Έχω μία απορία...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
...η οποία γεννήθηκε καθώς κοιτούσα τις τιμές των ηχείων που παρουσιάστηκαν στην τελευταία CES.
Θα την επεκτείνω και θα την σπάσω σε δύο υπο-ερωτήματα, για να είναι πιο καθαρό αυτό που ρωτάω..

Ποιός είναι καλύτερος/πιο ψαγμένος/πιο έμπειρος/πιο μάγκας (πιο ό,τι άλλο θέλετε) κατασκευαστής;
Ο "Χ" που κατασκευάζει ηχεία που κοστίζουν από 20.000 εώς 200.000 ευρώ και παίζουν παπάδες ή ο "Υ" που κατασκευάζει ηχεία από 3.000 εώς 30.000 και προσφέρουν απόδοση στα ίδια ή ένα-δύο "κλικ" (ανάλογα με το μοντέλο προφανώς) πιο κάτω από τα "Χ" ;;

Ποιός είναι καλύτερος/πιο ψαγμένος/πιο έμπειρος/πιο μάγκας (πιο ό,τι άλλο θέλετε) χομπίστας;
Ο Κωστάκης που έχει σύστημα των 180.000 ευρώ το οποίο παίζει παπάδες ή ο Γιωργάκης που έχει σύστημα των 18.000 ευρώ και ήχο εφάμιλλο ή ένα-δύο "κλίκ" πιο κάτω (και σε ορισμένα επιμέρους σημεία αξιολόγησης καλύτερο) από τον Κωστάκη;

[Μην κολλάτε στα συγκεκριμένα ποσά, μην κολλάτε στα "κλικ", μην προσπαθείτε να σκεφτείτε συγκεκριμένα πρόσωπα ή εταιρείες. Παρακαλώ μείνετε στην ουσία της απορίας μου.]

Reaction score
5
Απάντηση: Έχω μία απορία...

Ο πιο μάγκας κατασκευαστής προς όφελος των καταναλωτων (best value for money) ή ο πιο μάγκας προς όφελος της τσέπης του (πουλάω φύκια για μεταξωτές κορδέλες και μου περνάει γιατί τα βάζω σε πολυτελές περιτύλιγμα)?????????

Προσωπικά ο πιο μάγκας χομπίστας είναι αυτός που ΧΑΙΡΕΤΑΙ το σύστημα του (κι ας κοστίζει είτε 100€ είτε 100.000€) και απολαμβάνει τη ΜΟΥΣΙΚΗ (=αυτοσκοπός) με πλατύ χαμόγελο αντί να ψάχνει συνεχώς για αδυναμίες...

Reaction score
313

Μιας και η λέξη "μάγκας" χρησιμοποιείται τόσο με αρνητική όσο και με θετική έννοια, οι απαντήσεις:

- Με την αρνητική έννοια, ο "Χ" και ο "Κωστάκης"
- Με τη θετική έννοια, ο "Υ" και ο "Γιωργάκης"

Σε μία υπερ-θετική έννοια, ο "Ζ" για ηχεία 300 έως 3.000 ευρώ και ο "Νικολάκης" για το σύστημα των 1.800 ευρώ...:137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.904

ο καλύτερος/πιο ψαγμένος/πιο έμπειρος/πιο μάγκας (πιο ό,τι άλλο θέλετε) κατασκευαστής είναι αυτός που καταφέρνει να πάρει υπέρογκα ποσά από την τσεπη του καταναλωτή, συγκριτικά με αυτό που του δίνει, (ανεξαρτήτως ακριβές χρηματικού ποσού - είτε 200 είτε 2.000 ευρώ) τάζοντάς του φύκια. Η δε πώληση τεμαχίων ήχου σε τιμές εξωφρενικές (πχ 100.000 ευρώ) θα έπρεπε να αποτελεί κακούργημα.

ο καλύτερος/πιο ψαγμένος/πιο έμπειρος/πιο μάγκας (πιο ό,τι άλλο θέλετε) χομπίστας είναι αυτός που δε γίνεται θύμα του προηγούμενου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.904

τα 1-2 "κλικ" ποιότητας ή απόδοσης είναι απολύτως άχρηστα έτσι κι αλλιώς, δεδομένου ότι το μέσο αποθήκευσης της μουσικής περιέχει ποιότητες που διαφέρουν κατά πολλά εκατομμύρια "κλικς" μεταξύ τους.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Το "μάγκας" να το δείτε in context με τα προηγούμενα - άρα με τη θετική του πλευρά (= όχι ως προς την τσέπη του).

Reaction score
4.300

Αυτος που αγοραζει ηχεια για 200.000 δεν ειναι οικοδομος ουτες εργατης σε εργοστασιο. Κατα πιθανοτητα τα βγαζει γρηγορα και δεν του καιγεται καρφι αν κανουν 200 η 300 χιλιαρικα. Το εφε του θελει να κανει ο τυπος και εχει καποιον (κατασκευαστη) που σκεφτεται και γι αυτον. Δηλαδη πριν απο λιγο καιρο που εβλεπα στον Σκαι οτι πουλιουνται δονητες με 200.000 και μαλιστα τους κρεμανε στον λαιμο επιδικτικα ειναι καλυτερα?
Απλως το λαθος ειναι οτι ασχολουμαστε με πραγματα που ειναι απλησιαστα για μας, διαφορετικα δε νομιζω να καναμε κατι διαφορετικο απ αυτους.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
πιο μαγκας κατασκευαστης χωρις βεβαια να συμφωνω ειναι αυτος που μετα απο ΟΛΕΣ τις διαδικασιες (κατασκευη, διαφημιση , μαρκετιγκ , πωληση κτλπ) καταφερνει να γεμισει με τα περισσοτερα χρηματα τις τσεπες του, κοινως να τα ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ χοντρα, ειτε πουλαει HiEnd ειτε Hifi ειτε οτιδηποτε αλλο.ΓΙατι καλο το χομπυ κ το πρεστιζ κτλπ αλλα στην τελικη τη δουλεια τους κανουν ολοι κ πανω απ ολα την ΚΟΝΟΜΑ.τι να το κανω να ειμαι ο πιο ονομαστος, καλυτερος και αξιομνημονευτος επαγγελματιας αν δεν εχω να φαω??

Οσο για εμας τους χομπιστες ειναι μια αλλη μεγαλη πονεμενη ιστορια που ο καθενας κινειται σε αλλο επιπεδο.Κατα τη γνωμη μου πιο μαγκας ειναι αυτος που απολαμβανει τη μουσικη του στην καλυτερη δυνατη γι αυτον ποιοτητα (απο θεμα μηχανηματων-κοστους αγορας) και τα εχει αποκτησει σε οσο το δυνατον πιο ευνοικους ορους-τιμες κ μεσα του χαιρεται κ απολαμβανει τις αγορες του.Γιατι ολοι ποναμε κ προσπαθουμε απ το υστερημα μας να παρουμε κατι κ το χαιρομαστε περισσοτερο οταν βλεπουμε τους κοπους μας να εχουν καρπους.

Reaction score
4

πιο μαγκας κατασκευαστης ειναι αυτος που σπρωχνει τα ορια της τεχνολογιας και δημιουργει ουσιαστικες καινοτομιες στο χωρο, διαθετοντας τες παραλληλα σε προσιτες τιμες (δλδ χωρις αισχρο profit margin, αλλα οσο χρειαζεται για να συνεχισει να προσφερει).

πιο μαγκας χομπιστας ειναι αυτος που ξερει τι ζηταει και μπορει να το εχει με τον πιο ευκολο και οικονομικο τροπο

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Έχω μία απορία...

Αυτος που αγοραζει ηχεια για 200.000 δεν ειναι οικοδομος ουτες εργατης σε εργοστασιο. Κατα πιθανοτητα τα βγαζει γρηγορα και δεν του καιγεται καρφι αν κανουν 200 η 300 χιλιαρικα. Το εφε του θελει να κανει ο τυπος και εχει καποιον (κατασκευαστη) που σκεφτεται και γι αυτον. Δηλαδη πριν απο λιγο καιρο που εβλεπα στον Σκαι οτι πουλιουνται δονητες με 200.000 και μαλιστα τους κρεμανε στον λαιμο επιδικτικα ειναι καλυτερα?
Bill, δε ρώτησα αν κάνει καλά και ξοδεύει όσα ξοδεύει ο κάθε χομπίστας. Αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Ποιός είναι πιο σχετικός με το χόμπυ, με αποδείξεις (όχι αγοράς, αλλά απόδοσης του συστήματός του - σε σχέση πάντα με τις δυνατότητές του). :126:

Για την ερώτηση που αφορά τους κατασκευαστές, τι έχεις να πεις; :116:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Γενικότερα δείτε το πιο ψύχραιμα να γίνει μία εποικοδομητική συζήτηση.

Δεν το άνοιξα το thread για να τα χώσουν οι αντι-HiEndάδες στα "θύματα" τους HiEndάδες, ούτε οι τελευταίοι στα "φτωχαδάκια".

Τα ηχεία του Υ κατασκευαστή δεν είναι φθηνά, ούτε τα 18000 που έχει σκάσει ο Γιωργάκης είναι λίγα...

Reaction score
141
Ο πιο μαγκας κατασκευαστης ειναι εκεινος που η κατασκευη του δεν εχει κανενα απολύτως ψεγάδι ,μηχανικά και ηχητικά.
Ο πιο μαγκας χομπίστας ειναι εκεινος οπου απολαμβάνει αυτο που εχει χτίσει ή χτίζει χωρίς κανένα κόμπλεξ .

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142

Ο πιο μάγκας κατασκευαστής είναι αυτός που πουλάει ένα σωστό καλώδιο κόστους 5€ για 5000€, λέγοντας στα ίσα και παληκαρίσια πως το καλώδιό του δεν είναι τίποτε το ιδιαίτερο, πως είναι σαν τα άλλα καλώδια, αλλά απλώς απευθύνεται σε φραγκάτους πελάτες που αρέσκονται να αγοράζουν ακριβά πράγματα, χωρίς να πρήζει σο συκώτι του πελάτη και των δημοσιογράφων με μ@λ@κίες και αρχ@@διές.

Ο πιο μάγκας χομπίστας (τί λέξεις γράφω Θεέ μου!, με χαλάσαν οι παρέες...) είναι αυτός που αγοράζει το παραπάνω καλώδιο χωρίς παζάρια και τράμπες, τα στάζει κανονικά, και λέει στον εαυτό του πως καλά είναι και τα άλλα καλώδια, αλλά αυτό το πήρε επειδής του γουστάρει να αγοράζει ακριβά πράγματα, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά έτσι για το κέφι του, επειδή του αρέσει, επειδή σήμερα ξύπνησε ευδιάθετος και επειδή η πεθερά του μένει 500 χιλιόμετρα μακριά, και χωρίς να δίνει σημασία στις π@π@ρο-αρχ@@διές που του σφυρίζουν στ' αυτί, όχι ο παραπάνω μάγκας κατασκευαστής, αλλά κάποιοι άλλοι ηλίθιοι π@π@ρο-μ@λ@κες συνάδελφοί του.

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Έχω μία απορία...

Ο πιο μάγκας κατασκευαστής είναι αυτός που πουλάει ένα σωστό καλώδιο κόστους 5€ για 5000€, λέγοντας στα ίσα και παληκαρίσια πως το καλώδιό του δεν είναι τίποτε το ιδιαίτερο, πως είναι σαν τα άλλα καλώδια, αλλά απλώς απευθύνεται σε φραγκάτους πελάτες που αρέσκονται να αγοράζουν ακριβά πράγματα, χωρίς να πρήζει σο συκώτι του πελάτη και των δημοσιογράφων με μ@λ@κίες και αρχ@@διές.

Ο πιο μάγκας χομπίστας (τί λέξεις γράφω Θεέ μου!, με χαλάσαν οι παρέες...) είναι αυτός που αγοράζει το παραπάνω καλώδιο χωρίς παζάρια και τράμπες, τα στάζει κανονικά, και λέει στον εαυτό του πως καλά είναι και τα άλλα καλώδια, αλλά αυτό το πήρε επειδής του γουστάρει να αγοράζει ακριβά πράγματα, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά έτσι για το κέφι του, επειδή του αρέσει, επειδή σήμερα ξύπνησε ευδιάθετος και επειδή η πεθερά του μένει 500 χιλιόμετρα μακριά, και χωρίς να δίνει σημασία στις π@π@ρο-αρχ@@διές που του σφυρίζουν στ' αυτί, όχι ο παραπάνω μάγκας κατασκευαστής, αλλά κάποιοι άλλοι ηλίθιοι π@π@ρο-μ@λ@κες συνάδελφοί του.
Τι θα γίνει μ'αυτα τα καλώδια ρε Κώστα ,πόσα χρόνια ακόμα θα σέρνεσαι;
:116:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

τα 1-2 "κλικ" ποιότητας ή απόδοσης είναι απολύτως άχρηστα έτσι κι αλλιώς, δεδομένου ότι το μέσο αποθήκευσης της μουσικής περιέχει ποιότητες που διαφέρουν κατά πολλά εκατομμύρια "κλικς" μεταξύ τους.
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Προσωπικά ο πιο μάγκας χομπίστας είναι αυτός που ΧΑΙΡΕΤΑΙ το σύστημα του (κι ας κοστίζει είτε 100€ είτε 100.000€) και απολαμβάνει τη ΜΟΥΣΙΚΗ (=αυτοσκοπός) με πλατύ χαμόγελο αντί να ψάχνει συνεχώς για αδυναμίες...
Γιατι το τελειον δεν ειναι αυτου του κοσμου.Δια τον αλλο δεν γυρισε κανεις να πει αν εχει μπασα ο παραδεισος.Hypex σιγουρα δεν θα εχει.
Για λαμπατους τους κοβω.Ολο με καντηλια ειναι και θυμιατα(αναθυμια-
σεις απο καμμενα χρωματα λογω θερμοκρασιων-Κολαση:141:)
Μαγκας ειναι οποιος κερδισει ΛΟΤΤΟ και τα χωσεις(χωρις να εχει κοπιασει) και επειτα θα τρωγεται ΠΟΙΟ ΚΑ(β)ΛΩΔΙΟ να βαλει ο δυσμοιρος:422:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Επειδή, αν κατάλαβα καλά, είναι δύσκολο να αποστασιοποιηθούμε και να συζητήσουμε χωρίς να "την πούμε" σε κάποιους ή να νοιώσουμε ότι "μας την λένε", αφήστε τους χομπίστες και πιάστε το σκέλος που αφορά τους κατασκευαστές...

Βγάζω και το "μάγκας" γιατί όλοι από εκεί αρπάζεστε..!

Ποιός είναι καλύτερος/πιο ψαγμένος/πιο έμπειρος κατασκευαστής;
Ο "Χ" που κατασκευάζει ηχεία που κοστίζουν από 20.000 εώς 200.000 ευρώ και παίζουν παπάδες ή ο "Υ" που κατασκευάζει ηχεία από 3.000 εώς 30.000 και προσφέρουν απόδοση στα ίδια ή ένα-δύο "κλικ" (ανάλογα με το μοντέλο προφανώς) πιο κάτω από τα "Χ" ;;

Reaction score
4

Δεν θα πω κάτι καινούργιο....:137:..., "καλύτερος" σε τι ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.124
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON