η σημασια της πηγης.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Απάντηση: η σημασια της πηγης.

Απορω τι λαθος εκανα στο συστημα μου και το blue sky ακουγοτανε σαν ξεκουρδιστο τρενακι του τρομου και τελικα κατεληξε στην πεθερα μου για να βλεπει ταινιες στην 22 τηλεοραση της.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057

Σε οποιοδηποτε συστημα υπαρχει καλη πηγη το αποτελεσμα ειναι παντα παρα πολυ καλο.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: η σημασια της πηγης.

Σε οποιοδηποτε συστημα υπαρχει καλη πηγη το αποτελεσμα ειναι παντα παρα πολυ καλο.
+1

Ωραία, δηλαδή μετά τους ενισχυτές που δεν παίζουν κανένα ρόλο όπως συμφώνησαν αρκετοί εδώ μέσα τώρα έχουμε και τις πηγές που παίζουν ελάχιστο ρόλο. ΟΚ :116:

Πραγματικά είμαι πολύ περίεργος να ακούσω τα συστήματά σας ρε παιδιά.

Η μάλλον, τι να ακούσω τώρα, στείλτε μου ένα διάγραμμα από τη θέση ακρόασης.

Reaction score
28

Από πρόσφατες αναβαθμίσεις παρατήρησα τα εξής

Αναλογικό κομμάτι
Αλλαξα ένα καλό phono stage (MF XLPS V3) με ένα ακόμα καλύτερο (RCM prelude) και ανέβηκε όλο το σκηνικό κατακόρυφα

Δοκιμάζοντας διάφορες κεφαλές για να δω πως ματσάρουν (clearaudio, benz, ortofon) είδα ότι η πιό καλή κεφαλή μεγάλωνε την ψαλίδα μεταξύ MF και RCM, και βάση αυτού πιστεύω ότι μία πολύ φτηνή κεφαλή δεν θα μου έκανε διαφορά ήτε την άκουγα με το MF ήτε την άκουγα με το RCM

Ψηφιακό κομμάτι
Εβαλα ένα DAC (Theta ds pro prime) και ανέβηκε λίγο.
Οτι τρανσπορτ και να δοκίμασα (από φτηνιάρικα εως πανάκριβα) η διαφορά ήταν από μηδαμινή έως απειροελάχιστη. Οπότε έμεινα με το FOG μου σαν τρανσπορτ που μου αρέσει και σαν look

Κατά την γνώμη μου λοιπόν όλα είναι μία αντιστοιχία και προσοχή πρέπει να δίνουμε στους αδύναμους κρίκους των συστημάτων μας κατά πρώτον στις πηγές (ειδικά άμα μιλάμε για αναλογικό κομμάτι) και κατά δεύτερον στον χώρο μας που θα μας οριοθετήσει τα ηχεία που θα βάλουμε.
ωραια και σωστα ειναι ολα αυτα περι χωρου και δωματιων και τα τοιαυτα ,ομως εξακολουθω και επιμενω οτι εγω προσωπικα οπουδηποτε και εαν ακουσω ενα συστημα με οποιοδηποτε τροπο χωρο κτλ, δεν παυει να με επειρεαζει η εστω μερικως το αρχικο ακουσμα και ιδιως η προσοχη μου στρεφεται κυριως προς την ικανοτητα της πηγης δεν περιμενω με την πρωτη να πεταξω στα συννεφα αλλα ομως δεν ειναι δυνατον να μην καταλαβω και να μην αντιληφθω τα οποιαδηποτε προβληματα και λαθη στο ξεκινημα της αλυσιδας του συστηματος, και σαν παραδειγμα αναφερω το οτι ακουγωντας πχ καποιο κλασσικο ακουσμα απο τα fm στο 3ο προγραμμα να μην αντιληφθω εστω και μεσα απο ερτζιανα που λεμε την σωστη <αρθρωση -ομοιογενεια-αναλυση- και στιβαροτητα της αρχικης πηγης .

Reaction score
28

με βρισκει απολυτα συμφωνο η αποψη σου φιλε μου.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

...
Εγώ ας πούμε (όπως είπε ο Πέτρος για το bluesky) δεν μπορώ να κατανοήσω πως μερικοί κάνουν Upsampling και τους αρέσει...:137:
Πληροφοριακά,οι διάφοροι αλγόριθμοι upsampling δεν εξελίσσονται τυχαία,αλλά βασίζονται στα δεδομένα ψυχοακουστικών πειραμάτων...
http://209.85.229.132/search?q=cach...ng&cd=44&hl=el&ct=clnk&gl=gr&client=firefox-a
Κι ένα επιστημονικό λινκ:
http://ascc2004.ee.mu.oz.au/proceedings/papers/P3.pdf

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Το καθε κομματι της αλυσιδας παιζει το ρολο του.Στο συστημα μου το ιδιο τραγουδι απο CD και σκληρο ακουγοταν διαφορετικα.(σκληρος καλυτερη αναλυση και σκηνικη παρουσια)
Ομως αν δεν εχεις την πολυτελεια της αμεσης συγκρισης πολλα πραγματα ξεχνιονται η μπλεκονται.Για αυτο νομιζω οτι η καλυτερη πιθανοτητα να ακουσεις κατι ειναι να μπορεις να παρεις ολο το σετ μαζεμενο(πηγη-ενισχυση-ηχειο) αν ειναι δυνατον.Η λογικη παιρνω τον ενισχυτη μου παραμασχαλα και δοκιμαζω ηχεια μου φαινεται πολυ αμφιβολης αξιας.Και σιγουρα ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη.Πολλες φορες δε ουτε οι 2

Reaction score
777
Θεωρώ οτι στο χόμπι αυτό είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε την σημασία της πηγής σε σχέση με έναν ενισχυτή ας πούμε.
Η μικρή εμπειρία μου δείχνει οτι το βασικότερο σε ένα σύστημα είναι το ηχείο και μετά η πηγή.Απο την άλλη τώρα έχω παρατηρήσει τελείως διαφορετική εικόνα του ίδιου ηχείου με αλλαγή ενισχυτή.Όχι μόνο σε ακριβό επίπεδο αλλα και σε φτηνό.Επίσης και πάλι η πηγή κρύβει πολύ θεωρία.Εγώ είμαι της άποψης οτι τα ψηφιακά συγκλίνουν μεταξύ τους.Οπότε εγώ με ενα bluesky μπορεί να είμαι καλυμμένος.Ή ακόμα με ένα φτηνό dac.Παραδείγματα πολλά.Όμως η οικονομία που διέπει τον ψηφιακό κλάδο δέν ισχύει στα πικάπ.Εκεί θα δούμε εύκολα διαφορές σε phono και βελόνες.
Επομένως για να μείνουμε στο θέμα η σημασία της πηγής έχει μεγάλη σημασία σε ψηφιακές και όχι αναλογικές μορφές.

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Απάντηση: η σημασια της πηγης.

Τον χώρο τον ονόμασα "οριοθέτη" όσο αφορά τον τύπο των ηχείων που θα βάλουμε και εννοώ.. (δίπολα, βάσεως ή δαπέδου). Την πηγή την ανέφερα σαν την σημαντικότερη και μάλιστα είπα ότι είναι σημαντικότερη στο αναλογικό κομμάτι.

Συγνώμη εάν δεν έγινα αντιληπτός (ισως φταίει ο τρόπος γραφής μου) :122:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Για μένα:
- Πρώτο είναι ο χώρος και η θέση ακροάσεως.
- Δεύτερο είναι το ηχείο.
- Τρίτο είναι η πηγή.
...
Εχουν π.χ. αλλάξει ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ πολλές φορές χώρο ακροάσεως? :142::143:
ομοίως +1
Αν δεν είναι η ΄΄συντέλεια΄΄ που μας φέρνει σε σύμπνοια,μακάρι η σύμπνοια να μη γίνει οιωνός ΄΄συντέλειας΄΄...:612:
Έχω πειραματιστεί ερευνώντας γιά το ίδιο δεδομένο σύστημα τον πιό ''κατάλληλο'' από 3-4 διαθέσιμους χώρους.Τ'αποτελέσματα υπαγόρευσαν την ανάγκη διαφορετικών ηχείων γιά κάθε χώρο...

Reaction score
777
Επομένως για να μείνουμε στο θέμα η σημασία της πηγής έχει μεγάλη σημασία σε ψηφιακές και όχι αναλογικές μορφές.
Σόρρυ...σε αναλογικές μορφές όχι σε ψηφιακές.

Reaction score
2.248

Πληροφοριακά,οι διάφοροι αλγόριθμοι upsampling δεν εξελίσσονται τυχαία,αλλά βασίζονται στα δεδομένα ψυχοακουστικών πειραμάτων...
http://209.85.229.132/search?q=cach...ng&cd=44&hl=el&ct=clnk&gl=gr&client=firefox-a
Κι ένα επιστημονικό λινκ:
http://ascc2004.ee.mu.oz.au/proceedings/papers/P3.pdf
Δεν έχει σημασία φίλε μου Bhutia τι εικονική πραγματικότητα βγαίνει μετά από upsampling των 16Β 44,1ΗΖ. Είναι θέμα γούστου.
Σε άλλους αρέσει το 4Χ oversampling, σε άλλους κάθεται πιό καλά ακουστικά το 8Χ, σε αλλους τα 24B, 48B κτλ κτλ

Είναι σαν να λέμε μια φωτογραφία μιας κοπέλας που την πιάνει το Photoshop και την κάνει ξανθιά, καστανόξανθη κτλ κτλ. Η ουσία είναι ότι το αποτέλεσμα του photoshop είναι μεν όμορφο (ανάλογα τα γούστα μας) αλλά ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Virtual reality δηλαδή

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057

Ο χωρος ειναι παντρεμενος με το ηχειο. Η πηγη ειναι ανυπανδρη.
Σε αργα συστηματα παιζει μικρο ρολο. Σε λαθος στημενα συστηματα εως και καθολου.
Σε γρηγορα αναλυτικα συστηματα επικρατει το Trash in - trash out.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142

Απορω τι λαθος εκανα στο συστημα μου και το blue sky ακουγοτανε σαν ξεκουρδιστο τρενακι του τρομου και τελικα κατεληξε στην πεθερα μου για να βλεπει ταινιες στην 22 τηλεοραση της.
Πήρες λάθος μοντέλο... :138:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

...
Σε άλλους αρέσει το 4Χ oversampling, σε άλλους κάθεται πιό καλά ακουστικά το 8Χ, σε αλλους τα 24B, 48B κτλ κτλ
...
Η ουσία είναι ότι το αποτέλεσμα του photoshop είναι μεν όμορφο (ανάλογα τα γούστα μας) αλλά ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.Virtual reality δηλαδή
Χαίρομαι που συμφωνείς ότι είναι θέμα γούστου...Το φόρουμ έχει ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από τους ΄΄πολέμους΄΄ των φορμά και η χώρα επί του παρόντος από τη...΄΄Μενεγακειάδα΄΄,οπότε αμφιβάλλω γιά τη σκοπιμότητα του να ξεκινήσει καινούρια διαμάχη...
Δεν έχω πρόθεση να πείσω κανέναν γιά τίποτα,κάνω επιστημονικές αναφορές και σ'όποιον αρέσουν.Ούτε πρόκειται να κάνω virtual ...sepuku επειδή μου αρέσει ν'αντιλαμβάνομαι τα ψηφιακά μου μέσα με διαφορετικό τρόπο από τ'αναλογικά.
Καλή...Νύστα:612:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Για μένα:

- Πρώτο είναι ο χώρος και η θέση ακροάσεως.
- Δεύτερο είναι το ηχείο.
- Τρίτο είναι η πηγή.
Πριν την πηγή βάλε και τα ενισχυτικά (για να μην τα βάλει κανένας μετά την πηγή δηλαδή σε σπουδαιότητα...).

...

Reaction score
1

..τα ενισχυτικά βγαίνουν από την εξίσωση, είναι ένα σώμα με τα ηχεία. Αν δεν οδηγούνται τα ηχεία σωστά δεν υπάρχει λόγος να γίνεται η κουβέντα...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: η σημασια της πηγης.

Πριν την πηγή βάλε και τα ενισχυτικά (για να μην τα βάλει κανένας μετά την πηγή δηλαδή σε σπουδαιότητα...).
Για τα αναλογικά όχι, δεν ισχύει αυτό που λές.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: η σημασια της πηγης.

Για τα αναλογικά όχι, δεν ισχύει αυτό που λές.
εμ .πως να ισχυσει στα αναλογικα, το ιδιο ειναι να ξεκινας με ενα linn
σαν πηγη και το ιδιο ειναι με ενα φτηνο πικαπ με φτηνη κεφαλη?

Reaction score
10

Ο χωρος ειναι παντρεμενος με το ηχειο. Η πηγη ειναι ανυπανδρη.
Σε αργα συστηματα παιζει μικρο ρολο. Σε λαθος στημενα συστηματα εως και καθολου.
Σε γρηγορα αναλυτικα συστηματα επικρατει το Trash in - trash out.
Kαλά μιλάμε, ζωγράφισες! :126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.124
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON