YG Acoustics

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Διάβαζα το review του YG Reference II Professional στο Stereophile και παραλίγο να μου βγει ο καφές από τη μύτη...!

Έλεος ρε παιδιά!!

Αυτό το ψωρο-ηχείο θαυμάζετε; Χωρίς να το έχω ακούσει ξέρω ότι δεν θα "παίζει".. Διαβάστε τι ασχετήλας το έχει σχεδιάσει να φρίξετε:

Geva claims that his loudspeakers are not voiced, or otherwise created with any “human bias.”

Seeing my shocked expression, he hastened to add that he verifies by human experience, but establishes the speaker’s performance solely through measurements.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς τολμάνε ορισμένοι να λένε ότι παίζουν καλά τα εν λόγω ηχεία εφόσον έχουν σχεδιαστεί από έναν κουφό που "ακούει με μετρήσεις"...!
Αντρουπή σας - που θα έλεγε κι ο Ζήκος! Πάει, χάλασε ο κόσμος... :143::143::143:

Reaction score
10
Ναι, αλλά το ακούσαμε κιόλας και μετά είπαμε τη γνώμη μας...;)

Το ηχείο είναι τόσο απαραμόρφωτο (μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω αυτό που άκουσα, κάτι που μπορώ να πω μόνο για το YG και το Tidal) που σε ξενίζει στην αρχή, λες "τι γίνεται εδώ?"! Μετά απλά ήταν μαγεία.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.900
Απάντηση: YG Acoustics

ναι, σίγουρα είναι μάπα τα ηχεία αυτά. άκου κει χωρίς voicing... μα που πάμε.... :135:

αλλά από την άλλη...μπα, δε νομίζω κανείς να σκέφτεται να αγοράσει τόσο υπερκοστολογημένα ηχεία.:141:

αυτό βέβαια δε σημαίνει πως ο μεσιέ δε κάνει σωστά τη δουλειά του.:145:

και οφείλω να συμπληρώσω το παραπάνω που έγραψες, από τη συνέχεια αυτού, που έχει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον:

Does that mean that if he produced a speaker that measured right but sounded wrong, he wouldn't change it? "I would question the measurement in that case and refine my methodology."

προσωπικά πάντως, να πω την αμαρτία μου, αν είχα 10 μιλούνια γιούρς στην άκρη να μου περισσεύουν, θα τα αγόραζα χωρίς να τα ακούσω. και ήδη λέω τη γνώμη μου χωρίς να τα ακούσω.:126:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Εννοείται ότι το ακούμε..
Κι αυτός το ακούει είπε ο άνθρωπος για να επιβεβαιώσει όσα του λένε οι μετρήσεις.
Έτσι εμείς θα το ακούσουμε είτε για να επιβεβαιώσουμε τις μετρήσεις (αν τις βρούμε πουθενά κι αν ξέρουμε να τις διαβάσουμε/ερμηνεύσουμε) είτε γιατί δεν ξέρουμε/δεν ασχολούμαστε από/με μετρήσεις οπότε η ακρόαση είναι το μόνο κριτήριο που έχουμε στα χέρια μας.

Το θέμα είναι ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν δείχνει κάποιο πρόβλημα/έλλειψη στις μετρήσεις (το αντίθετο μάλιστα) αλλά μάλλον το πρόβλημα το έχουν τα πρόσωπα που θα ασχοληθούν με την "αξιολόγηση" του ηχείου (από τις διάφορες φάσεις την ανάπτυξης μέχρι τον καταναλωτή)... ;)

Κάποιοι άλλοι βέβαια δεν θα πρέπει να χάσουν καν τον χρόνο τους και να το ακούσουν γιατί με βάση τη δική τους στάση, ένα ηχείο που έχει σχεδιαστεί με τον παραπάνω τρόπο, μόνο από τύχη μπορεί να παίζει καλά! Άκου μετρήσεις... Άκου χωρίς voicing... Τς, τς....

προσωπικά πάντως, να πω την αμαρτία μου, αν είχα 10 μιλούνια γιούρς στην άκρη να μου περισσεύουν, θα τα αγόραζα χωρίς να τα ακούσω. και ήδη λέω τη γνώμη μου χωρίς να τα ακούσω.:126:
Άσχετε.. Όλος ο χαβαλές είναι να απαιτήσεις ακρόαση στον χώρο σου... :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.900
Απάντηση: Re: YG Acoustics

Άσχετε.. Όλος ο χαβαλές είναι να απαιτήσεις ακρόαση στον χώρο σου... :p
επειδή ακριβώς είμαι άσχετος, προτιμώ "γουρούνι στο σακί" (αλλά με σφραγίδα)!:126:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: YG Acoustics

επειδή ακριβώς είμαι άσχετος, προτιμώ "γουρούνι στο σακί" (αλλά με σφραγίδα)!:126:
Δε θα βάλεις ποτέ μυαλό. Κρίμα.. Μικρός ήσουν καλό παιδί.. :136: :142:

Θα χάσεις την priceless αντίδραση του αντιπροσώπου;

Reaction score
28
Re: Απάντηση: YG Acoustics

ναι, σίγουρα είναι μάπα τα ηχεία αυτά. άκου κει χωρίς voicing... μα που πάμε.... :135:

αλλά από την άλλη...μπα, δε νομίζω κανείς να σκέφτεται να αγοράσει τόσο υπερκοστολογημένα ηχεία.:141:

αυτό βέβαια δε σημαίνει πως ο μεσιέ δε κάνει σωστά τη δουλειά του.:145:

και οφείλω να συμπληρώσω το παραπάνω που έγραψες, από τη συνέχεια αυτού, που έχει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον:

Does that mean that if he produced a speaker that measured right but sounded wrong, he wouldn't change it? "I would question the measurement in that case and refine my methodology."

βρε ποσο κανουν θα μας πειτε ετσι απο περιεργεια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.900
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: YG Acoustics

Δε θα βάλεις ποτέ μυαλό. Κρίμα.. Μικρός ήσουν καλό παιδί.. :136: :142:
εγώ πάλι αλλιώς το βλέπω: :143::135:

μικρός ήμουν κακό παιδί και παίδευα τους πωλητές μηχανημάτων γιατί ήθελα να τ'ακούσω στο χώρο μου, διότι ήξερα.

τώρα έγινα καλό παιδί και δε παιδεύω τους πωλητές μηχανημάτων, αγοράζω με pm ή email χωρίς να ακούσω τίποτα στο χώρο μου, διότι ξέρω ότι δε ξέρω τίποτα. Ξέρω καλά πως είμαι άσχετος.

Διότι: Αν ήξερα, θα ήμουν ο κατασκευαστής από τον οποίον θα ζητούσαν οι άλλοι (άσχετοι) να ακούσουν στο χώρο τους για να δουν αν θα αγοράσουν, ή το χειρότερο - για να κρίνουν αν παίζουν καλά. Πάλι καλά που δε ξέρω δηλαδή, δε θα τους άντεχα με τίποτα...τους άσχετους...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.900
Απάντηση: Re: Απάντηση: YG Acoustics

βρε ποσο κανουν θα μας πειτε ετσι απο περιεργεια.
κάτι πάνω από 100 χιλιάρικα (σε αμέρικαν ντάλαρς)

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: YG Acoustics

μικρός ήμουν κακό παιδί και παίδευα τους πωλητές μηχανημάτων γιατί ήθελα να τ'ακούσω στο χώρο μου, διότι ήξερα.

τώρα έγινα καλό παιδί και δε παιδεύω τους πωλητές μηχανημάτων, αγοράζω με pm ή email χωρίς να ακούσω τίποτα στο χώρο μου, διότι ξέρω ότι δε ξέρω τίποτα. Ξέρω καλά πως είμαι άσχετος.
Ωχ.. Εγώ που μικρός είμαι άσχετος λες να γίνω "γνώστης" άμα μεγαλώσω; Θα σε ορκίσω να με βγάλεις από τη δυστυχία μου αν συμβεί κάτι τέτοιο.. :116:

GF

Reaction score
27
Απάντηση: Re: Απάντηση: YG Acoustics

κάτι πάνω από 100 χιλιάρικα (σε αμέρικαν ντάλαρς)
Εμ πως? Τοσα εργαλεια εχει ο ανθρωπος για να μετραει. Να μη κανει αποσβεση.... με τη μια??

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Να διατυπώσω μία απορία αν μου επιτρέπεται:
Όταν λέει ότι : "he verifies by human experience, but establishes the speaker’s performance solely through measurements", γιατί τα verify άραγε με την human experience αφού οι μετρήσεις του τα λένε όλα?
Μόνο για επαλήθευση το κάνει? και είστε σίγουροι οτι δεν αλλάζει τίποτα από τις τέλειές του μετρήσεις ακούγωντας? Μήπως αυτή η "άχρηστη
human experience του διαφοροποιεί, προς έκπληξή του, μερικές μετρήσεις προς το ατελέστερο? και τότε μαζύ με τα άλλα όργανά συμφωνούν και τα όργανα της ακοής του?

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Παρακάτω λέει:

Does that mean that if he produced a speaker that measured right but sounded wrong, he wouldn't change it?
"I would question the measurement in that case and refine my methodology."

Άρα, απαντώντας στην ερώτηση του reviewer, μας λέει ότι αν τυχόν αυτό που ακούει δεν του αρέσει (παρά τις "τέλειες", όπως νόμιζε, μετρήσεις) θα ψάξει να αλλάξει τις μετρήσεις, όχι το ηχείο.
Το λογικό είναι μετά να ξανα-πιάσει το ηχείο, έχοντας σωστότερα εργαλεία στα χέρια του.

Πάντως από τη σύνταξη καταλαβαίνω ότι δεν του έχει συμβεί και απαντάει υποθετικά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.900
Απάντηση: Re: YG Acoustics

Μόνο για επαλήθευση το κάνει? και είστε σίγουροι οτι δεν αλλάζει τίποτα από τις τέλειές του μετρήσεις ακούγωντας?
ναι και ναι.

διότι το ξεκαθαρίζει, και διότι αλλιώς θα μιλούσε κι αυτός για το δημοφιλέστατο "voicing".

αγαπητέ themiloc μη πας να αναιρέσεις τα ίδια του τα λόγια... έλεος και μερσί.

Reaction score
10
Ξεχάσατε την πιθανότητα να έγινε στην αρχή το voicing, να μέτρησε ποια χαρακτηριστικά αποφέρουν το συγκεκριμένο ήχο και στη συνέχεια να προχώρησε μόνο με μετρήσεις...:143:

Reaction score
777
Μπά μπα?Εμφανίστηκε βιοτεχνία με σχεδιασμό και ήχο βιομηχανίας?
Κοίτα πώς αλλάζουν οι εποχές...:138:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Ξεχάσατε την πιθανότητα να έγινε στην αρχή το voicing, να μέτρησε ποια χαρακτηριστικά αποφέρουν το συγκεκριμένο ήχο και στη συνέχεια να προχώρησε μόνο με μετρήσεις...:143:
:142::142:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
Ωραια βρηκαμε τα ηχεια,....................ξερουμε και τους ενισχυτες με την ιδια "φιλοσοφια", ( LAMM ) αρα μας μενει μονο η πηγη.
Αλλα τι λεω? τη ξερουμε κι' αυτη (τη μιση εστω)............πισι (σωστα σεταρισμενο) και μενει ενα "καλο" ντακ.

Το μονο προβλημα οπως βλεπετε ειναι....................

Τα λεφτα...............

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.118
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON