ASUS XONAR ESSENCE

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

Για δες εδώ κάποιοι που δείχνουν πολύ σπεσιαλίστες πως απαντάνε στο ίδιο ερώτημα που τους έθεσα.

:203:
Μου άρεσε ο όρος σπεσιαλίστες που έθεσες....Φόρουμ είναι αδερφέ όχι blog της nasa.Καφενείο είναι....

Η σύγκριση έχει την έννοια του μηχανικού αναλόγου.Δηλαδή επειδή το φαινόμενο δέν μπορούμε να το πούμε στον απλό λαό με δύσκολες έννοιες το περιγράφουμε σαν ένα είδος παραμόρφωσης που είναι ευκόλως κατανοητό...Κάπου αλλού είδα οτι ακούγεται σαν τσίκ τσίκ την ώρα που παίζει το cd.Άλλος μπορεί να πεί σαν κοκόρι την ώρα που γεννάει.Το ζήτημα είναι όμως οτι πολύ απλά δέν αποτελεί τόσο σημαντικό πρόβλημα...

Reaction score
498
Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

Μου άρεσε ο όρος σπεσιαλίστες που έθεσες....Φόρουμ είναι αδερφέ όχι blog της nasa.Καφενείο είναι....

Η σύγκριση έχει την έννοια του μηχανικού αναλόγου.Δηλαδή επειδή το φαινόμενο δέν μπορούμε να το πούμε στον απλό λαό με δύσκολες έννοιες το περιγράφουμε σαν ένα είδος παραμόρφωσης που είναι ευκόλως κατανοητό...Κάπου αλλού είδα οτι ακούγεται σαν τσίκ τσίκ την ώρα που παίζει το cd.Άλλος μπορεί να πεί σαν κοκόρι την ώρα που γεννάει.Το ζήτημα είναι όμως οτι πολύ απλά δέν αποτελεί τόσο σημαντικό πρόβλημα...
:135::142::143:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

Kάτι πήρε το αυτί μου για ένα νεογέννητο μοσχαράκι....

:135::143::135:

Reaction score
3.735

Και εν πάσει περιπτώσει αφού βρέθηκε ένας από τους παράγοντες που υποβαθμίζουν τον ψηφιακό ήχο γιατί να μην τον αντιμετωπίσουμε την στιγμή που όλοι οι κατασκευαστές αλλά και οι ειδικοί το παλεύουν;

Πάντως, προς το παρόν, λέγεται ότι κάτω από τα 200 ps είναι μη ακουστό!
Εγώ στα 24/96 ακούω άνετα και χωρίς ακουστικά βοηθήματα το τρεμούλιασμα που πρακτικά δημιουργεί το jjjjiiitter στο χρονισμό του ψηφιακού μας συστήματος. Τις διαφορές αυτές τις ακούω και στα 100ps αρκεί να μου λέει κάποιος ποιο track από το δίσκο της Diana Krall παίζει κάθε φορά. Οταν λέω άνετα εννοώ χωρίς να βάλω τις επίχρυσες high-end ασφάλειες στον ηλεκτολογικό τριφασικό πίνακα του σπιτιού μας που περιλαμβάνει και το κύκλωμα για τη διόρθωση του συνημιτόνου καθώς και το κύκλωμα για την προστασία από τους κεραυνούς τύπου αέρος-εδάφους.

Τώρα είτε εσύ είσαι κουφός είτε η φτηνιάρικη asus κάρτα ήχου που αγόρασες είναι μέτριας ποιότητας ή ακόμα και μάπα και δεν φταίω εγώ γι αυτό.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

Εγώ στα 24/96 ακούω άνετα και χωρίς ακουστικά βοηθήματα το τρεμούλιασμα που πρακτικά δημιουργεί το jjjjiiitter στο χρονισμό του ψηφιακού μας συστήματος. Τις διαφορές αυτές τις ακούω και στα 100ps αρκεί να μου λέει κάποιος ποιο track από το δίσκο της Diana Krall παίζει κάθε φορά. Οταν λέω άνετα εννοώ χωρίς να βάλω τις επίχρυσες high-end ασφάλειες στον ηλεκτολογικό τριφασικό πίνακα του σπιτιού μας που περιλαμβάνει και το κύκλωμα για τη διόρθωση του συνημιτόνου καθώς και το κύκλωμα για την προστασία από τους κεραυνούς τύπου αέρος-εδάφους.

Τώρα είτε εσύ είσαι κουφός είτε η φτηνιάρικη asus κάρτα ήχου που αγόρασες είναι μέτριας ποιότητας ή ακόμα και μάπα και δεν φταίω εγώ γι αυτό.
Θα ήθελα να μπώ σε μία κουβέντα λογικής και να σου πώ ας πούμε πως ναι καταλαβαίνεις το τζίτερ όπως και εγώ το wow & flutter.Μόνο που δέν καταλαβαίνω το wow&flutter διότι δέν είναι δυνατόν να το καταλαβαίνω επειδή το αποδείξαν οτι κάτω απο τόσο δέν ακούγεται κ.τ.λ.

αλλα τώρα νομίζω δέν εχει νόημα.Και εσύ θα ακούς το τζίτερ και ο γείτονας μου τη διαφορά στο ραδιόφωνο όταν το τοποθετεί πάνω στο rack.Τώρα ίσως να έχω εγώ άδικο και κάτι να μου διαφεύγει αλλα...κουβέντα να γίνεται.

p.s.στα 120ps και κάτω το jitter είναι μή ακουστό απο ανθρώπινο όν σύμφωνα με το λινκ του κάραβελε.Αυτό αποτελεί επιστημονικό δεδομένο αν η πηγή του είναι αντίστοιχης κατηγορίας.Αν θέλουμε να το αμφισβητήσουμε ας στείλουμε στη nasa μέιλ να κάνει πειράματα.

Reaction score
11

Πριν διατυπώσω την άποψή μου είχα διαβάσει σε δύο τρία σημεία αυτή την αναφορά από το "STEREOPHILE":

"We can use the error-audibility model to assess the validity of these claimed limits to jitter audibility. Consider the case where an audio tone is corrupted by spectrally white jitter. Fig.34a shows that for a 100% DAC reproducing a 0dB, 20kHz sinusoid, rectangular probability-density (RPD) jitter of peak amplitude 180ps should be on the threshold of audibility, although it should be noted that the error level reduces as the audio sinewave frequency is reduced. This can be compared to fig.34b for an impulsive DAC, where the error signal associated with 550ps peak jitter noise still lies below the audibility curve."

Όσο για τα υπόλοιπα που λες...

1)Το "STEREOPHILE" γιατί δεν έλαβε υπ' όψη του ότι μπορεί να είμαι κουφός;

2)Γιατί χαραχτηρίζει την "φτηνιάρικη" κάρτα ήχου απλώς "φτηνή";

3)Γιατί λέει ότι είναι "hiend" και όχι μέτρια η και μάπα;

4)Γιατί δεν ξεκαθαρίζει ότι δεν φταις;

Θα διαβάσω και κάτι άλλο μήπως βρω εκεί τις απαντήσεις ... (Βλέπεις ακόμα μαθαίνω..).

:107:

Reaction score
11
Απάντηση: ASUS XONAR ESSENCE

Tώρα ας δούμε πως μια "φτηνιάρικη" κάρτα, κατά την γνώμη του φίλου του g.kar, καταφέρνει να έχει χαμηλότερο jitter από μηχανήματα hiendaδικα και ... πολύφερνα!

Ακολουθούν τα χωρισμένα σε δύο κατηγορίες:

A)Good enough for CD playback.

1)PrimaLuna ProLogue Eight CD player

Αξία: $ 2.495

Jitter: 406.5 ps

2)Sooloos Media Server System

Αξία: $ 10.500

Jitter: 254 ps

3)Krell Evolution 505 SACD/CD player

Aξία: $ 10.0000

Jitter: 331 ps

4)Onkyo DX-7555 CD player

Aξία: $ 599

Jitter: 279 ps

5)Marantz SA11 Series 2 SACD/CD player

Αξία: $ 3.500

Jitter: 251 ps

6)Cary Audio Design CD 306 SACD Professional Version SACD/CD player

Αξία: $ 8.000

Jitter: 246 ps

7)Shanling MC30

Αξία: $ 999

Jitter: 240 ps

8)Ayre CX-7e CD player

Αξία: $ 2.950

Jitter: 159 ps

(Συνεχίζεται....)

Reaction score
777
Αχμγκούχ...δείτε εδώ για να σας φύγουν όλες οι αμφιβολίες.
Μία απο αυτές τις μέρες θα πάρω το dac της musical fidelity.Θέλω να δώ αν και πόση διαφορά έχει απο την κάρτα ήχου μου...Και η κάρτα ήχου μου onboard realtek γράφει high definition και λοιπές μπούρδες γαι να πείθεται ο λαουτζίκος αλλα δέν παίζει μία...Δέν βρίσκω και tech specs της κάρτας ήχου ετσι ώστε να βγάλω ένα πόρισμα.

Reaction score
11

(... συνέχεια)

Β)Good enough for hi-rez audio playback

1)Simaudio Moon Evolution Andromeda Reference CD player

Τιμή: $ 12.500

Jitter: 286 ps

2)Meridian 808.2 CD player–preamplifier

Tιμή: $ 14.955

Jitter: 250 ps

3)Bryston BCD-1 CD player

Tιμή: $ 2.695

Jitter: 150 ps

Kαι ένα όχι δικό μου conclusion:

Conclusion
There is no consensus about what levels of jitter in a digital product's output are acceptable—the audibility will depend on both level and spectrum. Some authorities also insist that the ear will tolerate relatively high levels of jitter, up to a few nanoseconds, though that has not been the experience of this magazine's writers. But as an indicator of a product's ultimate resolution, these measurements of jitter and noise floor are illuminating. The McIntosh, PrimaLuna, and Krell are all disappointing in different ways, while the Simaudio, Meridian, Bryston, Boulder, and Ayre measurements in particular indicate the presence of some serious audio engineering talent on the staffs of these companies.

Kαι όλα αυτά εδώ:

http://www.stereophile.com/features/1208jitter/index1.html

Ελπίζω να σας άρεσε!

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

:142:

Kαλή Χρονιά ρε φιλαράκι!

Reaction score
11

Φίλε g.kar μόλις διάβασα αυτή σου την δήλωση:

" Και με το δεύτερο jitter τεστ μια από τα ίδια.
Ενώ κάποια στιγμή στην αρχή νομίζω ότι ακούω διαφορές, στη συνέχεια χάνομαι και μου ακούγονται όλα τα tracks ίδια. Το τελευταίιο μάλιστα track με το περισσότερο jitter ακούγεται και πιο αναλογικό όπως άλλωστε ηταν και το αναμενόμενο. Αν θυμάμαι καλά, ο Κen Ishivata της Marantz ήταν ο πρώτος που είχε πει ότι το jitter στη σωστή δόση δεν ακούγεται καθόλου άσχημα ..."

Λίγο αντιφατικό βέβαια αλλά εν πάσει περιπτώσει....

Οι κουφοί όλων των site υποκλίνονται...

:143::135::143:

Reaction score
3.735

To λάθος σας είναι ότι έχετε μπερδέψει το απλό jitter του Hi-Fi με το jitter του High-End.
Αμα δείτε τις τιμές των παραπάνω μηχανημάτων θα διαπιστώσετε ότι αυτές δεν ορίζονται με βάση την ονομαστική τιμή του jitter.

Reaction score
3.735

Φίλε g.kar μόλις διάβασα αυτή σου την δήλωση:

" Και με το δεύτερο jitter τεστ μια από τα ίδια.
Ενώ κάποια στιγμή στην αρχή νομίζω ότι ακούω διαφορές, στη συνέχεια χάνομαι και μου ακούγονται όλα τα tracks ίδια. Το τελευταίιο μάλιστα track με το περισσότερο jitter ακούγεται και πιο αναλογικό όπως άλλωστε ηταν και το αναμενόμενο. Αν θυμάμαι καλά, ο Κen Ishivata της Marantz ήταν ο πρώτος που είχε πει ότι το jitter στη σωστή δόση δεν ακούγεται καθόλου άσχημα ..."

Λίγο αντιφατικό βέβαια αλλά εν πάσει περιπτώσει....

Οι κουφοί όλων των site υποκλίνονται...

Καθόλου αντιφατικά δεν είναι τα παραπάνω σχόλια.
Πρώτον, τα κομμάτια του jitter test δεν ήταν της Diana Krall αλλά αν θυμάμαι καλά τουλάχιστον ένα από αυτά ήταν της κ. Νόρας Τζόουνς. Διάβασε προσεκτικά τι είχα γράψει πιο πριν αλλά αυτή τη φορά λίγο πιο προσεκτικά. Μόνο με Krall ακούω εύκολα διαφορές στο Jitter που παρεμπιπτόντως είναι jitter τύπου χαι-εντ.

Δεύτερον, έγραψα ότι το κομμάτι με το περισσότερο jitter μου ακούστηκε πιο αναλογικό, αρα διαφορετικό.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: ASUS XONAR ESSENCE

To λάθος σας είναι ότι έχετε μπερδέψει το απλό jitter του Hi-Fi με το jitter του High-End.
Αμα δείτε τις τιμές των παραπάνω μηχανημάτων θα διαπιστώσετε ότι αυτές δεν ορίζονται με βάση την ονομαστική τιμή του jitter.
Ναι βρε παιδί μου...αλλα σε ρωτάω το εξής.Αγοράζω το τρελό clock και βρίσκω jitter 1ps.Ωραία λέω τελείωσα.
Έρχεται ένας και μου πειράζει τους "δείχτες" και μετράω 120ps.Γίνεται και ένας σεισμός και πέφτει στο 1ns.
Θα ακούσω διαφορά????Ποιά η τιμή που ορίζει τον αριθμό που δέν θα αρχίζω να ακούω διαφορά στο παγκοσμίως top σύστημα???

Reaction score
11

Kατάλαβα! Άρα εδώ ακούς "hiend jitter" και ακούγεται καθαρά όπως είναι λογικό:

"Εγώ στα 24/96 ακούω άνετα και χωρίς ακουστικά βοηθήματα το τρεμούλιασμα που πρακτικά δημιουργεί το jjjjiiitter στο χρονισμό του ψηφιακού μας συστήματος. Τις διαφορές αυτές τις ακούω και στα 100ps αρκεί να μου λέει κάποιος ποιο track από το δίσκο της Diana Krall παίζει κάθε φορά."

Eνώ εδώ είναι "hi fi" και όσο νάναι είναι λίγο "θολό" και δυσδιάκριτο!:

"Και με το δεύτερο jitter τεστ μια από τα ίδια.

Reaction score
3.735
Απάντηση: Re: Απάντηση: ASUS XONAR ESSENCE

Ναι βρε παιδί μου...αλλα σε ρωτάω το εξής.Αγοράζω το τρελό clock και βρίσκω jitter 1ps.Ωραία λέω τελείωσα.
Έρχεται ένας και μου πειράζει τους "δείχτες" και μετράω 120ps.Γίνεται και ένας σεισμός και πέφτει στο 1ns.
Θα ακούσω διαφορά????Ποιά η τιμή που ορίζει τον αριθμό που δέν θα αρχίζω να ακούω διαφορά στο παγκοσμίως top σύστημα???
Μια ελάχστη μετατόπιση της κεφαλής μας (ή μόνο των αυτιών μας) κατά την ώρα της ακρόασης επιφέρει μεγαλύτερες χρονικές μεταβολές απ αυτες που επιφερει το jitter. Το μυστικό για να ακούς διαφορές με jitter της τάξης των 100ps είναι να έχεις την κεφαλή και τα αυτιά εντελώς σταθερά με τη βοήθεια βοηθημάτων στήριξης εφόσον αυτά διατίθενται προς χρήση. :626:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

????Ποιός?Γιατί?

Φίλε μου μην το κουράζεις άλλο! Όπως λέει ο φίλος ο g.kar, χτυπάς ένα MARANTZ, αλλά όχι ένα φθηνό για να έχει hifi jitter, ένα ακριβό για να έχει hiend jitter, το SA A11 ας πούμε με 254 ps hiend jitter, και καθάρισες!

:135::143::135:

Reaction score
3.735

Κορυφαιες ηχογραφήσεις μοντέρνας μουσικής έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια των jitter effects. Αυτός ο τύπος jitter ανήκει στην κατηγορία των "μουσικόφιλων".

http://vodpod.com/watch/2543669-youtube-djmixtest003-maxmsp-jitter-

Απίστευτο κομμάτι, το κατέβασα για το επόμενο hiend show !!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576