setup για near-field pc ακροασεις;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: setup για near-field pc ακροασεις;

τα τασκαμ και τα σαμσον με δελεαζουν ειναι η αληθεια... αραγε ξερει κανεις που θα βρω να τα ακουσω;

οπως επισης δελεαστικη ειναι η τιμη των ροϊστερ στη σελιδα του κοτσωβολου με το 'παζαρεψε το' βγαινει κατω απο 180 ευρω... αραγε ο ηχος τους να ειναι αξιολογος; φυσικα δεν πιστευω/περιμενω να πλησιαζει τα ακριβοτερα μονιτορ που συζηταμε... αλλα ισως αργοτερα με το μικρο σαμπ της ροϊστερ να ερχεται και να δενει
Γιωργο παιζουν πολυ καλυτερα απο οτι μποορεις να φανταστεις με τα λεφτα που δινεις! Δεν νομιζω να χρειαστεις σαμπ.

Reaction score
5.614
Όταν ήμουν με τα ενεργά μόνιτορ, χρησιμοποιούσα ως dac και προενισχυτή τον Advance Acoustic MPP-505.

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: setup για near-field pc ακροασεις;

Πάντως με κάτω από 8άρια μόνιτορ αποκλείεται να μη χρειαστεί sub o ρόκερ φίλος μας.

Reaction score
4

Με πολύ προσοχή (να μην σε επηρεάσω πολύ) θα σου δώσω την δική μου άποψη :

Για το pc μου θα πάρω αυτά HS50M αλλά αν είχα περισσότερο χώρο τα άλλα HS80M
Αν είχα για την δουλειά αυτή 800ευρώ χωρίς σκέψη αυτά Α7 και θα τελείωνε η αναζήτηση εκεί.

Να σου πω ότι δεν με έχει ικανοποιήσει κανένα tannoy χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλά.
Τα DYNAUDIO BM5A μου αρέσουν πολύ ενώ τα
Tascam VL-A5 (που προτείνονται από πολλούς ως άριστη αγορά) μου φάνηκαν σαν να παίζουν μόνο "μεσαία-ψηλά"

:102:

Reaction score
5.614

Να σου πω ότι δεν με έχει ικανοποιήσει κανένα tannoy χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλά.
Τι δε σου άρεσε στην Tannoy; Τα Precision 6d ζωγραφίζουν με το ομοκεντρικό τους μεγάφωνο.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Να πω και εγώ την αποψούλα μου...
Με βάση την περιγραφή σου για τη χρήση τους, νομίζω πως πολύ καλή ιδέα είναι αυτά εδώ:
http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=30906
τα οποία προσφέρουν και remote control για τη ρύθμιση της στάθμης ακρόασης.
Να τονίσω εδώ πως η συγκεκριμένη Blue Sky δεν έχει σχέση με την εταιρεία που κατασκευάζει το γνωστό μπλεσκατούλι.
Τα Βehringer που σου πρότειναν πολλά παιδιά, δηλαδή αυτά εδώ
http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=31714
είναι επίσης πολύ καλή λύση, αλλά δεν προσφέρουν τα ίδια ρύθμιση της στάθμης ακρόασης.
Μία πιο αξιόλογη λύση μάλλον από τα παραπάνω Behringer είναι τα παρακάτω:
http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=30610
τα οποία επίσης δεν προσφέρουν τα ίδια ρύθμιση της στάθμης ακρόασης.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να ξεπεράσεις το όριο των 500 Ευρώ.
Όχι τίποτα άλλο, απλά ειδικά αν στο κύριο συστημά σου έχεις παθητικά ηχεία, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες τα ηχεία του υπολογιστή σου να ακούγονται καλύτερα (!) και να βαρέσεις ως αποτέλεσμα πολλαπλά εγκεφαλικά!
Για να μη σου πω πως ειδικά τα παραπάνω Samsonάκια πιθανώς είναι πολύ καλύτερα από την πλειοψηφία των συνόλων ενισχυτή - ηχείων με τιμή ως 1500 Ευρώ...
Αν μένεις Αθήνα, ή μπορείς να την επισκεφτείς εύκολα, θα σου πρότεινα να περάσεις μια βόλτα από την Athens Pro Audio.
Οι άνθρωποι εκεί μου έχουν δώσει την εντύπωση πως είναι σοβαροί, και πιστεύω πως θα σε βοηθήσουν πολύ στην επιλογή σου.
Επίζω να σε βοήθησα.
Καλή τύχη.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: setup για near-field pc ακροασεις;

Τι δε σου άρεσε στην Tannoy; Τα Precision 6d ζωγραφίζουν με το ομοκεντρικό τους μεγάφωνο.
Αν τα περιγράψω ως "σκληρά" μπορείς να καταλάβεις πως μου ακούγονται ?
:133:

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: setup για near-field pc ακροασεις;

Αν τα περιγράψω ως "σκληρά" μπορείς να καταλάβεις πως μου ακούγονται ?
:133:
Τα yamaha είναι πιο ξεκούραστα στο άκουσμά τους; Ακαδημαϊκά ρωτάω. Εξάλλου προσωπικά κατέληξα να έχω τα ML Purity+weiss minerva για μόνιτορ pc.

Ένα ζευγάρι Precision 6d όμως παραμένει ως surround στο home cinema και δεν το αλλάζω.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: setup για near-field pc ακροασεις;

Τα yamaha είναι πιο ξεκούραστα στο άκουσμά τους; Ακαδημαϊκά ρωτάω. Εξάλλου προσωπικά κατέληξα να έχω τα ML Purity+weiss minerva για μόνιτορ pc.

Ένα ζευγάρι Precision 6d όμως παραμένει ως surround στο home cinema και δεν το αλλάζω.
Νομίζω ότι ανήκει στο θέμα : "όπως μάθει κανείς" :126:

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: setup για near-field pc ακροασεις;

Νομίζω ότι ανήκει στο θέμα : "όπως μάθει κανείς" :126:
Μαθαίνουμε να ξεμαθαίνουμε. Γι' αυτό είμαστε εδώ, ο ένας να ανοίγει τα μάτια και τα αυτιά του άλλου.

Τέσσερα setup σε δύο χρόνια άλλαξα για μόνιτορ pc, πριν καταλήξω στο τωρινό. Αλλιώς να συμβιώνει κανείς με κάτι, αλλιώς να κάνει μια γρήγορη ακρόαση σε ένα μαγαζί, με τα μόνιτορ το ένα πάνω από το άλλο.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: setup για near-field pc ακροασεις

Μαθαίνουμε να ξεμαθαίνουμε. Γι' αυτό είμαστε εδώ, ο ένας να ανοίγει τα μάτια και τα αυτιά του άλλου.

Τέσσερα setup σε δύο χρόνια άλλαξα για μόνιτορ pc, πριν καταλήξω στο τωρινό. Αλλιώς να συμβιώνει κανείς με κάτι, αλλιώς να κάνει μια γρήγορη ακρόαση σε ένα μαγαζί, με τα μόνιτορ το ένα πάνω από το άλλο.
Γιαυτό λέμε ότι πρέπει να ξέρεις τι θέλεις και να έχεις "σημείο αναφοράς"

Reaction score
5.614
Γι'αυτό ο φίλος μας ας βάλει το χέρι του λίγο πιο βαθιά στην τσέπη να πάρει ένα ζευγάρι καλά 8άρια, να γιορτάσει καλά τα πρώτα του -άντα!

Ροκ κ μέταλ σε 5άρι και 6άρι χωρίς sub δε γίνεται, όπως και να το κάνουμε.

Reaction score
4

Ναι αλλά έχουμε το εξής περιορισμό :
"setup για near-field pc ακροασεις"

Reaction score
5.614
Σε βάσεις είπε θα τα στήσει εκτός desktop, μια χαρά θα ακούει τα 8άρια.

Έτσι είχα και τα δικά μου 8άρια, σε βάσεις 1,15 εκ Ultimate Support πάνω σε auralex mopads, υπό κλίση, σε απόσταση 1,5m να κοιτάζει τα αυτιά μου το ομοκεντρικό μεγάφωνο.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Για ενα μεγαλουτσικο χωρο, απο ολα αυτα που προτεινα παραπανω, αυτα που θα επαιρνα για μενα με προυποθσεη οτι θα μπουν σε βαση ειναι τα 8αρια Samson με το ribbon

αν επρεπε να μπουν σε ραφι, βιβλιοθηκη κλπ, τοτε ασυζητητι τα Dynaudio. Ειναι τα πιο hifi απο ολα

Reaction score
5.614

Για ενα μεγαλουτσικο χωρο, απο ολα αυτα που προτεινα παραπανω, αυτα που θα επαιρνα για μενα με προυποθσεη οτι θα μπουν σε βαση ειναι τα 8αρια Samson με το ribbon
Όντως ακούγεται σαν λύση-μονόδρομος για το συγκεκριμένο μπάτζετ. Το 8άρι θα αντεπεξέλθει στις νότες της μπάσο κιθάρας των μέταλ κομματιών και το ribbon δε θα τσιρίζει στις στριγγλιές του μέταλ. Rock on!

Reaction score
4

χαχα ευχαριστω πολυ παιδια για τις πολλες προταστεις σας!

και μενα τα 8αρια με δελεαζουν να πω την αληθεια... ο μονος ενδυασμος μου ειναι μηπως ειναι απλα υπερβολη για το χωρο που θα παιξουν... το δωματιο ειναι μετα βιας 9τμ η καρεκλα ειναι με πλατη στον τοιχο, μπροστα το γραφειο (που βλεπει περι τα 1.8-2μ κενο μεχρι τον απεναντι τοιχο) και πιστευω οτιδηποτε πανω απο 5αρι (και αυτο με το ζορι δλδ) θα μπει σιγουρα σε βασεις γιατι δε χωρα δεξια και αριστερα της οθονης...

εκει περα τωρα οι σταθμες που θα παιζουν θα ειναι συνηθως μεσαιες, σιγουρα οχι πολυ δυνατα εκτος σπανιων περιπτωσεων... αλλωστε αν ειναι να κανω χαλασμο, ε τον κανω στο σαλονι :119:

παντως μια επισκεψη στην Athens Pro Audio λεω να την κανω, να παρω μια ιδεα απο κοντα κιολας

μια ερωτηση, οσα μονιτορ εχουν volume control αυτο γινεται αυτονομα στο καθε ηχειο; ή συνδεονται σε καποιο master/slave configuration ωστε να αλλαζει η ενταση και στα δυο καναλια ταυτοχρονα;

Reaction score
4

.....
(α)
παντως μια επισκεψη στην Athens Pro Audio λεω να την κανω, να παρω μια ιδεα απο κοντα κιολας

(β)
μια ερωτηση, οσα μονιτορ εχουν volume control αυτο γινεται αυτονομα στο καθε ηχειο; ή συνδεονται σε καποιο master/slave configuration ωστε να αλλαζει η ενταση και στα δυο καναλια ταυτοχρονα;
Α: Στην θέση σου θα τηλεφωνούσα πριν να δω τι υπάρχει διαθέσιμο για ακρόαση

Β:Το κάθε ένα έχει το δικό του.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Γιωργο, σε τοσο μικρο χωρο τα 8αρια θα παιζουν πολυ γεματα σε χαμηλες εντασεις αλλα σε υψηλοτερες υπαρχει περιπτωση να μπουμαρουν λογω χωρου και να πνιγονται στο μπασο

Reaction score
5.614

εκει περα τωρα οι σταθμες που θα παιζουν θα ειναι συνηθως μεσαιες, σιγουρα οχι πολυ δυνατα εκτος σπανιων περιπτωσεων... αλλωστε αν ειναι να κανω χαλασμο, ε τον κανω στο σαλονι :119:
Αν θέλεις απλά συνοδεία μουσικής σε μεσαίες εντάσεις ενώ είσαι στο pc, μπορείς να βάλεις και πάνω στο γραφείο δυο 5άρια και καθάρισες.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.820
Members
38.499
Νεότερο μέλος
Paul Skylodimos