Ελληνικο site ????

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ελληνικο site ????

Μία στοιχειώδης μετάφραση, ενός μέτριου σε μέγεθος κειμένου, θα πάρει στον poster :)136:) πάνω από 10-15 λεπτά. Δεν πρόκειται λοιπόν να έμπαιναν ούτε το 1/3 των θεμάτων με ξενόγλωσσο περιεχόμενο. Δεν είναι θέμα τεμπελιάς, είναι θέμα διαθέσιμου ελεύθερου χρόνου.
Αν επίσης σκεφτείς πως στα περισσότερα θέματα οι πηγές πληροφόρησης είναι στην Αγγλική γλώσσα, θα έπρεπε να κάνουμε όλη μέρα μετάφραση προκειμένου να παραθέσουμε κάποια στοιχεία, νέα, παραπομπές κλπ

Η γνώση της Αγγλικής γλώσσας σήμερα είναι πιο απαραίτητη κι από τη χρήση ΗΥ. Θα μπορούσε, αντίστοιχα, κάποιος να παραπονεθεί πως η ύλη του AVSite θα έπρεπε να υπάρχει και σε έντυπη μορφή επειδή δεν ξέρει να χειρίζεται ΗΥ.

Υ.Γ. Τι να πω κι εγώ που δεν μπορώ να διαβάσω μεγάλα ελληνικά κείμενα; :142: Ότι βιβλίο διαβάζω είναι στα αγγλικά και η ανάγνωση ελληνικών με κουράζει.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?p=693789#post693789

Aπο κει και περα συμφωνω...οποιος μπορει τα διαβαζει τα κειμενα οποιος μπορει οχι.Δεν θα χολοσκασουμε κιολας ,ετσι δεν ειναι ?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.020
Απάντηση: Ελληνικο site ????

Το σωστό είναι "ταμπακέρα" ή "ταμπακιέρα" ??
Εδώ σας θέλω. :142:
Ισως μεχρι καποιο επιπεδο. Δεν γνωριζουν και δεν μπορουν ομως απαντες να διαβαζουν Αγγλικη λογοτεχνια.
Και κάπου ΄΄εδώ΄΄ είμαστε...:612:
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1013416&postcount=2574

Ακομα καλιτερο θα ηταν να ελειπαν οι νουθεσιες. Ποιος σας εχει δωσει αυτο το δικαιωμα;
Ο εαυτός μου φυσικά,αφού έχω ήδη αναφέρει ότι γράφω πρώτα γι αυτόν και ύστερα γιά τους υπoλοίπους...:126:
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1005280&postcount=131

{(Bhutia):Απλά πιστεύω ότι α λ λ ο ύ στο δεδομένο θέμα βρίσκεται η (ελληνικά γραμμένη)΄΄ταμπακέρα΄΄...:612:}

Τι ακριβως θελετε να πειτε. Δεν καταλαβαινω το πνευμα σας, αν και στην Ελληνικη.
Και όμως,παρατηρώ πως καταλαβαίνετε αυτά που γράφονται και λέτε ότι δεν τα καταλαβαίνετε...

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Ελληνικο site ????

Όποιος μπορεί να καταλάβει ένα κείμενο, είτε αυτό είναι στα ελληνικά είτε είναι στα αγγλικά ας το διαβάσει. Όποιος δεν μπορεί ας μην το κάνει. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γράφουν όλοι με τρόπο κατανοητό ή όπως βολεύει τους πολλούς. Ειδικά μια συζήτηση σε τεχνικό επίπεδο δεν μπορεί να γίνει με τρόπο που να συμμετέχει οποιοσδήποτε. Θα έχει τόσο ελληνικούς όρους όσο και αγγλικούς που δεν πρόκειται να τους καταλάβει αυτός που διαβάζει, αν δεν έχει επαφή με το σπορ. Η δε μετάφρασή τους, ελάχιστη σημασία έχει. Τι πρέπει να γίνει δηλαδή, να μην γίνει καθόλου η συζήτηση επειδή κάποιοι δεν μπορούν να την παρακολουθήσουν; Να γίνει γι αυτούς που μπορούν.

...
+ 1 μύριο

Reaction score
6
Όποιος μπορεί να καταλάβει ένα κείμενο, είτε αυτό είναι στα ελληνικά είτε είναι στα αγγλικά ας το διαβάσει. Όποιος δεν μπορεί ας μην το κάνει. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γράφουν όλοι με τρόπο κατανοητό ή όπως βολεύει τους πολλούς. Ειδικά μια συζήτηση σε τεχνικό επίπεδο δεν μπορεί να γίνει με τρόπο που να συμμετέχει οποιοσδήποτε. Θα έχει τόσο ελληνικούς όρους όσο και αγγλικούς που δεν πρόκειται να τους καταλάβει αυτός που διαβάζει, αν δεν έχει επαφή με το σπορ. Η δε μετάφρασή τους, ελάχιστη σημασία έχει. Τι πρέπει να γίνει δηλαδή, να μην γίνει καθόλου η συζήτηση επειδή κάποιοι δεν μπορούν να την παρακολουθήσουν; Να γίνει γι αυτούς που μπορούν.

...
Tελικά η ζωή μας κύκλους κάνει.:107:

Αυτή σου η απάντηση μου θύμησε αμέσως τις δυο τελευταίες προτάσεις του κειμένου του Babbitt :

"Admittedly, if this music is not supported, the whistling repertory of the man in the street will be little affected, the concert-going activity of the conspicuous consumer of musical culture will be little disturbed. But music will cease to evolve, and, in that important sense, will cease to live. "

Φυσικά αναφέρεται στη μουσική αλλά μπορεί άνετα πιστεύω να συσχετισθεί με αυτό το νήμα.

Ομολογουμένως, εάν τα θέματα που στηρίζονται κατά μεγάλο ποσοστό ή ολοκληρωτικά σε ξενόγλωσσα κείμενα, δεν υποστηριχθούν (τουλάχιστον με μια περίληψη στα ελληνικά), τα ήδη υπάρχοντα ελληνικά θέματα δε θα πάψουν να συζητιούνται από τα μέλη. Η εξέλιξη όμως της θεματολογίας θα σταματήσει (με την έννοια ότι τα πιο εξιδεικευμένα θέματα που θα ανοίγονται σε ξένη γλώσσα, τα οποία θα μπορούσαν να προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις ή και νέους προβληματισμούς ακόμη και σε μέλη που δεν είναι γνώστες του αντικειμένου του θέματος, στην ουσία θα "πεθαίνουν" για τον πολυ απλό λόγο ότι η συμμετοχή θα είναι πάρα πολύ μικρή έως ανύπαρκτη).

Και κάνοντας τον κύκλο που ανέφερα, δημιουργείται το εξής ερώτημα. Τελικά μας νοιάζει ή θα πρέπει να μας νοιάζει ποιος μπορεί να καταλάβει και ποιος όχι?:107:

Reaction score
33

Αυτή σου η απάντηση μου θύμησε αμέσως τις δυο τελευταίες προτάσεις του κειμένου του Babbitt :

"Admittedly, if this music is not supported, the whistling repertory of the man in the street will be little affected, the concert-going activity of the conspicuous consumer of musical culture will be little disturbed. But music will cease to evolve, and, in that important sense, will cease to live. "

Φυσικά αναφέρεται στη μουσική αλλά μπορεί άνετα πιστεύω να συσχετισθεί με αυτό το νήμα.

Ομολογουμένως, εάν τα θέματα που στηρίζονται κατά μεγάλο ποσοστό ή ολοκληρωτικά σε ξενόγλωσσα κείμενα, δεν υποστηριχθούν (τουλάχιστον με μια περίληψη στα ελληνικά), τα ήδη υπάρχοντα ελληνικά θέματα δε θα πάψουν να συζητιούνται από τα μέλη. Η εξέλιξη όμως της θεματολογίας θα σταματήσει (με την έννοια ότι τα πιο εξιδεικευμένα θέματα που θα ανοίγονται σε ξένη γλώσσα, τα οποία θα μπορούσαν να προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις ή και νέους προβληματισμούς ακόμη και σε μέλη που δεν είναι γνώστες του αντικειμένου του θέματος, στην ουσία θα "πεθαίνουν" για τον πολυ απλό λόγο ότι η συμμετοχή θα είναι πάρα πολύ μικρή έως ανύπαρκτη).

Και κάνοντας τον κύκλο που ανέφερα, δημιουργείται το εξής ερώτημα. Τελικά μας νοιάζει ή θα πρέπει να μας νοιάζει ποιος μπορεί να καταλάβει και ποιος όχι?:107:
Bingo!
θα μπορούσα να ζωγραφίσω ορμώμενος από αυτό....μέχρις σουρεαλισμού! :107:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.313

Ρωτάς σε προσωπικό επίπεδο ή για το forum γενικά (ως προσφορά γνώσης); :109:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Ελληνικο site ????

Ρωτάς σε προσωπικό επίπεδο ή για το forum γενικά (ως προσφορά γνώσης); :109:
Πολύ ενδιαφέρουσα η ερώτησή σου.

Η δική μου δεν ήταν ακριβώς ερώτηση προς απάντηση αλλά μια απορία... ένας προβληματισμος.

Μπορώ να σου γράψω αποκλειστικά και μόνο τη δική μου άποψη. Για οποιονδήποτε άλλο δε μπορώ να παρώ θέση. Θα ήταν αφελές άλλωστε.:107:

Πιστεύω πως αν κάποιο άτομο ανοίγει ένα θέμα για συζήτηση (στη συγκεκριμένη περίπτωση μέσω ενός forum) ή αν θέλει να δώσει περισσότερες πληροφορίες πάνω σε ένα υπαρκτό θέμα, τότε το πιο φυσιολογικό (ή ευγενικό) θα ήταν να το δώσει με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουν όλοι οι συνομηλιτές να συμβάλλουν. Μερικοί μπορεί να αδιαφορούσαν, άλλοι να μην καταλάβαιναν την έννοια. Θα είχαν όμως όλοι την ευκαιρία να το ψάξουν περισσότερο.

Αν εγώ, για παράδειγμα, μιλάω με την ανηψιά μου και της πω "Φέρε μου ένα ποτήρι ύδωρ" και το κοριτσάκι μείνει με ανοιχτό το στόμα και με ρωτήσει τι ακριβώς θέλω (γιατί ενδιαφέρεται) και της απαντήσω "Πολύ κακώς που δε γνωρίζεις. Φύγε από εδώ αμόρφωτο!", θα φταίει το κοριτσάκι που δεν κατάλαβε και μου θύμωσε ή εγώ?

Reaction score
6

Bingo!
θα μπορούσα να ζωγραφίσω ορμώμενος από αυτό....μέχρις σουρεαλισμού! :107:
Χρήστο θα σου πω κάτι. Έχεις ζωγραφίσει πάρα πολλές φορές!

Reaction score
40

Για τη μουσική είτε του άρεσε είτε όχι του Μπάμπιτ η εξέλιξή της, δεν σταμάτησε ούτε και η ατονάλ μουσική γενικότερα θα μπορούσε να είναι μέτρο σύγκρισης αυτής της εξέλιξης και αυτό φάνηκε ολοκάθαρα από τη μουσική του μινιμαλισμού των Steve Reich, LaMonte Young, Philip Glass, John Adams, και Terry Riley και πολλών άλλων που έδωσαν την απάντησή τους με τον τρόπο τους αφαιρώντας οτιδήποτε περιττό (αν μπορούμε να το πούμε κι έτσι) στη μουσική των πολύπλοκων ήχων....από το 60 και μετά,
κινούμενοι πάντα σε κλίμα λιτό, απέριττο και μυστικιστικό.
Έτσι και η εξέλιξη της θεματολογίας δεν πρόκειται να σταματήσει είτε είναι γραμμένη στα αγγλικά που είναι ως δεύτερη ή επίσημη γλώσσα σε πολλές χώρες του κόσμου γιατί πολλοί είναι αυτοί που θα την καταλαβαίνουν και όχι λίγοι.
Ούτε θα πρέπει να μας νοιάζει σε αντικειμενικό βαθμό αν η συμμετοχή είναι μικρή ή μεγάλη γιατί ακόμα και στα αθλητικά που λέει ο λόγος , πολλοί ασχολούνται πολλοί τσακώνονται λίγοι καταλαβαίνουν και ελάχιστοι το έχουν κάνει.....τέχνη:143: και μιλάμε για ελληνική γλώσσα....για να μην πω πως δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη χρησιμοποιώντας ακόμα και τη μητρική μας γλώσσα....
Όσο για τα εξειδικευμένα θέματα είτε είναι στην ελληνική γλώσσα είτε στην αγγλική η αλεπού όσα δεν πιάνει θα τα κάνει κρεμαστάρια (είτε από αδιαφορία είτε από την έλλειψη προσπάθειας να τα φτάσει) ενώ αν τα πιάσει θα πρέπει να έχει πηδήξει σε άλμα εις ύψους (δηλ υπερπροσπάθεια προσέγγισης που αυτό πολλές φορές έχει να κάνει με το ανάλογο ενδιαφέρον και την αφιέρωση χρόνου):142:

Αν ήταν στα κινέζικα εντάξει....

Η συμμετοχή μιας ενδιαφέρει ή αυτό που γράφουν τα ρημάδια τα άρθρα που μερικά ίσως λόγω εποχής και μόνο είναι μ ό ν ο για να διαβάζονται διότι η εξέλιξη της επιστήμης της τέχνης και δεν ξέρω εγώ τι έχει προχωρήσει όπως έχει προχωρήσει?

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ελληνικο site ????

Πολύ ενδιαφέρουσα η ερώτησή σου.

Αν εγώ, για παράδειγμα, μιλάω με την ανηψιά μου και της πω "Φέρε μου ένα ποτήρι ύδωρ" και το κοριτσάκι μείνει με ανοιχτό το στόμα και με ρωτήσει τι ακριβώς θέλω (γιατί ενδιαφέρεται) και της απαντήσω "Πολύ κακώς που δε γνωρίζεις. Φύγε από εδώ αμόρφωτο!", θα φταίει το κοριτσάκι που δεν κατάλαβε και μου θύμωσε ή εγώ?
:142::142: Εσύ θα φταις που μπλέκεις τη μαλλιαρή :143:με την αρχαία

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τελικά μας νοιάζει ή θα πρέπει να μας νοιάζει ποιος μπορεί να καταλάβει και ποιος όχι?:107:
Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή. "Εξαρτάται τι επίπεδο συζητήσεων θέλεις". Στην κατηγορία του ήχου για παράδειγμα κάποτε με τον αείμνηστο τον μπαρμπα Σπύρο, αποφασίσαμε ότι πρέπει να γράφονται αυτά που πρέπει να γράφονται κι ας ακολουθεί μόνο όποιος μπορεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανιστούν διάφοροι αερολόγοι από το φόρουμ, αλλά να εγκατασταθούν μόνιμα γνώστες και σοβαροί χομπίστες.

...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
κι ας ακολουθεί μόνο όποιος μπορεί
ή θέλει να μάθει.
Δλδ η δουλειά που έχει γίνει εδώ είναι ''άχρηστη'' λόγω της απίστευτης ορολογίας και των πολλαπλών λινκ πρός την ''καποτίδικη'' γλώσσα;

Reaction score
6

.
Ούτε θα πρέπει να μας νοιάζει σε αντικειμενικό βαθμό αν η συμμετοχή είναι μικρή ή μεγάλη γιατί ακόμα και στα αθλητικά που λέει ο λόγος , πολλοί ασχολούνται πολλοί τσακώνονται λίγοι καταλαβαίνουν και ελάχιστοι το έχουν κάνει.....τέχνη:143: και μιλάμε για ελληνική γλώσσα....για να μην πω πως δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη χρησιμοποιώντας ακόμα και τη μητρική μας γλώσσα....
Τα πράγματα στα αθλητικά είναι πολύ απλά.

Κατ' αρχήν ο αθλητισμός αλλά και το παιχνίδι είναι μια μορφή τέχνης.

Μετά μένει να καταλάβεις ότι ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα και έτσι εξηγούνται όλα αυτόματα. :116:

Reaction score
6
Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή. "Εξαρτάται τι επίπεδο συζητήσεων θέλεις". Στην κατηγορία του ήχου για παράδειγμα κάποτε με τον αείμνηστο τον μπαρμπα Σπύρο, αποφασίσαμε ότι πρέπει να γράφονται αυτά που πρέπει να γράφονται κι ας ακολουθεί μόνο όποιος μπορεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανιστούν διάφοροι αερολόγοι από το φόρουμ, αλλά να εγκατασταθούν μόνιμα γνώστες και σοβαροί χομπίστες.

...

Πολύ σωστά τόνισες τη φράση "Εξαρτάται τι επίπεδο συζητήσεων θέλεις".

Σε καθαρά τεχνικά θέματα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Με την έννοια ότι αν κάποιος δε γνωρίζει τα βασικά τότε "Που πας ρε Καραμήτρο"? Αν δεν κάνω λάθος όμως εκτός της τεχνικής ορολογίας τα άλλα γράφονται στα ελληνικά. :137:

Εδώ μιλάμε για όλοκληρα links, τα οποία ακόμη και χομπύστες που μπορεί να γνωρίζουν τους τεχνικούς όρους ή κάποιους απ' αυτούς αλλά δε γνωρίζουν τη γλώσσα του link τότε οι άλλοι που τη γνωρίζουν, δε θα ήταν ευγενικό (το λίγοτερο που μπορώ να το χαρακτηρίσω), να προσπαθήσουν έστω και λίγο να δώσουν κάποιες πληροφορίες στους υπόλοιπους που έχουν το ίδιο μεράκι με αυτούς?

Και κάτι άλλο. Αν η πληροφόρηση μένει σε στενό έως πολύ στενό κύκλο τότε είναι στείρα. Ποιος ο λόγος τότε της συζήτησης? Ποιος ο λόγος της ανταλλαγής απόψεων?

Reaction score
6
Καληνύχτα σας για την ώρα. Θα επανέλθω αύριο, αν συνεχισθεί η συζήτηση.

Ομολογώ ότι η συγκεκριμένη μου αρέσει πολύ!:107:

Reaction score
6
Θα συμφωνούσα αν τα link ήταν σε κάποια ακατανόητη γλώσσα (αλβανικά ας πούμε).
Όμως δείτε το και από την άλλη πλευρά.

Ποιος είναι ο λόγος που τόσα μέλη βάζουν link που στη συντριπτική τους πλειοψηφία, όταν αυτά είναι ξενόγλωσσα, είναι στα αγγλικά;

Μα γιατί αισθάνονται οικεία με τη συγκεκριμένη γλώσσα. Και πως να μην αισθάνονται όταν γενικώς πρόκειται για μια γλώσσα την οποία ξέρουν και οι πέτρες;

Κι εγώ βαριέμαι αφόρητα τα μεγάλα post, φυσικά δεν πρόκειται να δώσω σημασία αν τα post αυτά είναι σε άλλη γλώσσα από ελληνικά ή αγγλικά, εκτός και αν υπάρχει κάποια ειδική περίπτωση γλωσσολογικού ενδιαφέροντος, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο.

Δεν μπορούν όλοι και δεν έχουν την ικανότητα να είναι μεταδοτικοί. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οφείλουν να είναι.
Στο κάτω κάτω ο κάθε "συγγραφέας" παίρνει το "ρίσκο" για αυτά που γράφει αν διαβάζονται ή ενδιαφέρουν.

Reaction score
33
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ελληνικο site ????

Χρήστο θα σου πω κάτι. Έχεις ζωγραφίσει πάρα πολλές φορές!
Για να απαντήσω πάντως στην πολύ ωραία ερώτησή σου:
όχι δεν πρέπει να μας νοιάζει να καταλαβαίνουμε (και να μας καταλαβαίνουν) γιατί έτσι αλλιώς ποτέ δεν θα το καταφέρουμε! περισσότερο πρέπει να μας νοιάζει να προσπαθούμε να καταλάβουμε!

Reaction score
40

Πολύ σωστά τόνισες τη φράση "Εξαρτάται τι επίπεδο συζητήσεων θέλεις".

Σε καθαρά τεχνικά θέματα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Με την έννοια ότι αν κάποιος δε γνωρίζει τα βασικά τότε "Που πας ρε Καραμήτρο"? Αν δεν κάνω λάθος όμως εκτός της τεχνικής ορολογίας τα άλλα γράφονται στα ελληνικά. :137:

Εδώ μιλάμε για όλοκληρα links, τα οποία ακόμη και χομπύστες που μπορεί να γνωρίζουν τους τεχνικούς όρους ή κάποιους απ' αυτούς αλλά δε γνωρίζουν τη γλώσσα του link τότε οι άλλοι που τη γνωρίζουν, δε θα ήταν ευγενικό (το λίγοτερο που μπορώ να το χαρακτηρίσω), να προσπαθήσουν έστω και λίγο να δώσουν κάποιες πληροφορίες στους υπόλοιπους που έχουν το ίδιο μεράκι με αυτούς?

Και κάτι άλλο. Αν η πληροφόρηση μένει σε στενό έως πολύ στενό κύκλο τότε είναι στείρα. Ποιος ο λόγος τότε της συζήτησης? Ποιος ο λόγος της ανταλλαγής απόψεων?
Διαφωνώ....Οι χομπύστες που γνωρίζουν τεχνικούς όρους θα ενδιαφερθούν να μάθουν τη γλώσσα με την οποία γράφονται άρθρα και αφορούν το μ ε ρ ά κ ι τους ή την επιστήμη τους αν θές.
Τα αγγλικά δεν είναι πλέον γλώσσα που μέσω αυτής η πληροφόρηση μένει σε στενό κύκλο ή καταντάει στείρα.
Ρόλο παίζει το π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν ο των άρθρων που μπορούν να αναρτηθούν ίσως μόνο προς ανάγνωση και όποιοι έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ακόμα και δύο να αναπτύξουν τις απόψεις τους που πίστεψέ με ίσως και να μη συγκλίνουν.

Το site είναι Ελληνικότατο, πολυφωνικό, πολυθεματικό τα πάντα όλα....και μη μου πει κανένας τώρα πως δεν διαβάζει ό'τι του αρέσει και τον ενδιαφέρει έτσι??....Τώρα κατά πόσο μπορεί να τα καταλάβει ή όχι αυτό έχει να κάνει με το χρόνο και τον…..κόπο. Τώρα για να αποφύγουμε τον κόπο υπάρχει και ο τρόπος….

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.433
Members
38.559
Νεότερο μέλος
Fotis A.