cd player 1000-1500 euros.

Reaction score
283
Απάντηση: cd player 1000-1500 euros.

ΤΕΛΙΚΑ πιο απο τα δυο αυτα player ειναι καλυτερο, πιο μουσικο και πιο ξεκουραστο στην ακροαση, ενοω το camb... η το YAMAHA?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.025
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cd player 1000-1500

ΤΕΛΙΚΑ πιο απο τα δυο αυτα player ειναι καλυτερο,πιο μουσικο και πιο ξεκουραστο στην ακροαση, ενοω το camb... η το YAMAHA?
Το τι σημαίνει δυνητικά γιά τον καθέναν ο όρος ΄΄μουσικό΄΄ έχει θιγεί σε παλαιότερο θέμα,οπότε η κονσέρβα με τις έλμινθες μένει κλειστή.Ιδιαίτερη προτίμηση πάντως είναι η αντίληψη που αποκομίζω από τα χρησιμοποιούμενα ψηφιακά να μην παραπέμπει καθόλου στο αναλογικό μου σύστημα.
μια και συζηταμε για πλευερ προσωπικη μου γνωμη απο παρατηρηση οτι ο μηχανισμος φορτωσης του azour δεν συγκρινεται με του yamaha,του yamaha ειναι πολυ καλυτερος.
Είναι μία παραδοχή με την οποία μπορώ να ζήσω...Το 840 αγοράστηκε με το κριτήριο του DAC που επιπρόσθετα φέρει κι ενσωματωμένο οδηγό CD.Γιά να έκανα κατηγορηματική κρίση σχετικά με την αντοχή στο χρόνο του ΄΄πακέτου΄΄ Yamaha,θα έπρεπε πρώτα να το είχα αγοράσει...

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cd player 1000-

Το τι σημαίνει δυνητικά γιά τον καθέναν ο όρος ΄΄μουσικό΄΄ έχει θιγεί σε παλαιότερο θέμα,οπότε η κονσέρβα με τις έλμινθες μένει κλειστή.Ιδιαίτερη προτίμηση πάντως είναι η αντίληψη που αποκομίζω από τα χρησιμοποιούμενα ψηφιακά να μην παραπέμπει καθόλου στο αναλογικό μου σύστημα.

Είναι μία παραδοχή με την οποία μπορώ να ζήσω...Το 840 αγοράστηκε με το κριτήριο του DAC που επιπρόσθετα φέρει κι ενσωματωμένο οδηγό CD.Γιά να έκανα κατηγορηματική κρίση σχετικά με την αντοχή στο χρόνο του ΄΄πακέτου΄΄ Yamaha,θα έπρεπε πρώτα να το είχα αγοράσει...
τωρα το εθεσες πολυ καλυτερα νομιζω και πολυ διευκρινιστικα ομως εγω οταν και εαν αποφασισω θα παω απο την αλλη πλευρα πρωτα νομιζω θα προτιμησω ενα πολυ καλης κατασκευης πλευερ το οποιο αργοτερα θα παιξει τον ρολο ενος πολυ καλου διαχρονικα τρανσπορτ το οποιο θα συνεργασθει με οποιοδηποτε αναβαθμισμενο ντακ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.025

τωρα το εθεσες πολυ καλυτερα νομιζω και πολυ διευκρινιστικα ομως εγω οταν και εαν αποφασισω θα παω απο την αλλη πλευρα πρωτα νομιζω θα προτιμησω ενα πολυ καλης κατασκευης πλευερ το οποιο αργοτερα θα παιξει τον ρολο ενος πολυ καλου διαχρονικα τρανσπορτ το οποιο θα συνεργασθει με οποιοδηποτε αναβαθμισμενο ντακ.
Ακόμα και το ΄΄καλύτερο΄΄ transport κάποτε παύει να υπακούει αγόγγυστα...:612:Ακολουθώντας πάντα τη δική σου άποψη, αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν ωφέλιμο να καθυστερήσεις λίγο την ΄΄κίνηση΄΄,ώστε ν'αυξήσεις το διαθέσιμο κεφάλαιο και να πας γιά παράδειγμα σε κανένα προσιτό Esoteric...

Reaction score
28
Re: Απάντηση: cd player 1000-1500 euros.

Ακόμα και το ΄΄καλύτερο΄΄ transport κάποτε παύει να υπακούει αγόγγυστα...:612:Ακολουθώντας πάντα τη δική σου άποψη, αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν ωφέλιμο να καθυστερήσεις λίγο την ΄΄κίνηση΄΄,ώστε ν'αυξήσεις το διαθέσιμο κεφάλαιο και να πας γιά παράδειγμα σε κανένα προσιτό Esoteric...
καλε μου φιλε η κριση ειναι μπροστα μας ,ο σωζων εαυτον σωθητω.

geoli

Επαγγελματίας
Reaction score
36

Παντως ολοι οσοι πηραμε cd player και τα σπρωξαμε χοντρα, τωρα τα εχουμε και μαζευουν σκονη αφου με dac φθηνα κανουμε τη δουλεια μας με διαφορες πολυ μικρες που ειναι σα να ψαχνεις ψιλο στ αχυρα, αλλα με ευκολιες που δεν συγκρινονται. Χωρια που τελειωσαμε με την ιστορια αγορα cd, εκει ηταν που μας εφευγαν τα πολλα λεφτα στην ουσια.
Ώπα, παίδες, καλές οι συζητήσεις μια χαρά, αλλά με
"dac φθηνα ΔΕΝ κανουμε τη δουλεια μας ΚΑΙ ΟΧΙ με διαφορες πολυ μικρες που ειναι σα να ψαχνεις ψιλο στ αχυρα"....

Εξαρτάται τι θεωρείς μικρές διαφορές και τι φέρνουν και στα αυτιά σου τα υπόλοιπα συνοδά μηχανήματα....

Reaction score
4

....
Γιά να υπάρξει ένα οικείο μέτρο σύγκρισης,είχε συνδεθεί και ο ενεργοποιητής των ηλεκτροστατικών μου ακουστικών στη Single Ended(RCA) αναλογική έξοδο καθενός από τα δύο.
...
..:622:..

Reaction score
28

λοιπον πιστευω οτι στους καιρους που ζουμε φρονιμο ειναι εαν μπορεις φυσικα ,αγοραζεις ενα πολυ καλο πλευερ της ταξης 1000-1500 ευρω ,οποτε εισαι αρκετα καλυμμενος ηχητικα και σε ευλογο χρονικο διαστημα οικονομικων επιτρεποντων προχωρας για ενα πολυ καλο dac.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.025
Απάντηση: Re: Απάντηση: cd player 1000-1500 euros.

καλε μου φιλε η κριση ειναι μπροστα μας ,ο σωζων εαυτον σωθητω.
λοιπον πιστευω οτι στους καιρους που ζουμε φρονιμο ειναι εαν μπορεις φυσικα ,αγοραζεις ενα πολυ καλο πλευερ της ταξης 1000-1500 ευρω ,οποτε εισαι αρκετα καλυμμενος ηχητικα και σε ευλογο χρονικο διαστημα οικονομικων επιτρεποντων προχωρας για ενα πολυ καλο dac.
SACD Player(δίχως balanced αναλογικές εξόδους,αλλά με οπτική ψηφιακή είσοδο) εντός του ορίου σου με καλό transport(δανεισμένο από τα μεγαλύτερα αδέλφια του) και μάλιστα καινούριο μοντέλο,υπάρχει και το Marantz SA-15 S2

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cd player 1000-1500 euros.

SACD Player(δίχως balanced αναλογικές εξόδους,αλλά με οπτική ψηφιακή είσοδο) εντός του ορίου σου με καλό transport(δανεισμένο από τα μεγαλύτερα αδέλφια του) και μάλιστα καινούριο μοντέλο,υπάρχει και το Marantz SA-15 S2
στην ιδια ακριβως τιμη το yamaha cds2000 με balanced εισοδους και
sacd +mp3 με καλυτερη (κατα την κριση μου) αποδοση και τρομερη κατασκευη.
οχι πως και το marantz δεν εχει ποιοτικη κατασκευη.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.025
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cd player 1000-1500 euros.

στην ιδια ακριβως τιμη το yamaha cds2000 με balanced εισοδους και
sacd +mp3 με καλυτερη (κατα την κριση μου) αποδοση και τρομερη κατασκευη.
οχι πως και το marantz δεν εχει ποιοτικη κατασκευη.
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1030580&postcount=116
Και τώρα που η θεωρία επιβεβαιώθηκε και το player ΄΄κατοχυρώθηκε΄΄,μπορούμε να τσικνίσουμε απερίσπαστοι με το "Lost VI"...:142:

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cd player 1000-1500 euros.

http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1030580&postcount=116
Και τώρα που η θεωρία επιβεβαιώθηκε και το player ΄΄κατοχυρώθηκε΄΄,μπορούμε να τσικνίσουμε απερίσπαστοι με το "Lost VI"...:142:
τι ειναι αυτο που κατα την γνωμη σου κανει το azur 840c να ειναι προτιμητεο κατα σε απο πλευρας αποδοσης τουλαχιστον και οχι απο πλευρας λειτουργικοτητας και <ευκολιων> με λιγα λογια τι σου εκανε <κλικ> με το azur ?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.025
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cd player 1000-1500 euros.

τι ειναι αυτο που κατα την γνωμη σου κανει το azur 840c να ειναι προτιμητεο κατα σε απο πλευρας αποδοσης τουλαχιστον και οχι απο πλευρας λειτουργικοτητας και <ευκολιων> με λιγα λογια τι σου εκανε <κλικ> με το azur ?
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=915671&postcount=1701
Μακριά από μένα οποιεσδήποτε χαϊενδικές παρορμήσεις και φανατικές υποδείξεις στα χρήματα των άλλων...Δεν το προτίμησα επειδή ΄΄κάτι μου έκανε κλικ΄΄ πάνω του,αλλά έκρινα ότι αυτό ήταν που π ρ α γ μ α τ ι κ ά χρειαζόμουν εκείνη την εποχή.
Ίσως το 840C παραπέμπει συνειρμικά στο περιβόητο θωρηκτό ΄΄τσέπης΄΄ Graf Spee:Οπλική ισχύς ίση/μεγαλύτερη από κλασικά θωρηκτά της εποχής του αλλά με πολύ μικρότερο εκτόπισμα(άρα και μεγαλύτερη ευελιξία).Το μεγάλο πλεονέκτημα ήταν φυσικά και ΄΄μειονέκτημα΄΄, αφού-αναπόφευκτα- δ ε ν διέθετε τη ΄΄θηριώδη΄΄ κατασκευή κύτους ή τις δυνατότητες μεταφοράς και αντοχής στα κτυπήματα των αντιπάλων του.
Case Closed...

Reaction score
4
Είναι περίεργο. Το benchmark πάνω στο πλέιερ advance 203 ακούγεται χειρότερα.
Κατά τα άλλα έχω μια σειρά από ερωτήσεις για όσους έχουν άποψη.

1)Το cambridge 840 έχει (μαζί με τις δάφνες) κατηγορηθεί δεξιά και αριστερά για το θέμα της περίφημης μουσικότητας...Λιγάκι επιθετικό, λιγάκι μηχανικό, λιγάκι φορτωμένο τεχνολογία που δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε μουσική. Στέκουν αυτά;

2)Για το yamaha το 1000 διάβαζα στο hi-fi choice ότι είναι μαλακό, ίσως πολύ μαλακό. Αυτό προσωπικά καθόλου δεν θα με χάλαγε. Θα αποτελούσε όμως αναβάθμιση σε σχέση με το advance;

3)Το yamaha το 2000 είναι ένα πλουσιότερο 1000 ή έχει διαφορετικό ηχητικό χαρακτήρα;

4)Τέλος, έχει ακούσει κανείς το πλέιερ της holfi που είναι στο χιλιάρικο; Υποτίθεται ότι είναι αξιόλογο.

D

deleted user 10898

Guest
ορισμος high end....μουσικοτητα ειναι το συνολο των χροιων!!!
αρα εαν θες μουσικοτητα κοιτα τα σχολια για τις χροιες που κυριαρχουν σε πολλα ποστ...
και για να μην ψαχνεις σου λεω οτι να μην ασχολεισαι οταν διαβαζεις τετοια πραγματα...
πως ακουγεται κατι "λιγακι φορτωμενο τεχνολιγια"?
το μηχανικο ενταξει το καταλαβαινω...ειναι κατι σαν ψηφιακιλα μαλλον... το 840c δεν εχει...

2) εχθες πεταξα στην κυριολεξια 10 eyro σε περιοδικο... ηταν στο hifichoise...
κανουν τεστ στο cd της ρεγκα με εισοδο usb και δεν γραφουν πουθενα τιποτα για αυτο. μονο οτι συνδεεις τι πισι σου. και ειχαν και τον κατασκευαστη για ερωτησεις.
κανουν τεστ στα adam και δεν ξερουν τιειναι ενεργο κροσσ... κανουν τεστ σε καλωδια ηχειων και λενε οτι "θα περασει το σωστα χρονισμενο σημα αθικτο"...
μην ακους ουτε λεξη τι γραφει...

αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως εβαλες το benchmark και δεν ειδες βελτιωση.
οι ειδικοι εδω θα σου που οτι αυτο ακουγεται σωστα και εσυ να εκπαιδευσεις τα αυτια σου...
μαλλον ομως εισαι στην κατηγορια του 80% που το benchmark/studio ακουσματα δεν σε ικανοποιουν. και εγω μολις ακουσα το benchmark με τα πανελ που ειχα εκανα μεταβολη...
παρολα αυτα αυτο σημαινει οτι θες κατι που ο σκοπος του να μην ειναι η σουπερ αναλυση αλλα κατι με ποιο "γεματο" ηχο. ακου οτι μπορεις και μην ψαχνεις να σου πουν τι θα σου αρεσει
Νικος

Reaction score
4
Κοίτα, το benchmark το ακούσαμε μαζί με τον ιδιοκτήτη του, δύο φορές. Και τώρα εδώ το έχω. Το περίεργο είναι ότι πήραμε λιγότερη ανάλυση. Νομίζω ότι συμβαίνουν καμιά φορά αυτά τα πράγματα, δεν θέλω να βγάλουμε γενικά συμπεράσματα.
Από εκεί και πέρα καταλήγω ότι για να φτάσεις κάπου χρειάζεται απίστευτη ενέργεια και χρόνος και προσπάθεια και δοκιμή. Ο διαφορετικός χώρος, οι ανακλαστικές επιφάνειες, η συνέργεια των μηχανημάτων είναι παράγοντες καθοριστικοί. Αλλάζεις μια παράμετρο στην εξίσωση και αυτό που είναι διαφανές ξαφνικά γίνεται λαμπρό ή αυτό που είναι ζεστό κάπου αλλού γίνεται μουντό. Θεωρώ πως όλοι ακούμε καλόπιστα. Το hifichoice όπως έχεις δει κάνει τα συγκριτικά του με διαφορετικούς ακροατές που σημειώνουν τις εντυπώσεις τους. Γενικά όμως θα συμφωνήσω για την αναξιοπιστία των περιοδικών.

Τέλος για το cambridge: αν το έχεις ζήσει το μηχάνημα- όχι απλώς ακούσει- και λες ότι δεν υπάρχει θέμα, πάω πάσο. Είναι για μεγάλο διάστημα πρώτο σε ζήτηση σ' αυτή την κατηγορία. Βλέπω όμως ότι δεν μπαίνει στη λίστα των πιο απαιτητικών, από την άποψη των χροιών κλπ. Προσωπικά πιστεύω (στην ασαφή έστω) έννοια της μουσικότητας. Και αυτός είναι ο τρόπος που προσπαθώ να κρίνω κάτι: αν παράγεται δόνηση μέσα μου, αν δημιουργείται συναίσθημα.

D

deleted user 10898

Guest
το cambridge το εχω ακουσει σε 2 διαφορετικα συστηματα αλλα δεν το εχω "ζησει"...
για τις χροιες και την μουσικοτητα ας σου απαντησουν οι ειδικοι... εγω προσπαθησα..

kgt

Reaction score
0

Για να επαναφέρω το θέμα... σε αυτήν την κατηγορία απο τα πιό μουσικά players είναι το Cairn Fog 3.

Reaction score
4

Για να επαναφέρω το θέμα... σε αυτήν την κατηγορία απο τα πιό μουσικά players είναι το Cairn Fog 3.
Αυτό πόσο έχει; Δεν είναι πιο ακριβό;

Reaction score
28
το cambridge το εχω ακουσει σε 2 διαφορετικα συστηματα αλλα δεν το εχω "ζησει"...
για τις χροιες και την μουσικοτητα ας σου απαντησουν οι ειδικοι... εγω προσπαθησα..
επανερχομαι στο θεμα εστω και εαν αργησα για να μην χαρακτηριστω εμπαθης και λεγω οτι οσον αφορα το yamaha cds2000 το ακουσα στον νακα με συνοδα ομως τα ιδιας προελευσεως yamha as2000 -soavo 1 ως ενισχυτικα και ηχεια και πιθανον αυτο που ακουσα να μην ειναι και η αντιπροσωπευτικοτερη εμπειρια ,αυτο που ακουσα λοιπον μπορει να περιγραφει σαν ενας ηχος πολυ ισσοροπημενος να κλεινει προς το ουδετερο οχι εντελως αλλα προς, χωρις σχεδον κανενα ψεγαδι η λαθος (παντα για την κατηγορια του) θα ελεγα ηχος που τεινει προς την μεγαλοπρεπεια οντως προς το <μαλακο > με την καλη του ομως εννοια ηχος που σε πειθει οτι το συστημα <ξερει> τι κανει ανα πασα στιγμη εχοντας τα ολα υπο ελεγχο, τωρα σε τι ποσοστο αυτο οφειλεται στο πλευερ δεν μπορω να προσδιορισω ακριβως ομως επειδη εχω ακουσει και το 840 εγω προσωπικα για να ειμαι ειλικρεινης δεν μπορεσα να <ακουσω> τουλαχιστον αυτο το κατι αλλο το οποιο αποδιδεται στο azur 840c και για να τελειωνω ολοκληρωνοντας εαν διαλεγα μεταξυ των δυο μαλλον λεγω μαλλον με μικρη διαφορα θα εκλεινα προς το yamaha .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.485
Members
38.566
Νεότερο μέλος
yannissails