Έχω μία απορία...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Έχω μία απορία...

Και για να σε μπριζώσω λίγο.

Ποίος είναι πιό μάγκας;
Η mercedes ή η bentley;
Ο ιδιοκτήτης της merc ή της bentley;
Αυτός που διάλεξε σε συνάρτηση με αυτό που ήθελε !

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Σου απάντησε βρε.
Εξαρτάται απ το πως θές να φτάσεις.Ο δρόμος ένας είναι(η ρημάδα η μουσική) και ο στόχος ένας είναι(η πιστότερη αναπαραγωγή της).Εκτός και αν αλλάζει ο στόχος.Αλλά τότε δεν είναι hi-fi.Μπορεί να είναι κάτι άλλο,να σου αρέσει αυτό το άλλο(και καλά θα κάνεις) αλλά δεν θα είναι η Ρώμη.Μπορεί να είναι η Πράγα(εξαιρετική και οι Τσέχες καλύτερες απο τις άκωλες Ιταλίδες),ή το Παρίσι ή το Λονδίνο ή το Τόκιο.Δεν θα είναι όμως η Ρώμη(που είναι το σημείο αναφοράς).

Έσύ βέβαια θές να ακούσεις κατασκευαστή αλλά αυτό είναι εξ ορισμού ΑΔΥΝΑΤΟΝ.Δεν γίνεται να ακούσω ότι υπάρχει και δεν υπάρχει και να είμαι και αντικειμενικός κι όλας.

Reaction score
4.300

Γιατι κανενα b&w μεχρι τα 3000 ευρω δε παιζει?
Εχω τα Β&W 704 και ειναι καταπληκτικα και ας κοστιζουν 2.200. Εχω ακουσει παρα πολλα ηχεια που κοστιζουν πολυ περισσοτερο αλλα ελαχιστα μ εκαναν να ζηλεψω. Μπορει για οποιοδηποτε να μην σ αρεσουν αλλα το να γραφεις οτι δεν παιζουν ειναι αστειο και πολυ αδικο για την εταιρια (βεβαια δεν εχουν και καμια σκασιλα για την γνωμη σου)

Reaction score
815
Αμα έχω πάρα, μα πάρα πολλά χρήματα (και ξέρω απο το χομπυ) θα είναι μάγκας εκείνος που έστω και για υπέρογκο ποσό διαφοράς θα μου δώσει πολύ μικρή βελτίωση!!!!
Αν τα χρήματα τα βγάζω δουλεύοντας και τα μετράω τότε κλάφτα Χαράλαμπε και για μένα και για τον κατασκευαστή.Για πολύ ελάχιστο ποσό διαφοράς θα ζητάω σημαντική ηχητική βελτίωση:145:

Reaction score
4
Απάντηση: Έχω μία απορία...

Μωρε τα ίδια λέμε..

..
...Ο δρόμος ένας είναι(η ρημάδα η μουσική) και ο στόχος ένας είναι(η πιστότερη αναπαραγωγή της)......
Κάτσε..., πριν δεν έλεγες οι δρόμοι είναι πολλοί....? :414:

Όχι δεν συμφωνούμε...
Αν σκεφτείς ότι υπάρχουν πολλά αξιόλογα studios και ο στόχος είναι συγκεκριμένος, γιατί δεν βγάζουν τον ίδιο ήχο ?
Αυτά όμως πάνε αλλού...και φευγουμε..., εδώ..:

Λέγε,
:610: Ποια τα χαρακτηριστικά (μετρήσεις) του απόλυτου-καλύτερου ηχείου ?
...και την παραπάνω άσκηση με τι κιθάρες....:610:

Reaction score
49

Ας πώ και εγώ το δικό μου.
Χρόνια τώρα ασχολούμαι με το «άθλημα»(από το 1974) και έχω καταλήξει ότι δεν ωφελεί να ασχολείσαι με τους «μάγκες» κατασκευαστές. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους και φυσικό είναι να προσπαθούν να σου τα πάρουν όσο το δυνατό περισσότερο.
Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς οι χομπίστες.
Εμείς λοιπόν πρέπει να αποκτήσουμε κάποια σημεία αναφοράς.
Π.χ: Παρακολούθηση μίας συναυλίας Μεγάλης Ορχήστρας στο Μέγαρο, κάποιου μικρού συνόλου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, καμιά Όπερα στη Λυρική κλπ. Θα καταλάβουμε έτσι, νομίζω, ότι το να ξοδέψεις 100.000Ε για ηχεία είναι απλή ματαιοδοξία. Με τα ίδια χρήματα, εισιτήριο διαρκείας για αρκετό καιρό στη Φιλαρμονική του Βερολίνου και τα Αεροπορικά εισιτήρια μέσα.
Μη νομίσετε ότι δεν μου πήρε χρόνο ώσπου να καταλήξω σε αυτό το συμπέρασμα ή δεν έχω ξοδέψει χρήματα, κάθε άλλο.(βλέπε σύστημα μου στο Προφίλ) Όμως πιστεύω ότι κυρίως οι νέοι που μας διαβάζουν πρέπει με κάποιο τρόπο να εκπαιδευτούν προς αυτή τη κατεύθυνση. Αν σας κούρασα με την πολυλογία μου ζητώ συγνώμη.

Reaction score
4

(Τα Links μόλις έχω χρόνο :126: )

....
Έλα τα διάβασα...., αλλά δεν κατάλαβα που ακριβώς μας δίνει λύση σε αυτό που κουβεντιάζουμε....:138:... (βοήθα).
Η γνώμη μου δεν είναι σαφής για τον Tool...
When this puzzling behavior was examined, it was found that the explanation lay in the hearing performance of the individuals. All of these erratic listeners had hearing loss. Listeners with relatively normal hearing tended to be quite consistent in their judgments from session to session.
Αυτό μόνο να σχολιάσω....
Καταλαβαίνω και το βλέπω συχνά γραμμένο.."η απώλεια ακοής μας κάνει κακούς κριτές" ή κάτι τέτοιο λέμε..."δεν σου αρέσει επειδή είσαι κουφός" κτλ..

Δεν θυμάμαι που..., είχατε βάλει μια συνέντευξη από ένα "μεγάλο" ηχολήπτη που δούλευε ακόμα (γέρος).
- Δηλαδή αυτός που σίγουρα έχει απώλειες δεν μπορεί να ηχογραφήσει καλά λέτε.. ή να αναγνωρίσει μια σπουδαία δουλειά ??
- Αν ο Tool "χάσει λίγο" λόγω ηλικίας και "έκθεσης" θα σταματήσει να εργάζεται επειδή δεν θα κρίνει σωστά ?
Το παρακάτω είναι γεγονός :137:
- ΟΛΟΙ οι ηχολήπτες (ειδικά σε ΡΑ) είναι κουφοί....ΟΛΟΙ. (το "κουφοί" όπως το εννοείτε εδώ (απώλεια).
Δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους ?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Διάβασες τι έχει δείξει κατά καιρούς ο Toole (φυσικά αυτά τα link είναι ένα μικρό μέρος της δουλειάς του, αλλά αρκεί για συζήτηση);
Διάβασες π.χ. ότι υπάρχει συσχέτιση των μετρήσεων με την υποκειμενική εκτίμηση του ήχου;

Άλλο το να είσαι ηχολήπτης, άλλο το να συμμετέχεις σε double blind tests και να κρατάς σημειώσεις για αυτά που ακούς και οι σημειώσεις σου αυτές να αντιπαραβάλλονται με αυτές μερικών 100άδων άλλων που δεν έχουν προβλήματα στην ακοή τους.

Ο Toole δε συμμετέχει ο ίδιος στα test αυτά άρα η δική του ακοή δεν παίζει κανένα ρόλο στην δουλειά του.

Reaction score
5

.Αλλά τότε δεν είναι hi-fi.Μπορεί να είναι κάτι άλλο,να σου αρέσει αυτό το άλλο(και καλά θα κάνεις) αλλά δεν θα είναι η Ρώμη.
Το πρόβλημα είναι όταν νομίζουν ότι θέλουν να πάνε στη Ρώμη αλλά έχουν επιλέξει πορεία για Πράγα μέσω Μαδρίτης... κι όταν τελικά φτάσουν στο Παρίσι να επιμένουν ότι βρίσκονται στη Ρώμη που ήθελαν εξαρχής να βρεθούν!
Μέχρι να ακούσουν ένα σχετικά ταπεινό σύστημα σε φροντισμένο ακουστικά χώρο και καταλάβουν...

Έσύ βέβαια θές να ακούσεις κατασκευαστή αλλά αυτό είναι εξ ορισμού ΑΔΥΝΑΤΟΝ.
Δυστυχώς έτσι όπως είναι το χόμπι από τους 99 κατασκευαστές ακούς "ηχο κατασκευαστή" και από τον έναν ίΙΣΩΣ και να ακούς "ήχο που προσεγγίζει την αλήθεια". Το αν βέβαια ο "ήχος του κατασκευαστή" είναι πιο ωραίος σύμφωνα με όλους τους ακροατές δε σημαίνει ότι είναι και ο σωστός. Άρα εξ ορισμού δεν μπορείς να είσαι αντικειμενικός...

Reaction score
2.558
Αυτός που αγοράζει ηχεία των 200.000 ευρώ (Α) απαιτεί να είναι καλά και να λένε όλοι οτι είναι καλά. Αυτός που του τα πουλάει δεν αντέχει να μην τα θεωρει ο κύκλος του Α ότι έιναι καλά και θα βάλει και όλους τους επίσημους reviewers να το γράφουν. Καλά θα είναι - δεν γίνεται αλλιώς. Μπορεί όμως κάποια στιγμή να αντιληφθεί οτι τα ηχεία του πολύ ψαγμένου φίλου του (που τυχαίνει να είναι μουσικός άρα σχετικά άφραγκος) ακούγονται το ίδιο και ίσως τα όργανα στη μεσαία - μεσουψηλή - μεσοχαμηλή περιοχή να ακούγονται πιό ξεκούραστα, αλλά γρήγορα θα διώξει τις κακές σκέψεις και θα το αποδώσει στην ανικανότητα αυτών των ηχείων να αποδώσουν τον ήχο αρκετά "ζωντανά" (βάλτε ο,τι επίθετο θέλετε).

Επιπλέον τα του μουσικού δεν θα έχουν και επένδυση με δέρμα αντιλόπης που έτρωγε μόνο βιολογικά μαρούλια και τη σκοτώσανε πρωϊ-πρωϊ, ώστε να μη σκληρύνει το δέρμα της και κατά συνέπεια (αχ αυτή η ταλαιπωρημένη λογική του Αριστοτέλη...) και η χροιά του ήχου.

Reaction score
4

εγω εχω ακουσει οτι το δερμα συγκεκριμενα απο γκνου κανει ακομη καλυτερες χροιες απο την κοινη αντιλοπη, και προσδιδει και μια υγρασια μουρλια στις φωνες :119:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.883

περι υγρασίας και χροιών, αναπόφευκτο και το δικό μου σχόλιο:

θρι μπερντς γουερ σίτινγκ. :135:

βέβαια, κάποιος άλλος το'λεγε καλύτερα: της ψ@λής του ο χαβάς. :143::138:

Reaction score
4

εγω εχω ακουσει οτι το δερμα συγκεκριμενα απο γκνου κανει ακομη καλυτερες χροιες απο την κοινη αντιλοπη, και προσδιδει και μια υγρασια μουρλια στις φωνες :119:
...κάτι έχω ακούσει για το "Σβέρκο", ότι είναι δηλαδή ΠΙΟ καλό από την πλάτη ας πούμε...
Από εκεί βγήκε και η γνωστή έκφραση...:137:
Ξέρεις τίποτα για αυτό ?

Reaction score
4

οχι αλλα μηπως υπαρχουν αλλοι που ξερουν καλα; :119:

οταν ντυσω τα ηχεια μου με γουνα πολικης αρκουδας για βαθυτερα μπασα και κρυσταλλινα πριμα, θα σου πω παντως

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Re: Απάντηση: Έχω μία απορία...

...κάτι έχω ακούσει για το "Σβέρκο", ότι είναι δηλαδή ΠΙΟ καλό από την πλάτη ας πούμε...
Από εκεί βγήκε και η γνωστή έκφραση...:137:
Ξέρεις τίποτα για αυτό ?
Η φράση ''ψώνισα από σβέρκο'' οφείλεται στην μέτρια ποιότητα του κρέατος της περιοχής του λαιμού (σβέρκος), οπότε σημαίνει ότι αυτό που ψωνίσαμε, αυτό που επιλέξαμε, δεν ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσαμε να κάνουμε.:136:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχω μία απορία...

Η φράση ''ψώνισα από σβέρκο'' οφείλεται στην μέτρια ποιότητα του κρέατος της περιοχής του λαιμού (σβέρκος), οπότε σημαίνει ότι αυτό που ψωνίσαμε, αυτό που επιλέξαμε, δεν ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσαμε να κάνουμε.:136:
Εε, αυτό σου λέω ! :137:

...αλλά εδώ είναι άλλη περίπτωση...., είδες την ξανθή χαίτη ?? :429:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142

περι υγρασίας και χροιών, αναπόφευκτο και το δικό μου σχόλιο:

θρι μπερντς γουερ σίτινγκ. :135:

βέβαια, κάποιος άλλος το'λεγε καλύτερα: της ψ@λής του ο χαβάς. :143::138:
Να μου κάνεις τη χάρη! Της λωλής του ο χαβάς είναι η μουσικότητα, όχι οι χροιές. Να ξέρουμε και τί λέμε! :138:

Reaction score
2.248

οχι αλλα μηπως υπαρχουν αλλοι που ξερουν καλα; :119:

οταν ντυσω τα ηχεια μου με γουνα πολικης αρκουδας για βαθυτερα μπασα και κρυσταλλινα πριμα, θα σου πω παντως
Υπαρχουν από γνήσιο dick leather που ντύνουν τα ηχεία βάσεως. Τα χαιδεύεις και γίνονται δαπέδου.......:143:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.115
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON