν στον φίλο Alessismore για να πουλήσει εκείνος αυτά που έχει σε στόκ, τότε κατάφερε το ακριβώς αντίθετο. Γιατί ο (οποιοσδήποτε) υποψήφιος πελάτης δεν είναι χαζός, έχει αντίληψη και καταλαβαίνει. Και μπορεί προς στιγμήν ο υποψήφιος πελάτης, χάριν ευγενείας να εμφανίζεται συγκαταβατικός, όμως οταν κλείσει το τηλέφωνο ή βγεί απο το κατάστημα, μέσα του γνωρίζει αν ο έμπορος πραγματικά ενδιαφέρθηκε ή είδε το πελάτη σαν σάκο με χρήματα και μόνο.

Alessismore, ευτυχώς η πλειονότητα των εξειδικευμένων καταστηματών δεν λειτουργεί έτσι.
 

Μηνύματα
564
Reaction score
592
Θα άξιζε περισσότερο, κατά τη γνώμη μου, να αντιστοιχεί μεγαλύτερο ποσό στα ηχεία και μικρότερο στα άλλα δύο. Συμμετέχουν πολύ περισσότερο στο τελικό αποτέλεσμα και με προσεκτικές επιλογές μπορείς να φτιάξεις κάτι πολύ καλό. Επίσης να ζητάς δοκιμή στο χώρο σου για ασφαλέστερα συμπεράσματα.
 

Μηνύματα
64
Reaction score
18
Αγαπητοί AriPetro και dimmas, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δεν είναι κακό το να θέλει κάποιος να ξεστοκάρει την αποθήκη του προτείνοντας έντιμα το Α ή το Β που ζητά ο εκάστοτε πελάτης (δεν εννοώ να του πουλήσει κάτι κακό ή φύκια για μεταξωτές κορδέλες), κακό είναι το να θάβει ένα προϊόν είτε επειδή εκείνος δεν το έχει, είτε επειδή από ένα άλλο θα κερδίσει περισσότερα.
Ασφαλώς και υπάρχουν καλά καταστήματα και τίμιοι έμποροι, αλλά γι'αυτό σας ρώτησα να μου προτείνετε εκτός από προϊόντα και καταστήματα, γιατί δεν είμαι σχετικός και δεν γνωρίζω, παρά μόνο αυτά που αναφέρει το σκρούτζ στο οποίο αναζητώ το εύρος των τιμών και το Athens pro audio, που αρκετοί αναφέρετε στο παρόν φόρουμ.
Όσον αφορά την ακρόαση στον χώρο μου, αυτό δεν νομίζω να γίνεται γιατί μένω στην επαρχία.... άσε που για ν'ακούσω τον Yamaha 2100 με παραπέμπουν όλοι στην αντιπροσωπία!!!
Αν δεν σας κουράζω προσανατολίστε με με μερικές εταιρείες ή μοντέλα ηχείων, ενισχυτών και πηγής βάσει όσων έγραψα στο πρώτο μου ποστ. Σημειωτέον η απόσταση ακρόασης (θα) είναι περί τα 3-4 μέτρα από την πηγή.

Ευχαριστώ και καλό σας βράδυ!
 

Μηνύματα
1.234
Reaction score
324
προσωπικά αν ήμουν στην θέση σου θα είχα διαθέσει ένα διήμερο να κατέβω αθήνα και να πάω σε μερικούς πολύ καλούς αντιπρόσωπους για να ακούσω συστήματα με τα χρήματα που θέλεις να ξοδέψει.
Και καλούς επαγγελματίες έχουμε στην Ελλάδα και πολύ καλά συστήματα μπορούν να σου δημιουργήσουν. Αυτό που σου γράφω είναι μόνοδρομος να το κάνεις αν δεν θέλεις να κλαίς τα χρήματα σου.
 

Μηνύματα
49
Reaction score
4
Καλως ηρθες φιλε!
Οτι κ αν σου προταθει σιγουρα θα ειναι ενας μπουσουλας, αλλα να εχεις κατα νου πως θα πρεπει οπωσδηποτε να κανεις μια εκδρομουλα στην Αθηνα για ακροασεις.
Ασχετως reviews και προτασεων ο τελικος κριτης θα ειναι τα αυτια σου διοτι ο ηχος που αρεσει στον καθενα μας ειναι εντελως προσωπικο κ υποκειμενικο θεμα!
Κανε μια λιστα απο τα μηχανηματα που σε ενδιαφερουν κ κανονισε ακροασεις σε καταστηματα με αρκετους συνδυασμους διαθεσιμους.
 

Μηνύματα
683
Reaction score
296
Κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να προτείνει κάτι ;
Έχω ακούσει εγω τον Yamaha 2100. Ενισχυταρα. δε νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά και παραπάνω χρήματα. Επειδή τον χώρο σου δεν τον λες και μικρό και εφόσον η απόσταση ακρόασης είναι τουλάχιστον 3 μέτρα (για να μπλεκουν καλύτερα οι μοναδες) , θα τον συνδυαζα με focal aria. Λογικά τα 926. Αν τα πας καλά με υπολογιστές, με τα ρέστα Ντακ. Προτίμησε κάποιο με προσεγμένο σχέδιο και όχι φανφαρες περί τσιπ. Αν δεν τα πας καλά με υπολογιστές, Sony hap z1 es. Αν δεν τα πας καλά με τα αρχεία πάρε cd αλλά να ξέρεις ότι θα το παντρευτείς και θα παίζει χειρότερα από τα άλλα δύο.
Το κακό είναι ότι όλα αυτά δεν μπορείς να τα ακούσεις σαν σύστημα πάρα μόνο μεμονωμένα. Καλές επιλογές!!!
 

Μηνύματα
4.873
Reaction score
3.963
Μια ερωτηση, ο χωρος που θα στηθουν τα μηχανηματα ποσα τετραγωνικα ειναι?
Εισαι οπαδος του μινιμαλ η θελεις να εχεις μηχανηματα αρκετα. Αυτο το λεω επειδη υπαρχουν και ενεργα ηχεια και το μονο που θα χρειαστεις μια καλη ψηφιακη πηγη και τελειωσες.
Στο σιντιπλαιυερ πως κατεληξες? Εχεις πολλα σιντι? Δεν σε ικανοποιει ενα καλο dac μ ενα σκληρο δισκο οπου θα εχεις ολη τη μουσικη της αρεσκειας εκει? Ειναι γνωστο οτι το σιντιπλαιυερ εδω και αρκετα χρονια παιζει εχει παρει την κατιουσα. Κατι ακομη απο τις δοκιμες στα καταστηματα δεν θα βγαλεις κανενα σπουδαιο συμπερασμα. Στο σπιτι σου το πιο πιθανο θα τ ακους διαφορετικα. Επισης οι συγκρισεις κατα κανονα γινονται οταν εχεις δυο μηχανηματα διπλα και τα εναλασεις σε μικρη χρονικη αποσταση μεταξυ τους για να μπορεις να θυμασαι τις μικροδιαφορες. Αυτο ομως πρακτικα δεν ειναι και ευκολο. Συνηθως μας αρεσει περισσοτερο αυτο που θελουμε εκ των προτερων να μας αρεσει.

Η κλασικη μουσικη ειναι πολυ πλουσια και θελει ηχειο πολυ καλων δυνατοτητων. Ετσι αν εξοικονομησεις διαφορες προς τα κατω απο τα υπολοιπα μηχανηματα και επενδυσεις λιγο ακομη στα ηχεια δεν θα ηταν ασχημα. Εαν παρεις δυο μονομπλοκ ενισχυτες τους κολησεις στα ηχεια με οσο το δυνατο μικροτερο καλωδιο και με καλωδιο XLR απο ενα προενισχυτη (εδω δεν πειραζει αν ειναι και μεγαλη αποσαση) τοτε θα εχεις ενα σχεδον ενεργο ηχειο. Αν πας σε ψηφιακη πηγη μπορει να επιλεξεις το DAC να ειναι και προενισχυτης.

Μιας και παντα θα σ ενδιαφερουν και καποια ονοματα ηχειων, χωρος να σκεφτω πολυ μπορεις να κοιταξεις απο το ιντερνετ σε πρωτη φαση τα μονοδρομα της ROIS ACUSTICS "ΚΑΛΥΨΩ". H εταιρια βγαζει ειναι πολλα χρονια στο χωρο και βγαζει πολυ καλα μηχανηματα. Στο AVMENTOR ο Σταματακος ειχε μια καλη παρουσιαση. Βγαινουν παθητικα και ενεργα. Εαν ο χωρος ειναι μεγαλος τοτε θα χρειαστεις κι ενα καλο σαμπ για να ενισχυσεις τις χαμηλες συχνοτητες.

Ενα αλλο ηχειο ειναι το K&H 310 A. Παρακατω σου γραφω ενδεικτικα το τι εγραψε δημοσιογραφος του HI END NEWS:
Ιδιαίτερο για τα στανταρτς των audiophiles άκουσμα, φτιαγμένο για να ζυγίζει τον ήχο χωρίς να προσθέτει ή να αφαιρεί αισθησιασμό. Μπορεί να παίζει «αναλογικότερα του αναλυτικού» με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Το σίγουρο είναι πως με το KH 310 A στον χώρο σας αισθάνεστε όπως στην καυτή καρέκλα του παραγωγού που μόλις έχει τελειώσει με την μίξη και το mastering. Κάθεται λίγο πιο πίσω και απολαμβάνει όσο καλύτερα μπορεί την αισθητική που απέδωσε στις πράξεις των μουσικών. Με κορυφαία ψηφιακά όπου συνήθως απουσιάζουν από το μέσο pro περιβάλλον, το ηχείο παρέχει άριστη πληροφόρηση χώρου καθώς και τονική ισορροπία για βραβείο. Προσθέστε ότι δεν ακούγεται ποτέ λεπτόηχο ή ρηχό και ότι δεν θα μπείτε σε διαδικασίες αναζήτησης καλύτερων ενισχυτικών. Απλά το λαμβάνετε "ως έχει".

Νομιζω οτι κοστιζει 3.700 το ζευγος. Δινεις και 1000 ευρω για ενα dac και τελειωσες.

Αν παλι θες παθητικα ηχεις ισως πρεπει να ξεκαθαρισεις αν εισαι οπαδος καποιας σχολης τυπου κορνα, πανελ, ηλεκτροδυναμικα κλπ. Τοτε η βοηθεια θα ηταν πολυ ευκολη και κατευθηνομενη στο γουστο σου.
 

Μηνύματα
1.234
Reaction score
324
για ηχεία από τα λίγα που έχω ακούσει και αυτά που μου αρέσει αρκετά ο ήχος τους είναι τα elac και τα triangle.
 

Μηνύματα
271
Reaction score
529
Καλωσόρισες και καλή χρονιά.

Όπως λέει και το ρητό, 100 άνθρωποι 100 γνώμες! Το να σου πω ποιους συνδυασμούς συστημάτων έχω ακούσει και σε τι χώρους, δε νομίζω ότι θα καταφέρω να σε βοηθήσω.
Θα προσπαθήσω όμως, αναφέροντας όσες εταιρείες θυμάμαι οτι αντιπροσωπεύονται στη χώρα μας, βάσει χώρας προέλευσης σύμφωνα με την επιθυμία σου.

Ενισχυτής - πηγή (στα χρήματα που διαθέτεις δε νομίζω να βρεις made in japan. O yamaha που αναφέρεις είναι made in malaysia. Βέβαια στην προτελευταία έκθεση που τον είχαν σε στατική επίδειξη δεν μου φάνηκε οτι υστερούσε ποιοτικά)
DENON - MARANTZ - ONKYO - PIONNER - SONY - YAMAHA

Ηχεία Ιταλικά ALIANTE - CHARIO - ROSSO FIORENTINO - SONUS FABER - ZINGALI

Ηχεία Εγγλέζικα παρτυ!!! (σίγουρα κάποιους θα ξεχάσω) ATC - B&W - EPOS - HARBETH - KEF - LEEMA ACOUSTICS - LINN - NAIM - NEAT ACOUSTIC - PMC - PROAC - SPENDOR - TANNOY. ουφ τα΄πα!!!
(να μην ψάχνεις μόνο στο skroutz. Όλες οι εταιρίες γράφουν στις σελίδες τους, τους αντιπροσώπους στη χώρα μας.)

Καλή αναζήτηση.;)
 

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Ξέχασες. Τη Monitor Audio :p

Υ.Γ. Προς Alessimore: Καλό θα είναι να υπολογίσεις και ένα κόστος για τα καλώδια ( ηχείων και Interconnects τουλάχιστον ).
 
Last edited by a moderator:

Μηνύματα
210
Reaction score
134
Στο θέμα των ενισχυτικών αν δεν υπάρχει χωροταξικό θέμα κοίτα για Ncore τελικούς να ξεμπερδέψεις μια και καλή με το θέμα αυτό (οδηγεί τα πάντα και συμφέρει).
 

Μηνύματα
64
Reaction score
18
Με ξενυχτήσατε να διαβάζω, αλλά το ευχαριστήθηκα.... με ξεστραβώνετε και σας ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας!
@chek2fire και emilio εννοείται θα κατέβω στην Αθήνα, αλλά πρέπει πρώτα να κατασταλάξω στο τι περίπου θέλω και στις εταιρείες και σε ποιο κατάστημα να απευθυνθώ για έγκυρη και τίμια βοήθεια-πρόταση! Γι'αυτό άλλωστε θεωρώ πολύτιμη την βοήθειά σας και σας ευχαριστώ! Τα elac, triangle πού τα βρίσκει κανείς;
@Bower μόνο στον Νάκα μπορώ να τον ακούσω, οπότε δεν θα ακούσω τα Focal, που παρεμπιπτόντως μου τα πρότειναν από ένα κατάστημα. Για τα dac ομολογουμένως δεν γνώριζα απολύτως τίποτε... νόμιζα ότι μόνο τα CD (και εννοείται τα βινύλια) έπαιζαν ποιοτικά! Η/Υ έχω (σε άλλο δωμάτιο) , αλλά είναι γραφείου και δεν θα μου άρεσε να τον έχω στο σαλόνι... γενικότερα δεν ξέρω πως ακριβώς παίζουν τα dac και τι να επιλέξω αν καταλήξω εκεί.
@vastsar αν και δεν πολυκατάλαβα -λόγω άγνοιας- τα όσα μου είπες, κρατάω τα ονόματα των ηχείων και τα περί dac. CD έχω περί τα 150+, αλλά επειδή με τις τεχνολογίες δεν τα πηγαίνω πολύ καλά αγνοούσα ότι μέσω Η/Υ μπορείς να έχεις ποιοτικά αποτελέσματα....:whistling:
@ικτινος ευχαριστώ για την λίστα των εταιρειών, θα τα κοιτάξω και ελπίζω να καταλήξω...
@Νίκος Σταθόπουλος και την M.A. μου την πρότειναν σε κατάστημα... τα δε καλώδια τί κόστος μπορεί-πρέπει να έχουν, γιατί ούτε αυτό το είχα σκεφθεί!:errwhat:

@charlie53 θα το κοιτάξω, ευχαριστώ!

Αν δεν σας κάνει κόπο θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο(α) καλό(ά) κατάστημα(τα) για να απευθυνθώ και να συνεννοηθώ για ακρόαση.
Θέτω ως βάση για ενισχυτή(ίσως αυθαίρετα) τον Yamaha, οπότε για ηχεία, cd, dac θα ήθελα την γνώμη σας, λόγω του ότι μαζί δεν μπορώ να τα ακούσω συνδυασμένα.
Καλημέρα!:)
 




Μηνύματα
64
Reaction score
18
Μπες εδώ και δες όλες τις αντιπροσωπείες στην Ελλάδα

www.hxoseikona.g
μάλλον "έφαγες" το r ... το έχω επισκεφθεί, αλλά πριν από τις εταιρείες θέλω να καταλήξω σε μερικά μηχανήματα, να μπορέσω να τ'ακούσω και μετά θα σας ενημερώσω να με βοηθήσετε στην τελική επιλογή-απόκτηση του θεωρητικά ιδανικότερου. Έχω μπει και διαβάζω το AVmentor που ανέφερε ο vastsar .
Καταστήματα καλά=τίμια και ενημερωμένα έχετε να μου προτείνετε;
 

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Μηνύματα
686
Reaction score
2.675
Το Studio hi-fi Diapason λειτουργεί κατά βάση ως λιανομάγαζο έχοντας στη φαρέτρα του αρκετές εταιρείες από διαφορετικούς αντιπροσώπους. Άρα μπορείς να ακούσεις πολλούς συνδυασμούς.

http://www.studiohi-fi.gr/hi-fi/
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.615
Μηνύματα
2.868.122
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top