cd player 1000-1500 euros.

Reaction score
28
αυτο σηκωνει συζητηση ,ομως ποσο καλυτερο η ποσο χειροτερο μπορει να ειναι με απολυτο κριτηριο την ηχητικη ποιοτητα και μονον και οχι τις ευκολιες σε σχεση με ενα κλασσικο πλευερ cd-sacd της ταξης 1000-1500 ευρω?

Reaction score
384
Απάντηση: Re: cd player 1000-1500 euros.

αυτο σηκωνει συζητηση ,ομως ποσο καλυτερο η ποσο χειροτερο μπορει να ειναι με απολυτο κριτηριο την ηχητικη ποιοτητα και μονον και οχι τις ευκολιες σε σχεση με ενα κλασσικο πλευερ cd-sacd της ταξης 1000-1500 ευρω?
Καλημέρα.Είμαι κάτοχος του bdp 83 [όχι του se].Είναι πάάάάρα πολύ καλό σαν player [δε μιλάω για τα υπόλοιπα].Νομίζω ότι το μηχανάκι αυτό είναι ίσως το καλύτερο value for money.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.024
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cd player 1000-1500 euros.

για λεγε..για λεγε...
οσο για τα sacd μεγαλη ιστορια...
μου ειχαν πει οτι κλασσικη μουσικη οι μεγαλες εκτελεσεις αποτελουν παρελθον και οι ηχογραφησεις υπαρχουν σε βινυλιο... οποτε για κλασσικη να παρω πικαπ...
ευτυχως εχω κατι φιλους σε κατι φορουμ!! και μου ειπαν οτι αφου δεν εχω πολλα βινυλια να μην παρω...
ετσι πηρα sacd πλαυερ που δεν ειχα κανενα!!! και αρχισα να μαζευω..
πρεπει να ειμαι αρκετα αναποδος...
Εάν δεν έχεις ήδη σεβαστή συλλογή βινυλίων σε καλή κατάσταση και διακαή επιθυμία να ΄΄παιδεύεσαι΄΄ μαζί τους,η συστηματική απασχόληση με βινυλιακά συστήματα (γιά εκατό μόνο τεμάχια μετρίας κατάστασης κατά τα ομολογηθέντα σου) θα φάνταζε εξωπραγματική ΄΄χάρη΄΄ με βάση τα σύγχρονα δεδομένα...
Θεωρώ ότι η αποστολή εμφύσησης ΄΄ψυχής΄΄ εκεί που δεν υπάρχει και συντήρησής της εκεί που ήδη υπάρχει,οφείλει να βαραίνει την ίδια τη Μουσική αντί γιά το μέσο αναπαραγωγής της.
Στα πλαίσια αυτής της θεώρησης,εφόσον τα SACD μιάς συλλογής δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουν το νοητό όριο των 100 (ή περίπου το 10% των απλών CD),ο κάτοχος θα έμπαινε σε πειρασμό να μην ξανασχοληθεί αποκλειστικά με SACD αναπαραγωγέα από τη στιγμή που ο τωρινός θα παραδώσει το ΄΄πνεύμα΄΄...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cd player 1000-1500 euros.

ο κάτοχος θα έμπαινε σε πειρασμό να μην ξανασχοληθεί αποκλειστικά με SACD αναπαραγωγέα από τη στιγμή που ο τωρινός θα παραδώσει το ΄΄πνεύμα΄΄...
σωστα... ομως για οσους αγοραζουν ακομα δισκακια σαν και εμενα τα sacd αποτελουν συνηθως καλυτερες ηχογραφησεις. εχουν και cd layer... οποτε εαν ο ανθρωπος θελει να ακουει κλασσικη μουσικη ας παρει κατι σαν το yamaha που εχει και sacd.

Reaction score
384
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: cd player 1000-1500 euros.

δηλαδη "ποσο καλο" ειναι ?
σε σχεση με ποιο?
Σε σχέση με το primare cd 31 [2000e+] που είχα οι διαφορές [αναπαραγωγη cd πάντα] είναι ψίλοι στα άχυρα.Εντάξει δε το συγκρίνω και με ένα Burmester που έχω [οχταπλάσιας αξίας] αλλά αν παίξω sacd στο oppo και το ίδιο αλμπουμ cd στο burmester μάλλον θα προτιμήσω το oppo.Οπότε και μόνο αυτο [πλην το bdp] για μένα το κάνει πολύ καλό value for money.

Reaction score
4
Απάντηση: cd player 1000-1500 euros.

αν παιζει οντως τοσο καλα (που με τα sabre32 τσιπακια λογικα θα παιζει) τοτε σαν πακετο ειναι γαμω τις ευκαιριες... θα ηταν ακομη καλυτερο βεβαια αν επαιζε και ματροσκες απο usb και αν μπορουσε να χρησιμοποιηθει και σαν αυτονομο dac οπως το Cambridge Audio

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: cd player 1000-1500 euros.

Σε σχέση με το primare cd 31 [2000e+] που είχα οι διαφορές [αναπαραγωγη cd πάντα] είναι ψίλοι στα άχυρα.Εντάξει δε το συγκρίνω και με ένα Burmester που έχω [οχταπλάσιας αξίας] αλλά αν παίξω sacd στο oppo και το ίδιο αλμπουμ cd στο burmester μάλλον θα προτιμήσω το oppo.Οπότε και μόνο αυτο [πλην το bdp] για μένα το κάνει πολύ καλό value for money.
σωστος. ποιο burmester εχεις?

Reaction score
3
Re: Απάντηση: cd player 1000-1500 euros.

αν παιζει οντως τοσο καλα (που με τα sabre32 τσιπακια λογικα θα παιζει) τοτε σαν πακετο ειναι γαμω τις ευκαιριες... θα ηταν ακομη καλυτερο βεβαια αν επαιζε και ματροσκες απο usb και αν μπορουσε να χρησιμοποιηθει και σαν αυτονομο dac οπως το Cambridge Audio
Νά ψηνε και καφέ...:116: Συγγνώμη, αλλά με τόσα πράγματα που κάνει καλά για την τιμή του, από ότι λέει ο φίλος, είναι ήδη φοβερό value for money. Με τα λεφτά που γλιτώνεις παίρνεις άλλο player για τις ματρόσκες συν ένα musical fidelity v-dac για το πισί και είσαι πάλι πολύ κάτω από το χιλιάρικο.

Πάντως και εγώ θα συνιστούσα στον haralas είναι να πάρει το Yamaha. Εφόσον το άκουσε, του άρεσε, ακούει κλασσική και αγοράζει δισκάκια είναι η ιδανική λύση. Να επισημάνω στους φίλους οπαδούς των dac ότι στα τορεντάδικα γενικά δεν παίζει πολλή κλασσική μουσική, άρα πας στα δισκάκια τουλάχιστον στο ορατό μέλλον. Και αφού ακούς που ακούς δισκάκια καλό είναι να μπορεί το μηχάνημα να παίζει και sacd, τα οποία έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα σε σχέση με το απλό cd.

Reaction score
140
Re: Απάντηση: cd player 1000-1500 euros.

Να επισημάνω στους φίλους οπαδούς των dac ότι στα τορεντάδικα γενικά δεν παίζει πολλή κλασσική μουσική, άρα πας στα δισκάκια τουλάχιστον στο ορατό μέλλον. Και αφού ακούς που ακούς δισκάκια καλό είναι να μπορεί το μηχάνημα να παίζει και sacd, τα οποία έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα σε σχέση με το απλό cd.

Στα τορενταδικα δεν έχει στα ραπιντσεραδικα όμως γίνεται χαμός……:432:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: cd player 1000-1500 euros.

Νά ψηνε και καφέ...:116: Συγγνώμη, αλλά με τόσα πράγματα που κάνει καλά για την τιμή του, από ότι λέει ο φίλος, είναι ήδη φοβερό value for money. Με τα λεφτά που γλιτώνεις παίρνεις άλλο player για τις ματρόσκες συν ένα musical fidelity v-dac για το πισί και είσαι πάλι πολύ κάτω από το χιλιάρικο.
βασικα αναφερομουν στην SE εκδοση που εχει 1100ευρω απο μονη της, οποτε τα εξτρα που εγραφα θα βολευαν :123:

τελοσπαντων, και εγω ειμαι της γνωμης οτι τσαμπα ασχολειται κανεις με cd/sacd player ας παει σε αντιστοιχης αξιας dac με τρανσπορτ κανα λαπτοπ ή καποιο media player ή κανα dvd player που θα υπαρχει ηδη σπιτι κλπ ΕΚΤΟΣ αν το θελει για το γαμωτο, εκει παω πασο γιατι και εγω πηρα cd player γιατι το ειχα αχτι και εκανε ενα χιλιαρικο (και δεν παιζει και sacd) αλλα εχω και περι τα 2000 δισκακια σε συλλογη οποτε αχρειαστο δε θα μεινει ποτε (καλα τα φλακ/μπ3 αλλα μ'αρεσει και να στακαρω μια δεκαδα σιντια διπλα στο πλεϋερ και να κανω παιχνιδι) και παιζει μια χαρα.

Reaction score
384
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: cd player 1000-1500 euros.

σωστος. ποιο burmester εχεις?
Το απλό ναι δεν έχει sabre αλλά παίρνει αν δεν κάνω λάθος ως αναβάθμιση.Έχω το Burmester 052 και το Oppo το χρησιμοποιώ αποκλειστικά για sacd και blu-ray.[Οχι πως δεν παίζει και μιά χαρά τα ταπεινά σιντάκια.]

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.024
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cd player 1000-1500 euros.

σωστα... ομως για οσους αγοραζουν ακομα δισκακια σαν και εμενα τα sacd αποτελουν συνηθως καλυτερες ηχογραφησεις. εχουν και cd layer... οποτε εαν ο ανθρωπος θελει να ακουει κλασσικη μουσικη ας παρει κατι σαν το yamaha που εχει και sacd.
Το Cambridge 840C αντικατέστησε πριν από καιρό ένα Marantz CD-16 του οποίου ο μηχανισμός είχε αντέξει δεκάχρονη σκληρή χρήση.
Επιλέχθηκε έχοντας ακούσει και το Yamaha CDS-2000 σε-αναγκαστικά- διαφορετικό χώρο και σύστημα.Γιά να υπάρξει ένα οικείο μέτρο σύγκρισης,είχε συνδεθεί και ο ενεργοποιητής των ηλεκτροστατικών μου ακουστικών στη Single Ended(RCA) αναλογική έξοδο καθενός από τα δύο.
Αντικείμενο και στις δύο περιπτώσεις ήταν η αναπαραγωγή CD.Eπειδή το σπορ της αγοράς δεν έχει εγκαταλειφθεί,μ'αρέσουν πολλές ελκυστικές εκδόσεις σε διάφορα μουσικά είδη που δεν επιθυμώ να ριπάρω στο σύνολό τους και η αναζήτηση player με μηχανικά μέρη σε υψηλότερες(βλ.΄΄χαϊενδικές΄΄) κατηγορίες τιμής φάνταζε παράλογη.
Έκτοτε,έχει συνδεθεί σε διαφορετικά συστήματα-χώρους και με συνοδά πολλαπλάσιας αξίας.Χρησιμοποιήθηκε εναλλακτικά και ως DAC γιά κάρτα ήχου μέσω ομοαξονικής εξόδου και γιά Sony PS2(slimline) μέσω οπτικής.
Βοήθησε την απαγκίστρωση από τα βινύλια και τα SACD,αφού η αναπαραγωγή του CD layer μέσα από αυτό εξακολουθούσε να συγκινεί. Ζώντας με αυτό σε βάθος χρόνου,οποιοδήποτε μουσικό είδος έχω ακούσει(μιά και η κλασική δεν αποτελεί κύρια προτίμηση) νιώθω ότι περισσότερο ευνόησε παρά έθεσε σε δυσμένεια την ακουστική μου αντίληψη.
Δε μπορώ όμως να υποκαταστήσω τα γούστα κανενός φίλου(καλό είναι να μην αποφασίζουμε δίχως να έχουμε ιδίαν αντίληψη) ενώ μάλιστα είναι πιθανόν(ύστερα από 3 σχεδόν χρόνια καριέρας στην αγορά) στο άμεσο μέλλον να κυκλοφορήσει νέο μοντέλο σαν έκδοση υπαριθμόν 2 (Version 2)...

Reaction score
0
Απάντηση: cd player 1000-1500 euros.

Στο δικο μου σεταπ (ακουστικη αντιληψη και συστημα) το 83 -ως αναπαραγωγεας cd- κατατασσεται τριτο μετα το Denon a1 xva & micromega stage 3.
Eλπιζω μετα την αναβαθμιση σε SE να βελτιωθει αισθητα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Από την άποψη του dac είναι απ τα καλύτερα που κυκλοφορούν.

Που σαι ρε Κου-Φου.....

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
O ΚουΦου λέει να φτιάξεις ένα Buffalo II, να πάρεις με 100 ευρώ ένα M2Tech, να πάρεις και με άλλα τόσα (ίσως και λιγότερα) ένα μεταχειρισμένο Denon DVD-1920 (από το οποίο θα κλέβεις DSD για να ταϊζεις το DAC).

Έτσι, με λιγότερα από χιλιάρικο, μπορείς να έχεις ένα άριστο ψηφιακό setup που θα παίζει εώς και 24/192 αρχεία από το PC σου αλλά και SACD δισκάκια...

Reaction score
6
O ΚουΦου λέει να φτιάξεις ένα Buffalo II, να πάρεις με 100 ευρώ ένα M2Tech, να πάρεις και με άλλα τόσα (ίσως και λιγότερα) ένα μεταχειρισμένο Denon DVD-1920 (από το οποίο θα κλέβεις DSD για να ταϊζεις το DAC).

Έτσι, με λιγότερα από χιλιάρικο, μπορείς να έχεις ένα άριστο ψηφιακό setup που θα παίζει εώς και 24/192 αρχεία από το PC σου αλλά και SACD δισκάκια...
Πως θα γίνει το κόλπο με το DSD αφού ούτε καν από την HDMI δεν βγάζει DSD το 1920;;;;

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cd player 1000-1500 euros.

Το Cambridge 840C αντικατέστησε πριν από καιρό ένα Marantz CD-16 του οποίου ο μηχανισμός είχε αντέξει δεκάχρονη σκληρή χρήση.
Επιλέχθηκε έχοντας ακούσει και το Yamaha CDS-2000 σε-αναγκαστικά- διαφορετικό χώρο και σύστημα.Γιά να υπάρξει ένα οικείο μέτρο σύγκρισης,είχε συνδεθεί και ο ενεργοποιητής των ηλεκτροστατικών μου ακουστικών στη Single Ended(RCA) αναλογική έξοδο καθενός από τα δύο.
Αντικείμενο και στις δύο περιπτώσεις ήταν η αναπαραγωγή CD.Eπειδή το σπορ της αγοράς δεν έχει εγκαταλειφθεί,μ'αρέσουν πολλές ελκυστικές εκδόσεις σε διάφορα μουσικά είδη που δεν επιθυμώ να ριπάρω στο σύνολό τους και η αναζήτηση player με μηχανικά μέρη σε υψηλότερες(βλ.΄΄χαϊενδικές΄΄) κατηγορίες τιμής φάνταζε παράλογη.
Έκτοτε,έχει συνδεθεί σε διαφορετικά συστήματα-χώρους και με συνοδά πολλαπλάσιας αξίας.Χρησιμοποιήθηκε εναλλακτικά και ως DAC γιά κάρτα ήχου μέσω ομοαξονικής εξόδου και γιά Sony PS2(slimline) μέσω οπτικής.
Βοήθησε την απαγκίστρωση από τα βινύλια και τα SACD,αφού η αναπαραγωγή του CD layer μέσα από αυτό εξακολουθούσε να συγκινεί. Ζώντας με αυτό σε βάθος χρόνου,οποιοδήποτε μουσικό είδος έχω ακούσει(μιά και η κλασική δεν αποτελεί κύρια προτίμηση) νιώθω ότι περισσότερο ευνόησε παρά έθεσε σε δυσμένεια την ακουστική μου αντίληψη.
Δε μπορώ όμως να υποκαταστήσω τα γούστα κανενός φίλου(καλό είναι να μην αποφασίζουμε δίχως να έχουμε ιδίαν αντίληψη) ενώ μάλιστα είναι πιθανόν(ύστερα από 3 σχεδόν χρόνια καριέρας στην αγορά) στο άμεσο μέλλον να κυκλοφορήσει νέο μοντέλο σαν έκδοση υπαριθμόν 2 (Version 2)...
μια και συζηταμε για πλευερ προσωπικη μου γνωμη απο παρατηρηση
οτι ο μηχανισμος φορτωσης του azour δεν συγκρινεται με του yamaha του yamaha ειναι πολυ καλυτερος.

Προσοπικη μου γνωμη απο παρατηρηση ειναι το οτι ο μηχανισμος φορτωσης

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Πως θα γίνει το κόλπο με το DSD αφού ούτε καν από την HDMI δεν βγάζει DSD το 1920;;;;
Αδιάβαστος. :136:
Σιγά μην περιμέναμε από τη Denon να φροντίσει να μας βγάλει έξοδο DSD! Το "σφάζεις" και το "κλέβεις".

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.483
Members
38.564
Νεότερο μέλος
diskoyoyo