αγορά LG 60PB5600

Μηνύματα
681
Reaction score
255
Αφου οταν την εκλεισες, υπηρχε στην ιστοσελιδα τους, θα την παραλαβεις κανονικα, ειναι θεμα χρονου
 

Μηνύματα
462
Reaction score
346
Μακάρι. Αν δεν την έχουν τελικά θα δω από αλλού που θα την έχουν στοκ.
 

Μηνύματα
462
Reaction score
346
Στο e-mail που έλαβα αμέσως μετά τη τηλεφωνική μου παραγγελία μετά από τα στοιχεία της παραγγελίας λέει:

"Το παρόν μήνυμα αποτελεί επιβεβαίωση λήψης της παραγγελίας σας από τη Media Markt. Επακολουθεί έλεγχος αποθέματος.

Σε περίπτωση που το προϊόν εμφανίζεται ως «Διαθέσιμο Κατόπιν Παραγγελίας», θα ενημερωθείτε εντός 2 εργασίμων ημερών για τη διαθεσιμότητα ή μη των προϊόντων και τους αντίστοιχους χρόνους. "


Πάντως έχουν - δεν έχουν την tv μου άρεσε ο τρόπος αγοράς, το τι καλύπτει η επέκταση εγγύησης ενώ τέλος η υποστήριξή τους είναι άριστη. Είναι η πρώτη φορά που αγοράζω από Media Markt και παρόλο που από τις διαφημίσεις στη τηλεόραση δεν τους συμπαθούσα, οι εντυπώσεις μου από πρώτη αγορά είναι άριστες. Σίγουρα θα ξανααγοράσω.
 

Μηνύματα
462
Reaction score
346
Τελικά δεν είναι διαθέσιμη στο Media Markt. Κρίμα γιατί μου άρεσε η επέκταση εγγύησης.
 

Μηνύματα
681
Reaction score
255
Μαλλον δεν εχει αποθεμα η LG, οποτε οπου την βρεις σε μαγαζι που την εχει αποθεμα
 


Μηνύματα
462
Reaction score
346
Κάθε εμπόδιο για καλό που λένε...
Τη βρήκα από Χίο, τοπικό κατάστημα αλυσίδας με γνωστό μου ιδιοκτήτη ο οποίος είναι και άριστος γνώστης σε συζήτηση που κάναμε για τις τεχνολογίες plasma / lcd.

Στα 600 ευρώ. Επέκταση εγγύησης το πολύ 100 ευρώ κατευθείαν σε LG (κάτι σαν συμβόλαιο) αλλά αφού την παραλάβω. Αν χρειαστεί επισκευή ή έλεγχο π.χ. εντός εγγύησης υπάρχει εξουσιοδοτημένος τεχνικός (και καλός) εδώ Χίο, οπότε δεν έχουμε αποστολή εκτός νησιού.

Σάββατο πρωί θα είναι Χίο.

(Στο public την είχα ήδη δεί και είχα πάρει τηλ. πριν την κλείσω στο Media Markt. Thanks!)
 

Μηνύματα
462
Reaction score
346
Μαλλον δεν εχει αποθεμα η LG, οποτε οπου την βρεις σε μαγαζι που την εχει αποθεμα
Έτσι. Από την αλυσίδα που τελικά την πήρα http://www.megaeuronics.gr/ ο καταστηματάρχης πήρε τηλ. στη κεντρική τους αποθήκη όπου την ώρα που την έκλεισα είχαν 7 τεμάχια.
 
Last edited:

Μηνύματα
681
Reaction score
255
Προσοχη πες τους στην μεταφορα, μονο ορθιο το κουτι οχι ξαπλα !!! Αφου την παραλαβεις με το καλο και την στησεις ( θελει 2 ατομα οποσδηποτε, ειναι μεγαλη και βαρια ), ποτε μην βαλεις την εικονα στο δυναμικο και τις πρωτες 200 ωρες οχι στατικες εικονες. Το καθαρισματης οθονης μονο με ειδικο υγρο που ειναι για τηλεορασεις και με μαλακο πανακι απο μικρο-ινες !!! παντα σβυστη και κρυα η τηλεοραση και δεν ψεκαζεις απ' ευθειας στην τηλεοραση αλλα στο πανακι και μετα καθαριζεις.
 
Last edited:

Μηνύματα
462
Reaction score
346
Αυτό με το break-in των φωσφόρων, να βάλω περιεχόμενο Full HD 1,78:1 δηλ. πλήρες 16:9 με τη τηλεόραση σε χαμηλό κοντράστ - φωτεινότητα; Ταινία π.χ 16:9 φορμα χωρίς υπότιτλους κάνει;
 


Μηνύματα
681
Reaction score
255
Βαζεις την τηλεοραση να παιζει με χαμηλομενο το contrast, την φωτεινοτητα και το χρωμα
 


Μηνύματα
25
Reaction score
5
Εχω το ιδιο μοντελο στις 50 ιντσες. Αυτα που σου λενε τα παιδια για το στρωσιμο να τα ακολουθησεις (ολα στο 50%). Ειχα μεινει εκπληκτος με το ποσο γρηγορα εμεναν τα λογοτυπα απο τα καναλια τον πρωτο καιρο. Η ποιοτητα κατασκευης της δεν ειναι και η καλυτερη αλλα η ποιοτητα εικονας της θα σε ανταμειψει με το παραπανω. Μετα απο καποιους μηνες και με την αντιθεση/φωτεινοτητα στο περιπου 90% η εικονα της και τα μαυρα της ειναι απιστευτα. Παντα για τα λεφτα που δινεις ομως.
 

Μηνύματα
462
Reaction score
346
Να σου πω από αυτά που διαβάζω γενικά για τις σύγχρονες τηλεοράσεις συμπεραίνω ότι από πλευράς αξιοπιστίας είναι σχεδόν μιας χρήσεως δηλ. όσο και η εγγύησή τους. Πάνε οι εποχές των crt που βαριόσουνα να τις βλέπεις. Γι αυτό και μόλις έρθει θα πληρώσω περίπου 100 επιπλέον για επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια όχι τίποτε άλλο αλλά για να αποσβέσει σε αυτό το διάστημα την αγορά της και να μη με βάλει σε έξοδα.
Αν σκεφτούμε ότι 600 ευρώ φθάνει στον τελικό πελάτη φαντάσου με τι τιμή φεύγει από το εργοστάσιο και πόσοι μεσολαβούνε που κερδίζουν το ποσοστό τους. Τι ποιότητα κατασκευής να περιμένουμε;

Ελπίζω να μείνω ευχαριστημένος από την εικόνα της γιατί μόνο γι αυτό την αγοράζω και όχι για φρου-φρου και αρώματα. Εξάλλου δεν είμαι και ιδιαίτερα απαιτητικός ή ψείρας. Μια καλή εικόνα θέλω με χρώματα, λεπτομέρεια και πραγματικό λευκό, όχι το ασημί-γυαλιστερό λευκό των φθηνών LCD.

Επι τη ευκαιρία, αύριο παραλαμβάνω. Μόλις βγεί από τη κούτα εκτός από το αυτονόητο (ζημιά - σπάσιμο) τι να προσέξω μόλις τη βάλω στη πρίζα;

(Για το στρώσιμο ευχαριστώ. Θα ακολουθήσω όλες τις συμβουλές)
 

Μηνύματα
25
Reaction score
5
Βαλε τα σετινγκς στο 50, και κανε τοσο ζουμ ωστε να μην φαινεται το λογοτυπο των καναλιων. Επισης προσεχε μην την αφηνεις ανοιχτη χωρις να εισαι εκει, εμενα μου ετυχε να την αφησω σε καναλι που εβαλε εκπομπη τηλεμαρκετινγκ, αυτες που παιζουν το ιδιο και το ιδιο για κανα 2 ωρο και εχουν τα στατικα κοματια κατω στην οθονη.
 

Μηνύματα
462
Reaction score
346
Η τηλεόραση δεν θα συνδεθεί ποτέ με δορυφορική ή DIGEA για κανάλια. Θα παίζει μόνο με blu-ray και HD-DVD players. Δεν τίθεται θέμα λογότυπων. Για την αρχική περίοδο θα βάλω 16/9 περιεχόμενο χωρίς υπότιτλους και σε χαμηλές τιμές στα settings.

Για πείτε, τι να ελέγξω στην εικόνα κατά την αρχική σύνδεση και λειτουργία της τηλεόρασης για τυχόν κατασκευαστικά προβλήματα;
 

Μηνύματα
681
Reaction score
255
Να μην εχει καμενα ή κολημενα pixels, αν και απο ενα σημειο και μετα το θεμα αυτο ξεπεραστηκε απο τις εταιριες οταν ελεγχανε τα πανελ πριν συναρμολογησουν την τηλεοραση. Σε καταλαβαινω για την αγωνια, λιγη υπομονη ακομη
 

Μηνύματα
462
Reaction score
346
Λοιπόν η τηλεόραση ήρθε μια μέρα νωρίτερα. Σήμερα αργά το απόγευμα με πήρε τηλ. ο άνθρωπος που την παράγγειλα και την έφερε το βράδυ. Αφού φάγαμε λίγη ταλαιπωρία να περιμένουμε να κόψει η βροχή τελικά σκεπάσαμε την κούτα με νάυλον και την ανεβάσαμε στο σπίτι. Βαρειά και τεράστια η κούτα!
Την ανοίξαμε, συναρμολογήσαμε τη βάση, τη βάλαμε στο πρόχειρο τραπεζάκι και στις 9:30 άρχισε να παίζει. Παρεπιπτόντως τη συσκευασία της την κρίνω πολύ καλή αφού προστατεύεται μέσα πολύ καλά η τηλεόραση.
Πλήρωσα, έφυγε και τα υπόλοιπα περί επέκτασης εγγύησης θα τα ρυθμίσουμε από Δευτέρα. Πολύ ευχαριστήθηκα από τη συναλλαγή με τον συμπατριώτη μου.

Αρχίζω με τα αρνητικά:
1. Η βάση μέτρια εμφανισιακά και αμφίβολης στιβαρότητας. Μεγάλο το πάνελ και με ακούμπισμα κουνιέται πάνω στη βάση. Τέλος πάντων δεν με απασχολεί αφού θα τη στερεώσω διαφορετικά όταν θα πάει στο χώρο της.
2. Το τηλεχειριστήριο ταιριάζει περισσότερο σε κινέζικο dvd player. Φτηνιάρικο και μικρό. Δεν της ταιριάζει καθόλου. Είναι που είναι μικρό, είναι και γεμάτο πλήκτρα.
3. Στα περί εικόνας τώρα. Παρατήρησα ελαφρό κάθετο clouding - έτσι λέτε τις συννεφιές - σκιές; Όμως φαίνεται μόνο σε πλήρες γκρί ή ανοιχτό χρώμα. Σε κανονικό περιεχόμενο δύσκολα ξεχωρίζει και πρέπει να το ψάξεις για να το δεις. Ίσως φταίει που έχω και πολύ κάτω τα ρυθμιστικά στο 35. Δεν με πολυπειράζει, μπορώ να ζήσω μαζί του αναλογιζόμενος την τιμή της τηλεόρασης. Και η 32άρα Philips με το Pixel Plus έχει και μάλιστα αρκετά χειρότερο. Από ότι διάβασα είναι σχεδόν αναπόφευκτο στα σύγχρονα panels και όλες λιγότερο ή περισσότερο το παρουσιάζουν.
4. Η αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας. Το πιό ενοχλητικό. Δεν ξέρω αν συνηθίζεται αλλά με ενόχλησε αρκετά. Ρύθμιση σε cinema αλλά με χαμηλά τα ρυθμιστικά. Ίσως όταν ανεβούν να ελλατωθεί.
5. Το μαύρο κάτω του μετρίου για αρχή. Θυμίζει μέτρια lcd. Να δούμε παραπίσω. Ίσως και λόγω των αρχικά πολύ χαμηλών ρυθμίσεων σε φωτεινότητα, κοντράστ, χρώμα και ευκρίνια.
6. Αν δείχνει τίτλους λευκούς σε μαύρο φόντο μόλις σβήσουν μένει άχνα των γραμμάτων για αρκετά δευτερόλεπτα μέχρι να παίξει εικόνα όπου εξαφανίζονται.

Τα θετικά:
7. Μέγεθος. Αν και χρόνια συνηθισμένος με την οθόνη του προβολέα, οι 60 ίντσες μιας αυτόφωτης τηλεόρασης είναι το κάτι άλλο.
8. Γωνία θέασης. Δεν σκοτεινιάζει όσο λοξά και να τη δείς. Εξαιρετική.
9. Κίνηση. Πάρα πολύ καλή συμπεριφορά σε κίνηση. Ούτε πιξελιάσματα, ούτε ουρές. Απόλαυση η γρήγορη κίνηση. Άριστη σε αυτό τον τομέα.
10. Χρώμα. Από τώρα δείχνει τα δόντια του. Ισορροπία λευκού πάρα πολύ καλή.
11. Ελλατωματικά pixel: Μηδέν. Κανένα.
12. Ευκρίνεια - λεπτομέρεια. Άριστη σε αυτόν τον τομέα αλλά μη τρελαθούμε, 60 ίντσες Full HD, αλλοίμονο αν δεν εντυπωσίαζε...
13. Τέλος ανακλάσεις δεν με ενόχλησαν καθόλου. Ισως επειδή παίζει σε σκοτεινό χώρο αλλά έτσι κι αλλοιώς με τέτοιες συνθήκες θα παίζει.

Overall είμαι ευχαριστημένος. Έβαλα δικά μου Blu-ray και άνοιξε το μάτι μου (και το χαμόγελο) Πέρα από το ABL δεν υπάρχει κάτι που να με στεναχωρεί ιδιαίτερα, και όντως κατά τη γνώμη μου η τηλεόραση είναι value for money. Άμα δε βγάλει και ζημιές είμαι ευτυχισμένος.

Της έβαλα να παίζει το Planet Earth σε HD. Απόλαυση. Άντε να καούν λιγάκι οι φώσφοροι να ανεβάσω τα γκάζια...

(Ά, η ποιότητα κατασκευής της δεν με ενόχλησε. Τη βρήκα παραπάνω από καλή για τα χρήματά της. Η πίσω πλευρά είναι μεταλλική και όχι πλαστικούρα. Μόνο η βάση δεν μου άρεσε και το τηλεκοντρόλ)
 
Last edited:

Μηνύματα
777
Reaction score
820
4. Η αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας. Το πιό ενοχλητικό. Δεν ξέρω αν συνηθίζεται αλλά με ενόχλησε αρκετά. Ρύθμιση σε cinema αλλά με χαμηλά τα ρυθμιστικά. Ίσως όταν ανεβούν να ελλατωθεί.

Αυτό λογικά απενεργοποιείται (στη δική μου τουλάχιστον). Τσέκαρε λίγο το manual.

Καλορίζικη :)
 


Staff online

  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.622
Μηνύματα
2.868.418
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top