ερωτησεις για αγορα πικαπ, phono κτλ

Μηνύματα
146
Reaction score
111
καλησπερα στην παρεα σας.
θα μπω κατευθειαν στο ψητο. εχω εναν ενισχυτη sony ta-fb820r (ο οποιος εχει phono πανω του).

θελω να επενδυσω σε αγορα πικαπ. βινυλια εχω οχι πολλα, αλλα εχω. γενικα εδω και καιρο μαζευα βινυλια απο αλμπουμ που πραγματικα γουσταρω και ξερω οτι ποτε δεν θα βαρεθω να αλλαζω την πλευρα του δισκου καθε 20 λεπτα κτλ.

Γενικα ειμαι της αποψης πως μια φορα παιρνεις κατι καλο και το κρατας. γιατι αμα αρχισεις με μετριατζες καθε λιγο και λιγακι θα αναβαθμιζεις, και τελειωμο δεν εχει το ολο θεμα. προφανως θελω ενα πικαπ το οποιο θα παιζει τα βινυλια και θα απολαμβανω τη διαφορα στον ηχο σε σχεση με τα αντιστοιχα σιντι κτλ. δεν ψαχνω το απολυτο ντεφινισιον στον ηχο, ψαχνω ομως να μπορω να ακουσω καλα.

Μπατζετ για πικαπ εχω βαλει ενα ταβανι στα 500 ευρω. Δεν αποκλειω και τα μεταχειρισμενα προφανως (εχω αρχισει και κοιταω γιατι κατα καιρους βγαινουν ευκαιριες διαμαντια πικαπ με καλες κεφαλες κτλ κτλ). μεταχειρισμενο με 500 φανταζομαι πως μπορω να χτυπησω κατι παραπανω απο αξιοπρεπες σωστα?

απο καινουργια κοιταγα κλασικα, τα
Pro-Ject Audio Debut Carbon (DC) + 2M Ortofon
Pro-Ject Audio Debut Carbon Esprit (DC)
Pro-Ject Audio 1Xpression III Comfort


καταρχας ηθελα να ρωτησω το εξης. ορτοφον ρεντ ή μπλε? μεγαλη η διαφορα στην τιμη. η διαφορα στον ηχο? ειναι σημαντικη? πχ προτζεκτ δεμπιοτ καρμπον με μπλε ορτοφον, ή εξπρεσιον με κοκκινη?
(ειναι μια σκεψη που με προβληματιζει. δηλαδη ειναι προτιμοτερο ενα πιο υποδεεστερο μοντελο με καλυτερη κεφαλη? ή οχι? τι κανει πιο μεγαλη διαφορα στον ηχο?)

απο μεταχειρισμενα σε εκεινο το μπατζετ τι εχετε να προτεινετε? προφανως αν παω σε μεταχειρισμενο θα ηθελα αποτελεσμα σαφως ανωτερο απο τα προτζεκτ. αλλιως δεν εχει και νοημα η αγορα μεταχειρισμενου. προτασεις?

πολυ σημαντικη ερωτηση για το phono που εχει ο ενισχυτης μου. δεν βρηκα πληροφοριες στο ιντερνετ. ειναι αξιοπρεπες phono? η κοιταμε για ξεχωριστο? παλι δεν με ενδιαφερει το απολυτο φωνο, απλα αν ειναι μαπα, δεν εχει νοημα μετα η αγορα ενος καλου πικαπ. αξιοπρεπες φωνο με κανα 60αρι ας πουμε βρισκεις?

κατανοω οτι πολλοι θα με ρωτησετε και τι ηχεια εχω και που ειναι το ηχοσυστημα κτλ κτλ. αυτη τη στιγμη παιζω με bookshelf ηχεια μαπω σε βασεις. τα roister ps-80 εχω. θα αναβαθμιστουν αυτα με δαπεδου, μολις μετακομισω (σε λιγους μηνες), οποτε και τα ηχεια δεν θα ειναι ο αδυναμος κρικος. μεχρι να γινει αυτο ομως ειπα να αρχισω να ψαχνομαι. οποιαδηποτε συμβουλη κτλ δεκτη. σας ευχαριστω πολυ
 

dcure

Επαγγελματίας
Μηνύματα
764
Reaction score
349
Δηλαδή με 560ε θα ήθελες κάτι που να μήν το ξαναλάξεις;Νομίζω πρέπει να πας σε αγορά μεταχειρισμένων.Γενικός κανόνας πρέπει να τηρήσεις μία ισοροποία μεταξύ κεφαλής phono stage και πλατώ μία τίμια αναλογία είναι κεφ150ε phono 200ε πλατώ 400ε καλή τύχη!
 

Μηνύματα
1.499
Reaction score
2.826
Επειδή πρόσφατα μπήκα στη διαδικασία, αν όντως δεν σκοπεύεις να αναβαθμίσεις το πικάπ (πχ με άλλη κεφαλή), προσωπικά θα πήγαινα για Debut Carbon με την Ortofon Blue.
Επειδή όμως είναι αρκετά πιθανό να αλλάξεις την κεφαλή στο μέλλον με μια αρκετά έως πολύ καλύτερη (πχ Ortofon Bronze ή Black), πάρε το 1XPression με την κόκκινη...
Για μεταχειρισμένα δεν ξέρω, δεν απαντώ....
 

Μηνύματα
146
Reaction score
111
καταρχας σε ευχαριστω για την απαντηση. το να αναφερω πως δεν θα αλλαξω ποτε πικαπ ειναι κατι απολυτο, και συνηθως οποτε λεμε τη λεξη "ποτέ" συνηθως την παταμε. ομως θελω να παρω κατι που θα κρατησει καιρο, ανεκαθεν ημουν εναντια στη λογικη, παρε κατι για αρχη και μετα το αλλαζεις και μετα το ξανααλλαζεις κτλ κτλ.
καταννοω πως το ηχοσυστημα σου ειναι οσο καλος ειναι ο πιο αδυναμος κρικος του. γιαυτο και ανεφερα τον ενισχυτη μου ετσι ωστε αν καποιος ξερει 5 παραπανω πραγματα, να με κατατοπισει. δεν εχω σκοπο να αλλαξω ενισχυτη. ποτε δεν ξερεις, αλλα μια χαρα ευχαριστημενος ειμαι με αυτον. για την ωρα τουλαχιστον. θα τα σκασω για ηχεια δαπεδου κανα 800αρι αντε στην καλυτερη 1000 ευρω, και για ενα καλο πικαπ. το ποσο καλο αξιζει να ειναι το πικαπ (σκεπτομενος οτι με 800 ευρω περνας καλα ηχεια αλλα προφανως θα εχουν ενα ανω οριο ποιοτητας), θα εξαρτηθει απο το ποσο καλα αποδιδει με τον υπαρχον ενισχυτη. δηλαδη με αυτο τον ενισχυτη ισως ενα πικαπ 500 ευρω με ενα των 1500 ευρωνα μην αποδιδουν τα μεγιστα και οι διαφορες τους να ειναι μηδαμινες. με εναν τουμπανο ενισχυτη μπορει να ειχαν τρομερες διαφορες.

σκεπτομενος τον ενισχυτη αυτον, και το phono του (αληθεια ειναι καλο, αξιοπρεπες, ή θα εχει τεραστια βελτιωση η αγορα ενος ξεχωριστου?) θα ηθελα συμβουλες ως προς την λογικη του πως να κινηθω. πχ ποιος συνδυασμος θα επεδιδε καλυτερα, ενα προτζεκτ σαν το debute carbon με μια κεφαλη πολυ καλη (συμφωνα με κριτηκες παντα ε) πχ ortofon blue, ή καλυτερα να επαιρνα ενα ανωτερο μοντελο πχ project expression, αλλα με την ορττοφον ρεντ? μηπως στο συστημα που σας περιγραφω με τον ενισχυτη αυτο οι διαφορες ειναι μηδαμινες οποτε δεν χρειαζονται ολα αυτα και ενα απλο debut carbon me ortofon red ειναι υπεραρκετο?
προσπαθω να καταλαβω πως να κινηθω. σας ευχαριστω πολυ

υγ. ευχαριστω και τον φιλο anton που απαντησε.
μια ερωτηση πανω και σε αυτα που λεει. καθε ποτε ενδεικνυτε να αλλαζεις κεφαλη σε ενα πικαπ? (και ιδια ερωτηση για βραχιονα). καταλαβαινω οτι προφανως εχει να κανει και με το ποσο συχνα ακους. ας πουμε οτι ακους ενα βινυλιο τη μερα. κεφαλη λογω φθορας αλλαζεις μια φορα τα 3 χροναι πχ? ο βραχιονας κραταει πολυ παραπανω? να ειστε ολοι καλα
 

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
972
Reaction score
66
Αν ήμουν στη θέση σου άνετα θα πήγαινα σε μεταχειρισμένο rega, systemdeck, και βέβαια thorens τα οποία από προσωπική εμπειρία θεωρώ ανώτερα από τα project που αναφέρεις και θα βγουν και φθηνότερα.
 

Μηνύματα
4.466
Reaction score
7.742
το να αναφερω πως δεν θα αλλαξω ποτε πικαπ ειναι κατι απολυτο, και συνηθως οποτε λεμε τη λεξη "ποτέ" συνηθως την παταμε
και ξερω οτι ποτε δεν θα βαρεθω να αλλαζω την πλευρα του δισκου καθε 20 λεπτα κτλ.

:D:D καπως ετσι την πατησα και γω:D
 

gonis

Luger
Μηνύματα
4.224
Reaction score
11.510
Πηγαινε μια βόλτα απο Βιντεορυθμο να ακούσεις Rega.
Πιστεύω ότι θα είσαι εντός budget
 


Μηνύματα
146
Reaction score
111
σιγουρα θα παω να ακουσω και rega, αν και το rp1 διαβαζω πως ειναι λιιγο χειροτερο απο το debut carbon. σιγουρα θα το ακουσω παντως. cybernaut, και τα φλαψ καλα ειναι για μανογουορ. για last drive ομως, portishead και miles davis, θελω κατι καλυτεροο
 

Μηνύματα
1.065
Reaction score
1.116
για Last Drive θέλεις Thorens :)
Ειναι και θέμα γούστου Μπέρνη μου,
εάν σε βοηθάει ήμουν στην ιδια θέση με σένα πριν καιρό,
θα σου πω λεπτομερεις σε PM.
 

Μηνύματα
518
Reaction score
460
Κανε λίγο υπομονή να μαζέψεις χρήματα και παρε ενα rega planar 3 ή funk flamengo απο project κοιτά για μεταχειρισμένο Perspective ή rpm9 ολα τα παραπάνω ειναι αξιόλογα και θα μείνεις μαζι τους πολυ καιρό εάν τα συνδυάσεις με μια καλη κεφαλη.
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
σιγουρα θα παω να ακουσω και rega, αν και το rp1 διαβαζω πως ειναι λιιγο χειροτερο απο το debut carbon.
Έτσι κι αλλιώς ο αντιπρόσωπος μόνο το RP1 έχει για επίδειξη-ακρόαση. Τα RP3 και RP6 τα κρατά κλειστά στα κουτιά τους.

Και μετά περιμένει να πουλήσει. Ας πρόσεχε.
 

Μηνύματα
942
Reaction score
265
Και εγω ειμαι της άποψης να παρεις ενα rega planar 3 αψογο στα λεφτα του και διαχρονικο! Και Thorens καποιο καλο μοντελο μεταχειρισμενο σε καλη κατασταση μια χαρα θα εισαι!
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Και εγω ειμαι της άποψης να παρεις ενα rega planar 3 αψογο στα λεφτα του και διαχρονικο! Και Thorens καποιο καλο μοντελο μεταχειρισμενο σε καλη κατασταση μια χαρα θα εισαι!

Μετά την μη επίδειξη-παρουσίαση των rega από τον εν Αθήναις αντιπρόσωπο δεν μπορώ να προτείνω Rega.

Μην πάρεις πλατό αν δεν το ακούσεις πρώτα.
 

Μηνύματα
942
Reaction score
265
Κοιτα το χερι στη φωτια δεν το βαζω αλλα το rega planar 3 το ειχα και εγω καποτε και ηταν μια χαρα πικαπ στα λεφτα του και με πολυ καλες κριτικες,τωρα αν εχει αλλαξει κατι πανω τους που τα κανει χειροτερα αυτο δεν το γνωριζω,αλλα πρεπει αν λαβουμε και υποψιν το μπατζετ του αγοραστη.που δεν δινει την δυνατοτητα να εχει πολλες επιλογες ειδικα σε καινουργιο.
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Κοιτα το χερι στη φωτια δεν το βαζω αλλα το rega planar 3 το ειχα και εγω καποτε και ηταν μια χαρα πικαπ στα λεφτα του και με πολυ καλες κριτικες,τωρα αν εχει αλλαξει κατι πανω τους που τα κανει χειροτερα αυτο δεν το γνωριζω,αλλα πρεπει αν λαβουμε και υποψιν το μπατζετ του αγοραστη.που δεν δινει την δυνατοτητα να εχει πολλες επιλογες ειδικα σε καινουργιο.

Δεν λέγω ότι το rega planar 3 (έχει βγει και κανούργιο του 2016) είναι κακό πικαπ. Το πρόβλημά μου είναι ο αντιπρόσωπος (βιντεορυθμός) που δεν το έχει στημένο για ακρόαση και το κρατά κλειστό στο κουτί του.
Πραγματικά απογοητεύτηκα από τη στάση του.

Παρoυσίαση μηδέν, επίδειξη μηδέν, after sales support να υποθέσω μηδέν?
 

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Μηνύματα
870
Reaction score
1.203
πολυ σημαντικη ερωτηση για το phono που εχει ο ενισχυτης μου. δεν βρηκα πληροφοριες στο ιντερνετ. ειναι αξιοπρεπες phono? η κοιταμε για ξεχωριστο?
Όσον αφορά το δικτύωμα RIAA(δείτε λεπτομέρειες εδώ: Πικάπ και Pickup !!) δεν θα υπάρχει σχεδόν καμιά διαφορά του ενσωματωμένου με οποιοδήποτε φτηνό ή πανάκριβο phonostage. Η διαφορά θα είναι στον ενσωματωμένο προενισχυτή phono από κάποιον εξωτερικό.

Βέβαια η ποιότητα εξαρτάται και από τη βελόνα αλλά και από την κεφαλή (MMή MC)

Οι λάτρεις του βινυλίου θα ακούσετε αμέσως τη διαφορά στην ποιότητα της μουσικής με ένα καλό εξωτερικό phono preamp (σύνδεση με οποιοδήποτε line level input στον ενισχυτή σου πχ στο Aux In……)

Ένας phono preamplifier που δέχεται τα ‘’φτηνά’’ Moving Magnet cartridges αλλά και τα πανάκριβα Moving coil cartridges είναι πχ ο Cambridge Audio CP2 κόστος εδώ .

Το κόστος του CP2 μάλλον θα ξεπερνά το κόστος του ενισχυτή που πρέπει να είναι 20 ετίας γι αυτό και δεν βρίσκεις πληροφορίες.
 

Μηνύματα
942
Reaction score
265
Δεν λέγω ότι το rega planar 3 (έχει βγει και κανούργιο του 2016) είναι κακό πικαπ. Το πρόβλημά μου είναι ο αντιπρόσωπος (βιντεορυθμός) που δεν το έχει στημένο για ακρόαση και το κρατά κλειστό στο κουτί του.
Πραγματικά απογοητεύτηκα από τη στάση του.

Παρoυσίαση μηδέν, επίδειξη μηδέν, after sales support να υποθέσω μηδέν?
Και φαντασου εχουμε και κριση και το αυτι τους δεν ιδρωνει μερικων,Τι ζορι τραβα να στησει ενα rega 3 που ειναι κλασικο και πολυ εμπορικο και απευθυνεται σε μεγαλο κοινο λογο της μικρης τιμης σε σχεση με τα θηρια που βρισκεις στην αγορα,Σε αυτο εχεις απολυτο δικιο!
 

Μηνύματα
1.097
Reaction score
1.168
Άντε και το έστησε ο αντιπρόσωπος το κάθε rega αυτό που θα ακούσουμε στον συγκεκριμένο χώρο δεν θα έχει σχέσει με αυτό που θα ακούσουμε στον χώρο μας. Και πόσο μάλλον στο πικαπ που το οτιδήποτε αλλάζει εντελώς το άκουσμα.

Εκτός και εάν πας όλο σου το σύστημα ακόμα και την κεφαλή σου τα στήσεις και ακούσεις σε χαμηλές εντάσεις. Γιατί εάν έχει σωστό διαμορφωμένο χώρο πάει και αυτό:D.

Τώρα από πλευράς εμφάνισης ΟΚ εάν κάποιος θέλει να το δει είναι άλλη περίπτωση.
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Άντε και το έστησε ο αντιπρόσωπος το κάθε rega αυτό που θα ακούσουμε στον συγκεκριμένο χώρο δεν θα έχει σχέσει με αυτό που θα ακούσουμε στον χώρο μας. Και πόσο μάλλον στο πικαπ που το οτιδήποτε αλλάζει εντελώς το άκουσμα.

Εκτός και εάν πας όλο σου το σύστημα ακόμα και την κεφαλή σου τα στήσεις και ακούσεις σε χαμηλές εντάσεις. Γιατί εάν έχει σωστό διαμορφωμένο χώρο πάει και αυτό:D.

Τώρα από πλευράς εμφάνισης ΟΚ εάν κάποιος θέλει να το δει είναι άλλη περίπτωση.

Ο συγκεκριμένος φέρνει και άλλες μάρκες πικάπ. Πχ. Michell. Δε θα χρειαστεί να συγκρίνεις ώστε να αποφασίσεις?

Ακόμη και στα μοντέλα της ίδιας εταιρίας η διαφορά στην απόδοση από το κατώτερο στο ανώτερο μοντέλο πώς θα φανεί και θα δικαιολογηθεί το επιπέλον κόστος?

Σαφώς και πρέπει να βλέπουμε απο κοντά το προς αγορά προϊόν. Η δουλειά του εμπόρου είναι παρουσίαση και επίδειξη των προς πώληση προϊόντων. Αν δεν μπορεί ούτε αυτό να παρέχει ας αλλάξει επάγγελμα.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.664
Μηνύματα
2.869.300
Members
37.943
Νεότερο μέλος
triantafyllos1969
Top