Hifi ένα χάος??

Μηνύματα
7
Reaction score
1
Καλημέρα παιδιά δεν ξέρω αν ποσταρω σωστά (αν όχι να μεταφερθεί και συγνώμη).
Μετά από κάμποσο ψάξιμο(ξένα σάιτ) και μετά την ήττα της βελτίωσης του υπάρχον συστήματος μου μπήκα στην διαδικασία αλλαγής μελλοντικά.νταξει εβαλα λίγο τα κλάματα αλλά το ξεπέρασα (οι τιμές, μάρκες,τα watts και οι τόσες επιλογές).
Όπως το λένε και στο εξωτερικο λοιπόν ψάχνω best cheap audiophile setup. θεμε 1 ενυσχυτη,1 πικαπ ,τουλάχιστον 2 ηχεία και ένα μπάσο για σαλονοκουζινα 35τμ.η χρήση είναι ταινιες-μουσικη(60-40).το παρόν ταπεινό σύστημα που εχω είναι ένας Yamaha rxv450 με sony s305 5.1 και ένα technics slbd22 και μπορώ να πω ότι πέρα την ποιότητα του πικάπ που το κρατάει πίσω το υπόλοιπο είμαι καλυμμένος σε ένταση και σχεδόν σε ποιότητα πέρα του μπάσου.οποτε λοιπόν σκέφτομαι τι θα μπορούσα να κάνω ακόμα και με 2 ηχεία και ένα μπάσο.
Η απορία όσο έψαξα είναι ότι δεν συνδυάζεται το κομμάτι ταινίας με το μουσικό κομμάτι σαν μηχανήματα? Τέλος ένα ταβάνι δεν θα ήθελα να περάσω τα 500-600€ (ξέρω αστείο πόσο)
 

Μηνύματα
3.096
Reaction score
8.877
Καλησπέρα αγαπητέ Κωστή,
Όπως αναφέρεις και εσύ " δεν συνδυάζεται το κομμάτι ταινίας με το μουσικό κομμάτι σαν μηχανήματα " αλλά από τη στιγμή που διαθέτεις μόνο 500-600 ευρώ είναι κάπως δύσκολο να το καταφέρεις αλλά καθόλου ακατόρθωτο.
Για να το ξεκαθαρίσω λίγο, έχεις έναν πολυκάναλο ενισχυτή τον Yamaha ένα sony dvp που είναι player και ένα πικάπ technics, ηχεία ποια έχεις, η το sony είναι ένα σετάκι ηχείων, και απ' ότι καταλαβαίνω όταν λες για μπάσο μιλάς για subwoofer.
 

Μηνύματα
7
Reaction score
1
Dvp δεν υπάρχει,το σετ ηχείων είναι έτοιμο 5.1 της sony καμία 500αρια βατ συνολικά νομίζω και στο ξακιρ κέφι το πάω μέχρι το 25 και φλερτάρω με την έξωση, συνήθως παίζω στο 35.το μπάσο για τα χρόνια του είναι τίμιο,μόνο στα πολύ βαθιά και συνεχόμενα μπασα μπορεί να ξελιγωνει.
Τον ενυσχυτη τον έχω συνδεμένο με optical στην τηλεόραση.
 



Μηνύματα
7
Reaction score
1
Η απόσταση είναι στα 2 -2.3 . Το subwoofer λοιπόν να είμαι σωστός το θεωρώ αναγκαίο μιας και τα είδη που ακούω είτε από εφαρμογή είτε βινύλιο αλλά και για τις ταινιες το θενε.
Είδα ένα σετ που πρότεινε ένα ξένο σάιτ με reviews (oknyo amp,dali speaker και project πικάπ)κοντά σε αυτά τα χρήματα που όμως δεν ξέρω αν με καλυβει.
Και το σκεπτικό να αλλάξω μόνο τα ηχεία ενυσχυτη και αφήσω το πικάπ για αργότερα...ίσως να βελτιώθει και το παρόν πικάπ?
 


Μηνύματα
7
Reaction score
1
ενας φιλος με techincs mk2 και 8726384 ευρω συστημα μου προτεινε μια ιδεα που πιστευει οτι μπορει να παρω ενα 20-30% ποιοτητα οικονομικα στο πικαπ , να συνδεσω ενα μικτη 2καναλο(numark-κατα προτιμηση)με προενυσχυση δικη του ωστε να βγαλω τον κινεζικο εξτρα που εχω, ετσι θα παρω κατι καλυτερο με το gain και το master....
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.141
Reaction score
20.701
Τί θα έκανα στη θέση σου:
  1. Θα έπαιρνα μια ηχομπάρα με δικό της υπογούφερ για την τηλεόραση.
  2. Ξεχωριστά, θα έπαιρνα ένα ζευγάρι ενεργά (δύο τέτοια) κι ένα υπογούφερ (αυτό) για το audio, μαζί με κάποιο κατάλληλο audio interface για προενισχυτή.
(To BD22 ήταν στην εποχή του ένα φθηνό πικάπ των 22000 δρχ. για βασικές απαιτήσεις και τίποτε παραπάνω. Κατά τη γνώμη μου, αδίκως ασχολείσαι μ' αυτό).
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.720
Μηνύματα
2.873.770
Members
37.938
Νεότερο μέλος
AntoKonto
Top