Κουτή ερώτηση..ζητα δια φωτιστικη απαντηση!!

Reaction score
8
Καλημέρα σε όλους!
Εχω ενα σύστημα ηχείων Crystal Audio συνδεδεμένα σε ενισχυτή Denon και πάντα αναρωτιόμουν γιατι τα ηχέια από πίσω έχουν 4 υποδοχές για καλώδιο (2 κόκκινες, 2 μαύρες) ενω εγω τα συνδέω με διπλό καλώδιο αγνοώντας τη 2η κ 3η υποδοχή.
Μήπως κάνω κάτι λάθος? Μήπως αν τα συνδέσω και τα 4 θα έχω βελτίωση ήχου?

Reaction score
4.653
Ρε παιδιά, τόσο παλιά είναι τα δικά μου και έχουν μόνο 2 υποδοχές;

Reaction score
19
Απάντηση: Κουτή ερώτηση..ζητα δια φωτιστικη απαντηση!!

Οι άλλες δύο μπόρνες είναι αν θες να διπλοκαλωδιώσεις. Το πόσα ζευγάρια μπόρνες έχει το ηχείο έχει να κάνει με το crossover του και το πόσων δρόμων ηχείο είναι. Χωρίς φυσικά να σημαίνει πως όσο περισσότερες έχει τόσο καλλίτερο είναι.

Τώρα αν θα ακούσεις καλλίτερα με διπλοκαλωδίωση είναι άλλη κουβέντα.

Πάντως κάτι λάθος δε κάνεις (εκτός αν έχεις βγάλει τι λάμα που ενώνει τις [RELIOPS="μπόρνες"]
[/RELIOPS])

Reaction score
1

Λογικά κάπου κοντά στους ακροδέκτες θα γράφει HF και LF.
Η διπλοκαλωδίωση βοηθάει στην μεταφορά διαφορετικού ρεύματος στο ηχείο για τις χαμηλές και τις υψηλές συχνότητες.

Το βασικό είναι να υποστηρίζει και ο ενισχυτής σου αυτή τη δυνατότητα.

Για γνώμες, ρώτα. Σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι.

Reaction score
8

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!

Πάντως μετά από λίγο ψάξιμο είδα ότι ο ενισχυτής μου ( Denon 1707) υποστηρίζει το bi wiring. Το πρόβλημα είναι ότι το manual του ειναι τουλάχιστον απαράδεκτο καθώς δε δίνει πολλές πληροφορίες. Μάλιστα προτείνει να συνδέσεις το δεύτερο καλώδιο από τα FRONT ηχεία στiς εισόδους των surround back ηχείων του ενισχυτή! Και δεν αναφέρει πουθενά για bi wiring των surround ηχείων.

Παρακαλώ όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ή το έχει δοκιμάσει αυτό ας βοηθήσει καθώς νιώθω ήδη μ..ας που τόσο καιρό ενω μπορούσα δεν το έκανα.:114: Δε θέλω να δοκιμάσω κάτι χωρίς να είμαι σίγουρος για να μην κάψω τα ηχεία.

Reaction score
19

bi-wiring surround ηχείων άστο καλύτερα.

Όταν λες "το δεύτερο καλώδιο από τα FRONT ηχεία στις εισόδους των surround back ηχείων του ενισχυτή"

μήπως θες να πεις "το δεύτερο καλώδιο από τα FRONT ηχεία στις εξόδους των surround back ηχείων του ενισχυτή"?

Reaction score
8

bi-wiring surround ηχείων άστο καλύτερα.

Όταν λες "το δεύτερο καλώδιο από τα FRONT ηχεία στις εισόδους των surround back ηχείων του ενισχυτή"

μήπως θες να πεις "το δεύτερο καλώδιο από τα FRONT ηχεία στις εξόδους των surround back ηχείων του ενισχυτή"?
ναι, δεν το ειπα σωστα. Ετσι το περιγραφει στο manual:

Reaction score
6
Φίλε μου, μια χαρά τα δείχνει το manual. Δηλαδή χρησιμοποιείς τους ενισχυτές των surr. back για να κάνεις διενίσχυση στα front.

Να σιγουρέψεις ότι έχεις αφαιρέσει τους βραχυκυκλωτήρες από τις μπόρνες των ηχείων πριν κάνεις κάτι τέτοιο. :126:

Reaction score
19
Απάντηση: Re: Κουτή ερώτηση..ζητα δια φωτιστικη απαντηση!!

Να σιγουρέψεις ότι έχεις αφαιρέσει τους βραχυκυκλωτήρες από τις μπόρνες των ηχείων πριν κάνεις κάτι τέτοιο. :126:
:111: όπως και δήποτε! :605:

Reaction score
19

Θα περιμένουμε να επανέλθεις με τις εντυπώσεις σου!

Reaction score
8

το πρωτο συμπερασμα είναι ότι ο ήχος φαινεται πιο διαχωρισμένος (πριμα και ομιλία ακούγεται πιο καθαρά). Παντως η διαφορά δεν είναι τρομακτική.
Αυτό που επίσης άλλαξα είναι οτι ενώ μεχρι στιγμής είχα τα ηχεία δηλωμένα ως small τα άλλαξα ως large. Αυτο που κέρδισα πιστεύω από αυτό είναι ότι τα περιφερειακά ηχεία ακούγονται πιο δυνατά με το ήχο πιο surround. γενικά πιστεύω ότι από τη στιγμή που προσφέρεται αυτή η δυνατότητα γιατί να μην το κάνει κανείς?

Reaction score
1

Αν θυμάμαι καλά στα large αφήνει ο ενισχυτής να περάσουν και μερικές χαμηλές, που αν είχες δηλωμένα small, θα τις αναλάμβανε το sub.
Toυλάχιστον από το δικό μου ενισχυτή αυτό κατάλαβα.

Δεν δουλεύει και το Link να δω τα ηχεία σου.

Reaction score
8

Αν θυμάμαι καλά στα large αφήνει ο ενισχυτής να περάσουν και μερικές χαμηλές, που αν είχες δηλωμένα small, θα τις αναλάμβανε το sub.
σωστα αυτο διαβασα και εγω.
τα ηχεία ειναι τα Crystal Audio Smart Tower 4 THX

Crossover Design 2 1/2-Way
Power (Wrms) 150
Maximum Power (Watt) 300
Sensitivity (dB/2.83V/m) 91
Impedance (Ω) 8
Minimum Impedance (Ω) 4
Frequency Response (Hz) 120 - 22k
Woofer 4 x 3'' Aluminum
Tweeter 1'' Aluminum cavity

Reaction score
0

Εμένα που τα ηχεία είναι μικρά με woofer 80mm να αφήσω τη ρύθμιση του ενισχυτή στο small ή να την βάλω και εγώ στο large για καλύτερα αποτελέσματα;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.540
Νεότερο μέλος
Ionianpower