YG Acoustics

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: YG Acoustics

Εγω θα΄λεγα οτι τα ενεργα μονιτορ ειναι πανακεια, και αν ειναι να παρεις μονιτορ τοτε πρεπει να ειναι ενεργα, αλλιως θελεις παρα πολλα λεφτα.
Συμφωνώ.
Με μια μικρή όμως ένσταση στο θέμα "πανάκεια", υπό την έννοια που δίνω στη λέξη στο post #39.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
Re: Απάντηση: Re: YG Acoustics

Δεν είναι δουλειά των συσκευών να μας "αρέσουν".
Δουλειά τους είναι να μας υπηρετούν.
Αν δε σου "αρέσει" ο ήχος ενός σωστού monitor σε ένα φροντισμένο χώρο ακρόασης, τότε να κατηγορήσεις είτε τους καλλιτέχνες είτε τους λοιπούς συντελεστές της ηχογράφησης.
Ηχείο - "χρονομηχανή" που να δρα ως πανάκεια διορθώνοντας λάθη μετά το τελικό mastering ούτε υπάρχει ούτε πρόκειται να υπάρξει.

Εχω συμφωνησει και πιο πανω, αλλα θα το πω λιγο διαφορετικα........

Τα κοψιδια, δεν θα΄πρεπε να τα τρωμε.(δεν χρειαζεται να πω το γιατι)
Θα πρεπε να τρωμε ψαρι, αντε και κανενα κοτοπουλακι στον ατμο με μπροκολο και λαχανακια βρυξελων.

Δεν ξερω αν με καταλαβαινεις........:142:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
Δηλ. μπορω να το κανω να παιζει π.χ. σαν κορνα? ή σαν Quad??
...
Στα θετικά τους τουλάχιστον στοιχεία (χαμηλές παραμορφώσεις για τα Quad, δυναμικό εύρος για μια σωστά υλοποιημένη κόρνα), ναι.
Στα αρνητικά τους στοιχεία (δυναμική συμπίεση για τα Quad - ιδιαίτερα τα "μονά", έχω σημαντική εμπειρία από διπλά Quad ESL 57 -, χρωματισμοί, τουλάχιστον για μια ορισμένη περιοχή συχνοτήτων για τις κόρνες + "ευαίσθητη" σύζευξη με το χώρο και για τα δύο, όχι στον ίδιο βαθμό για όλες τις κόρνες) ίσως όχι απολύτως.
Αλλά γιατί να θέλεις κάτι τέτοιο;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: YG Acoustics

Τα κοψιδια, δεν θα΄πρεπε να τα τρωμε.(δεν χρειαζεται να πω το γιατι)
Θα πρεπε να τρωμε ψαρι, αντε και κανενα κοτοπουλακι στον ατμο με μπροκολο και λαχανακια βρυξελων.

Δεν ξερω αν με καταλαβαινεις........:142:
Πώς δε σε καταλαβαίνω...
Βαλτός από τη μάνα και την κοπέλα μου είσαι!!!
:142::142::142:
Ε, όχι!
Εγώ τα σουβλάκια δεν τα κόβω!

Reaction score
2.238
Δυο πραγματάκια, αφού πρώτα δηλώσω άσχετος με τον χώρο του ήχου και της αναπαραγωγής μουσικής. Καταρχήν, να υπενθυμίσω, από την συζήτηση σε άλλο θέμα τη θέση μου για το γελοίο της υπόθεσης, δεδομένου ότι μιλάμε για ένα ηχείο που κοστίζει 100000+ ευρώ. Φυσικά και θα πρέπει να είναι το καλύτερο ηχείο του κόσμου, να παίζει και να μετράει παπάδες, και μόνο για να κάνει έστω και κατ'ελάχιστον μικρότερο το βαθμό της γελοιότητάς του. Οφείλω βέβαια να αναγνωρίσω στον σχεδιαστή, το ότι τόλμησε να μη πουλήσει μαγεία σε μια κατηγορία τιμής που νομίζω πως αυτή είναι το βασικό κίνητρο. Γιατί δε μπορώ να σκεφτώ κάποιον που με κριτήρια λογικής και τεχνολογίας θα αγόραζε ένα ηχείο σε αυτά τα χρήματα. Ίσως και για αυτό ο σχεδιαστής δεν μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί και παραπάνω με το ντύσιμό του. Παρόλα αυτά δεν μου φεύγει από το μυαλό ότι μπορεί να είναι η δήλωση αυτή αποτέλεσμα κάποιου θαρραλέου μάρκετινγκ και όχι απαραίτητα επιλογή που προέκυψε από τεχνολογική ή ιδεολογική ανάγκη. Η απορία μου είναι εδώ η εξής: Σε ότι αφορά τις μετρήσεις, είναι τα πράγματα τόσο ξεκάθαρα, που να μπορεί να βάλει κάποιος στόχο 5-10-100 καμπύλες μετρήσεων, ώστε να μπορεί να πει εκεί ότι ναι, τώρα έχω καλό ήχο, και δεν χρειάζεται καν να το ακούσω; Γιατί από όσο ξέρω πέρα από καθαυτή τη διαδικασία των μετρήσεων (σε οποιοδήποτε τεχνολογικό χώρο, όχι μόνο στο audio) πρέπει να μεσολαβήσει και ο κατάλληλος ανθρώπινος παράγοντας στην ερμηνεία και αξιολόγησή τους. Καταλαβαίνω ότι ένα ηχείο (και ένα οποιοδήποτε μηχάνημα για να το γενικεύσω) που λειτουργεί (και ακούγεται) σωστά θα πρέπει αναγκαστικά να μετράει και καλά, αυτό το θεωρώ περίπου δεδομένο. Αυτή η σχέση όμως είναι μονοσήμαντη; Μια ή ένα σύνολο μετρήσεων μπορεί να δώσει ως αποτέλεσμα ένα σωστό μηχάνημα; Και θα είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε εισάγει στο στόχαστρο όλες τις μετρήσεις που είναι απαραίτητες και δε μας έχει ξεφύγει καμία; Ή ότι η κάθε μέτρηση ή τιμή πλησιάζει ένα και μοναδικό σημείο στόχου το οποίο είναι ακουστικά (και λειτουργικά, για να τηρήσω και τη γενίκευση) σωστό; Και ποιος είναι αυτός που έχει ορίσει-ανακαλύψει τις τιμές αυτές, με ποια κριτήρια και με τι βαθμό αντικειμενικότητας; Όταν έχουμε πάρει τις μετρήσεις είναι δεδομένο, ότι ΜΙΑ καμπύλη, μια τιμή είναι η σωστή και αυτό μπορεί να είναι κάτι σαν την παγκόσμια αλήθεια, ή μήπως τα πράγματα δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα; Γιατί αν τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα, τότε εγώ βλέπω εκεί να έχει μεσολαβήσει ένας ανθρώπινος παράγοντας, εισάγοντας στο προϊόν, ένα αντίστοιχο βαθμό υποκειμενικότητας με αυτόν, τον οποίον προσπαθείτε (κάποιοι από εσάς, από ότι κατάλαβα, μαζί με το σχεδιαστή του ηχείου) να γλυτώσετε καταργώντας το voicing. Θα μου επιτρέψετε μάλιστα να πω, ότι κατά την ταπεινή μου γνώμη, δηλώνοντας και πάλι την ασχετοσύνη μου στον χώρο της ηχητικής αναπαραγωγής, ότι η κατάργηση του voicing, μου φαίνεται το ίδιο λάθος σαν θεωρία, με την κατάργηση των δοκιμών εξέλιξης των αυτοκινήτων, ή των πτητικών μηχανών.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562

Στα θετικά τους τουλάχιστον στοιχεία (χαμηλές παραμορφώσεις για τα Quad, δυναμικό εύρος για μια σωστά υλοποιημένη κόρνα), ναι.
Στα αρνητικά τους στοιχεία (δυναμική συμπίεση για τα Quad - ιδιαίτερα τα "μονά", έχω σημαντική εμπειρία από διπλά Quad ESL 57 -, χρωματισμοί, τουλάχιστον για μια ορισμένη περιοχή συχνοτήτων για τις κόρνες + "ευαίσθητη" σύζευξη με το χώρο και για τα δύο, όχι στον ίδιο βαθμό για όλες τις κόρνες) ίσως όχι απολύτως.

Αλλά γιατί να θέλεις κάτι τέτοιο;

Γιατι αυτα μ΄αρεσουν...........

(Εκτος του οτι δεν παιζουντο ιδιο τα Quad me τις κορνες):142:

Reaction score
28
Ωραια ολα αυτα, μαζι σας και γω, ΑΛΛΑ ..............

Το θεμα ειναι οτι, αγοραζεις ενα ηχειο που ξερεις οτι ειναι σωστο, αλλα δεν σ΄αρεσει???

ή αγοραζεις ενα ηχειο, που ξερεις οτι δεν ειναι σωστο, αλλα σ΄αρεσει?
εγω ας πουμε εχω την εξης μουρλα θελω ενα ηχειο δαπεδου που μου αρεσει στα αυτια και ας μην ειναι πιθανον και τοσο μονιτοροειδως σωστο αλλα και ενα atc βασης πιθανον το 11 αρι για να μου φυγουν οι τυψεις.!!!!!!

Reaction score
6
....ειναι σαν το φαγητο.

καποια φαγητα μας αρεσουν πολυ , ενω καποια ουτε να τα δουμε ζωγραφιστα δεν θελουμε.

καποια αρωματα μας μαγευουν ενω καποια μας ανακατευουν...

καποια ρουχα μας αρεσουν και καποια μας κανουν να γελαμε...

καποιες μουσικες μας κανουν να τις ακουμε με ολη μας την ψυχη και καποιες μας κανουν να κλεινουμε το μεσο που τις αναπαραγει.

καποιες γυναικες μας αρεσουν η παιρνουμε δρομο...

καποια 1002 μας αρεσουν η δεν μας αρεσουν σε αυτη τη ζωη...

Υπαρχει σωστο η λαθος?

Περι ορεξεως.....

Αστε που ολα τα συνηθιζουμε και μετα δε μας αρεσουν ,μεχρι και τα αντιπαθουμε ενω τα θελαμε καποτε με παθος.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Δηλ. μπορω να το κανω να παιζει π.χ. σαν κορνα? ή σαν Quad??
Ακριβώς όχι. Αλλά μπορείς να τα προσεγγίσεις (και γιατί όχι να πετύχεις κάτι που θα σου αρέσει ακόμα καλύτερα).
Το Quad 2905 είναι μια χαρά ουδέτερο ηχείο btw.

Π.Χ.?????
Β&W, PMC, ATC, ADAM, DYNAUDIO κ.α. πολλές...

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Γιατι αυτα μ΄αρεσουν...........

(Εκτος του οτι δεν παιζουντο ιδιο τα Quad me τις κορνες):142:
Αυτό το λύσαμε από την αρχή νομίζω:

Θα αγοράσεις αυτό που σου αρέσει, ΦΥΣΙΚΑ.
Όταν δίνεις τα λεφτά σου, κανείς δε μπορεί να σου πει τι "πρέπει" να αγοράσεις.
Άσε που αν δεν πουλούσαν οι παραμορφωτικοί καθρέπτες θα ήταν ακριβότερα τα lifting... :142:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562

Αυτό το λύσαμε από την αρχή νομίζω:

Άσε που αν δεν πουλούσαν οι παραμορφωτικοί καθρέπτες θα ήταν ακριβότερα τα lifting... :142:
Και οι καμερες μη σου πω.......(Σεμινα Διγενη):142::142:

Γιατρε μου πολυ καλο το Westlake, αλλα και ενα Jbl dd66000 δεν θα με χαλαγε.......:142:

Reaction score
4.300

....ειναι σαν το φαγητο.

καποια φαγητα μας αρεσουν πολυ , ενω καποια ουτε να τα δουμε ζωγραφιστα δεν θελουμε.

καποια αρωματα μας μαγευουν ενω καποια μας ανακατευουν...

καποια ρουχα μας αρεσουν και καποια μας κανουν να γελαμε...

καποιες μουσικες μας κανουν να τις ακουμε με ολη μας την ψυχη και καποιες μας κανουν να κλεινουμε το μεσο που τις αναπαραγει.

καποιες γυναικες μας αρεσουν η παιρνουμε δρομο...

καποια 1002 μας αρεσουν η δεν μας αρεσουν σε αυτη τη ζωη...

Υπαρχει σωστο η λαθος?

Περι ορεξεως.....

Αστε που ολα τα συνηθιζουμε και μετα δε μας αρεσουν ,μεχρι και τα αντιπαθουμε ενω τα θελαμε καποτε με παθος.
Λες γι αυτο ο Κωστας (EAR) να βαρεθηκε τα Magnepan και ν αρχισε να σκαλιζει τα K+H? Τωρα τελευταια μαλιστα ανακαλυψε οτι τον πειραζει και το ρευμα και ψαχνει να βρει κανα παραπανισιο πυλωνα της ΔΕΗ να τον βαλουν διπλα στο σπιτι του :143::143:.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Γιατρε μου πολυ καλο το Westlake, αλλα και ενα Jbl dd66000 δεν θα με χαλαγε.......:142:
Όχι JBL γιατί αυτά μπαίνουν και σε studio (άρα είναι ουδέτερα, υπεραναλυτικά, κακά, ψυχρά κι ανάποδα ηχεία)!! :125:
Άστα για μας αυτά! :136:

Reaction score
6
Υπαρχει αραγε καποιος απο εμας που να μην ειχε η εχει.... βαρεθει :110: καποιο η καποια απο τα συστηματα του σε αυτη τη ...διαδρομη μας ολα αυτα τα χρονια?

Αυτοι που δεν εχουν βαρεθει καποια στιγμη το συστημα τους ισως να ειναι καποιοι που πηραν ενα χ στερεοφωνικο ,ετσι για να υπαρχει στο σπιτι μηπως και κανενας απο το σπιτι το βαλει να παιξει μουσικη σε κανενα...:136: τραπεζωμα....η γιορτη για να μην πει κανενας ξενος :105:οτι δεν εχουν ''στερεο''....:142:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142
Απάντηση: YG Acoustics

Το πάτωμα, ναι, πολύ ωραίο, ωραίο χρώμα, αλλά φτηναδούρα. Τί κλάπες είν' αυτές...

Reaction score
141
Re: Απάντηση: YG Acoustics

Το πάτωμα, ναι, πολύ ωραίο, ωραίο χρώμα, αλλά φτηναδούρα. Τί κλάπες είν' αυτές...
Κανενός μπετατζή θα ειναι που τα εστρωσε για να ισιώσουνε.

D

deleted user 10898

Guest

Όχι JBL γιατί αυτά μπαίνουν και σε studio (άρα είναι ουδέτερα, υπεραναλυτικά, κακά, ψυχρά κι ανάποδα ηχεία)!! :125:
Άστα για μας αυτά! :136:
ναι αλλα ειδες τα mcintosh? διορθωνουν τετοιους ηχους...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.116
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON