A/V προενίσχυση στα 1000€, που είναι;

Reaction score
0
Κύριοι,

Είμαι στην αναζήτηση ενός Α/V προενισχυτή για να οδήγηση τον 5κάναλο τελικό μου. Για την ώρα χρησιμοποιώ ένα παλιό Yamaha που είναι Α/V integrated ως προενισχυτή. Δεν είμαι οπαδός των 5+ καναλιών (6.1, 7.1 κτλ) που απλά πιστεύω είναι ένα τρικ των εταιριών τεχνολογίας για να πουλήσουν περισσότερα ηχεία, κανάλια ενίσχυσης και chips επεξεργασίας.

Δεν θέλω να κυμανθώ πέρα από τα 1000€ για την αγορά του προενισχυτή. Δυστυχώς βλέπω πως η επιλογές μου είναι αρκετά περιορισμένες σε αυτή την τιμή έως και ανύπαρκτες. Είναι βλέπετε πολιτική των εταιριών που ενώ μέχρι τα 1000€ μπορεί να έχουν τρία ίσος και περισσότερα μοντέλα A/V integrated/receiver, όταν αποφασίζουν να αφαιρέσουν τα κυκλώματα ενίσχυσης, παράγουν έναν προενισχυτή με τιμή 3-4 χιλιάρικα (σαφώς βέβαια με αξιόλογη ποιότητα αλλά με ένα αδικαιολόγητο χάσμα).

Γνωρίζετε κάποια εταιρία που να έχει μια αξιόπιστη λύση κοντά στα 1000€ για Α/V preamp; Θα ήταν κρίμα να πρέπει να πληρώνω 5-7 κανάλια ενίσχυσης για μια συσκευή που θα χρησιμοποιώ ως προενισχυτή που με τα ίδια λεφτά θα μπορούσε το κόστος της ενίσχυσης να πήγαινε για καλύτερη ποιότητα στην προενίσχυση.

Ευχαριστώ!

Reaction score
2.557
Κι εγώ νομίζω ότι φταίει το marketing (είναι όπως όταν πάρεις ακριβό αυτοκίνητο "τα έχει ο τύπος" σου λέει...)

Χωρίς να είμαι ειδικός, οι ANTHEM ίσως να είναι value for money...

Reaction score
684
Απάντηση: A/V προενίσχυση στα 1000€, που είναι;

Κύριοι,

Είμαι στην αναζήτηση ενός Α/V προενισχυτή για να οδήγηση τον 5κάναλο τελικό μου. Για την ώρα χρησιμοποιώ ένα παλιό Yamaha που είναι Α/V integrated ως προενισχυτή. Δεν είμαι οπαδός των 5+ καναλιών (6.1, 7.1 κτλ) που απλά πιστεύω είναι ένα τρικ των εταιριών τεχνολογίας για να πουλήσουν περισσότερα ηχεία, κανάλια ενίσχυσης και chips επεξεργασίας.

Δεν θέλω να κυμανθώ πέρα από τα 1000€ για την αγορά του προενισχυτή. Δυστυχώς βλέπω πως η επιλογές μου είναι αρκετά περιορισμένες σε αυτή την τιμή έως και ανύπαρκτες. Είναι βλέπετε πολιτική των εταιριών που ενώ μέχρι τα 1000€ μπορεί να έχουν τρία ίσος και περισσότερα μοντέλα A/V integrated/receiver, όταν αποφασίζουν να αφαιρέσουν τα κυκλώματα ενίσχυσης, παράγουν έναν προενισχυτή με τιμή 3-4 χιλιάρικα (σαφώς βέβαια με αξιόλογη ποιότητα αλλά με ένα αδικαιολόγητο χάσμα).

Γνωρίζετε κάποια εταιρία που να έχει μια αξιόπιστη λύση κοντά στα 1000€ για Α/V preamp; Θα ήταν κρίμα να πρέπει να πληρώνω 5-7 κανάλια ενίσχυσης για μια συσκευή που θα χρησιμοποιώ ως προενισχυτή που με τα ίδια λεφτά θα μπορούσε το κόστος της ενίσχυσης να πήγαινε για καλύτερη ποιότητα στην προενίσχυση.

Ευχαριστώ!
θες οπωσδηποτε προενισχυτη με HDMI η θα σε ενδιεφερε να παιξεις τα νεα φορμα απο τις αναλογικες εξοδους του Blu Ray? Υπαρχουν καλες ευκαιριες σε κορυφαιους πολυκαναλους προενισχυτες / επεξεργαστες παλιοτερης τεχνολογιας σε μεταχειρισμενα...

Εγω παντως παιζω απο τις αναλογικες εξοδους ενος Philips BD 9500 κατευθειαν σε πολυκαναλο αναλογικο προενισχυτη και εχω παθει πλακα με τον ηχο...

Reaction score
0
H HDMI σύνδεση δεν μου προσφέρει κάτι ιδιαίτερο πέρα από ίσος ευκολίες (switching). Δεν με ενδιαφέρει επίσης το upscaling κτλ. Το DTS stream μπορώ να το λάβω και από οπτική ή coaxial έξοδο. Ο ήχος είναι η προτεραιότητά μου.

Φαντάζομαι το Philips πρέπει να έχει μεταβλητή στάθμη εξόδου σωστά; Έχει περάσει και αυτή η λύση από το μυαλό μου αλλά και εκεί η επιλογές είναι λίγες. Ο μεγαλύτερος όμως περιορισμός είναι η έλλειψη εισόδων για άλλες πηγές.

Που άρεσε αυτό: http://emotiva.com/umc1.shtm και η εταιρία στέλνει και Ευρώπη και με τα έξοδα αποστολής είμαι κάτω από τα 1000€ αλλά είμαι σίγουρος ότι θα με τσακίσουν στο τελωνείο.

Reaction score
684
Απάντηση: Re: A/V προενίσχυση στα 1000€, που είναι;

H HDMI σύνδεση δεν μου προσφέρει κάτι ιδιαίτερο πέρα από ίσος ευκολίες (switching). Δεν με ενδιαφέρει επίσης το upscaling κτλ. Το DTS stream μπορώ να το λάβω και από οπτική ή coaxial έξοδο. Ο ήχος είναι η προτεραιότητά μου.

Φαντάζομαι το Philips πρέπει να έχει μεταβλητή στάθμη εξόδου σωστά; Έχει περάσει και αυτή η λύση από το μυαλό μου αλλά και εκεί η επιλογές είναι λίγες. Ο μεγαλύτερος όμως περιορισμός είναι η έλλειψη εισόδων για άλλες πηγές.

Που άρεσε αυτό: http://emotiva.com/umc1.shtm και η εταιρία στέλνει και Ευρώπη και με τα έξοδα αποστολής είμαι κάτω από τα 1000€ αλλά είμαι σίγουρος ότι θα με τσακίσουν στο τελωνείο.
οχι δεν εχει μεταβλητη εξοδο το Philips απλα χρησιμοποιω τον πολυκαναλο αναλογικο προενισχυτη Aaron Cineast No.22 μεταξυ του Philips και ενος πεντακαναλου τελικου Primare.....

Κατα πασα πιθανοτητα θα μπορουσε να σε βολεψει εξαιρετικα αυτος ο Aragon Stage One...

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=75015&highlight=aragon

Reaction score
684

λογικα παντως το Emotiva ειναι η μονη προσιτη λυση σε συγχρονο προενισχυτη. Μετα πας σε Onkyo αλλα και αυτος παει αρκετα ψηλα....

Reaction score
3.085
Τελικός (ή τελικοί) υπάρχει (-ουν);

Αν υπάρχει (-ουν) πολυκάναλος τελικός (ή τελικοί), τότε η απολύτως φτηνή λύση είναι ένας ολοκληρωμένος AV με πολυκάναλη είσοδο-έξοδο προενίσχυσης. ΠΡΟΣΟΧΗ: μιλάω και για είσοδο και για έξοδο.

Χωρίς την είσοδο δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλα τα προσόντα της επεξεργασίας των σύγχρονων ηχητικών φορμά που υπάρχουν στα δισκάκια Blu-Ray, εφ' όσον βέβαια το player σου διαθέτει την ανάλογη έξοδο. Εκτός κι αν ο ολοκληρωμένος έχει είσοδο HDMI. Ενώ, φυσικά, χωρίς την έξοδο δεν θα μπορείς να τον λειτουργήσεις ως προενισχυτή (που είναι και η βάση της αναζήτησής σου).

Πάντως, ακόμα και κάτω από χιλιάρικο παίρνεις έναν αξιοπρεπέστατο ολοκληρωμένο που έχει και HDMI είσοδο (ή εισόδους), γλυτώνοντας έτσι έξτρα χρήματα που πιθανόν θα χρειάζεται να χαλάσεις για player με πολυκάναλη αναλογική έξοδο, και κάνεις καλά τη δουλειά σου, ενώ σου περισσεύουν και κάποια κανάλια ενίσχυσης, περιορισμένων δυνατοτήτων ίσως, αλλά που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ένα ή περισσότερα δευτερεύοντα ζεύγη ηχείων.

Για δες το κι έτσι.
-

Reaction score
684
Απάντηση: Τελικός (ή τελικοί) υπάρχει (-ουν);

Αν υπάρχει (-ουν) πολυκάναλος τελικός (ή τελικοί), τότε η απολύτως φτηνή λύση είναι ένας ολοκληρωμένος AV με πολυκάναλη είσοδο-έξοδο προενίσχυσης. ΠΡΟΣΟΧΗ: μιλάω και για είσοδο και για έξοδο.

Χωρίς την είσοδο δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλα τα προσόντα της επεξεργασίας των σύγχρονων ηχητικών φορμά που υπάρχουν στα δισκάκια Blu-Ray, εφ' όσον βέβαια το player σου διαθέτει την ανάλογη έξοδο. Εκτός κι αν ο ολοκληρωμένος έχει είσοδο HDMI. Ενώ, φυσικά, χωρίς την έξοδο δεν θα μπορείς να τον λειτουργήσεις ως προενισχυτή (που είναι και η βάση της αναζήτησής σου).

Πάντως, ακόμα και κάτω από χιλιάρικο παίρνεις έναν αξιοπρεπέστατο ολοκληρωμένο που έχει και HDMI είσοδο (ή εισόδους), γλυτώνοντας έτσι έξτρα χρήματα που πιθανόν θα χρειάζεται να χαλάσεις για player με πολυκάναλη αναλογική έξοδο, και κάνεις καλά τη δουλειά σου, ενώ σου περισσεύουν και κάποια κανάλια ενίσχυσης, περιορισμένων δυνατοτήτων ίσως, αλλά που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ένα ή περισσότερα δευτερεύοντα ζεύγη ηχείων.

Για δες το κι έτσι.
-
Μεχρι πριν απο λιγες μερες χρησιμοποιουσα για προενισχυτη εναν Onkyo 875 (και πιο πριν εναν Sony 777ES) για να οδηγησω τον Primare μου. Η σχεση του σε αποδοση με τον Aaron ειναι απλα μερα με τη νυχτα πραγμα που αποδεικνυει οτι τα κυκλωματα προενισχυσης ενος ολοκληρωμενου ειναι πολυ μετριας ποιοτητας σε σχεση με ενα καθαρο προενισχυτη...

Κατα τη γνωμη μου χιλιες φορες να παρει καποιος ενα blu Ray με αξιοπρεπεις αναλογικες εξοδους και να στειλει την πληροφορια σε ενα αξιοπρεπη πολυκαναλο προ παρα να χρησιμοποιησει ενα μετριο προενισχυτικο σταδιο ενος ολοκληρωμενου σαν προενισχυτη.... Αρκει βεβαια να ειναι καλη η ποιοτητα αποκωδικοποιησης του Blu Ray player...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Για να έχει κάποιος επάρκες bass managment και ρυθμησιμότητα στις χρονοκαθυστερήσεις πρέπει να κινηθεί σε υψηλό κοστολόγια όσον αφορά την αγορά ενός player και πάλι δεν νομίζω ότι θα έχει τα ίδια αποτελέσματα σε σχέση με έναν A/V.
Aν δεν ενδιαφέρουν αυτές οι λειτουργείς(όπως και τα νέα φορμά των ddigital και dts) ένας παλιός καλός ολοκληρωμένος κάνει πολύ καλή δουλεία.

Reaction score
3.085
Χρήση καθαρού προενισχυτή ή ολοκληρωμένου

Μεχρι πριν απο λιγες μερες χρησιμοποιουσα για προενισχυτη εναν Onkyo 875 (και πιο πριν εναν Sony 777ES) για να οδηγησω τον Primare μου. Η σχεση του σε αποδοση με τον Aaron ειναι απλα μερα με τη νυχτα πραγμα που αποδεικνυει οτι τα κυκλωματα προενισχυσης ενος ολοκληρωμενου ειναι πολυ μετριας ποιοτητας σε σχεση με ενα καθαρο προενισχυτη...

Κατα τη γνωμη μου χιλιες φορες να παρει καποιος ενα blu Ray με αξιοπρεπεις αναλογικες εξοδους και να στειλει την πληροφορια σε ενα αξιοπρεπη πολυκαναλο προ παρα να χρησιμοποιησει ενα μετριο προενισχυτικο σταδιο ενος ολοκληρωμενου σαν προενισχυτη.... Αρκει βεβαια να ειναι καλη η ποιοτητα αποκωδικοποιησης του Blu Ray player...
Για το πρώτο σκέλος της τοποθέτησής σου δεν έχεις και πολύ άδικο αλλά για το φίλο μας το ζητούμενο ήταν να διατηρηθεί το κόστος κάτω από τα 1000 ευρώ. Ο Aaron που αναφέρεις ως παράδειγμα έχει πολλαπλάσιο κόστος και επί πλέον δεν είναι προενισχυτής AV, αλλά απλά πολυκάναλος αναλογικός προενισχυτής Audio, που μάλιστα δεν αποκωδικοποιεί κανένα ηχητικό φορμά DSP, από αυτά που φέρουν οι σημερινοί ψηφιακοί δίσκοι-ταινίες. Οπότε, ακόμα κι αν την αποκωδικοποίηση αναλάβει το ίδιο το player (Σημείωση: υπάρχει τεράστια γκάμα players, με ενσωματωμένους αποκωδικοποιητές ΚΑΙ αναλογική πολυκάναλη έξοδο, των οποίων το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα ποικίλει ανάλογα με το κόστος, την μάρκα και το μοντέλο, κ.ο.κ.), το management, όπως επισημαίνει ο Γιώργος, είναι κατά κανόνα περιορισμένο.

Αυτό το "με αξιοπρεπείς αναλογικές εξόδους" είναι που δεν βρίσκεις φτηνό, βλέπεις. Δεν έχεις πλήρη δυνατότητα ξεχωριστής ρύθμισης στάθμης ηχείων, ρύθμιση απόστασης, αναλυτική ρύθμιση bass management κλπ., που ένας σωστός (ακόμα και φτηνός) ολοκληρωμένος AV ή - πολύ περισσότερο - ένας ξεχωριστός προενισχυτής AV κάνουν πολύ καλά.

Οι προτελευταίας γενιάς ολοκληρωμένοι AV, που στοίχιζαν στην εποχή τους 3000-5000 ευρώ, και που σήμερα (αν τους βρεις δεύτερο χέρι, γιατί οι περισσότεροι δεν ξεφορτώνονται έυκολα τέτοια μηχανήματα) μπορεί να στοιχίσουν κοντά στα 1000-1500 είναι εξαιρετικές λύσεις, ακόμα κι αν χρησιμοποιηθούν ως AV pro, ενώ σου μένουν και κάποια κανάλια ενίσχυσης περίσσευμα. Με έναν περιορισμό, όμως: το πόσο καλά διαχειρίζονται την (ή τις) πολυκάναλη (-ες) αναλογική (-ές) είσοδό (εισόδους) τους. Περί αυτού (του περιορισμού), διάβασε παρακάτω.

Η πείρα μου από αυτό το μονοπάτι, που προσπάθησα με πείσμα να ακολουθήσω, ήταν αρνητική. Είχα έναν πανάκριβο (για την εποχή του) ολοκληρωμένο AV (Denon AVC-A1SE, αναβαθμισμένο κι όλας με το κιτ KAV-A1SE), χρησιμοποιούμενο αποκλειστικά ως AV pro και προσπαθούσα να τον διατηρήσω, προσθέτοντας στο σύστημα τα νεότερα φορμά (Blu-Ray, HD-DVD, Media Player κλπ.), αλλά έγινε απίστευτα δύσκολο έως αδύνατο να πετύχω πλήρες management αυτών των εισόδων. Τελικά, τα πράγματα έγιναν τόσο πολύπλοκα και δύσχρηστα, που αναγκάστηκα να υποστώ την αλλαγή και πήγα στον Onkyo PR-SC5507. Φυσικά δεν απαξίωσα ούτε πέταξα τον Denon, διότι τον κληροδότησα στο γιο μου που παντρεύεται και ανοίγει καινούργιο σπίτι, αλλά η συνολική προσπάθεια ήταν αρνητική. Έχω κατά καιρούς αναφερθεί στις προσπάθειές μου αυτές εδώ μέσα.

Έτσι, όταν συστήνω σαν λύση την χρήση ενός ολοκληρωμένου AV για AV pro, είμαι λίγο επιφυλακτικός με τους προηγούμενης γενιάς ολοκληρωμένους. Γι αυτό θεωρώ την πρότασή μου για αγορά σύγχρονου προσιτού ολοκληρωμένου AV πιο σωστή.

Εφ' όσον ο ρυθμιστικός παράγοντας είναι το κόστος, φυσικά.
-

Reaction score
2.557
Για να έχει κάποιος επάρκες bass managment και ρυθμησιμότητα στις χρονοκαθυστερήσεις πρέπει να κινηθεί σε υψηλό κοστολόγια όσον αφορά την αγορά ενός player και πάλι δεν νομίζω ότι θα έχει τα ίδια αποτελέσματα σε σχέση με έναν A/V.
Aν δεν ενδιαφέρουν αυτές οι λειτουργείς(όπως και τα νέα φορμά των ddigital και dts) ένας παλιός καλός ολοκληρωμένος κάνει πολύ καλή δουλεία.
Αυτό φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Αν κατάλαβα καλά μιλάς για τα συστήματα YPAO / Oduyssey κλπ. ή κάνω λάθος; Αυτά δηλ. δεν τα κάνει ο AVR όταν παίρνει 5.1 αναλογικό σήμα;

Αν είναι έτσι, (επειδή εμένα με ενδιαφέρουν τα νέα ηχητικα HD format) ο AVR με HDMI γίνεται μονόδρομος... Αρκεί να βγάζει 5.1 pre-out για να τροφοδοτεί τον 5-κάναλο τελικό μου...
Ποιός είναι ο καλύτερος φτηνός τέτοιος AVR? Δεν με ενδιαφέρουν ούτε περισσότερα κανάλια, ούτε καλό στάδιο τελικής ενίσχυσης...

Reaction score
6
Δεν είναι μόνο ότι δεν υπάρχει bass management σωστό από τις πολυκάναλες αναλογικές εισόδους. Υπάρχει και θέμα του ήχου που στέλνεις σε αυτές.

Αυτό για παράδειγμα με τα wolfson DAC και το πλήρες bass management που παραδίδει από τις αναλογικές στον ενισχυτή OK θα σου δώσει καλό ήχο. Αλλά και πόσο έχει ε;

Όμως στις περισσότερες των περιπτώσεων πολλοί έχουν ένα τυπικό blu-ray με 7.1 αναλογικές και νομίζουν ότι απολαμβάνουν τα την ηχητική ανωτερότητα των νέων φορμά υψηλής ανάλυσης... :143:

H μεγαλύτερη απογοήτευση έρχεται όταν περνάνε το core σήμα ψηφιακά (δηλαδή υποβαβισμένο σε απλό DD και DTS) και ακούγεται καλύτερα από το αναλογικά περασμένο True HD και Master Audio... :144:

Reaction score
5.614
Επί χρόνια ήμουν με τον βενιαμίν receiver Yamaha + Adcom τελικούς.
Μετά πήρα Meridian 5.1 αναλογικό προ.
Κατόπιν πήγα σε Onkyo 905 για χάρη των HD φορμά.
Μετά ξανά σε αναλογικό προ 5.1 με τον Aaron Cineast.
Πηγή το Pioneer BDP-LX91.

Τον κινηματογραφικό ήχο που έχω τώρα με Yamaha Z7 + τρικάναλο τελικό Audionet AMPIII δεν τον είχα με κανένα setup
από τα πιο πάνω.

Η απάντηση επομένως στο αρχικό ερώτημα είναι ότι δεν υπάρχει στο χιλιάρικο λύση προ. Είτε παίρνεις τον προ Onkyo 5507 με 2.000-, είτε ακριβό receiver της τάξης των 2.000+ ως προ.

Reaction score
684

Δεν είναι μόνο ότι δεν υπάρχει bass management σωστό από τις πολυκάναλες αναλογικές εισόδους. Υπάρχει και θέμα του ήχου που στέλνεις σε αυτές.

Αυτό για παράδειγμα με τα wolfson DAC και το πλήρες bass management που παραδίδει από τις αναλογικές στον ενισχυτή OK θα σου δώσει καλό ήχο. Αλλά και πόσο έχει ε;

Όμως στις περισσότερες των περιπτώσεων πολλοί έχουν ένα τυπικό blu-ray με 7.1 αναλογικές και νομίζουν ότι απολαμβάνουν τα την ηχητική ανωτερότητα των νέων φορμά υψηλής ανάλυσης... :143:

H μεγαλύτερη απογοήτευση έρχεται όταν περνάνε το core σήμα ψηφιακά (δηλαδή υποβαβισμένο σε απλό DD και DTS) και ακούγεται καλύτερα από το αναλογικά περασμένο True HD και Master Audio... :144:
εγω σαν πηγη εχω ενα φτηνο σχετικα Blu Ray το Philips BD-9500 το οποιο ειναι προσεγμενο και στο αναλογικο του τμημα και στην εικονα. Σε πληροφορω επειδη εχω κανει τη συγκριση, οταν στειλω σημα απο τις αναλογικες του εξοδους στον Aaron εχω πολυ καλυτερο αποτελεσματα απο το οτι να στειλω με HDMI στον Onkyo 875 και χρησιμοποιησω αυτον σαν προενισχυτη.

Μια αντιστοιχη λυση πολυκαναλης αναλογικης προενισχυσης προωθουσαν απο παλια εταιριες οπως η Holfi και η Orpheus για ακροαση πολυκαναλης μουσικης. Το ιδιο ρολο μπορει να παιξει και ενας παλιοτερος επεξεργαστης κλασης Lexicon, Aragon, Krell κλπ.

Μηχανηματα τυπου Yamaha, Onkyo, Denon κλπ ειναι λιγο δυσκολο να κοντραριστουν σαν προενισχυτες με καθαρα Audiophile μηχανακια οπως τα παραπανω.

Καλως η κακως απο τη στιγμη που ο προενισχυτης ειναι καθοριστικος σε ενα hifi συστημα θα πρεπει αντιστοιχως να ειναι σημαντικος και στο home theater. Τωρα εαν οι δυνατοτητες του μεγαλου Pioneer εμφανιστουν και σε ποιο φτηνα player (που θα εμφανιστουν αφου ηδη τα Philips 9500 και το Oppo SE ειναι αρκετα καλα) τοτε οφειλουμε να εχουμε υποψη το παραπανω setup... Αλλωστε μπορει ευκολα κανεις να κανει δοκιμες βαζοντας να ακουσει καμια συναυλια σε Blu Ray. Δυσκολο να βγαλεις συμπερασματα μονο απο ταινιες... Εαν παιζει μουσικη τοτε θα παιζει και ταινιες...

Υ.Γ
Η πιο φτηνη DIY λυση ειναι να φτιαξει καποιος το Pioneer του φτωχου αγοραζοντας το Philips 9500 και αλλαζοντας τους τελεστικους NE5532 που εχει μεσα με τους BB2134.... Το μονο προβλημα ειναι οτι το crossover point για τα Small και Large ηχεια ειναι σεταρισμενο στα 120 Hz οποτε χρειαζεται καλο (και κυριως γρηγορο) subwoofer.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: A/V προενίσχυση στα 1000€, που είναι;

εγω σαν πηγη εχω ενα φτηνο σχετικα Blu Ray το Philips BD-9500 το οποιο ειναι προσεγμενο και στο αναλογικο του τμημα και στην εικονα. Σε πληροφορω επειδη εχω κανει τη συγκριση, οταν στειλω σημα απο τις αναλογικες του εξοδους στον Aaron εχω πολυ καλυτερο αποτελεσματα απο το οτι να στειλω με HDMI στον Onkyo 875 και χρησιμοποιησω αυτον σαν προενισχυτη.

Μια αντιστοιχη λυση πολυκαναλης αναλογικης προενισχυσης προωθουσαν απο παλια εταιριες οπως η Holfi και η Orpheus για ακροαση πολυκαναλης μουσικης. Το ιδιο ρολο μπορει να παιξει και ενας παλιοτερος επεξεργαστης κλασης Lexicon, Aragon, Krell κλπ.

Μηχανηματα τυπου Yamaha, Onkyo, Denon κλπ ειναι λιγο δυσκολο να κοντραριστουν σαν προενισχυτες με καθαρα Audiophile μηχανακια οπως τα παραπανω.

Καλως η κακως απο τη στιγμη που ο προενισχυτης ειναι καθοριστικος σε ενα hifi συστημα θα πρεπει αντιστοιχως να ειναι σημαντικος και στο home theater. Τωρα εαν οι δυνατοτητες του μεγαλου Pioneer εμφανιστουν και σε ποιο φτηνα player (που θα εμφανιστουν αφου ηδη τα Philips 9500 και το Oppo SE ειναι αρκετα καλα) τοτε οφειλουμε να εχουμε υποψη το παραπανω setup... Αλλωστε μπορει ευκολα κανεις να κανει δοκιμες βαζοντας να ακουσει καμια συναυλια σε Blu Ray. Δυσκολο να βγαλεις συμπερασματα μονο απο ταινιες... Εαν παιζει μουσικη τοτε θα παιζει και ταινιες...

Υ.Γ
Η πιο φτηνη DIY λυση ειναι να φτιαξει καποιος το Pioneer του φτωχου αγοραζοντας το Philips 9500 και αλλαζοντας τους τελεστικους NE5532 που εχει μεσα με τους BB2134.... Το μονο προβλημα ειναι οτι το crossover point για τα Small και Large ηχεια ειναι σεταρισμενο στα 120 Hz οποτε χρειαζεται καλο (και κυριως γρηγορο) subwoofer.
Μα φίλε μου το λες και μόνος σου ότι το 9500 δεν είναι τυχαίο player... :121:

Το σταθερό cross είναι πρόβλημα πάντως.

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: A/V προενίσχυση στα 1000€, που είναι;

Μα φίλε μου το λες και μόνος σου ότι το 9500 δεν είναι τυχαίο player... :121:

Το σταθερό cross είναι πρόβλημα πάντως.
εχεις δικιο με μετριο player ειναι εγλημα να δοκιμασεις να παιξεις με αναλογικες εξοδους....
Περιμενα το Oppo 83 SE αλλα τελικα πηρα το Philips γιατι ειναι πολυ φτηνοτερο και ιδιας κλασης

Τo Philips το πηρα 350 Ευρω αρα ο ανταγωνισμος προφανως θα ενταθει για τα καλα ( και σε εικονα πραγματικα ειναι απιστευτο μηχανημα αφου εχει το Qdeo). Στο μελλον πιστευω θα παρουμε μηχανηματα σαν το Pioneer σε καλη τιμη. Απλα τους προενισχυτες και τους τελικους τους κραταμε και αλλαζουμε την πηγη

απλα αναρωτιεμαι ενας ολοκληρωμενος AVR ποσο καλο preout θα εχει αφου δεν ειναι η κυρια του δουλεια? Μηπως ειναι εξισου χαλια με ενος φτηνου Blu Ray player?

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: A/V προενίσχυση στα 1000€, που είναι;

εχεις δικιο με μετριο player ειναι εγλημα να δοκιμασεις να παιξεις με αναλογικες εξοδους....
Περιμενα το Oppo 83 SE αλλα τελικα πηρα το Philips γιατι ειναι πολυ φτηνοτερο και ιδιας κλασης

Τo Philips το πηρα 350 Ευρω αρα ο ανταγωνισμος προφανως θα ενταθει για τα καλα ( και σε εικονα πραγματικα ειναι απιστευτο μηχανημα αφου εχει το Qdeo)

απλα αναρωτιεμαι ενας ολοκληρωμενος AVR ποσο καλο preout θα εχει αφου δεν ειναι η κυρια του δουλεια? Μηπως ειναι εξισου χαλια με ενος φτηνου Blu Ray player?
Επίσης δεν το σύγκρινες επάνω στον ίδιο ενισχυτή με αναλογικές και HDMI.
Πάντως το 9500 είναι ξεχωριστό player, στην ουσία ένα "βασικό" 91.

Δεν θα έλεγα ότι είναι το ίδιο με ένα τυπικό player ο ήχος από τις εξόδους ενός AVR αλλά ούτε και μπορεί να φτάσει καλούς προενισχυτές.

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: A/V προενίσχυση στα 1000€, που είναι;

Επίσης δεν το σύγκρινες επάνω στον ίδιο ενισχυτή με αναλογικές και HDMI.
Πάντως το 9500 είναι ξεχωριστό player, στην ουσία ένα "βασικό" 91.

Δεν θα έλεγα ότι είναι το ίδιο με ένα τυπικό player ο ήχος από τις εξόδους ενός AVR αλλά ούτε και μπορεί να φτάσει καλούς προενισχυτές.
οχι χρησιμοποιησα και στις δυο περιπτωσεις σαν τελικο ενα πεντακαναλο Primare αλλαζοντας προενισχυτη. Αρα ουσιαστικα η ας πουμε χειροτερη επεξεργασια που πηρα απο το Philps ηταν προτιμοτερη απο τη χειροτερη ποιοτητας προενισχυση που ειχα απο τον Onkyo (ο οποιος φυσικα εχει επεξεργασια επιπεδου, Audyssey κλπ)

Reaction score
2.237
http://www.schlauershoppen.de/produ...lack--THX--Ultra2-Plus--AV-Pre-Amplifier.html

Το 60% πάνω από το όριο τιμής που έθεσε ο φίλος ξέρω καλά ότι είναι μεγάλη διαφορά, αλλά μήπως έτσι γλυτώσει και τυχόν γκέλες από τα ημίμετρα; Και θα τα έχει όλα όσα χρειάζεται και κάτι παραπάνω (αν τυχόν αλλάξει γνώμη για τον αριθμό των καναλιών πχ)

Reaction score
29.565
Απάντηση: A/V προενίσχυση στα 1000€, που είναι;

Δεν νομίζω οτι στέκει αυτό που γράφεις , με τίποτα.Σιγουρότατα το pre out ενος avr είναι τουλάχιστον αντάξιο με αυτό ενος player. Το pre out είναι σίγουρα δουλειά ενος avr η prepro και οχι ενος player.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis