Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;










Μηνύματα
20.190
Reaction score
14.684
IMG_1998.jpeg


IMG_1999.jpeg


Ψωμι Ζέας - Emmer -με ντινκελ - Dinkel Με προζύμι.

“ το δημητριακό Ζέα, πλούσιο σε μαγνήσιο που θεωρείται η τροφή του εγκεφάλου.
περιέχει 40% μαγνήσιο επιπλέον των άλλων δημητριακών. Το συστατικό αυτό βοηθά στην αντιμετώπιση των κραμπών που εμφανίζονται συνήθως μετά απο πολύωρη ποδηλασία. Είναι σημαντική οχι μόνο για τις ίνες και τα μέταλλα που περιέχει αλλά κυρίως για το μαγνήσιο που ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού. Αποκαλείται μαγνήτης της Ζωής.
Το ποσοστό του αμινοξέος λυσίνη (Lycin) που περιέχει είναι το συστατικό των πρωτεϊνών που αυξάνει την πεπτικότητα τους, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι το βασικό στοιχείο στην βιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου. Βοηθάει στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών (Ca, Mg κ.α.).
….δεν είναι τυχαίο που η ετυμολογία της λέξης “ζείδωρος” (αυτός που δωρίζει ζωή) προέρχεται απο αυτό το δημητριακό. “


IMG_1997.jpeg


IMG_1996.jpeg


Ψωμι σικαλης με προζύμι από τους BrotPuristen.

12€ τα δυο νοστιμότατα και εύπεπτα ψωμιά.
 


Μηνύματα
20.190
Reaction score
14.684
😆

Ωραίο φαίνεται το ψωμάκι, αλλά το άρθρο τραγικό:

Αν δεν σου αρέσει αυτό,βρες ένα άλλο άρθρο για την Emmer.

Εμενα αυτό το ψωμί μου κάνει καλό - σχεδόν το μισό γεύτηκα αμέσως με βούτυρο και αυτό το αλλαντικό.

Ανήκει στα αρχαία σιτηρα και μου το πρότειναν ως περισσότερο συμβατό στην ομάδα αίματος μου πριν πολλά χρόνια.Δεν ήταν όμως διαδεδομένη η προσφορά του εδώ σαν αλεύρο για να φτιάχνω το δικό μου ψωμί Η μου ήταν δύσκολο να το βρω.

Τι κι αν χρησιμοποιούνταν σαν ζωοτροφή?Και τα χαρούπια το ίδιο επίσης,αλλά εγώ Τρελλαινομαι για τα προϊόντα με χαρουπι.Ειδικα μ αυτά τα ντακακια της εταιρείας Φιλεντεμ ( συγχωνεύτηκε με τη γη του νότου ?- δεν γνωριζω …)

IMG_2001.jpeg


IMG_2002.jpeg



Μηπως νομίζεις πως τρώγοντας το,πιστεύω πως θα γίνω εξυπνότερο ον? - ( Κάνω αναφορά στα σχόλια του άρθρου που παρέθεσες.)

Παντως εγώ θα συνεχίζω να το αγοράζω και ας κάνω 15 χλμ για να παω στο φουρνο αυτό. Ζυμωνουν και ψωμιά με άλλουσ συνδυασμούς σιτηρων με ξηρους καρπούς και παίρνουν παραγγελίες ον-λάιν,διότι οι άνθρωποι που νοιάζονται για την ποιότητα του ψωμιού που καταναλωνουν αυξάνονται ραγδαία.


Tastes from a bygone Era! - Αυτό μ αρέσει!
 










Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.723
Μηνύματα
2.874.050
Members
37.940
Νεότερο μέλος
greemlin
Top