τι ενισχυτη να βαλω.

Reaction score
4.250
Απάντηση: τι ενισχυτη να βαλω.

Φιλε Johntar τα ηχεια σου ειναι παρα πολυ καλα. Θελουν απλως δυναμη. Κατα κανονα η δυναμη πληρωνεται. Λεω κατα κανονα, γιατι πριν απο λιγες μερες συνεβη ενα αξιοσημειωτο περιστατικο που αξιζει να στο περιγραψω. Το μελος του φορουμ Κωστας EAR με πηρε τηλ. για να ακουσω εναν ενισχυτη που εφτιαξε ο ιδιος. Δηλαδη μαλλον ετοιμη καποια πλακετα που την εβαλε σε ενα κουτι βαρος 2-3 κιλα και δυναμη 2Χ300 βατ! Δεν ξερω ποσο του στοιχισε αλλα κατα πιθανατοτητα φανταζομαι μεταξυ 500-1000 ευρω. Εγω ακουω απο ενισχυτες λυχνιας και ειμαι εθισμενος στον ηχο που ακουω. Οφειλω να ομολογησω οτι το μηχανημα επαιξε καταπληκτικα. Τα ηχεια μου ειναι B&W 704. Πιστευω οτι με κατι αναλογο δεν θα ξαναψαχτεις για ενισχυτη αλλα ισως μονο για πηγη και θα την βγαλεις πολυ φτηνα. Απο αισθητικης πλευρας δεν λεει αλλα απο ηχο κελαιδαει!

Reaction score
2

αν και με βοηθησαν αρκετα οι φιλοι tyler durden kai vastar θα ηθελα παλι να ρωτισω τι θα ηταν καλυτερα.να βαλω ενα ολοκληρωμενο οπως το nad πχ. η ενα home theater?απλα ηθελα να συνδεσω στον ενισχυτη απανω το ps3.κλαη ιδεα η μουφα?γτ ελεγα να παιξω με το ps3 για αρχη μουσικη λογω το οτι εχει blue ray και σχεδον τα πιο πολλα κοματια τα εχω σε mp3.παρακαλω τα φωτας για αλλη μια φορα.σας ευχαριστω εκ το πρωτερων.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

το ps3 δεν εχει εξοδο για audio, rca out? Κοιτα απο πισω, εχει? Πρεπει να βγαζει! Αν βγαζει τοτε απο κει το συνδεεις σε οποιδηποτε εισοδο του Nad και οποιουδηποτε δικαναλου, δεν χρειαζεται να βαλεις 5καναλο. Σαν πηγη ενταξει ειναι για αρχη το ps3..

Reaction score
2

μπορω δλδ να βαλω στην τηλεοραση HDMI και RCA στο nad πχ ε?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.385

μπορω δλδ να βαλω στην τηλεοραση HDMI και RCA στο nad πχ ε?
Ναι γίνεται!

Reaction score
4.250

Να ξερεις μονο οτι το PS3 ειναι μια μετρια πηγη. Και το λεω αυτο με δεδομενο τα ηχεια τα οποια εχεις. Επισης δεν παιζει flac. Αυτο που μπορεις να κανεις με λιγα σχετικα λεφτα ειναι να παρεις ενα media player τυπου e-great με 120 ευρω η αν εχεις δυνατοτητα το κορυφαιο Dune, αναλογα με το μοντελο 350-450 ευρω. Ταυτοχρονως αγοραζεις και ενα dac τυπου Musical Fidelity με 180 ευρω η το Cambridge audio Magic στα 350 ευρω με ηχο παραπλησιο. Με λιγα λογια η φτηνη λυση που δεν χανεις ηχητικα θα σου κοστισει 300 ευρω. Θα παιξεις και τα mp3 αλλα και συμπικνωμενη μη απωλεσθητικη μουσικη (φλακ) οπως επισης και αρχεια υψηλης αναλυσης (24/96), ετσι για να καταλαβεις τι ηχεια εχεις!!

Reaction score
4.250

Και κατι ακομη, ο ενισχυτης που σου προτεινα ειναι αλλου. Θα τον συγκρινεις με ενισχυτες που κανουν απο 5.000 και πανω.

Reaction score
2

vastar λες για τον ενισχυτη που εφτιαξε ο φιλς σου?οτι ειναι πολυ καλος?

Reaction score
4.250

Ακριβως! Μαλον μπορει να τον φτιαξει ο οποιοσδηποτε. Απλα εδεχομενως για αρχη ισως χρειαζονται καποια σεμιναρια :142:
Ο Κωστας ειναι φιλος ολων των μελων του φορουμ και εχει απιστευτες γνωσεις πανω στον ηχο. ΑπλΑ το κακο ειναι οτι προτεινει οικονομικες λυσεις και ολοι τα γραφομενα του τα δεχονται πολυ καχυποπτα (κι εγω αναμεσα σ αυτους). Προσωπικα μονο οταν πηρα στο σπιτι μου τον ενισχυτη καταλαβα την αξια του. Σημειωτεον οτι οι ενισχυτες οι δικοι μου κστιζουν κοντα στο δεκαχιλιαρο και μεχρι τωρα πιστευα οτι δεν υπαρχει κατι καλλυτερο. Ισως υπερβολικο, αλλα ο εθισμος της λυχνιας δεν ξεπερνιεται ευκολα.

Reaction score
2

poσο του πιγε να το φτιαξει τον ενισχυτη?ολοκληρωμενος ειναι?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

poσο του πιγε να το φτιαξει τον ενισχυτη?ολοκληρωμενος ειναι?
σου απαντησε παραπανω, απο 500~1000 ευρω. Ολοκληρωμενος

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

300 ευρώ περίπου. ίσως και 314. όχι περισσότερα.

δε χρειάζονται περισσότερα. για κανένα ηχείο. ανεξαρτήτου τιμής, ύψους, βάθους, χρώματος, ράτσας, εμπέδησης, κλπ κλπ κλπ. αλλά αυτά είναι δικές μου ιδέες, μέχρι να γίνουν και δικές σας, θα πληρώνετε τζάμπα κι άδικα.

Reaction score
2

δε χρειάζονται περισσότερα. για κανένα ηχείο. ανεξαρτήτου τιμής, ύψους, βάθους, χρώματος, ράτσας, εμπέδησης, κλπ κλπ κλπ. αλλά αυτά είναι δικές μου ιδέες, μέχρι να γίνουν και δικές σας, θα πληρώνετε τζάμπα κι άδικα.[/QUOTE]

Καλησπερα φιλε τι εννοας 300 και 314?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

τι να εννοώ βρε φιλαράκι δηλαδή?

τες πα, εννοώ πως πάνω από 314 ευρώ δε μπορεί να κοστίσει ένας τέτχιος ενισχυτής.

Επίσης εννοώ πως καλύτερο ενισχυτή ή δε μπορείς να βρεις (ανεξαρτήτως χρημάτων), ή κι αν βρεις, δε τον χρειάζεσαι. καλύτερα να ασχολείσαι με καλώδια. (ξέρεις υποθέτω τη γνώμη μου για τα καλώδια...)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.423
Re: Απάντηση: τι ενισχυτη να βαλω.

δε χρειάζονται περισσότερα. για κανένα ηχείο. ανεξαρτήτου τιμής, ύψους, βάθους, χρώματος, ράτσας, εμπέδησης, κλπ κλπ κλπ. αλλά αυτά είναι δικές μου ιδέες, μέχρι να γίνουν και δικές σας, θα πληρώνετε τζάμπα κι άδικα.
Παίδες το μηχανάκι είναι εκπληκτικό.Έβγαλε κάτι 802 βόλτα γύρω απ το τετράγωνο και όταν βαρέθηκε τους σφύριξε και γυρίσαν πίσω:137:.
Ντάξει πέραν της πλάκας δεν είναι ο τέλειος ενισχυτής(με απόλυτα κριτήρια),αλλά σε αυτή την τιμή(+όσα θέτε για κουτί) και αρκετά παραπάνω είναι άψογος!!!:126:

Σχετικό ''μειονέκτημα'' είναι ότι φέρνει τις φωνές λίγο μπροστά(τουλάχιστον στο σετ απ που τον άκουσα εγώ.)Το βάζω σε '' '' γιατί σε πολλά διαγράμματα σύγχρονων ηχείων βλέπω βυθίσεις στην μεσαία περιοχή,οπότε ίσως και να είναι ευεργετική η συμπεριφορά του.Εκτός και αν αυτό που άκουγα ήταν η συμπεριφορά του συγκεκριμένου σετ.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Απάντηση: τι ενισχυτη να βαλω.

Παίδες το μηχανάκι είναι εκπληκτικό.Έβγαλε κάτι 802 βόλτα γύρω απ το τετράγωνο και όταν βαρέθηκε τους σφύριξε και γυρίσαν πίσω:137:.
Ντάξει πέραν της πλάκας δεν είναι ο τέλειος ενισχυτής(με απόλυτα κριτήρια),αλλά σε αυτή την τιμή(+όσα θέτε για κουτί) και αρκετά παραπάνω είναι άψογος!!!:126:

Σχετικό ''μειονέκτημα'' είναι ότι φέρνει τις φωνές λίγο μπροστά(τουλάχιστον στο σετ απ που τον άκουσα εγώ.)Το βάζω σε '' '' γιατί σε πολλά διαγράμματα σύγχρονων ηχείων βλέπω βυθίσεις στην μεσαία περιοχή,οπότε ίσως και να είναι ευεργετική η συμπεριφορά του.Εκτός και αν αυτό που άκουγα ήταν η συμπεριφορά του συγκεκριμένου σετ.
αυτο για μενα ειναι ζητουμενο και το απολυτο πλεονεκτημα!

Reaction score
4

Mηπως μπορεις να δωσεις περισσοτερες πληροφοριες?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

Mηπως μπορεις να δωσεις περισσοτερες πληροφοριες?
όχι. :138::143::135:

αλλά αν θέλει ο gstriftos ας βγάλει μερικές φωτό (και με ανοιχτά εντόσθια και εξωτερικές) και όσοι καταλάβετε, καταλάβατε.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.983

τι να εννοώ βρε φιλαράκι δηλαδή?
τες πα, εννοώ πως πάνω από 314 ευρώ δε μπορεί να κοστίσει ένας τέτχιος ενισχυτής.
Επίσης εννοώ πως καλύτερο ενισχυτή ή δε μπορείς να βρεις (ανεξαρτήτως χρημάτων), ή κι αν βρεις, δε τον χρειάζεσαι. καλύτερα να ασχολείσαι με καλώδια. (ξέρεις υποθέτω τη γνώμη μου για τα καλώδια...)
(Την έχουν ακούσει ακόμα και τα ίδια τα...καλώδια,γι αυτό και αρνούνται πεισματικά να το παίξουν...΄΄χαιενδικά΄΄ στα χέρια μας...:142:)
όχι.
αλλά αν θέλει ο gstriftos ας βγάλει μερικές φωτό (και με ανοιχτά εντόσθια και εξωτερικές) και όσοι καταλάβετε, καταλάβατε.
Όντας αμείλικτα δεκτικός σε τέτοιες ιδέες,είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα έβρισκαν ενδιαφέρουσα την περαιτέρω διαφώτιση,ιδιαίτερα εάν περιελάμβανε και λεπτομέρειες αγοράς ετοίμου προϊόντος...:612:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

Όντας αμείλικτα δεκτικός σε τέτοιες ιδέες,είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα έβρισκαν ενδιαφέρουσα την περαιτέρω διαφώτιση,ιδιαίτερα εάν περιελάμβανε και λεπτομέρειες αγοράς ετοίμου προϊόντος...:612:
χμ, χμ, εσένα δε σου χαλάω χατίρι, ορίστε ένα έτοιμο προϊόν:

NET6000D network digital amplifier

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός