ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Reaction score
150
Ε, ναι. Μονάχα που για να παραφράσω τον Κώστα Κόγια, η παραπάνω διαδικασία δε θα καθιστούσε τον εν λόγω ειδήμονα στο να αποφαίνεται περί συσκευών που βασίζονται τον Ηλεκρομαγνητισμό. Θα τον καθιστούσε απλά ικανό να αποφαίνεται περί μουσικής και μουσικών οργάνων (π.χ. πιάνων).

Μπα κάθε άλλο παρά εδικός στις συσκευές γίνεται, απλά να έχει μια ιδέα το πως είναι το "the real thing" για να μην λέει πως βγάζει το χ ηχείο το Ψ όργανο έτσι από τη φαντασία του.

Δεν είναι αστείο να λέει κάποιος "Ακου πως βγαίνει το σαξόφωνο" και να μην το έχει ακούσει ποτέ του.

Reaction score
6
Δεν είναι αστείο να λέει κάποιος "Ακου πως βγαίνει το σαξόφωνο" και να μην το έχει ακούσει ποτέ του.

Χμμμ... κατά την ίδια λογική δεν είναι αστείο να μιλάει κάποιος για στερεοφωνική εικόνα χωρίς να έχει κάνει ποτέ του panning ;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Εκτός να πούμε, αν αφήσεις το δίσκο να παίζει στο τέρμα, φ-τςςςςςς-πλοπ, φ-τςςςςςς-πλοπ, φ-τςςςςςς-πλοπ, να σου δίνει και ρυθμό. Τότε πάσο! :114: :114:
[YOUTUBE]m3Yi_t2MmGA[/YOUTUBE]

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.053
Απάντηση: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

αληθοφάνεια φυσικών οργάνων, ε? Εμπειρία ακρόασης αληθινών οργάνων, ε? Χωρίς παραμόρφωση, ε?

χμ χμ, για να δούμε μια άλλη περίπτωση:

για φορτιστές μπαταριών eneloop πόσα mh είναι σωστά για γρήγορη φόρτιση? Ή πόσα mA προτιμάτε βάσει της εμπειρίας σας? Ή πόσα mA σας ακούγονται καλύτερα, πχ πιο φυσικά για φόρτιση μπαταριών?

έχει αξία η ποιότητα του καλωδίου ρεύματος του φορτιστή?

η εμπειρία σας από φορτιστές maxell είναι μεγάλη?

οι φορτιστές MAHA δεν είναι όμορφοι, ούτε σέξυ, να μη τους προτιμήσω? Επίσης δε φέγγουν στο σκοτάδι καθόλου (σβύνει η lcd οθόνη τους και δεν έχουν κανένα λεντάκι αναμμένο) με κίνδυνο να χτυπήσω σε κανα έπιπλο όταν προχωρώ μες στη νύχτα...

και στο ζουμί: πόσο πιο αληθοφανείς θα είναι οι φωτογραφίες που θα βγάλει η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μου χρησιμοποιώντας επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που τις φόρτισα με κινέζικο φορτιστή 2000mA χρησιμοποιώντας όμως hi-end καλώδιο ρεύματος στο φορτιστή μου?

Ένα UPS σε σειρά με το φορτιστή θα μειώσει την ποιότητα φόρτισης? Αν δε βγάζει πλήρες ημίτονο τι θα πάθουν οι μπαταριούλες μου? Θα βγάζουν άσχημα πορτραίτα στη φωτογραφική μου μηχανή? Δηλαδή θα είναι μετά μόνο για τοπία?

Αλήθεια, δεν έχω καθόλου εμπειρία επί του θέματος. Από τεχνικά χαρακτηριστικά ξέρω, βγάζω σίγουρο συμπέρασμα, αλλά και η εμπειρία δε μετράει?

Κάθε άποψη θα είναι πολύ χρήσιμη....

Στόχος μου, η αληθοφάνεια-φυσικότητα στις φωτογραφίες! (με έμφαση στα skin-tones και στην ελαχιστοποίηση των χρωματικών αλλοιώσεων)

ΥΓ το monitor που βλέπω τις φωτογραφίες δε ρυθμίζεται χρωματικά σωστά, ούτε στις διαβαθμίσεις καν του γκρι, αλλά αυτό μου είπαν πως δεν έχει σημασία. Αν η φωτό είναι αστέρι, θα πάθω πλάκα. Όλοι έτσι μου λένε, και δεν ασχολούμαι καθόλου με το monitor. Άλλωστε στα PC δεν έχει νόημα να επενδύσεις, ιδίως αφού το έχω πάνω σε UPS που δε βγάζει καν ημίτονο... Μηχανήματα του σατανά είναι. Δεν έχουν χροιές.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Χμμμ... κατά την ίδια λογική δεν είναι αστείο να μιλάει κάποιος για στερεοφωνική εικόνα χωρίς να έχει κάνει ποτέ του panning ;
+1

Ε, δεν αντέχω άλλο...
Μήπως επίσης ένα από τα σημαντικότερα εγγενή μειονεκτήματα της συμβατικής στερεοφωνίας είναι έγκειται στο ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών έχουμε να κάνουμε με "στερεοφωνία" διαφορών έντασης και όχι επίσης διαφορών φάσης και χροιάς (ναι το ξέρω είπα κακιά λέξη, θα πλύνω το στόμα μου μετά...);
Πρόβλημα που αντιμετωπίζεται (έστω εν μέρει) στις ηχογραφήσεις binaural π.χ. με τα dummy heads της Neumann ή της AKG;
Μήπως επίσης λόγω του ότι στο χώρο του κινηματογράφου είναι και το πιθανότερο να προκύψει κάποια στιγμή και ένα ενιαίο standard ηχογράφησης - mixing - mastering, αυτό να αποτελέσει παράπλευρα και μια πολύ σημαντική εξέλιξη και στο χώρο του απλού ήχου τουλάχιστον στο επίπεδο των mainstream παραγωγών;

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.176

Ρε ειστε τρελοι ολοι σας. Ξερετε τι ειναι το βραδακι να εχετε σβησμενα τα φωτα να αναβεται τους λαμπατους και να παιζει ο Ben Webster το σαξοφωνο? Δηλαδη πως να το κανουμε αυτα τα Hypex (πως στο διαλα λεγονται ακριβως ακομη δεν εμαθα) μπορει να παιζουν καλα, αλλα δεν μπορουν να δημιουργησουν ατμοσφαιρα. Δηλαδη τι..να σβηνω το φως και να βαλω τους Hypex & tripath να παιξουν και μες στο σκοταδι να πεσω πανω σε κανα ηχειο? Δεν γινεται ρε σεις η μουσικη ειναι αισθημα και ολα τα παρεμφερη βοηθανε.
Αλλα ξερω, γι ολα φταει αυτος ο τρελογιατρος. Απο κει που ηταν μονος, καταφερε να κανει την αρωστεια μεταδοτικη και τωρα κανατε και κομμα. Να δουμε ποιον θα βγαλετε αρχηγο. Τα 3 Κ + Νικολας και ερχονται και οι νεοι πολυ φιλοδοξοι.
Πουναι ρε γαμωτο ο Θανασης, ο Σουντοκου, ο Λουκας και οι αλλοι. Εμεινα μονος εδω μεσα? Αντε βοηθαει λιγο κι ο Βλασης. Λαμπα ρε και τα μυαλα στα καγκελα.

Αυτο ειναι. πανω απ ολα το συναισθημα..
Δεν μπορεις ευκολα να το παρεις αν δε βλεπεις ενα ωραιο πλατω να γυρναει κ 32 Λαμπες ν αναβουν ..(κ να ζεστενεσαι τατοχρονα...)

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Κωσταυτιά, Ημίθεε, Ψαροντουφεκά κ.α. δεν ξέρω αν κάποιος από εσάς έχει ήδη προλάβει να αναλύσει τα ως άνω θέματα...
Ομολογώ...
Δεν έχω ακόμα τελειώσει το homework που μου ανέθεσε ο Κωσταυτιάς...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.176

Άσε δηλαδή που το βινύλιο είναι εντελώς αντισεξουαλικό! Φαντάσου να έχετε προχωρήσει μετά το foreplay, και τί θα της πεις; Αγάπη μου, μισό λεπτό να αλλάξω πλευρά στο δίσκο και έρχομαι; Θα σε ξεχέ, και θα έχει και δίκιο δηλαδής. :114:
Τα 45 αρια φταινε μαλλον..Βαλε ενα 33 αρι κ μπες με φορα στο ψητο, πριν την αλλαγη...χιχιχιχιχι
:141::141::141:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.053

Ρε ειστε τρελοι ολοι σας.
Τώρα μίλησες λογικά! :138::135:

Καλά ρε, τόσο καιρό στο λέω πως είμαστε για δέσιμο, τώρα το κατάλαβες? :137:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Τα 45 αρια φταινε μαλλον..Βαλε ενα 33 αρι κ μπες με φορα στο ψητο, πριν την αλλαγη...χιχιχιχιχι
:141::141:
Δεν αρκεί ρε συ... DVD γεμάτο mp3 θέλουμε, έτσι να έχουμε χρόνο μπροστά μας. :116:

...

GF

Reaction score
27

αληθοφάνεια φυσικών οργάνων, ε? Εμπειρία ακρόασης αληθινών οργάνων, ε? Χωρίς παραμόρφωση, ε?

χμ χμ, για να δούμε μια άλλη περίπτωση:

για φορτιστές μπαταριών eneloop πόσα mh είναι σωστά για γρήγορη φόρτιση? Ή πόσα mA προτιμάτε βάσει της εμπειρίας σας? Ή πόσα mA σας ακούγονται καλύτερα, πχ πιο φυσικά για φόρτιση μπαταριών?

έχει αξία η ποιότητα του καλωδίου ρεύματος του φορτιστή?

η εμπειρία σας από φορτιστές maxell είναι μεγάλη?

οι φορτιστές MAHA δεν είναι όμορφοι, ούτε σέξυ, να μη τους προτιμήσω? Επίσης δε φέγγουν στο σκοτάδι καθόλου (σβύνει η lcd οθόνη τους και δεν έχουν κανένα λεντάκι αναμμένο) με κίνδυνο να χτυπήσω σε κανα έπιπλο όταν προχωρώ μες στη νύχτα...

και στο ζουμί: πόσο πιο αληθοφανείς θα είναι οι φωτογραφίες που θα βγάλει η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μου χρησιμοποιώντας επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που τις φόρτισα με κινέζικο φορτιστή 2000mA χρησιμοποιώντας όμως hi-end καλώδιο ρεύματος στο φορτιστή μου?

Ένα UPS σε σειρά με το φορτιστή θα μειώσει την ποιότητα φόρτισης? Αν δε βγάζει πλήρες ημίτονο τι θα πάθουν οι μπαταριούλες μου? Θα βγάζουν άσχημα πορτραίτα στη φωτογραφική μου μηχανή? Δηλαδή θα είναι μετά μόνο για τοπία?

Αλήθεια, δεν έχω καθόλου εμπειρία επί του θέματος. Από τεχνικά χαρακτηριστικά ξέρω, βγάζω σίγουρο συμπέρασμα, αλλά και η εμπειρία δε μετράει?

Κάθε άποψη θα είναι πολύ χρήσιμη....

Στόχος μου, η αληθοφάνεια-φυσικότητα στις φωτογραφίες! (με έμφαση στα skin-tones και στην ελαχιστοποίηση των χρωματικών αλλοιώσεων)

ΥΓ το monitor που βλέπω τις φωτογραφίες δε ρυθμίζεται χρωματικά σωστά, ούτε στις διαβαθμίσεις καν του γκρι, αλλά αυτό μου είπαν πως δεν έχει σημασία. Αν η φωτό είναι αστέρι, θα πάθω πλάκα. Όλοι έτσι μου λένε, και δεν ασχολούμαι καθόλου με το monitor. Άλλωστε στα PC δεν έχει νόημα να επενδύσεις, ιδίως αφού το έχω πάνω σε UPS που δε βγάζει καν ημίτονο... Μηχανήματα του σατανά είναι. Δεν έχουν χροιές.
Ελπιζω τουλαχιστον να ειναι CRT το μονιτορ!
:137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.053

ο Κωσταυτιάς...
Η αλήθεια είναι πως ακούω πολύ καλά. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε...(κλόπι-ράιτ γιου νόου χου)

Βέβαια, από τα ηχεία του PC δεν ακούω 11 κύκλους ούτε 44 χιλιόκυκλους, σε αντίθεση με κάποια μέλη εδώ μέσα που το έχουν διαβεβαιώσει. Ίσως και να φταιν τα ηχεία στο PC μου (ξέρω, δικαιολογίες...)

Όμως:

άμα σου δείξω το ακουόγραμμά μου, θα παρατήσεις το σπορ.

ακούω κουνούπι στα 200 μέτρα, μύγα στα 178.

ο ΩΡΛ που με μέτρησε, έσκισε το δίπλωμά του και άλλαξε επάγγελμα, έγινε εκπαιδευτής καταδύσεων.

Έβγαλα νοκ-άουτ το νέο υπερσύγχρονο σούπερ-ντούπερ μετρητικό τους.

άκουγα τους τόνους πριν ξεκινήσει η γεννήτρια.

χωρίς να βάλω καν τα ακουστικά στα αυτιά μου.

και ήμουν και έξω από το θάλαμο μετρήσεων.

αμ πως...

Κι είχα και 276gr κυψελίδα σε κάθε αυτί.

και με σοβαρή μέση ωτίτιδα, με εντελώς βουλωμένες τις ευσταχιανές σάλπιγγες.

(γι'αυτό ακούω καλύτερα από όλους, αποδεδειγμένα δηλαδή... έτσι, με φωνάζουν Κωσταυτιά, αυτά για την ιστορία....)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.176

Δεν αρκεί ρε συ... DVD γεμάτο mp3 θέλουμε, έτσι να έχουμε χρόνο μπροστά μας. :116:

...
Σωστος, σωστος....!!
Βεβαια εδω ανοιγουμε νεο θεμα...
Για αρχη η μια πλευρα μου φτανει...σηκωνεσαι, χαλαρωνεις, αλλαζεις πλευρα..και συνεχιζεις..
Βεβαια ακομη ειμαι σε τρυφερη ηλικια χιχιχιχιχ...
Αλλα κ ενας δισκος γεματος Flac με πολλα ΔΥΝΑΜΙΚΑ μπορει να φτανει για πολλους.....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.053

Ελπιζω τουλαχιστον να ειναι CRT το μονιτορ!
:137:
όχι, LCD της SAMSUNG. Μη δίνεις σημασία... άσχετο είναι! :143::137:

(καλά, αυτά που γράφουν για τις μεγάλες γωνίες θέασης είναι εντελώς για τα μπάζα, άλλα αντ'άλλων βλέπεις αν μετακινήσεις το κεφάλι σου από το κέντρο! κοντεύω να πάθω αυχενικό!)

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Πώς να την τεστάρει; Μήπως με μετρήσεις;
Ακόμα θυμάμαι παλιό μου γνωστό και χαϊεντά, συμπαθητικό παιδί κατά τα άλλα, να καμαρώνει σα γύφτικο σκερπάνι επειδή πήγε στον Ωριλά και το ακουόγραμμά του βγήκε flat.
Αυτό που σου είπε είναι φυσικά αδύνατον.Το αυτί απο γεννησιμιού έχει διάγραμμα μή φλάτ.Το πρότυπο διάγραμμα μόνο φλάτ δέν θα μποούσε να χαρακτηριστεί.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Η αλήθεια είναι πως ακούω πολύ καλά. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε...(κλόπι-ράιτ γιου νόου χου)

Βέβαια, από τα ηχεία του PC δεν ακούω 11 κύκλους ούτε 44 χιλιόκυκλους, σε αντίθεση με κάποια μέλη εδώ μέσα που το έχουν διαβεβαιώσει. Ίσως και να φταιν τα ηχεία στο PC μου (ξέρω, δικαιολογίες...)

Όμως:
άμα σου δείξω το ακουόγραμμά μου, θα παρατήσεις το σπορ.
ακούω κουνούπι στα 200 μέτρα, μύγα στα 178.

ο ΩΡΛ που με μέτρησε, έσκισε το δίπλωμά του και άλλαξε επάγγελμα, έγινε εκπαιδευτής καταδύσεων.
Έβγαλα νοκ-άουτ το νέο υπερσύγχρονο σούπερ-ντούπερ μετρητικό τους. άκουγα τους τόνους πριν ξεκινήσει η γεννήτρια.
χωρίς να βάλω καν τα ακουστικά στα αυτιά μου.
και ήμουν και έξω από το θάλαμο μετρήσεων.

αμ πως...

Κι είχα και 276gr κυψελίδα σε κάθε αυτί.
και με σοβαρή μέση ωτίτιδα, με εντελώς βουλωμένες τις ευσταχιανές σάλπιγγες.
(γι'αυτό ακούω καλύτερα από όλους, αποδεδειγμένα δηλαδή... έτσι, με φωνάζουν Κωσταυτιά, αυτά για την ιστορία....)
Αν δεν τον έχετε δει, να και η φωτογραφία του... :142:

Reaction score
0

Πάντως, για να συνεχίσω, θα ήθελα, για λόγους στοιχειώδους ευγένειας, και ένα ok από τον SIMITRISS.

Πλάκα με κάνεις?
Γουστάρω. Το topic μου παραμένει 1ο στα charts εδώ και τόσες μέρες. Κερδίζω κάτι?????????????

Reaction score
1

Γνώσεις συγκεντρωμένες κερδίζεις και αρκετά ευρώ από περιττές αγορές.. συνεχίστε καλά το πάτε. Όσον αφορά το flat, μπορείς να το "φέρεις" ποιο εύκολα όπως σου αρέσει, ενώ όταν ο ήχος έχει μεγάλα προβλήματα και δεν σου αρέσει ότι και να κάνεις δεν το σώζεις, σωστά; Αν σε κάποιον δεν αρέσει το flat υπάρχουν λύσεις για το μικρό αυτό πρόβλημα.
Όσον αφορά την αναπαραγωγή του πραγματικού φαινομένου.. αυτό είναι μια ουτοπία μην το ξαναλέμε. Στην αλυσίδα μπαίνουν παράγοντες όπως πως έγινε η ηχογράφηση του φαινομένου με τι συσκευές (τι μάρκας και ποιότητας) κτλ.. Αν θέλουμε να ακούσουμε αυτό που ήθελε ο παραγωγός του ακούσματος, ο καλύτερος τρόπος είναι να το ακούσουμε με τα ίδια μέσα που το άκουσε και αυτός. Είναι απλό, αγοράστε τα μηχανήματα με τα οποία το άκουγε.. Κάποιος εδώ μέσα έχει σαν υπογραφή "Το τέλειο δεν είναι αυτού του κόσμου" και πιστεύω πως αυτό τα λέει όλα. Επίσης σαν άνθρωποι βλέπουμε το τέλειο μονοδιάστατα, σαν έναν προορισμό σε έναν δρόμο και ψάχνουμε να βρούμε-αποδείξουμε σε ποιο σημείο είμαστε ποιο κοντά στον προορισμό μας.. το τάδε ηχείο βρίσκεται ποιο κοντά στο τέλειο, το άλλο ποιο μακριά κτλ. Δεν είναι όμως μονοδιάστατος ο χώρος, αλλά πολυδιάστατος και όσο ποιο πολύ το ψάχνει κάποιος τόσο ποιο πολύ αυξάνει τις διαστάσεις. Επιπλέον ας μην ξεχνάμε πως η κάθε διάσταση δεν έχει την ίδια κλίμακα (βαρύτητα) για τον καθένα οπότε δεν νομίζω πως μπορούμε να καταλήξουμε σε έναν αυστηρό τρόπο προσδιορισμού του κοντινότερου σημείου. Απλά μετρώντας σε κάποιες κοινά αποδεκτές διαστάσεις ίσως μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα πολύ μακρινά από τα πολύ κοντινά σημεία. Τα σημεία που είναι αρκετά κοντά είναι λάθος να τα συγκρίνουμε.

Μπορούμε να αναφέρουμε τους κορυφαίους συνδυασμούς.. τα κορυφαία στημένα σύνολα και όχι τα κορυφαία ανά κατηγορία. Για μένα αυτό θα ήταν και το σωστότερο.. το ποιο αληθινό.

Ας γράψει κάποιος ηχοσύνολα ολοκληρωμένα (και μια σύντομη περιγραφή του χώρου αν δεν βαριέται) που έχει ακούσει και τα θεωρεί κορυφαία.

Reaction score
0

Μπορούμε να αναφέρουμε τους κορυφαίους συνδυασμούς.. τα κορυφαία στημένα σύνολα και όχι τα κορυφαία ανά κατηγορία. Για μένα αυτό θα ήταν και το σωστότερο.. το ποιο αληθινό.

Όσο γι' αυτό δεν έχω παρά να συμφωνήσω. Ίσως η πιο σωστή κουβέντα ως τώρα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης