Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;







spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
12.599
Reaction score
31.027
Καλα την εβγαλες αλλα δεν την αφησες το πενταλεπτο να <ξεκουραστει> και φευγουν τα ζουμια της ....
 

Μηνύματα
1.203
Reaction score
1.152
Την άφησα...και με αλουμινόχαρτο την τύλιξα.Μάλλον ήταν πολύ ζουμερή..:D
Ή δεν την άφησα όσο έπρεπε..την έβγαλα,έκανα ένα τσιγάρο(γρήγορο) και την έφαγα.
 


melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.958
Reaction score
41.256
το επαναστατημένο αργεντινίκο ριμπαϊ βγήκε όπως πρέπει ώστε να συνταιριάξουν τα γούστα του κύρη και της κυράς

2016-01-24 19.48.59.jpg


ο αγριόχοιρος μας τα χάλασε λίγο γιατί μας βγήκε σφίχτης :(

2016-01-24 19.48.29.jpg
 


Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.244
Reaction score
27.878
Άντε ας βάλω το σημερινό μεσημεριανό μου τώρα που βράδιασε.

Απλά πράγματα, πουρές πατάτας, "ζωηρεμένος" με κύβο κνορ και βούτυρο.
Μια μπριζολίτσα τόση δα, μαριναρισμένη επί 12ωρο, βρασμένη με ρετσίνα επί ημίωρο και στο τέλος ψημένη στο τηγάνι με ελαιόλαδο επί δεκάλεπτο να ροδίσει και να τραγανιστεί ελαφρώς απ΄ έξω.
Δίπλα της παρέα δύο καυτερές πιπεριές τουρσί, πολύ καυτερές!
Ψωμί ψημένο στην τοστιέρα με λίγο βούτυρο και τέλος μια απλή αγγουροντομάτα και μια μπυρίτσα.




Στον πουρέ θα παρατηρήσετε δύο φετούλες.
Είναι για δοκιμή από ένα κομμάτι καραμανλίδικο λουκάνικο από μια βιοτεχνία της Δράμας.
Λέει στην συσκευασία ότι είναι προϊόν ζύμωσης και καπνίσματος και είναι 95% μοσχαρίσιο κρέας.
Ευτυχώς έβαλα μόνο 2 φέτες.
Πολύ νόστιμο μεν, αλλά τι μπόχα είναι αυτή δε. Τι μπαχαρικό, τι μυρωδιά.
Με σιχάθηκα.
Το υπόλοιπο βλέπω να το δίνω στην Τζουτζού που είναι και ετοιμόγεννη.
Και κάνει και 6,80 € το τεμάχιο.
Α παπαπα ξανά!! Μόνο για τσίπουρο κάνει σαν μεζές.
 

Μηνύματα
1.203
Reaction score
1.152
Άντε ας βάλω το σημερινό μεσημεριανό μου τώρα που βράδιασε.

Απλά πράγματα, πουρές πατάτας, "ζωηρεμένος" με κύβο κνορ και βούτυρο.
Μια μπριζολίτσα τόση δα, μαριναρισμένη επί 12ωρο, βρασμένη με ρετσίνα επί ημίωρο και στο τέλος ψημένη στο τηγάνι με ελαιόλαδο επί δεκάλεπτο να ροδίσει και να τραγανιστεί ελαφρώς απ΄ έξω.
Δίπλα της παρέα δύο καυτερές πιπεριές τουρσί, πολύ καυτερές!
Ψωμί ψημένο στην τοστιέρα με λίγο βούτυρο και τέλος μια απλή αγγουροντομάτα και μια μπυρίτσα.




Στον πουρέ θα παρατηρήσετε δύο φετούλες.
Είναι για δοκιμή από ένα κομμάτι καραμανλίδικο λουκάνικο από μια βιοτεχνία της Δράμας.
Λέει στην συσκευασία ότι είναι προϊόν ζύμωσης και καπνίσματος και είναι 95% μοσχαρίσιο κρέας.
Ευτυχώς έβαλα μόνο 2 φέτες.
Πολύ νόστιμο μεν, αλλά τι μπόχα είναι αυτή δε. Τι μπαχαρικό, τι μυρωδιά.
Με σιχάθηκα.
Το υπόλοιπο βλέπω να το δίνω στην Τζουτζού που είναι και ετοιμόγεννη.
Και κάνει και 6,80 € το τεμάχιο.
Α παπαπα ξανά!! Μόνο για τσίπουρο κάνει σαν μεζές.
Αρχηγός!
 



Μηνύματα
1.203
Reaction score
1.152
Παύλε δεν παρατάς την δουλειά που κάνεις και να γίνεις σεφ .
Δεν με βλέπω να αντέχω την πίεση μιας επαγγελματικής κουζίνας ρε συ Μάριε.Μ'αρέσει να μαγειρεύω για συγγενείς και φίλους σε relaxed καταστάσεις.
Θα μαζέψω τον Χρηστάρα και θα σου έρθουμε για καφέ(bbq) καμιά μέρα.
 



xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.800
Reaction score
83.781
Με αφορμή την Τσικνοπέμπτη το Artisanal στην Κηφισιά ετοίμασε μία ξεχωριστή βραδιά με μενού βασισμένο στο κρέας. Μόλις είδα ότι το ψήσιμο θα γίνει στο Monolith αμέσως σκέφτηκα ότι ο φίλος μας ο Γιάννος έχει βάλει το χέρι του, όντας ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα. Έκλεισα τραπέζι για σήμερα το βράδυ και επικοινώνησα μαζί του για κουτσομπολιό.

Μου είπε ότι έχει αναλάβει το BBQ μέρος της βραδιάς και ότι θα είναι από τις 10 το πρωί για να συνεχίσει το αργό ψήσιμο των Black Angus briskets που είχαν ήδη 8ωρη "προετοιμασία" από πριν. Δεν ήθελα και πολύ... Στις 11 ήμουν στο Artisanal για καφέ και κουβέντα. Είχα τη χαρά να δω live όλη τη διαδικασία στησίματος του Monolith και ο Γιάννος μου εξήγησε αναλυτικά τα βήματα και τη λογική ψησίματος για το τέλειο brisket. Φυσικά, το βράδυ θα υπάρχει και χοιρινό (πανσέτα και spare ribs), λουκάνικα (κόκκορα και χοιρινά), μπιφτέκια Black Angus.

IMG_1386 (1).JPG


Το μεσαίο Monolith και το μικρό αδερφάκι του. Οι χαϊεντάδες θα προσέξουν στα αριστερά τον υπολογιστή ελέγχου της θερμοκρασίας θαλάμου και κρέατος, όπως και των στροφών του blower.

IMG_1390.JPG
 



Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.694
Μηνύματα
2.870.126
Members
37.945
Νεότερο μέλος
daemon76
Top