Crossover B&W NAUTILUS 802...

Reaction score
1.685
Απάντηση: Crossover B&W NAUTILUS 802...

Δεν την περιμενα βρε παιδια αυτην την ουσιαστικη αλλαγη.......εκει που χωλενε το ηχειο επαψε πια να χωλενει.....

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....ΤΕΛΟΣ με το σοβαρο του κουσουρι......
Μηπως φταιει ο καιρος που ζεσταινει....?

Μπραβο ωρε, ΜΠΡΑΒΟ.

Παντως αστεια αστεια, δεν μπορω ρε φιλε να πιστεψω οτι κοπηκε το τσιριγμα με τους πυκνωτες σε τετοιο βαθμο. Μηπως απλα γλυκανε?? που σημαινει αλλα πραγματα...

Reaction score
0

Φίλε Βλάση, αφού μελέτησα με προσοχή τις παρεμβάσεις σου στο ηχείο σου και με βάση τις ακουστικές σου εντυπώσεις που μας μετέφερες μετά τις αλλαγές τόσο γλαφυρά (η περιγραφικότητά σου αγγίζει τα όρια του ασθενούς) κατέληξα στο εξής συμπέρασμα:
Συγχαρητήρια, είσαι πλέον κάτοχος ενός ολοκληρωμένου TEMPO.
Καλορίζικο....:139::142::136:

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Μηπως φταιει ο καιρος που ζεσταινει....?

Μπραβο ωρε, ΜΠΡΑΒΟ.

Παντως αστεια αστεια, δεν μπορω ρε φιλε να πιστεψω οτι κοπηκε το τσιριγμα με τους πυκνωτες σε τετοιο βαθμο. Μηπως απλα γλυκανε?? που σημαινει αλλα πραγματα...
Καλημέρα,
κι όμως γίνεται, όταν ελαχιστοποιούμαι την ανοχή ποσοστιαία ενός πυκνωτή π.χ 2% τότε το μεγάφωνο οδηγείται αρκετά συγκεκριμένα βάσει του slope του, δηλαδή αν ο πυκνωτής είναι του 10% τότε περνάει και παραπλήσιες συχνότητες πάντα βάσει των mf που επιλέχθηκε. Το ένα ηχείο μπορεί να κόβει στους 3,5 KHz και το άλλο 3,7 η 3,2 KHz.
Το ζέσταμα η γλυκάδα του tweeter είναι βάσει του κατασκευαστή του πυκνωτή.

Αντιθέτως ένα πολύ μέτριο ηχητικά ηχοσύστημα συμπεριλαμβανομένου και των ηχείων μια τέτοιου είδους παρέμβαση δεν θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα ίσως και να το χειροτερέψει.

Reaction score
10
Ρε Βλάσση, αντί να έρθεις Κέρκυρα για Πάσχα, να "κολλήσεις" κάνα μωρό, έκατσες και κόλλησες πυκνωτές?????????
Πάντως τα ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ όχι σε σένα, αλλά στη γυναίκα σου που σε αντέχει...:136::135:

Το ντιβουντι που λέγαμε???:404:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817

Φίλε Βλάση, αφού μελέτησα με προσοχή τις παρεμβάσεις σου στο ηχείο σου και με βάση τις ακουστικές σου εντυπώσεις που μας μετέφερες μετά τις αλλαγές τόσο γλαφυρά (η περιγραφικότητά σου αγγίζει τα όρια του ασθενούς) κατέληξα στο εξής συμπέρασμα:
Συγχαρητήρια, είσαι πλέον κάτοχος ενός ολοκληρωμένου TEMPO.
Καλορίζικο....:139::142::136:
Bρε λεβεντη να σε ευχαριστησω για τις κουβεντες σου αλλα ετσι για την κουβεντα ....τοσο πολυ σε συγκινησε η περιγραφη μου που απο το πρωτο σου μυνημα σε αυτο το φορουμ ξεκινας με ειρωνεια?????????
Και στο κατω κατω χωρις να με ξερεις δεν σου εδωσα το δικαιωμα......
Υποτιθεται οτι μπηκες εδω μεσα για την παρεα,τις ανταλλαγες αποψεων,την κουβεντουλα,την μαθηση νεων πραγματων(μην μου πεις οτι τα ξερεις ολα?)!!!!!!!

Αν θες να μου μιλησεις για τυχον βυθηση απο την διαφορετικη αντισταση η αν μετρηθηκαν οι πυκνωτες που ειχα με τους καινουριους που εβαλλα τοτε μαζι σου με χιλα να το κουβεντιασουμε το θεμα!!!!!

Και ΤΕΜΠΟ.....τι εννοεις ετσι...για να το κανουμε ποιο λιανα το θεμα......

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.029

ζηλεύει βρε, μη τον παρεξηγείς!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.029

λοιπόν, αξιώθηκα και τα έψαξα, έχω στην άκρη 4 των 100μF και 4 των 200μF σε ZEN που είναι μούρλια.

Για το γουφερίδι σου, ο 100μF, αν και θα αδικηθεί σε τέτοια θέση και μπορεί να κάνει και μούτρα, τον μέτρησα κι έχει τις εξής διαστάσεις: μήκος 11cm, διάμετρος 4,2cm.

Αν βρεις και 2 των 50μF θα βολευτείς ρε παιδί! Οπότε αν θες κι αν βολεύει εκεί να τα στριμώξεις, σου στέλνω 2 100-στάρηδες με κόκκινη κορδέλα δωράκι για τα γενέθλιά σου μωρή, τα περσινά.:143::135::138:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817

Kαι μου λετε μετα για υλικα........αν παιζουν λεει ρολο στο κροςς.....ρε τι λες τωρα που εδω και 120 ωρες που μπηκαν οι νεοι χειροποιητοι πυκνωτες της ANSAR Capasitors mkp τα εχω δει ολα και ειλικρινα δεν περιμενα τετοια ουσιαστικη αλλαγη.....
Οι προιγουμενοι πυκνωτες μετρηθηκαν με καπασιτομετρο και δοθηκε η παραγγελια στην ANSAR αφου σταλθηκαν και αναλογες φωτο του κροςς ετσι για το ματι και το τσεκαρισμα.....φτιαχτηκαν αναλογα με τις διαστασεις που χωρανε και μετα απο 20 μερες μου νηρθαν οι χρυσοι μου με τα ασημενια ποδαρακια τους και το ροζε θερμοσυστελλομενο αποξω....

δεξια κατω ηταν ο προιγουμενος πυκνωτης της ICW(CLARITY CAPS) που πηρε λε πουλε (καθαρος μεν αλλα πολυ flat και στεγνος ο κιτρινιαρης με αρκετα συμπιεσμενα ακρα ).

.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817

Ρε λεβεντες θελω να με πιστεψε τε....δεν αυτοπαραμυθιαζομαι οτι και καλα επειδη εβαλλα αλλα υλικα τοτε ντε και καλα εκανα το super duper αποτελεσμα στο συγκεκριμενο ηχειο.....πεστε οτι ειμαι κωλοφαρδος!πεστε οτι πριν φτασω σε αυτες τις μοντιφιες το ψαχνω 1.5 χρονο σε ξενα φορα και εχω μιλησει και στο τηλεφωνο με 6 ατομα απο τας Ευρωπας περικαλω!!!!
Παντως πραγματικα με τους Mundorf silver oil στο tweeter και τους MKP της ANSAR πολυπροπυλαινιου στο mid τα αποτελεσματα ειναι παρα πολυ καλα με εξαιρετικο δεσιμο με το υπολλοιπο συστημα και ενα ακουσμα που ειλικρινα το ηθελα και το 802 το ειχε αναγκη ....δεν ειμαι μαγκας ....ψιλομαλακας ειμαι που ζαχαρωνω τα καλα υλικα και γουσταρω κολλητηρια Esra και Weller

Reaction score
141
μπράβο ρε vlasi εισαι μεγάλη κεντίστρα και μαζί σου οτι τα καλά υλικά κάνουν την διαφορά.(ρίξε και μία κλωτσά τώρα στα πηνία με άλλα καλύτερα!):105:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.293
Βλάση μια χαρά σε βρίσκω και είναι ευχής έργο πως σου <<έκατσαν>> καλά οι πυκνωτές με το συγκεκριμένο συνδυασμό μηχανημάτων.
Το δέσιμο είναι αυτό που κάνει τη διαφορά του άριστου από το πολύ καλό.
Εδώ κρύβεται όλη η <<μαγκιά>> των ιδιοκατασκευών.
Η μοναδικότητα και η προσαρμοστικότητα.
Κάποιοι που δεν... τα χώνουν σε καλώδια και ψάχνουν την άκρη.:138:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.067

Aστονε μην τον τσιγκλάς και ψάχνει για πηνία και πάθει τίποτις ..!!!!!!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.067

Ξέρετε ρε πόσο μπορεί να κάνουν τα πηνία του 802 aftermarket και τον βάζετε στην πρίζα τον vlassούκο?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.029

Βλάση πουλάκι μου νά'σαι καλά να χαίρεσαι τα νέα σου ηχεία!

τώρα για τα υπόλοιπα, μη τυχόν πειράξεις τα πηνία, άστα στην ησυχία τους, ξέχνα τα, πες πως δεν έχει καθόλου πηνία το ρημάδι...

το μόνο που θα έλεγα πως έχει απομείνει, είναι ο ηλεκτρολυτικός στο γούφερ. Αυτός αν αντικατασταθεί με έναν ΜΚΡ τέλειωσες, έκλεισες, λήξης...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.067

Πέστα ρε κώστα και τον εχει πιάσει πανικός , τον βλασούκο μου.....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817

Eυχαριστω παιδακια για τον θαυμασμο σας για αυτα τα χρυσα μου χερια........ρε τι λεω παλι!!!!!!

Το τελεοιο στην υποθεση ειναι οτι οι πυκνωτες επεσαν μπαμ ηχητικα και ομολογουμενως το ηχειο παιζει ποιο φυσικα(παντα κατεμε με το δικο μου σεταπι)και σιγουρα ποιο μουσικα,αλλωστε αυτο επεξιωξα απο την αρχη με αυτην την μοντιφια!!
Και δεν ειναι οτι και καλα επειδη αλλαξα πυκνωτες οτι το ηχειο πλεον παιζει σωστα ,ουτε οτι ειμαι ποιο μαγκας απο την Bowers and Wilkins....νταξει μην το χεσουμε κιολας το θεμα....απλα..για τα γουστα μου ξεφυγα απο τον μονιτοριστικο εν μερει χαρακτηρα του ηχειου και το τιουναρισα με βαση το υπολλοιπο συστημα μου!!!!!
Τωρα θα κατσω στα αυγα μου και θα ακουσω μουζικα!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κλα ναμαστε λεβεντες μου!!!!!!!!!!!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817
Απάντηση: Re: Crossover B&W NAUTILUS 802...

Μπράβο ρε τρελοβλάση! Πέτυχε το πείραμα δηλαδής ε?
Πετυχε βρε μαστορα...με το παραπανω μαλιστα.....πεστο τυχη -πεστο ψαξιμο(ειδικα εδω το ψαξιμο ξεκινησε τουλαχιστον 6 μηνες πριν)η συνταγη βγηκε!!!!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.141
Members
38.415
Νεότερο μέλος
arishonda