Ηχεια vs watts.

Reaction score
29.833
Εδω και πολύ καιρό ακούω διάφορες παπαριές και παραφιλολογίες για τα watts που μπορεί να δεχθεί ενα ηχείο.Ακούω κάτι νούμερα αστρονομικά και λέω δε μπορεί αναφέρονται σε τιμές προγράματος δλδ music power και οχι rms watts. Αμ δε , πολύς κόσμος , συμπεριλαμβανομένου και του φίλου μου του σωτηράκη , θεωρεί οτι , αφου το λέει ο κατασκευαστής , ετσι είναι.Μάταια προσπάθησα να του εξηγήσω (του σωτηράκη) οτι δυο 10ιντσα ι 6,1/2ιντσο και ενα tweeter , όπως και αν είναι κροσσαρισμένα δεν μπορούν να φάνε 100ΟWRMS ΚΑΙ να επιζήσουν.Και δεν μιλάω για pa μεγάφωνα με 4 ιντσες πηνίο στα 10" και 3ιντσες πηνίο στο 6,1/2.
Μιλάω για hifi ηχεία σπιτιού. Μάταιος ο κόπος . Δεν καταλαβάινει κανείς τίποτα.
Προ καιρου ενας άλλος , ξέρει αυτός ποιός είναι , δήλωνε οτι κάτι jamo d6 -d7 δεν θυμάμαι καλά , τρώνε αδιαμαρτύρητα 400wrms. Αν τα λεω καλά με 2 6,1/2 wooferάκια 2 4" mid , και ενα tweeter.Mε τι πηνίο φωνής ρε μάστορα θα φάνε τα τα 2 6,1/2 τα 250wrms , ώστε να περισέψουν και άλλα 150 για να πάνε στο mid και το tweeter?
Eδω pa 15ιντσα κομμένα στους 100-150 κύκλους με 4ιντσο πηνίο , σκληρό spider-souround ,και πάνω απο 400wrms , και πολλά λέω δεν τρώνε.
Και θα φάνε τα hifi της π@τσας με 2 αντε στην καλύτερη 2,5 ιντες πηνίο?
Για να μην πω για τα σαμπς που όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές ανακοινώνουν οτι τιμή τους καπνίσει.
Ας μιλήσει και κανάς άλλος ρε παιδιά γιατί κοντέυω να γίνω γραφικός , ανάμεσα σε τρελλούς .
Κώστα κόγια ακούς?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Ηχεια vs watts.

Αναλογα το μεγαφωνο.
Συνηθως δεν αντεχουν τα κροσοβερ.

Στο PA ομως ειναι τελειως διαφορετικα τα πραγματα.

Reaction score
150
Ωραίος ρε! Εγώ φταίω τώρα!

Πάντως αν τα κάψω με 1000 Watt θα πάρω αγκαλιά το δικηγόρο (έχουμε και τρεις στο τσάμπα) και θα αρχίσω να μοιράζω αυτόγραφα σε αντιπροσωπείες κτλ. 1000 λέεις 1000 έδωσα θα λέω.

Έτσι για να γουστάρω και να μάθουν να προσέχουν τι γράφουν. Και δε με λές στην Αμερική που τραβάνε αγωγές γιατί πλάκα λες να διαφημίζουν ότι να 'ναι?

Reaction score
6
Και πως θα μπορέσεις να αποδείξεις ότι έδωσες 1000;

Εδώ σε θέλω.

Κι ο άλλος θα λέει ότι έδωκες δυο χιλιάδες βατ. Μη σου πω δυόμισι.

Κι εσύ θα φύγεις ικανοποιημένος γιατί έχεις ενισχυτή που ντουντουνάει... :137:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

μουχουν μεινει κατι εφεδρινες απο το 96, να τις πιω τωρα ή αμα σχολασω

Reaction score
150
Και πως θα μπορέσεις να αποδείξεις ότι έδωσες 1000;

Εδώ σε θέλω.

Κι ο άλλος θα λέει ότι έδωκες δυο χιλιάδες βατ. Μη σου πω δυόμισι.

Κι εσύ θα φύγεις ικανοποιημένος γιατί έχεις ενισχυτή που ντουντουνάει... :137:

Ναι εεεε? Θα πάρω λοιπόν έναν ενισχυτή 1000 Watt στο χέρι και θα πάω εκεί να τον δοκιμάσω στα δικά τους και αν καούν μαύρο φίδι που τους έφαγε.

Δεν μασάμε κουτόχορτο αν γράφουν 1000 πρέπει να τα αντέχει αλλιώς θα πληρώσουν και θα πουν κι ένα τραγούδι.

Δεν γράφεις ότι θες στην Αμερική μιας και υπάρχει νόμος για κάτι τέτοιο.

Επίσης και οι δικοί μου ενισχυτές βγάζουν 1200 Watt στα 4 Ohm και τα ηχεία καταφέρνουν να τους κλιπάρουν και να σβήσουν.

Τέλος και τσίτα με τους MAC τους 1200 Watt που τα έχω δοκιμάσει (όχι τα δικά μου αλλά σε demo) δεν τα ειδα να μασαν.

Επίσης Γιάννη μου τη διάμετρο των πηνίων από που τη συμπαίρανες? Το ίδιο και το σχεδιασμό τους?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ξσερεις τι λες και εσυ?
θα σου πουν οτι που ξερουμε οτι ο ενισχυτης σου τα βγαζει ακλιπαριστα -απαραμορφωτα?.....
και καθε τι αλλο
Μπορουν να πουν τα 1000 και καθε 1000 βατ αν τα αναφερουν ως λογκ ή σορτ τερμ? και ποση ωρα ειναι το καθενα?
υπαρχουν τοσοι τροποι για να σε βγαλουν φταιχτη που αστο.
Μπορουμε να μετρησουμε τι ισχυη τρωει ενα ηχειο σε ενα κρεσεντο
Αν ψηνεσαι το τηλεφωνο το εχεις........

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΧΕΙΟ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΛΟΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ ωρα να σχολασω και εγω ...... σιγα σιγα

Reaction score
6
Ναι εεεε? Θα πάρω λοιπόν έναν ενισχυτή 1000 Watt στο χέρι και θα πάω εκεί να τον δοκιμάσω στα δικά τους και αν καούν μαύρο φίδι που τους έφαγε.

Δεν μασάμε κουτόχορτο αν γράφουν 1000 πρέπει να τα αντέχει αλλιώς θα πληρώσουν και θα πουν κι ένα τραγούδι.

Δεν γράφεις ότι θες στην Αμερική μιας και υπάρχει νόμος για κάτι τέτοιο.

Επίσης και οι δικοί μου ενισχυτές βγάζουν 1200 Watt στα 4 Ohm και τα ηχεία καταφέρνουν να τους κλιπάρουν και να σβήσουν.

Τέλος και τσίτα με τους MAC τους 1200 Watt που τα έχω δοκιμάσει (όχι τα δικά μου αλλά σε demo) δεν τα ειδα να μασαν.

Επίσης Γιάννη μου τη διάμετρο των πηνίων από που τη συμπαίρανες? Το ίδιο και το σχεδιασμό τους?
Τι εννοείς ότι θα τα δοκιμάσεις στα δικά τους; Και ποιος σου είπε ότι είναι υποχρεωμένοι να σε αφήσουν;

Πολύ απλά ένα peak χρειάζεται για να βγει κάτι εκτός προδιαγραφών. Νομίζω;

Μην ανησυχείς, όλα κανονισμένα είναι. Στο ξαναλέω, ευχαριστημένος θα φύγεις γιατί θα λες από μέσα σου ότι ο ενισχυτής σου είναι η μετενσάρκωση του Ηρακλη. Κοινώς μαμάει και δέρνει... :142:

Edit: Αργύρη μαζί γράφαμε.

Reaction score
150
Τώρα πλάκα μου κάνετε? Θα τους ρωτήσω ποιον θεωρούν σωστό 1000 Watt ενισχυτή να το φέρουμε και να δούμε.

Ξέρεις δεν θα ανοίξω και κουβέντα νομικά είναι υποχρεωμένοι και έχουν και δικούς του 1000 watt. Ούτε θα κάτσω να μιλήσω με υπάλληλο..

Αν λένε 1000 και υπάρχει πρόβλημα πληρώνουν κι ας δώσω και 100,000 Ευρώ σε ενισχυτές για να γίνει.

Το ίδιο ισχύει και για τα Focal Grand Utopia που λένε μέχρι 1500 Watt βέβαια.

Reaction score
6
Τώρα πλάκα μου κάνετε? Θα τους ρωτήσω ποιον θεωρούν σωστό 1000 Watt ενισχυτή να το φέρουμε και να δούμε.

Ξέρεις δεν θα ανοίξω και κουβέντα νομικά είναι υποχρεωμένοι και έχουν και δικούς του 1000 watt.

Αν λένε 1000 και υπάρχει πρόβλημα πληρώνουν κι ας δώσω και 100,000 Ευρώ σε ενισχυτές για να γίνει.
Δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν τίποτα. Νομικά και Ανόμικα.

Τα υπόλοιπα είναι απλώς για να περνάει η ώρα. Άμα βρεις εσύ κάποιον που θα διακινδυνεύσει να καταστρέψει το εμπόρευμά του τότε να μου πεις ποιος είναι γιατί μου αρέσει κι εμένα να ξεκοιλιάζω ηχεία. :116:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

η γουιλσον (η αγγλικη) αν δεις τα ασπροχαρτια της θα δεις οτι αναφερει για μαξ ακλιπαρστου θεματος.Αν τους προκαλεσεις (εδω η εξω) θα δεις ποσο ευκολα κανουν πισω.Και μιλαμε για μεγαλη
εταιρια οχι μαπκαλικακι.

http://www.wilson-benesch.com/whitepapers.ht

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Στο εργοστασιο πειραια εχουμε πρεσα εξελασεως 250 τονων.Οποιος θελει ζημιες εδω ειμαστε........:136:

Reaction score
6
Αργύρη δεν ανοίγει το link.

Και κάποιος να μας πει πως είναι σίγουρος ότι θα έχει ακλίπ (ωραίος όρος :116:) max power.

Μήπως είναι υποχρεωμένοι να έχουν και εργαστήριο γιατί κάποιος ξύπνησε ένα πρωί και αγχώθηκε για τον ενισχυτή του; :142:

Βρε όλοι το ίδιο σκέφτονται. Πσσσσσσσσσσσ, τι ενισχυτάρα έχω! Κι ας είναι ένα βήμα πριν την παραμόρφωση αυτό που ακούνε εκείνη τη στιγμή. :144:

Reaction score
150
Αργύρη δεν ανοίγει το link.

Και κάποιος να μας πει πως είναι σίγουρος ότι θα έχει ακλίπ (ωραίος όρος :116:) max power.

Μήπως είναι υποχρεωμένοι να έχουν και εργαστήριο γιατί κάποιος ξύπνησε ένα πρωί και αγχώθηκε για τον ενισχυτή του; :142:

Βρε όλοι το ίδιο σκέφτονται. Πσσσσσσσσσσσ, τι ενισχυτάρα έχω! Κι ας είναι ένα βήμα πριν την παραμόρφωση αυτό που ακούνε εκείνη τη στιγμή. :144:

Μην ακούω ανακρίβειες είναι υποχρεωμένοι και με το παραπάνω. Οταν γράφεις στο σπεκς κάτι πρέπει να το τηρείς αλλιώς τρως αγωγή.

Στο κάτω κάτω τι λέμε τώρα θα μπω σε μαγαζί και θα πάρω 1000 Watt μονοπλοκια για ηχεία που γράφουν ότι τα σηκώνουν και μετά θα μου κάνουν τους Κινέζους? Μετά ας πούμε από 50,000 χιλιάρικα?

Που τα έχετε δει αυτά? Πες?

Πάντως την τελευταία φορά σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων ξηλώσαν μια πόρτα μετά από καταγγελία μου έτσι για να γουστάρουν και να μάθουν να έχουν ανταλλακτικά όπως λέει ο νομος.

Αλλά χωρίς φοβέρα τους Κινέζους έκαναν.

Ας πάθω εγώ ζημια και να φταίνε και τα υπόλοιπα είναι απλά αστεία.

Reaction score
6
Μην ακούω ανακρίβειες είναι υποχρεωμένοι και με το παραπάνω. Οταν γράφεις στο σπεκς κάτι πρέπει να το τηρείς αλλιώς τρως αγωγή.

Στο κάτω κάτω τι λέμε τώρα θα μπω σε μαγαζί και θα πάρω 1000 Watt μονοπλοκια για ηχεία που γράφουν ότι τα σηκώνουν και μετά θα μου κάνουν τους Κινέζους? Μετά ας πούμε από 50,000 χιλιάρικα?

Που τα έχετε δει αυτά? Πες?

Πάντως την τελευταία φορά σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων ξηλώσαν μια πόρτα μετά από καταγγελία μου έτσι για να γουστάρουν και να μάθουν να έχουν ανταλλακτικά όπως λέει ο νομος.

Αλλά χωρίς φοβέρα τους Κινέζους έκαναν.

Ας πάθω εγώ ζημια και να φταίνε και τα υπόλοιπα είναι απλά αστεία.
Για πες και το νόμο που αναφέρει κάτι τέτοιο ακριβώς. :405:

Άστο μην το ψάχνεις. Κυρίως γιατί δεν μπορείς να αποδείξεις ότι ο ενισχυτής βγάζει ακλιπάριστα αυτά που λέει. Και δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να κάνει αυτό που θες εσύ.

Τώρα για τα αυτοκίνητα τι να σου πω; Απλά μη συνδέσεις τον ενισχυτή σε πόρτα γιατί θα τον κάψεις... :142::142:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

http://www.wilson-benesch.com/
Και κατι ακομα, δεν χρειαζεσαι πολλα βατ για να καψεις ενα ηχειο.Αν ξερεις καις οποιοδηποτε ηχειο με οποιοδηποτε ενισχυτη.

Reaction score
6
Και κάτι ακόμα για όλους του νομιμόφρονες.

Συνήθως τα ηχεία λένε από έως τόσα Watt.

Πανεύκολα μπορεί κάποιος να πει ότι με μισό βατ παραπάνω από το κάτω όριο, είναι εκτός προδιαγραφών.

Και χίλια άλλα νομικά παραθυράκια και κόλπα. :144:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Ηχεια vs watts.

http://www.wilson-benesch.com/
Και κατι ακομα, δεν χρειαζεσαι πολλα βατ για να καψεις ενα ηχειο.Αν ξερεις καις οποιοδηποτε ηχειο με οποιοδηποτε ενισχυτη.
Ακριβώς. Συνήθως καίγονται από μικρούς ενισχυτές που ζορίζονται και στέλνουν ένα ωραιότατο spike και bye bye τσίου-τσίου (κοινώς tweeter).

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Βρε παιδιά, εκαψε κανείς κανα ηχειο και το κρατατε μυστικο?
Ποιος?
Που?
Πως ?
Ποτε?
Γιατι?

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads