Yamaha RX-A2030 απορίες.

Μηνύματα
1.498
Reaction score
2.482
Ανοιγω νέο thread, για να έχω τον έλεγχό του τίτλου τού!

Λοιπον, εχω διάφορες απορίες που οφειλονται ίσως και στην ελλειψη χρόνου λόγω μουντιάλ και γάμου της αδελφής μου, αλλά παρατήρησα καποια πραγματάκια ενώ παιζω μαζί του κατα τα διαλλείμματα των αγώνων

1) Εβαλα ένα blu-ray και είχε πρόβλημα συγχρονισμου εικόνας ήχου, όπου ο ήχος (περιέργως) καθυστερουσε και όχι η εικόνα. Επαιξα λιγο με τα ms delay και στο video processing/direct και μάλλον έφτιαξε, αλλα θέλω να δω τι χρειάζεται για να ρυθμισω κάθε συσκευη ξεχωριστα. Έχω ένα video test απο ένα Blu-Ray που έχω, που ρυθμίζεις τον συγχρονισμό video/εικόνας

2) Χτες έβαλα ένα βιντεο τεστ απο το εν λόγω Blu-Ray που έκανε frequency sweep απο τα 15hz-200hz και ένω έχω όλα τα ηχεια small με crossover στα 60hz τα μπροστά ηχεία και 80hz τα πίσω, δεν ακουγόταν τιποτα απο το subwoofer. Τσέκαρα συνδέσεις, κλπ δεν περναγε κάτι. Εβαλα μετα τραγουδια μουσικής hip-hop και τετοιες σαχλαμάρες και το sub επαιζε. Δεν θυμάμαι αν εβαλα πιο δυνατα τη μουσική και έπαιξε ρόλο αυτο, αλλα ρωτάω μηπως είναι καποια ρυθμιση που δεν την εβλεπα στο setup μενου του Yamaha.

Το ρωτάω, διοτι στον RX-V2500 είχε μια ρυθμιση για sub out: SWFR/Both, που έπρεπε να διαλέξεις both, ειδάλλως μονο το LFE κανάλι έπαιζε στο sub.

3) To ARC μονο με HDMI control λειτουργεί; Διοτι μου δημιουργεί προβληματα με το control που έχω και ανοιγοκλεινουν συσκευες μόνες του, ενω δεν θέλω να συμβαίνει αυτο.
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.413
Reaction score
74.722
1. Menu -> Sound -> Lipsync -> Auto.
2. Menu -> Speaker -> Subwoofer -> 1 ON ή κάτι τέτοιο.
3. Δε νομίζω, το HDMI control πάντως είναι εφιάλτης.


Βάλε cross σ' όλα τα ηχεία 80Hz.
 

Μηνύματα
1.498
Reaction score
2.482
Ναι, αυτα τα settings έχω τώρα και μάλιστα παίζει το ενδεχόμενο να έβαλα όλα τα ηχεία στα 80hZ χτες, αλλά μου κάνει εντυπωση πώς ΔΕΝ ακουγα το sub να δουλεύει στο frequency sweep χτες. Θα προσπαθήσω να κάτσω σημερα να το δοκιμάσω.

Το ARC είναι πολυ βολικό αν δουλευε ΕΚΤΟΣ HDMI control, γιατι κάνει Mute την τηλεόραση, ενω με το optical out πρέπει να την κάνεις Mute εσυ. Σε θεωρητικό επίπεδο δεν ειναι πρόβλημα για το control μου, διοτι προσθέτεις μια εντολη να σου κανει Mute την τηλεόραση, ΕΛΑ ΟΜΩΣ που η ηλιθια η samsung όταν την κάνεις mute, εχει ένα ηχείο να πετάει στην οθόνη, χωρις να εχει επιλογη να το απενεργοποιήσεις.

Θέλω να ψάξω μπας και μπορώ να κάνει edit στο firmware της τηλεόρασης και να αντικαταστήσω το .png/.jpg του ηχειου αυτου με κάποιο "αδειο" αρχείο ώστε να μην εμφανίζεται τιποτα...
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.413
Reaction score
74.722
Μήπως είναι πολύ χαμηλά κάποια ένταση, sub ή amp;
 

Μηνύματα
1.498
Reaction score
2.482
Για να μην λεω χαζομάρες, θα το μελετήσω καλυτερα, αλλα οι εντασεις ήταν νομιζω οκ.
 

Μηνύματα
1.498
Reaction score
2.482
Λοιπον, εκανα αρκετά τεστάκια. Δείχνει να περνάει μονο το LFE κανάλι και να κάνει (ψιλο)ignore το crossover, διοτι βάζοντας στο -10db π.χ, τον ενισχυτη είτε στο frequency sweep, είτε σε τραγούδι, έπρεπε να πάω στο τέρμα τον ενισχυτη του sub, για να πώ ότι ακουω κάτι. Σε καμία περίπτωση φυσιολογικο. Όταν ομως εβαλα το Finding Nemo σε blu-ray (τα καλα του να έχεις παιδια!) εβαλα τη σκηνη που η Νταρλα χτυπάει το ενυδρείο και ακουγόταν στην νορμάλ ενταση του ενισχυτη του subwoofer, ότι γκρεμιζόταν το σπίτι.

Αν έχετε καμια ιδεα, πειτε γιατι είδα τα settings ένα-ένα και δεν είδα αντιστοιχη ρυθμιση που είχε ο RX-V2500.
 

Μηνύματα
1.498
Reaction score
2.482
Δεν ξέρω αν βοηθάει, αλλα ακομα και στο YPAO setting, στο main check, οταν τσεκάρει το sub, ΙΣΑ-ΙΣΑ που ακουγεται κάτι (σε σχεση με τον RX-V2500 που το άκουγες καθαρα) και πάντα στο τέλος το βγάζει στα 0.30 μέτρα, ενώ είναι στα 3.80
 



Μηνύματα
1.498
Reaction score
2.482
ok... θα το κανω
Αφου συελθω διοτι ειμαι με 38,5 πυρετο απο τα ξημερωματα κ τρελλο πονοκεφαλο. Το μονο που εκανα ειναι να αλλαξω input & output στον amp k στο sub.

Τα ιδια. Το finding nemo σειει το δωματιο σε υψηλες εντασεις, ενω το frequency sweep ειναι σαν να μην δουλευει το sub.
 

Μηνύματα
504
Reaction score
228
Όταν λες υψηλές εντάσεις, τί εννοείς?
Που εχεις το volume? και πού αντίστοιχα το volume του sub?
 

Μηνύματα
1.498
Reaction score
2.482
To sub ειναι στις 12 η ωρα. Και τις δοκιμες τις εκανα στο -10 με -7dB. To gain ειναι 0.0 στο sub.

Eιμαι καλυτερα σημερα, θα κατσω να ασχοληθω κ θα ποσταρω τα settings
 

Μηνύματα
504
Reaction score
228
Οκ,
περαστικά και αναμένουμε νέα σχετικά με τα settings καθώς και γενικότερα για την απόδοση του 2030 σε σχέση με τον 2500 που είχες.

Είπαμε, είμαστε άρρωστοι με το χόμπυ μας αλλά εσύ αρρώστησες κυριολεκτικά:laugh:
 

Μηνύματα
218
Reaction score
32
Περαστικά από όλους μας, ε και με την ευκαιρία που εισαι άρρωστος και στο σπίτι ειναι κατάλληλη στιγμή για πειραματισμούς.
 

Μηνύματα
1.498
Reaction score
2.482
Καλησπερα. Εν τέλει εγραψα στα @@ μου το YPAO, και πήγα το sub στις 2 η ώρα με 0,0db gain και αφησα ό,τι λέει το auto-setup για τα άλλα ηχεία. Ακουω μια χαρα τις ταινίες μου, και τη μουσική μου με το sub, απλά μάλλον θέλει το χέρι κάποιου ειδικού.

Κι επειδη τα ρυθμιστικά σε αυτόν τον τομέα, δεν τα κατέχω ακόμα (θελω να τσιμπήσω ενα UMIK-1, να κάτσω να μάθω), από το να πελαγοδρομώ, θα έρθει ο κος. Καστρουνής σπίτι μου την Πέμπτη, να το δούμε παρέα, να λύσουμε τις απορίες μου και τότε θα σας γράψω και περισσότερα από τις εμπειρίες μου.
 

Μηνύματα
504
Reaction score
228
Το ypao, σε παλιότερο yamaha βέβαια, μου έχει κάνει και εμένα διάφορα "κουλά" κατά καιρους.
Δοκίμασες να βάλεις το μικρόφωνο πάνω σε μικρό τρίποδο ή απλά το ακούμπησες πάνω στον καναπέ?
Εχω διαβασει εδώ στο forum ότι μπορεί να έχει μεγάλη διαφορά.
 


Μηνύματα
1.498
Reaction score
2.482
Στον καναπε, στο υψος του κεφαλιου. Έχω τρίποδο, οποτε θα το δοκιμασω μια τελευταια φορα, πριν βρεθώ με τον κο. Καστρουνη.
Αλλα, οπως είχε πει και ο Zizik σε παλαιοτερη ανάρτηση, νιώθω την αναγκη να το τσιμπήσω το sub παραπάνω (αν και ημιμετρο) για να νιωσω το αεράκι να φυσάει, αν παίζω σε μέτριες εντάσεις, ενω σε πιο δυνατές νομιζω ότι είμαι ΟΚ.

Πάω να κάνω ξανα το τεστ
 




ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.622
Μηνύματα
2.868.403
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top