Έχω μία απορία...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Έχω μία απορία...

Μένοντας στενά εντός θέματος, μάγκας κατασκευαστής είναι ο Υ και μάγκας καταναλωτής είναι ο Γιωργάκης.

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες γενικότερες παρατηρήσεις:
Κατά τον Konosuke Matsushita, ιδρυτή της μετέπειτα Panasonic - Technics "Καθήκον μιας εταιρείας είναι να παρέχει στους καταναλωτές ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές... κατά τον τρόπο που ο ιδιοκτήτης μιας βρύσης δε ζητά αντίτιμο από έναν περαστικό που ζητά λίγο νερό για να ξεδιψάσει".
Επεκτείνοντας λοιπόν λίγο το παραπάνω, μάγκας κατασκευαστής είναι αυτός που παρέχει ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές κατά το δυνατόν τιμές, παραμένοντας ευαίσθητος ως προς τα αποτελέσματα της δραστηριότητάς του (περιβαλλοντικές επιπτώσεις, επιπτώσεις στον πληθυσμό - βλέπε sweat shops στις χώρες της Άπω Ανατολής...) και επενδύοντας ταυτόχρονα σημαντικό μέρος από τα κέρδη του στο να προωθήσει παραπέρα την τεχνολογία.
Τώρα, μάγκας καταναλωτής, είναι αυτός που με τα λεφτά του επιβραβεύει τους μάγκες κατασκευαστές και "δείχνει το δάχτυλο" στους "κακούς" ή ανίκανους.

Νομίζω πως παράδειγμα μάγκα κατασκευαστή αποτελεί η Toyota.

Reaction score
313

Μάλλον δεν απαντώ (άμεσα) ούτε τώρα στο ερώτημά σου, ωστόσο:

Εάν ο..."Νικολάκης" έχει επιλέξει αυτό, αυτό και αυτό, μαζί με έναν υπολογιστή για πηγή, τότε κατά τη γνώμη μου έχει πράξει "καλά", "ψαγμένα" και "έμπειρα". :126:
Έχει επιλέξει ένα οικονομικό σύνολο που μπορεί να αποδώσει πολύ καλά.

Αντίστοιχα, οι κατασκευαστές των παραπάνω προϊόντων είναι "καλοί", "ψαγμένοι" και "έμπειροι". :132:
Προσφέρουν οικονομικά προϊόντα που μπορούν να αποδώσουν πολύ καλά.

Διευκρίνηση: τα παραπάνω προϊόντα είναι ενδεικτικά παραδείγματα, όχι μονόδρομος.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142
Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχω μία απορία...

Τι θα γίνει μ'αυτα τα καλώδια ρε Κώστα ,πόσα χρόνια ακόμα θα σέρνεσαι;
:116:
Ένα παράδειγμα έφερα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Προσπαθω να καταλαβω τι μπορει να εχει ενα ηχειο η ενας ενισχυτης και να κοστιζει 100 η 200.000 .Το καλυτερο Hypex βαρια -βαρια 3000.Ice ta idia.Tripath same.Ταξη Α με 100.000ρF και δεν ξερωτι αλλομεσα(τον κολο της Τζουλιας?)5000.Αντε 10.000.Τοσο κοστιζουν Γ@μωτο τα υλικα(τα καλυτεροτερα που λενε και οι γραμματιζουμενοι).Γιατι 100.000.Για εξαψηφια νουμερα πρεπει πρωτα να φτιαξεις ΧΩΡΟ ΑΚΡΟΑΣΗΣ.Γιατι οπως λεει και μια ψυχη εδω μεσα(ψαχνω και δεν το βρισκω τωρα) ακουμε το χωρο που ειμαστε.Τι να το κανω το ATC(περναω γραμμη τωρα) αμα κουδουνιζει σε καθε γεμισμα το σερβαν της γιαγια που ειναι αραχτο απεναντι απο το 12αρι?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Έχω μία απορία...

Δεν θα πω κάτι καινούργιο....:137:..., "καλύτερος" σε τι ?
Μπορεί να αποδειχθεί μεταξύ δύο ηχείων ότι το ένα είναι αντικειμενικά καλύτερο από το άλλο. Όχι μόνο αυτό αλλά, κατά μαγικό τρόπο, το αντικειμενικά καλύτερο αρέσει στην πλειοψηφία των ακροατών (σε τυφλά test).
Άρα το υποκειμενικό με το αντικειμενικό, σε μεγάλο βαθμό ταυτίζονται.
Σε παραπέμπω στη δουλειά του Toole (έχω βάλει πολλά άρθρα του κατά καιρούς).

Aν διαφωνείς μπορούμε να το συζητήσουμε στα σχετικά thread (κι αν κάνεις αντίστοιχες επιστημονικές μελέτες που να αποδεικνύουν το αντίθετο με χαρά θα τους ανοίξω ξεχωριστό thread :136: ).

Χάρην της συζήτησης, πάντως, μπορείς να απαντήσεις βάζοντας όπου "καλύτερο" = "αυτό που θεωρείς εσύ καλύτερο για τα γούστα σου" και όπου "σωστότερο" = "αυτό που θεωρείς εσύ σωστότερο".
Δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας του ερωτήματός μου.

Reaction score
141
Επειδή, αν κατάλαβα καλά, είναι δύσκολο να αποστασιοποιηθούμε και να συζητήσουμε χωρίς να "την πούμε" σε κάποιους ή να νοιώσουμε ότι "μας την λένε", αφήστε τους χομπίστες και πιάστε το σκέλος που αφορά τους κατασκευαστές...

Βγάζω και το "μάγκας" γιατί όλοι από εκεί αρπάζεστε..!

Ποιός είναι καλύτερος/πιο ψαγμένος/πιο έμπειρος κατασκευαστής;
Ο "Χ" που κατασκευάζει ηχεία που κοστίζουν από 20.000 εώς 200.000 ευρώ και παίζουν παπάδες ή ο "Υ" που κατασκευάζει ηχεία από 3.000 εώς 30.000 και προσφέρουν απόδοση στα ίδια ή ένα-δύο "κλικ" (ανάλογα με το μοντέλο προφανώς) πιο κάτω από τα "Χ" ;;
Μηπως θες να κάνεις καμία αγορά φτηνιάρικη και το φέρνεις πλαγίως;

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχω μία απορία...

....
Άρα το υποκειμενικό με το αντικειμενικό, σε μεγάλο βαθμό ταυτίζονται.
...

Aν διαφωνείς μπορούμε να το συζητήσουμε στα σχετικά thread (κι αν κάνεις αντίστοιχες επιστημονικές μελέτες που να αποδεικνύουν το αντίθετο με χαρά θα τους ανοίξω ξεχωριστό thread :136: ).
Δεν διαφωνούμε σε πολλά (γενικά).

Για να μην λέμε τα ίδια θα σου κάνω μια ερώτηση:
Αν ρωτούσες ποιο ηχείο μετράει καλύτερα απόλα θα ήταν το ίδιο θέμα ? (θα είχαμε τα ίδια αποτελέσματα ?)

Εδώ το "μάγκας" και μόνο κάνει αόριστο το ερώτημα.., σκέψου όταν μπαίνει σε σύγκριση πόσο απέχει..

Έτσι θα μπορούσες να ρωτήσεις "ποιος κατασκευαστής έχει πετύχει το μεγαλύτερο επίτευγμα" , "πατέντα", "υλοποίηση" κτλ
Ή ποιο από τα "τάδε-κατηγορία" μεγαφώνων έχει την καλύτερη "απόδοση" ?

Αυτά θα είχαν μια αναφορά και ένα αποτέλεσμα.
Θα έλεγες δηλαδή "καλύτερος είναι ο Μήτσος γιατί με υλικά των 15ευρώ κατάφερε αυτό που ο άλλος θέλει 30"
(μετρήσιμα και μη)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Καποτε σε ενα camping στη Λευκαδα καναμε μια κουβεντα περι αντικειμενικης αληθειας.
Απειρες αποψεις και ισχυροτατα επιχεηρηματα(3-4 φοιτητοπατερες παροντες) μεχρι που επεσε το αμιμητο"Εκατομυρια μιγες δεν μπορει να κανουν λαθος.Τρωτε σκατα"
Και εξηγουμαι φιλε Κωστα: Αμα του ενος του αρεσει η λαμπα και του παιξεις με Hypex τι θα πει για το Α ηχειο?Αμα ενας ακουει τριο η κουαρτετο σε 85db η jazz με 4 οργανα τι να κανει ενα γιαδουρι 60η 80 λιτρων με ευαισθησια 82 db και αναγκη σε ρευματα τον μισο υποσταθμο της γειτονιας του?
Για μενα δεν υπαρχει αντικειμενικα καλυτερο ηχειο.Υπαρχει υποκειμενικα το πιο ευχαριστο ηχειο για μενα.Στο χωρο μου.Με τον παρα μου και την κυρα μου.
Διοτι πολυ απο εμας εκτος απο χομπιστες(βαρεμενοι) ειναι και συζυγοι.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχω μία απορία...

Μηπως θες να κάνεις καμία αγορά φτηνιάρικη και το φέρνεις πλαγίως;
Mπα, οι δικές μου γνώμες/απόψεις δεν επηρεάζονται από το τι αγοράζω αλλά ούτε και οι αγορές μου επηρεάζονται από τις γνώμες/απόψεις τρίτων. Από γνώσεις τρίτων, ναι. :126:

Εδώ το "μάγκας" και μόνο κάνει αόριστο το ερώτημα.., σκέψου όταν μπαίνει σε σύγκριση πόσο απέχει..

Έτσι θα μπορούσες να ρωτήσεις "ποιος κατασκευαστής έχει πετύχει το μεγαλύτερο επίτευγμα" , "πατέντα", "υλοποίηση" κτλ
Ή ποιο από τα "τάδε-κατηγορία" μεγαφώνων έχει την καλύτερη "απόδοση" ?

Αυτά θα είχαν μια αναφορά και ένα αποτέλεσμα.
Θα έλεγες δηλαδή "καλύτερος είναι ο Μήτσος γιατί με υλικά των 15ευρώ κατάφερε αυτό που ο άλλος θέλει 30"
(μετρήσιμα και μη)
Καλά στο "μάγκας" κόλλησες; Η πλήρης αναφορά είναι:

"καλύτερος/πιο ψαγμένος/πιο έμπειρος/πιο μάγκας (πιο ό,τι άλλο θέλετε)"

Επίτηδες χρησιμοποίησα εκφράσεις της "πιάτσας" για να κάνουμε νούμερα! :p
Νομίζω, δεδομένου του context, είναι πολύ σαφές τι θέλει να πει ο ποιητής με το "μάγκας". Προφανώς περιλαμβάνει και τις παραμέτρους που έθιξες.

Για μενα δεν υπαρχει αντικειμενικα καλυτερο ηχειο.Υπαρχει υποκειμενικα το πιο ευχαριστο ηχειο για μενα.Στο χωρο μου.Με τον παρα μου και την κυρα μου.
Διοτι πολυ απο εμας εκτος απο χομπιστες(βαρεμενοι) ειναι και συζυγοι.
Μάνο μου, αν διαφωνείς με αυτό που έγραψα παραπάνω απλά δεν έχεις παρακολουθήσει την επιστημονική έρευνα επί του θέματος.
Αν θες σου στέλνω τα link και τα κοιτάζεις όταν βρεις χρόνο.

Όταν κάποιο άνθρωποι έχουν φάει τη ζωή τους στις σπουδές και στις έρευνες, έχουν "φάει" χοντρό χρήμα σε εξοπλισμούς και εγκαταστάσεις, έχουν ταλαιπωρήσει και μερικούς χιλιάδες ακροατές με blind test, έχουν..., έχουν.. έχουν... για να μελετήσουν κάποια πράγματα, καταλαβαίνεις ότι το τι νομίζω εγώ ή εσύ, που έχουμε ασχοληθεί μόνο φιλοσοφικά και σε επίπεδο καφενείου με το αντικείμενο, δεν έχει και πολύ σημασία.

Η επιστήμη δεν είναι Δημοκρατία.
Εσύ έπρεπε να απαντήσεις στον τύπο που είπε για τις μύγες ότι, αν δεν υπήρχε αυτή η cold-hearted bitch που λέγετε επιστήμη, το πιθανότερο είναι να μη μας φαινόταν τόσο εξωφρενικό το να δοκιμάσουμε και σκατά.

Reaction score
2.248

Ο καλύτερος κατασκευαστής είναι αυτός που τα προιόντα του δεν χρειάζονται διαφήμιση, είναι καινοτόμα και αποτελούν αντικείμενο αντιγραφής από τους άλλους "κατασκευαστές/συναρμολογητές"

Ο καλύτερος χομπίστας είναι αυτός που δεν εφησυχάζεται και προσπαθεί ανάλογα με την οικονομική του δυνατότητα να βελτιώσει το ηχητικό του σύστημα, να εμπλουτίζει τη δισκοθήκη του και να κάνει και ένα ακουόγραμμα που και που μετά τα 40 :142:
επειδή άμα δεν ακούς..... άστα βράστα

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Για να γυρίσουμε στο θέμα μας και τους κατασκευαστές...

Είναι κανένα ιδιαίτερο κατόρθωμα ή προϊόν έρευνας αιχμής ή, ίσως, "τέχνη" το να φτιάξεις ένα ηχείο με κορυφαίες μονάδες της Accuton, της AudioTechnology ή της Scan-Speak το οποίο να παίζει πολύ καλά;
Αρκεί αυτό για να ζητάς $20.000 για ένα μικρό δίδρομο ηχείο δαπέδου με 6.5'' woofer ;

Ο άλλος που με τα λεφτά αυτά σου δίνει τη ναυαρχίδα του (η οποία, αντικειμενικά, παίζει καλύτερα), είναι χειρότερος, "lower-end", λιγότερο "ψαγμένος" ή "πίσω" επειδή εσύ έχεις και ηχείο των $200.000 στη γκάμα σου (το οποίο ενδέχεται να παίζει καλύτερα από τη ναυαρχίδα του άλλου...)

Reaction score
0

Μένοντας στενά εντός θέματος, μάγκας κατασκευαστής είναι ο Υ και μάγκας καταναλωτής είναι ο Γιωργάκης.

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες γενικότερες παρατηρήσεις:
Κατά τον Konosuke Matsushita, ιδρυτή της μετέπειτα Panasonic - Technics "Καθήκον μιας εταιρείας είναι να παρέχει στους καταναλωτές ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές... κατά τον τρόπο που ο ιδιοκτήτης μιας βρύσης δε ζητά αντίτιμο από έναν περαστικό που ζητά λίγο νερό για να ξεδιψάσει".
Επεκτείνοντας λοιπόν λίγο το παραπάνω, μάγκας κατασκευαστής είναι αυτός που παρέχει ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές κατά το δυνατόν τιμές, παραμένοντας ευαίσθητος ως προς τα αποτελέσματα της δραστηριότητάς του (περιβαλλοντικές επιπτώσεις, επιπτώσεις στον πληθυσμό - βλέπε sweat shops στις χώρες της Άπω Ανατολής...) και επενδύοντας ταυτόχρονα σημαντικό μέρος από τα κέρδη του στο να προωθήσει παραπέρα την τεχνολογία.
Τώρα, μάγκας καταναλωτής, είναι αυτός που με τα λεφτά του επιβραβεύει τους μάγκες κατασκευαστές και "δείχνει το δάχτυλο" στους "κακούς" ή ανίκανους.

Νομίζω πως παράδειγμα μάγκα κατασκευαστή αποτελεί η Toyota.
+1

Κώστας Φ.

Reaction score
895
€8900.
Αλλά είναι ματσαρισμένοι (οι μεντεσέδες).

Πάλι άνοιξες τις πόρτες ρε; Κλείσε και κάνει ρεύμα!

Reaction score
2.248

Μάλλον αγοράζεις και κάποιον μουσικό μαζί.... γι'αυτό και το πορτάκι. Μπαίνει μέσα και τραγουδά......

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Είναι κανένα ιδιαίτερο κατόρθωμα ή προϊόν έρευνας αιχμής ή, ίσως, "τέχνη" το να φτιάξεις ένα ηχείο με κορυφαίες μονάδες της Accuton, της AudioTechnology ή της Scan-Speak το οποίο να παίζει πολύ καλά;
Αρκεί αυτό για να ζητάς $20.000 για ένα μικρό δίδρομο ηχείο δαπέδου με 6.5'' woofer ;

Ο άλλος που με τα λεφτά αυτά σου δίνει τη ναυαρχίδα του (η οποία, αντικειμενικά, παίζει καλύτερα), είναι χειρότερος, "lower-end", λιγότερο "ψαγμένος" ή "πίσω" επειδή εσύ έχεις και ηχείο των $200.000 στη γκάμα σου (το οποίο ενδέχεται να παίζει καλύτερα από τη ναυαρχίδα του άλλου...)
Για να μιλάμε και με παραδείγματα...

YG Carmel, στα 18 χιλιάρικα...

Τα δυνατά του σημεία, σύμφωνα με τον κατασκευαστή:

...shares with its sibling an enclosure constructed from slabs of aluminum CNC-machined in-house.

A ring-radiator tweeter, recessed within a conical waveguide, is combined with a modified 7" woofer from Scanspeak in a sealed cabinet.
Στα 20 χιλιάρικα μία άλλη γνωστή εταιρεία προσφέρει ένα ηχείο που λέγεται 800D.

Δυνατά σημεία δε θα γράψω γιατί το ηχείο είναι γνωστό σε όλους μας.

[Σημείωση: Δεν αμφιβάλλω ότι τα YG παίζουν καταπληκτικά και ούτε πιστεύω ότι είναι κουφοί ή λένε ψέμματα όσοι γουστάρουν να τα ακούνε, ακόμα και σε εκθέσεις. Δεν είναι εκεί το θέμα μας. Όποιος δεν κατάλαβε ας ξαναδιαβάσει το post που κάνω quote]

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Χωρις μιγες τωρα.
Στο site tis Harbeth εχει κατι Videakia.Οι τυποι ειναι απιθανοι.Ενα ηχειο τους θα το αγοραζα απο τα χαρτια.Και της ATC και τηςB&W(ολοι εγγλεζοι)Φτιαχνουν ΗΧΕΙΑ ,ναι αυτοι ειναι μαγκες
απο την αλλη εκεινο το ΚΑΦΑΟ το μαυρο με την ντουντουκα την κοκκινη που ειδαμε στην εκθεση και κοστιζει 10 οικογενειακους προυπολογισμους δεν θα το αγοραζα εκ πεποιθησεως.Τετοιους τυπους θα τους εστελνα τον Κογια να συζητησουν με πιο καλωδιο θα παιξουν οι καραμουζες τους καλυτερα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.124
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON