Μαραντζ CD-72

Reaction score
181
Μήπως κανά παληκάρι έχει το σχέδιο???
Παρήγγειλα σήμερα το γρανάζι του έτζεκτ και λέω να το πειράξω (για να περνά η ώρα) περαιτέρω...
Έχει καλό μηχανισμό και ακόμα και σαν τρανσπόρτ θα κάνει δουλειά (αν αποτύχει τελείως το πείραγμα...)

Reaction score
181
Βασικά θέλω να αλλάξω τα τελεστικά με πιό σύγχρονα.
Και τους ηλεκτρολυτικούς με ποιοτικότερους και φρέσκους...
Βρήκα κάτι σχέδια αλλά δεν έχουν λίστα υλικών και είναι λίγο δυσανάγνωστα.

Reaction score
30.443
Απάντηση: Μαραντζ CD-72

Χμμμ είναι λίγο ζόρικο το έργο , ασε να το δω και να σου πω.
Αν και όπως το σκέφτομαι πρέπει να πας σε επαγγελματία.
Εχω εναν υπ όψην .

Reaction score
0
Μήπως κανά παληκάρι έχει το σχέδιο???
Παρήγγειλα σήμερα το γρανάζι του έτζεκτ και λέω να το πειράξω (για να περνά η ώρα) περαιτέρω...
Έχει καλό μηχανισμό και ακόμα και σαν τρανσπόρτ θα κάνει δουλειά (αν αποτύχει τελείως το πείραγμα...)
Αυτό το ρημάδι το γρανάζι.....
Πόσο, αν επιτρέπεται?
Το service manual το έχω εγώ. Στείλε μου ενα e-mail με ΠΜ, να στο στείλω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.571
Εξαρτάται από την εταιρία που το βρήκε. Η Philips το είχε σχετικά φτηνά, η Marantz επί 3,5.

Ένα από αυτά που έχω αλλάξει μου το έφτιαξε φίλος.
Κατασκευή από τεφλόν, (βλέπε αθάνατο) σε τιμή κοντινή του Philips.

Reaction score
181
33 ευρώνια από έναν γερμαναρά στο ι-μπέυ.
Το λινκ το έχω στο σπίτι.
Αν ενδιαφέρει θα το βάλω το βράδυ.

Ο μηχανισμός του 72αριού είναι καλός.
Πολύ καλύτερος ποιοτικά από το ακριβότερο ροτελ 991 που επίσης έχω.
Γι' αυτό και το λυπάμαι να κάθεται άπραγο...
Πιστεύω πως αξίζει να λειτουργήσει έστω και σαν τράνσπορτ.

Εν τω μεταξύ και ένα ροτελ 965 που είχα φορούσε τον ίδιο μηχανισμό της Φίλιπς.
Εκείνο δεν παρουσίασε ποτέ πρόβλημα (το έχει τώρα φίλος) διότι εξ' αρχής είχα βάλει στο γρανάζωμα του συρταριού γράσσο γραφίτη...
Με αποτέλεσμα να μην ζορίζεται το συγκεκριμμένο γρανάζι.

Reaction score
181
Λοιπόν το service manual παρελήφθη original από τον φίλτατο Τζιμάκο.
Μελετώντας το, εντυπωσιάσθηκα από το γεγονός ότι το 72άρι βγάζει ολάκερα 4V από την variable έξοδο!
Νομίζω πως πρόκειται για σπάνια περίπτωση τάσης για μη επαγγελματικό μηχανάκι.
Έτσι αξίζει πραγματικά μιά "ανάσταση" καθώς το πλέυερ δεν θα χρειαστεί προ ώστε να οδηγήσει καλά... διάφορα τελικά στάδια.
Μάλιστα η μεταβλητή έξοδος υλοποιείται μέσω "πραγματικού" ποτ και όχι ψηφιακά.
Εν τω μεταξύ πιθανολογώ πως ένα μοτοριζέ μπλέ άλπς δεν θα του κάτσει άσχημα καθώς χώρος υπάρχει στην θέση του υπάρχοντος απλού μοτοριζέ ποτ.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Μαραντζ CD-72

Μελετώντας το, εντυπωσιάσθηκα από το γεγονός ότι το 72άρι βγάζει ολάκερα 4V από την variable έξοδο!
Έτσι αξίζει πραγματικά μιά "ανάσταση" καθώς το πλέυερ δεν θα χρειαστεί προ ώστε να οδηγήσει καλά... διάφορα τελικά στάδια.
Εν τω μεταξύ πιθανολογώ πως ένα μοτοριζέ μπλέ άλπς δεν θα του κάτσει άσχημα καθώς χώρος υπάρχει στην θέση του υπάρχοντος απλού μοτοριζέ ποτ.
απιστευτο, 4 βολτ δεν εχω δει απο οικιακο player. Μεχρι 2,6 ναι..
Αξιζει και πειραγμα του μοτοριζε απο τη στιγμη που σου γλιτωνει χρηματα απο την αγορα ενος αχρειαστου στην συγκεκριμμενη περιπτωση προ.

Reaction score
342
Απάντηση: Μαραντζ CD-72

νομιζω οτι το saa7350 βγαζει 2.5v:121: ,γενικα το marantz εχει πολυ παιχνιδι.. καλη επιτυχια!!!

Reaction score
28
33 ευρώνια από έναν γερμαναρά στο ι-μπέυ.
Το λινκ το έχω στο σπίτι.
Αν ενδιαφέρει θα το βάλω το βράδυ.

Ο μηχανισμός του 72αριού είναι καλός.
Πολύ καλύτερος ποιοτικά από το ακριβότερο ροτελ 991 που επίσης έχω.
Γι' αυτό και το λυπάμαι να κάθεται άπραγο...
Πιστεύω πως αξίζει να λειτουργήσει έστω και σαν τράνσπορτ.

Εν τω μεταξύ και ένα ροτελ 965 που είχα φορούσε τον ίδιο μηχανισμό της Φίλιπς.
Εκείνο δεν παρουσίασε ποτέ πρόβλημα (το έχει τώρα φίλος) διότι εξ' αρχής είχα βάλει στο γρανάζωμα του συρταριού γράσσο γραφίτη...
Με αποτέλεσμα να μην ζορίζεται το συγκεκριμμένο γρανάζι.
το προβλημα δεν ειναι τοσο το ζορισμα οσο ο πολυκαιρισμος του γραναζιου , με το περασμα του χρονου το υλικο απο το οποιο ειναι φτιαγμενο (ενα υλικο χρωματος πορτοκαλι) πολυμεριζεται και γινεται σχεδον σκονη ,αν το λεγω καλα , ειχα και εγω ενα τετοιο προβλημα με ενα marantz cd 52mkii , τελικα εφτιαξα ενα με πατεντα απο καποιο παρομοιο philips
με κοστος 5 ευρω.

Reaction score
0
Γιάννη, έχε υπόψη σου ότι τα 72 , 72SE και 72MkII έχουν διαφορές.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.571
Γενικά πάντως για να αποδώσουν καλά τα marantz δεν αρκεί απλή αντικατάσταση υλικών με καλύτερα αλλά και κάποιες επεμβάσεις στο κύκλωμα.

Reaction score
181
Γενικά πάντως για να αποδώσουν καλά τα marantz δεν αρκεί απλή αντικατάσταση υλικών με καλύτερα αλλά και κάποιες επεμβάσεις στο κύκλωμα.
Βασικά το κέφι μου κάνω.
Δεν περιμένω να ρθουν τα πάνω κάτω γιατί το μηχάνημα δεν είναι τόσο παλιό που να δικαιολογεί δραματικές αλλαγές λόγω παλαιότητας ή γήρανσης των υλικών.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Μαραντζ CD-72

το προβλημα δεν ειναι τοσο το ζορισμα οσο ο πολυκαιρισμος του γραναζιου , με το περασμα του χρονου το υλικο απο το οποιο ειναι φτιαγμενο (ενα υλικο χρωματος πορτοκαλι) πολυμεριζεται και γινεται σχεδον σκονη ,αν το λεγω καλα , ειχα και εγω ενα τετοιο προβλημα με ενα marantz cd 52mkii , τελικα εφτιαξα ενα με πατεντα απο καποιο παρομοιο philips
με κοστος 5 ευρω.

Σε ένα ΜΑΡΑΝΤΖ CD 52:

1)Kατασκεύασα άλλο τελείως μηχανισμό eject χρησιμοποιώντας διάφορα γρανάζια και μοτέρ από υπάρχοντες παλαιούς μηχανισμούς transport. Δουλέυει πολύ καλύτερα, (πιο γρήγορα και θετικά), αλλά κάνει θόρυβο. Πάντως δεν ξαναχαλάει!

2)Τοποθέτησα εσωτερικά στο καπάκι, επάνω και πλάγια, ένα είδος αφρολέξ με τέτοιο τρόπο που όταν κλείνει να γίνεται λες και είναι τοίχος μπετόν, εκμηδενίζοντας τους συντονισμούς.

3)Το επέστρεψα στον αρχικό ιδιοκτήτη του που το χαίρεται, γιατί δεν μου άρεσε ο ήχος.

:107:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.469
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO