Ηχεια vs watts.

Reaction score
29.833
Απάντηση: Ηχεια vs watts.

Eγω αυτό που λέω είναι οτι τα wrms , στα ηχεία μετρώνται με λευκό η ροζ θόρυβο.
Δλδ με όλες τις συχνότητες απο 20hz-20khz.
Παίρνουμε λοιπόν μια γενήτρια την βάζουμε να αναπαράγει όλες αυτές τις συχνότητες ταυτόχρονα , περνάμε το σήμα αυτό σε εναν ενισχυτή που μπορεί να βγάλει 1000wrms, ακλιπάριστα και οδηγούμε ενα ηχείο που μπορεί να φάει 10000wrms, για μια ώρα.
Αν το ηχείο επιζήση , να μου τρυπήσετε την μύτη.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Ηχεια vs watts.

Eγω αυτό που λέω είναι οτι τα wrms , στα ηχεία μετρώνται με λευκό η ροζ θόρυβο.
Δλδ με όλες τις συχνότητες απο 20hz-20khz.
Παίρνουμε λοιπόν μια γενήτρια την βάζουμε να αναπαράγει όλες αυτές τις συχνότητες ταυτόχρονα , περνάμε το σήμα αυτό σε εναν ενισχυτή που μπορεί να βγάλει 1000wrms, ακλιπάριστα και οδηγούμε ενα ηχείο που μπορεί να φάει 10000wrms, για μια ώρα.
Αν το ηχείο επιζήση , να μου τρυπήσετε την μύτη.
Ναι αλλα η εταιρεία δέν σου γράφει κάπου αυτό το παράδειγμα ως του οτι το ηχείο μπορεί να αντέξει...Κατάλαβες ποιά είναι η διαφορά?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

μαλλον δεν εχεις καταλαβει οτι ο γιαννης ειναι κουφος
πως αλλιως θελει 1000 βατ για μια ωρα, ποιος θα αντεξει να ειναι εκει γυρω?
Ο κουφογιαννης βεβαια:136:

Reaction score
150
Δε νομίζω ότι μιλάς φιλικά.

Και ούτε νομίζω ότι έχεις δει ποτέ σου τα specs που καταθέτει ένας κατασκευαστής στους κατάληλους οργανισμούς.

Απλά, αυτά που λες τα έχεις σκεφτεί μόνος σου.

Από κει και πέρα, οποιοσδήποτε πληρώσει τα δικόσημα, κάποιο δικαστήριο θα συνεδριάσει.
Αυτό δε λέει τίποτε απολύτως.

Μην λέτε πράγματα όταν δεν γνωρίζετε.

Καλά δεν έχω και τίποτα προσωπικό μαζί σου μια τελείως θεωρητική κουβέντα κάνουμε σιγά μη χαλαστούμε.

Όσο για τα specs και τι έχω δει μου αρέσει που είσαι σίγουρος με ποιους έχω δουλέψει στο εξωτερικό και το τι έχω δει αν και λίγη σημασία έχει εδώ μέσα.

Τα σκέφτομαι μόνος μου? Σου παραθετω επιχειρήματα και εσύ απλά δεν απαντάς. Λόγια όπως:

- Δεν ξέρεις
-Τα σκέφτεσαι μόνος σου
- Δεν έχεις δει που καταθέτουν specs
- Δεν μπορείς να το αποδείξεις

Είναι απλά η εύκολη απάντηση. Σου είπα απο δικηγορική πληροφόρηση και υποστήριξη (και ΔΩΡΕΑΝ) δεν πάσχω ούτε ήρθα από τον Αρη ως ανυποψιάστος καταναλωτής.

Να ναι καλά αυτοί που πιστεύουν στην Ελλάδα ότι ακόμα ζούμε στον καιρό της ασάφειας και του "άστον μωρέ τον μαλ..... τον πελάτη."

Πρώτον γιατί θα κλείσουν και καλά να πάθουν και δεύτερον γιατί χαίρομαι αφάνταστα με τη μούρη τους όταν παίρνουν το εξώδικο. Αλλά πρέπει να έχεις δίκιο για να το κάνεις και να μπορείς να το αποδείξεις.

Τέλος όσον αφορά το "Ξερουν οι κατασκευαστές" συμφωνώ. Γι αυτό αυτά που γράφουν και ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ δεν είναι μπούρδες.

Δεν αναφέρομαι φυσικά σε κανέναν προσωπικά και το ξεκαθαρίζω προς αποφυγήν παρεξηγήσεως.
Αν κάτι το εξέλαβες "μη φιλικά" τότε ζητώ συγνώμη διότι δεν ήταν τέτοια η πρόθεση φυσικά.

Και μια τελευταία ερώτηση Pleo:

Πιστεύεις ότι η B&W ή Focal γράφουν μπούρδες όσον αφορά το Max Power Handling των ηχείων τους?

Αν ναι το μόνο που έχω να πω είναι ότι με τις μπούρδες τους καλά τα έχουν καταφέρει πάντως και είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηχείων στον κόσμο.

Reaction score
150

μαλλον δεν εχεις καταλαβει οτι ο γιαννης ειναι κουφος
πως αλλιως θελει 1000 βατ για μια ωρα, ποιος θα αντεξει να ειναι εκει γυρω?
Ο κουφογιαννης βεβαια:136:

Μα γιατί βρε argi εσύ δεν ακούς καμιά ωρίτσα pink noise τσιτα την ημέρα?

Χαχα σήμερα μου έλεγε να βάλω 1000 Watt RMS Pink Noise continous στα ηχεία μου να δούμε αν αντέξουν!:138:

Μάλλον πρέπει να το ρίξουμε στους αυλούς (το max τους) να δούμε τι θα γίνει πρώτα.

Reaction score
777

Μα γιατί βρε argi εσύ δεν ακούς καμιά ωρίτσα pink noise τσιτα την ημέρα?

Χαχα σήμερα μου έλεγε να βάλω 1000 Watt RMS Pink Noise continous στα ηχεία μου να δούμε αν αντέξουν!:138:

Μάλλον πρέπει να το ρίξουμε στους αυλούς (το max τους) να δούμε τι θα γίνει πρώτα.
Πρόσεχε πώς παίζεις διότι νομίζω το χρονικό όριο είναι περίπου 10 δευτερόλεπτα.Μπορεί να υποστούν και κόπωση όχι ντε και καλά καταστροφή.

Reaction score
6
Καλά δεν έχω και τίποτα προσωπικό μαζί σου μια τελείως θεωρητική κουβέντα κάνουμε σιγά μη χαλαστούμε.

Όσο για τα specs και τι έχω δει μου αρέσει που είσαι σίγουρος με ποιους έχω δουλέψει στο εξωτερικό και το τι έχω δει αν και λίγη σημασία έχει εδώ μέσα.

Τα σκέφτομαι μόνος μου? Σου παραθετω επιχειρήματα και εσύ απλά δεν απαντάς. Λόγια όπως:

- Δεν ξέρεις
-Τα σκέφτεσαι μόνος σου
- Δεν έχεις δει που καταθέτουν specs
- Δεν μπορείς να το αποδείξεις

Είναι απλά η εύκολη απάντηση. Σου είπα απο δικηγορική πληροφόρηση και υποστήριξη (και ΔΩΡΕΑΝ) δεν πάσχω ούτε ήρθα από τον Αρη ως ανυποψιάστος καταναλωτής.

Να ναι καλά αυτοί που πιστεύουν στην Ελλάδα ότι ακόμα ζούμε στον καιρό της ασάφειας και του "άστον μωρέ τον μαλ..... τον πελάτη."

Πρώτον γιατί θα κλείσουν και καλά να πάθουν και δεύτερον γιατί χαίρομαι αφάνταστα με τη μούρη τους όταν παίρνουν το εξώδικο. Αλλά πρέπει να έχεις δίκιο για να το κάνεις και να μπορείς να το αποδείξεις.

Τέλος όσον αφορά το "Ξερουν οι κατασκευαστές" συμφωνώ. Γι αυτό αυτά που γράφουν και ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ δεν είναι μπούρδες.

Δεν αναφέρομαι φυσικά σε κανέναν προσωπικά και το ξεκαθαρίζω προς αποφυγήν παρεξηγήσεως.
Αν κάτι το εξέλαβες "μη φιλικά" τότε ζητώ συγνώμη διότι δεν ήταν τέτοια η πρόθεση φυσικά.

Και μια τελευταία ερώτηση Pleo:

Πιστεύεις ότι η B&W ή Focal γράφουν μπούρδες όσον αφορά το Max Power Handling των ηχείων τους?

Αν ναι το μόνο που έχω να πω είναι ότι με τις μπούρδες τους καλά τα έχουν καταφέρει πάντως και είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηχείων στον κόσμο.
Συνεχίζεις βλέπω.

Αφού λοιπόν τα ξέρεις, δείξε μου σε παρακαλώ τα white papers των τεχνολογιών των ηχείων καθώς και τι καταθέτουν οι κατασκευαστές και που.
Υποθέτω ότι αφού λες πως ξέρεις, θα έχεις την καλωσύνη να μοιραστείς τις γνώσεις αυτές μαζί μας.

Εσύ είσαι αυτός που δεν απαντά.

Στο τελευταίο θα σου πω πως κανένας κατασκευαστής δε γράφει μπούρδες.

Από κει και πέρα αν εσένα σου αρέσει να πληρώνεις δικαστικά έξοδα, δικαιωμά σου.
Κατά τα λοιπά, υπάρχει και ο όρος δικομανής... :605:

Reaction score
10
Θα ηθελα να παρακαλεσω τους αξιοτιμους κυριους των βορειων και υπερ-βορειων προαστιων, να χαμηλωνουν την ενταση μετα τις 9.30 το βραδυ, γιατι ξυπνανε τα μωρα μας εδω στα νοτια.
Ελπιζω αν παιζετε με 800 αντι για χιλια δεν θα ειναι προβλημα.

Εκτος αυτου ο ηχος, περνωντας απο τα τουνελ του Υμηττου ερχεται χαλια. Μη γεμισουμε auralex το βουνο...

Reaction score
29.833

Ε τι να κάνουμε ρε αποστόλη είμαστε γκαζιάρηδες.
Οσο για τα άλλα παιδάκια , πιο πριν , η ισχυς rms των ηχείων παιδιά ετσι προσδιορίζεται, καλώς η κακώς.Τώρα αν η b&w focal και λοιποί κατασκευαστές άλλα λένε και άλλα εννοούν αυτό είναι άλλο καπέλο.Οσο για τους αυλούς max power 270wrms , είναι το οριό τους και ναι το εχουμε δοκιμάσει για μια ώρα.Και το εχουν αντέξει πάρα πολύ εύκολα.
Γιαυτό και λέμε 270 wrms , και οχι peak non cliped power , και δε λέμε 550 , η οτιδήποτε άλλο.Τώρα το που ακούγεται το ηχείο με 270 wrms , για μια ώρα , με ροζ θόρυβο , αυτό είναι άλλο καπέλο.

Reaction score
29.833
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεια vs watts.

Ναι αλλα η εταιρεία δέν σου γράφει κάπου αυτό το παράδειγμα ως του οτι το ηχείο μπορεί να αντέξει...Κατάλαβες ποιά είναι η διαφορά?
Ναι η εταιρία γράφει οτι την βολέυει αλλά rms power είναι ενα και μοναδικό.
Πως να το κάνουμε .Και για την ακρίβεια δεν υπάρχει καν τέτοιο , αλλά μέγιστη συνεχόμενη ισχύς .

Reaction score
2

Δλδ, ερώτηση... Τα ηχεία μου που έχουν στο woofer ασφάλεια 5Α, μπορούμε να υπολογίσουμε πόσα watt σηκώνουν? (η εταιρεία λέει peak 300 π.χ.)

Reaction score
10
Γιατι εγω δεν ειμαι γκαζιαρης νομιζεις......μαλλον ημουν....τωρα ειμαι ψειριαρης...:143:....το βραδυ με ακουστικα ψειρες αναγκαστικα...:141:.

Το να εχεις ενα τετοιο συστημα, ασφαλως και θα του τα χωσεις, αλλα αυτο θελει προσοχη.
Πρωτο και κυριο, αν ξυπνησεις το πρωι και λειπουν τα γυναικοπαιδα και θες να αναστησεις νεκρους, αν γκαζωσεις τα μηχανηματα κρυα, μεσα στα πρωτα 5 ( και πολλα ειπα ) λεπτα θα σου σερβιρουν τα tweeter στο χερι. Υπαρχει δε, περιπτωση ( μου συνεβη προσωπικα ) που δε δουλεψε η προστασια στο ενα ηχειο και πηρα και ενα crossover δωρο.
Οι ενισχυτες πρεπει να ζεσταθουν τουλαχιστο 1-2 ωρες και τα ηχεια σε χαμηλη ( για μας ) ενταση, το ιδιο.
Μετα μπορεις να τα χωσεις.

Αλλα και παλι εξαρταται απο το τι θα παιξεις....τιποτα χιπ-χοπ με τρελλα μπασα , τιποτα βιολια με τρελλες υψηλες η κανενα reference cd ? Και στα τρια, ειδικα στο τριτο δε τα βλεπω καλα τα πραγματα.

Στη πραγματικοτητα ομως αυτο με τα 1000, δεν γινεται, δεν μπορεις να σταθεις στο χωρο γιατι η ενταση και τα dB θα αγγιζουν η θα ξεπερνουν το οριο πονου.
Και για ποσο ? Με κανενα φιλαρακι πως καναμε παλια που παιζαμε τσιτα 4-5 αποσπασματα απο τραγουδια για να τη βρουμε....

Εγω πιστευω οτι 200-300 βατ, συνεχους λειτουργιας, σε ενα δωματιο σαν του αργυρη, μερικοι θα τα αντεχαν, σε μουσικη μιλαω παντα, το πολυ για μια ωρα.
Για παραπανω δε ξερω για δικηγορο, παντως ΩΡΛ σιγουρα θα χρειαστειτε.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεια vs watts.

Ναι η εταιρία γράφει οτι την βολέυει αλλά rms power είναι ενα και μοναδικό.
Πως να το κάνουμε .Και για την ακρίβεια δεν υπάρχει καν τέτοιο , αλλά μέγιστη συνεχόμενη ισχύς .

Γίάννη δεν διαφωνεί κανείς μαζί σου πάνω σε αυτό και το ξέρεις όπως ξέρεις και ότι όταν λένε 1000 Watt max power handling ΔΕΝ εννοούν θόρυβο.

Τα ηχεία προορίζονται για να ακούς μουσική (και ταινίες) και το μουσκό σήμα έχει και ΧΡΟΝΙΚΑ χαρακτηριστικά εκτός από ενέργεια.

Δεν είναι θέμα τι βολεύει αλλά τι είναι common sense και που χρησιμοποιείται η συσκευή. Γιατί δεν νομίζω να βολεύει κανένα κατασκευαστή να τον ζαλίζουν με καμένα ηχεία ούτε να μπλέκει με εξηγήσεις κάθε μέρα.

Αν ο κόσμος αντιλαμβανόταν το MAX power handling ως Pink Noise τότε θα το έγραφαν και διαφορετικά διότι αλλιώς "It doesn't make business sense".

Δε λέω κι εσύ δίκιο έχεις αλλά έτσι έχει καθιερωθεί σύμφωνα μα την προοριζόμενη χρήση της κάθε συσκευής. Σε αυτό το πλαίσιο δεν νομίζω ότι είναι παράλογο γιατί αν ήταν δεν θα το έκαναν.

Ο ροζ θόρυβος είναι για δοκιμές όχι για να χρησιμοποιείς τα ηχεία σου στο σπίτι.

Οπότε δεν βλέπω κάτι άλλο να συζητήσουμε πάνω στο θέμα.

Reaction score
968
Κανονικά, το χρησιμοποιούμενο σήμα μέτρησης θα πρέπει να είναι κατάλληλα φιλτραρισμένος θόρυβος (τροποποιημένος ροζ), ώστε να προσεγγίζει τα δυναμικά και τη μακροπρόθεσμη φασματική κατανομή της πραγματικής μουσικής μέσα σε ολόκληρο το ακουστικό φάσμα.

Reaction score
150
Συνεχίζεις βλέπω.

Αφού λοιπόν τα ξέρεις, δείξε μου σε παρακαλώ τα white papers των τεχνολογιών των ηχείων καθώς και τι καταθέτουν οι κατασκευαστές και που.
Υποθέτω ότι αφού λες πως ξέρεις, θα έχεις την καλωσύνη να μοιραστείς τις γνώσεις αυτές μαζί μας.
Συγνώμη κύριε που συνεχίζω:137:

Σχετικά με τα White papers αφού ρωτάς μάλλον δεν ξέρεις αλλά ευχαρίστως να μοιραστώ αυτή τη "σπάνια γνώση" μαζί σου. Μάλιστα θα δεις και πως χρησιμοποιείται και το google σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ορίστε 1-2 ως παράδειγματα και μετά συνεχίζεις μόνος σου:

Α) B&W 800D

Β) KEF CONCEPT BLADE (το λινκ δεξιά στην σελίδα κάτω από το image gallery)

Οι κατασκευαστές όμως Pleo μου, καταθέτουν πατέντες, schematics και τεχνικά κείμενα για safety compliance και και όχι White Papers που εξ όρισμου είναι sales/marketing tools. Ανάλογα με τη συσκευή

Π.Χ. Αν θες CE approval σον ανάλογο ευρωπαϊκό οργανισμό. Αν θες FDA approval στην Αμερική για προϊόντα με ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές ή Laser στο Food and Dug Administration office.

Για πατέντες στο Us Pattent Office και το European patent office.

Πιο απλό δεν γίνεται.

Εσύ είσαι αυτός που δεν απαντά.
Δείξε μου που ακριβώς δεν απάντησα να σου απαντήσω. Γιατί έχω βαρεθεί να στηρίζω αυτά που λέω με links και να εισπράτω απαντήσεις του ΠΑΠΑ με το αλάθητο χωρίς στοιχεία.

Στο τελευταίο θα σου πω πως κανένας κατασκευαστής δε γράφει μπούρδες.
I rest my case! You heard it first by Pleo's mouth.

Από κει και πέρα αν εσένα σου αρέσει να πληρώνεις δικαστικά έξοδα, δικαιωμά σου. Κατά τα λοιπά, υπάρχει και ο όρος δικομανής... :605:

Τα δικαστικά έξοδα τα πληρώνει αυτός που χάνει Pleo. Σχετικά με τον όρο "δικομανής" ένα πράγμα θα σου πω: Όποιος βαριέται να ζημώσει 10 μέρες κοσκινίζει και καλύτερα δικομανής και όχι δικοχέστης.

Ελπίζω να τελείωσε η Ιερα εξέταση τώρα της οποίας το αποτέλεσμα είναι και άσχετο με το νήμα.

Τα λέμε...

Reaction score
6
Η πλάκα είναι ότι εγώ άλλα ρώτησα.

Ό,τι νάναι άλλη μια φορά. Εγώ είπα για white paper κι εσύ κατάλαβες ότι είπα ότι αυτό καταθέτουν; :111:

Κι εγώ που περίμενα να βάλεις κάνα αυθεντικό compliance.... :121:

Μουσικό σήμα με Χ Watt???????????

Εντάξει. Καλά κρασιά. Άσε γιατί εσύ νομίζεις ότι το Volume βγάζει Watt. Καμία σχέση με την πραγματικότητα. :143:

Από μένα πάντως είσαι ελεύθερος να κάνεις όσες μηνύσεις θες σε όσους θες και για ό,τι θες. Τους ζυγούς λύσατε! :142:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Ελύθει η κόντρα κύριοι;
Εντάξει διασκεδαστική,δε λέω,αλλά προσωπικά με κούρασε λιγουλάκι:126:
Jargon δεν ξέρω αν τα 800 πχ αντέχουν καμιά 1000άδα(και για πόση ώρα) αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι αν φάνε συνεχόμενα 1000 watt για κανα 5 λέπτο θα αποδημήσουν είς τόπον σκουπιδιαρίον.
Έχει ένα δίκιο ο Μάρκου με αυτήν την απορία.Αν κάποιος συγκρίνει μεγάφωνα απο οικιακά και pa ηχεία θα δεί διαφορές.Βέβαια τα τερατώδη υλικά έχουν και κάποιες επιπτώσεις.
Πάντως ιδανικά θα έπρεπε να υπάρχει μια ξεκάθαρη προδιαγραφή του στυλ:max power,250 watt rms for 15 minutes ή κάτι ανάλογο.Τωρά γιατί δεν υπάρχει..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.302
Members
38.539
Νεότερο μέλος
James.z.2007