ASUS XONAR ESSENCE

D

deleted user 10898

Guest
να σε ρωτηξω κατι κ καραβελ...
τι σε νοιαζει ποσο jitter εχει η καρτα αυτη αφου δεν θα την συνδεσεις σε εξωτερικο dac?
(παρακαλω εμπεριστατωμενη τεχνικα απαντηση γιατι νομιζω οτι γραφεις για jitter χωρις να ξερεις τι ειναι αυτο...)

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ASUS XONAR ESSENCE

Εγώ στα 24/96 ακούω άνετα και χωρίς ακουστικά βοηθήματα το τρεμούλιασμα που πρακτικά δημιουργεί το jjjjiiitter
s είναι να έχεις την κεφαλή και τα αυτιά εντελώς σταθερά με τη βοήθεια βοηθημάτων στήριξης εφόσον αυτά διατίθενται προς χρήση. :626:
Άρα λοιπόν χρησιμοποιείς ακουστικά βοηθήματα...χμ:108::138:

Reaction score
3.743
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ASUS XONAR ESSENCE

Άρα λοιπόν χρησιμοποιείς ακουστικά βοηθήματα...χμ:108::138:
Αλλα είναι τα ακουστικά βοηθήματα (π.χ ακουστικά βαρηκοϊας) και άλλα τα βοηθήματα στήριξης.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

να σε ρωτηξω κατι κ καραβελ...
τι σε νοιαζει ποσο jitter εχει η καρτα αυτη αφου δεν θα την συνδεσεις σε εξωτερικο dac?
(παρακαλω εμπεριστατωμενη τεχνικα απαντηση γιατι νομιζω οτι γραφεις για jitter χωρις να ξερεις τι ειναι αυτο...)

To σύστημά μου:

transport/σκληρός δίσκος>dac (κάρτα)>αναλογική σύνδεση ενισχυτή>ηχεία

Κάποια αντίρρηση στο ότι σε αυτή την συνδεσμολογία το jitter πάιζει τον ρόλο του;

Επί πλέον:

1)Oυδέποτε έγραψα για jitter! Αναφέρω, αντιγράφοντας, τις απόψεις των ειδικών!

2)Δεν μιλάω ποτέ χωρίς να ξέρω ... "τι είναι αυτό".

:107:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.327
Απάντηση: ASUS XONAR ESSENCE

To λάθος σας είναι ότι έχετε μπερδέψει το απλό jitter του Hi-Fi με το jitter του High-End.
Αμα δείτε τις τιμές των παραπάνω μηχανημάτων θα διαπιστώσετε ότι αυτές δεν ορίζονται με βάση την ονομαστική τιμή του jitter.
Ναι ρε συ, αυτή η πωστηλέν, η Essence, είναι κάρτα hi-fi και βγάζει jitter high end, γι' αυτό δεν ακούγεται. Υπεμονή, μέχρι η Asus να βγάλει high end κάρτα ήχου. (Θα λέγεται Quintessence). :116:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

To σύστημά μου:

transport/σκληρός δίσκος>dac (κάρτα)>αναλογική σύνδεση ενισχυτή>ηχεία

Κάποια αντίρρηση στο ότι σε αυτή την συνδεσμολογία το jitter πάιζει τον ρόλο του;

:
ποιο jitter? :131:
που λοιπον σε αυτη την συνδεση δημιουργειτε το ρημαδι και εαν ηταν αρκετο θα σου δημιουργουσε προβλημα?

Reaction score
777
Re: Απάντηση: ASUS XONAR ESSENCE

Εγώ πάντως τις ταινίες τις βλέπω έτσι...

ειδικά το avatar 3d!!!!!!!!

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

ποιο jitter? :131:
που λοιπον σε αυτη την συνδεση δημιουργειτε το ρημαδι και εαν ηταν αρκετο θα σου δημιουργουσε προβλημα?

Παρντόν;

:111:

D

deleted user 10898

Guest
γ@μ τα κ@λπεριοδικα, εχουν τρομοκρατησει τον κοσμο με το jitter...
jitter = h1n1 τελος...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

Παρντόν;

που στην συνδεσμολογια αυτη δημιουργειτε το τζιτερακιον?
απλη ερωτηση...
τι δεν καταλαβαινεις?

Reaction score
3.743
Απάντηση: ASUS XONAR ESSENCE

Ναι ρε συ, αυτή η πωστηλέν, η Essence, είναι κάρτα hi-fi και βγάζει jitter high end, γι' αυτό δεν ακούγεται. Υπεμονή, μέχρι η Asus να βγάλει high end κάρτα ήχου. (Θα λέγεται Quintessence). :116:
Καλά βρε Κώστα, μέχρι τότε θα έχει βγάλει καρτα high-end και η bluesky.
To θέμα είναι ότι δεν μπορείς να αισθάνεσαι χαιεντάς (μέγα πρόβλημα επιβίωσης στο χώρο) με κάρτα xonar essence γιατί άλλο πράγμα το εσάνς και άλλο το καθαρό απόσταγμα. :126:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

που στην συνδεσμολογια αυτη δημιουργειτε το τζιτερακιον?
απλη ερωτηση...
τι δεν καταλαβαινεις?

Τούτο;

"Jitter at the clock inputs of the D/A converter causes modulation of output analog signal from the D/A converter. This is distortion. This modulation is a function of both the magnitude of the jitter and the spectra (frequency) of the jitter. This is one of the things that makes digital audio sound "digital" and not analog, along with sample rates that are not high enough. The evidence of this is really obvious when you compare several DAC's to one another. With a high-jitter input signal, they all tend to sound radically different. With a low-jitter digital input signal, they all start sound very similar. Each DAC behaves a bit differently in the face of jitter, the simplest ones tending to sound the worst with high-jitter input and the best with low-jitter input."

(Σίγουρα το HDMI προσθέτει και από την σύνδεση jitter! Στην περίπτωσή μου είναι .... esoteric! (Άλλα χαϊεντάδικο jitter! :142:)).

D

deleted user 10898

Guest
καταλαβα....
αντε να σου δωσω μια τελευταια ευκαιρια... μετα κοβεσαι και δεν θα σε αφησει ο δασκαλος να μιλησεις για jitter...
στο δικο μου το συστημα το σημα χρονιζεται απο το φθηνο ρολογακι του imac και μεσω της οπτικης παει στο optical to s/pdif converter. μετα με ενα φθηνο καλωδιο παει στο dac μου.
στο συστημα αυτο ο χρονισμος απο το φθηνο Onboard ρολογακι του Imac στελνει σημα στην οπτικη τιιγκα στο jitter. η μετατροπη απο οπτικη σε s/pdif κατα πολους εισαγει και αλλο (σε αυτο δεν ειμαι ειδικος....) ενω για αλλους και το φθηνο μου καλωδιο παιζει ρολο!.
το dac μου δεν κανει upsampling/oversampling και οι διαφορες στο σημα που το τρφοδοτω ειναι ακουστες.
στο δικο σου συστημα, που λοιπον "παραγεται" jitter? (υπαρχει απαντηση αλλα βλεπω πως δεν εχεις καταλαβει ολα αυτα για τα οποια θες να πεισεις τους αλλους)

Reaction score
11

καταλαβα....
αντε να σου δωσω μια τελευταια ευκαιρια... μετα κοβεσαι και δεν θα σε αφησει ο δασκαλος να μιλησεις για jitter...
στο δικο μου το συστημα το σημα χρονιζεται απο το φθηνο ρολογακι του imac και μεσω της οπτικης παει στο optical to s/pdif converter. μετα με ενα φθηνο καλωδιο παει στο dac μου.
στο συστημα αυτο ο χρονισμος απο το φθηνο Onboard ρολογακι του Imac στελνει σημα στην οπτικη τιιγκα στο jitter. η μετατροπη απο οπτικη σε s/pdif κατα πολους εισαγει και αλλο (σε αυτο δεν ειμαι ειδικος....) ενω για αλλους και το φθηνο μου καλωδιο παιζει ρολο!.
το dac μου δεν κανει upsampling/oversampling και οι διαφορες στο σημα που το τρφοδοτω ειναι ακουστες.
στο δικο σου συστημα, που λοιπον "παραγεται" jitter? (υπαρχει απαντηση αλλα βλεπω πως δεν εχεις καταλαβει ολα αυτα για τα οποια θες να πεισεις τους αλλους)

Φίλε μου αγαπημένε...

Σου δίνω μια τελευταία ευκαιρία να καταλάβεις:

1)Δεν το παίζω γνώστης! Το αντίθετο! Σε κάθε ευκαιρία τονίζω πως είμαι μαθητευόμενος!

2)Δεν χρειάζεται να καταλάβω γιατί π.χ. η λίγη παραμόρφωση είναι καλύτερη από την πολύ! Μου αρκεί που το δέχονται οι ειδικοί! (Δικαιούμαι;)

3)Δεν πουλάω τίποτα! Δεν ψάχνω πελάτες!

4)Δεν προσβάλλω κανένα!

5)Πάρε και την απάντησή σου που δεν είμαι, επαναλαμβάνω, καθόλου υποχρεωμένος να ξέρω:

"Jitter at the clock inputs of the D/A converter causes modulation of output analog signal from the D/A converter"

και:

"Technically, playback jitter is the inaccuracy in the timing of the "ticks" of the clock that transfers the samples of digital data into the D/A converter chip."

Reaction score
11

δεκτα ολα.
καλη νυχτα.

Νικος

Γειά σου φίλε Νίκο! Πάντως αν έχεις κάτι να πεις, όποτε θέλεις, είμαι όλος αυτιά!

Καλή χρονιά!

Reaction score
777
Δέν καταλαβαίνω γιατί ο καραβελ θα έπρεπε να γνωρίζει τί είναι το τζίτερ ετσι ώστε να έχει άποψη γι αυτό.Διάβασε κάπου ως μέτρο σύγκρισης κάτι και το θεώρησε αρκετό ετσι ώστε να συγκρίνει.
Μετα συγχωρήσεως δηλαδή.Δέν γνωρίζω πως λειτουργούν τα ψηφιακά συστήματα τόσο αλλα...νομίζω οτι το τζίτερ εισάγεται όταν έχουμε θέματα χρονισμού.Χωρίς να είμαι σίγουρος αυτά τα προβλήματα υπάρχουν στο στάδιο του dac.Δέν νομίζω ας πούμε οτι το usb έχει τέτοια προβλήματα όντας...ασύγχρονο σύστημα.Το spdif ίσως να λειτουργεί υπο καθεστώς clock.Διόρθωσε με αν είναι...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.327
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

Τούτο;

"Jitter at the clock inputs of the D/A converter causes modulation of output analog signal from the D/A converter. This is distortion. This modulation is a function of both the magnitude of the jitter and the spectra (frequency) of the jitter. (...)"

(Σίγουρα το HDMI προσθέτει και από την σύνδεση jitter! Στην περίπτωσή μου είναι .... esoteric! (Άλλα χαϊεντάδικο jitter! :142:)).

Άι καλά! Άμα βασιστείς στον Nugent να σου πει τί είναι το jitter, καληνύχτα κι έφεξε...

Τί γράφουν ρε π... μου...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.327

Δέν καταλαβαίνω γιατί ο καραβελ θα έπρεπε να γνωρίζει τί είναι το τζίτερ ετσι ώστε να έχει άποψη γι αυτό.
Ώπα! Εδώ εγώ βγαίνω νόκ άουτ! Άντε, καλό Δεκαπενταύγουστο από τώρα, και καλά κρασιά...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.586
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan