ΤΗΧ-Διαφωνίες

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

Ας μαθουν πρωτα καποιοι πως δουλευει ενα διπολο
bipole και μετα τα ξαναλεμε.

Reaction score
29.546

ενα ηχειο σαν το δικο μου μπορει να παιξει σαν
διπολο
μονοπολο
bipole
στην περιπτωση μας οταν παιζει ενα τετοιο ηχειο εκτος φασης μας διμιουργει μιας αισθηση συγχυσης και δεν ειναι ευκολο να καταλαβουμε απο που ερχεται ο ηχος.Κατι τετοιο θελουμε
ειδικα οταν τα ηχεια ειναι σχετικα κοντα μας και θελουμε να μην αποκαλυπτουν την θεση τους .Και να εχουμε ενα πλουσιο ηχητικο πεδιο.
Για να εχουμε μεγαλα ηχεια
θελουμε
αποσταση -ωστε να απλωνει ο ηχος
τελικο -φραγκα
χωρο -παλι φραγκα
Οποτε καταλαβαινουμε οτι σε ενα μεσο χωρο αυτα που λεει ο γιαννης δεν ειναι εφικτα.-
Ετσι γιαννη ?

Κοίτα να δείς , πρωτού μετακομίσω εδω , στο πατρικό μου στην αθήνα , ο χώρος που έπαιζαν οι αυλοί , 5,1 ήταν το 1/4 αυτού που είναι τώρα.Τότε ήταν πιο κοντά στα αυτιά μου και σε γωνίες τοποθετημένα , παρόλα αυτά πάλι μια χαρά περιφερειακό ηχο είχα.Τότε είχα δοκιμάσει και κάτι δίπολα και bipole , δεν μου άρεσε ο ηχος τους με τίποτα . Γιαυτό και δεν έβαλα ποτέ μου δίπολα. Δεν είναι απαραίτητη η απόσταση αν το ηχείο εχει καλή διασπορά.

Reaction score
29.546

Ας μαθουν πρωτα καποιοι πως δουλευει ενα διπολο
bipole και μετα τα ξαναλεμε.
Τι να μάθουμε δλδ ρε αργύρη ? Που δεν το ξέρουμε?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Κοίτα να δείς , πρωτού μετακομίσω εδω , στο πατρικό μου στην αθήνα , ο χώρος που έπαιζαν οι αυλοί , 5,1 ήταν το 1/4 αυτού που είναι τώρα.Τότε ήταν πιο κοντά στα αυτιά μου και σε γωνίες τοποθετημένα , παρόλα αυτά πάλι μια χαρά περιφερειακό ηχο είχα.Τότε είχα δοκιμάσει και κάτι δίπολα και bipole , δεν μου άρεσε ο ηχος τους με τίποτα . Γιαυτό και δεν έβαλα ποτέ μου δίπολα. Δεν είναι απαραίτητη η απόσταση αν το ηχείο εχει καλή διασπορά.
ναι βαλε ενα ναφτιλο στους 20 ποντους και μετα ψαξε την διασπορα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Τι να μάθουμε δλδ ρε αργύρη ? Που δεν το ξέρουμε?
δεν ηταν για σενα , αντε μην σε αρχισω στα αρκαμ

Reaction score
29.546

Arcam να πάρεις εσυ που είσαι και του αγγλικού ηχου ρε..... Παλιοεγγλέζε.
Τώρα οσο για ναυτίλο στου 20 πόντους δεν ξέρω , αλλά ξέρω απο αυλό στο ενα μέτρο.
Μια χαρά ήτανε.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εγγλεζος εισαι εσυ κουνημενη γευση, και για καποιους στο 1 μετρο ειναι το μπαλκονι ή ο διπλανος
απαισιε

Reaction score
29.546

Ε οχι και εγγλέζος και κουνημένη γεύση ,,,,,,, εγω δεν σε είπα εξωλέμβιο άχρηστε.
Τώρα για το τι είναι στο ενα μέτρο ...... ε .... ο καθένας οτι μπορεί.

Reaction score
384

Και όπως λέει και ο jargon και είναι και παλιά δική μου απορία γιατί πρέπει να κόψεις τα full range ηχεία στους 80 κύκλους? δε μιλάω για ηχεία που πάνε με το ζόρι στους 40-45 κύκλους , αλλά 20 τα μπροστά και 30 τα πίσω.
Βασικά θα συμφωνήσω με τον JARGON στα πάντα , έχουμε ιδιες απόψεις γενικότερα.
Αυτά για αρχή και ανάλογα επανέρχομαι.
Δεν ειχαμε συζητησει καπου στο παρελθον ποιος ειναι ο λογος? :121:
Εαν βρω χρονο αργοτερα θα σου εξηγησω. :126:

Reaction score
384

To πιο σημαντικο που πρεπει να σημειωσει κανεις ειναι τα στασιμα στο χωρο. Εχοντας για παραδειγμα 7 μεγαλα ηχεια στο χωρο και δηλωμενα ως large, εχουμε στην ουσια 7 πηγες χαμηλων συχνοτητων. Μια εξτρα πηγη το σαμπ, αρα 8 στο συνολο. Αυτο ειναι και το προβλημα...

Εαν λαβουμε υποψην οτι
1. Τα στασιμα αλλαζουν φαση μετα απο καθε σημειο μεδενικης πιεσης στο δωματιο
2. Τοποθετωντας μια πηγη στο σημειο μηδενισμου εξασθενει και η ενταση του στασιμου
3. Τοποθετωντας την πηγη σε ενα τυχαιο μεγιστο, εχουμε προσθεση ενεργειας στη συγκεκριμενη συχνοτητα.
4. Βαζοντας 2 πηγες σε σημεια με διαφορετικη φαση γινεται οτι και στην περιπτωση 2,

πρεπει δηλαδη κανεις να εχει τοποθετημενες τις 8 αυτες πηγες σε σημεια συγκεκριμενα ωστε να εχει την ομαλοτερη χαμηλη αποκριση. Ταυτοχρονα, πρεπει να εχει τα ηχεια στημενα ωστε να εχει στερεοφωνικη εικονα, κλπ. Τετοιες ρυθμισεις απαιτουν μετακινησεις της ταξης των μετρων και οχι χιλιοστων, εαν αναλογιστει κανεις το μηκος κυματος μιας χαμηλης συχνοτητας.

Θετωντας τα ηχεια ως μικρα, η πηγη-πηγες χαμηλων συχνοτητων μπορουν να μετακινηθουν αναλογα στο χωρο (σαμπ) χωρις να χαλασει η γεωμετρια του υπολοιπου συστηματος, και να επιτευχθει ομαλη αποκριση σε ολοκληρο το φασμα.

Το full range ηχειο καλειται να παιξει σε δωματιο και οχι σε υπαιθριο χωρο. Το δωματιο εχει τεραστια ακουστικη εμπεδηση και τα πραγματα δεν ειναι απλα. Ακομα και δηλωμενα ως μικρα, παλι πρεπει η πηγη των χαμηλων να μπει σε συγκεκριμενο σημειο που δεν τονιζει τα προβληματα. Δηλαδη τη ρυθμιση δεν την γλυτωνεις.

Δεν ειναι τυχαιο που βλεπουμε δωματια που εχουν πολλαπλα σαμπς, σε κολωνες στους τοιχους. Ειναι για αυτον ακριβως το λογο, τοποθετηση πηγων χαμηλων συχνοτητων σε σημεια που βολευει ωστε να μειωθει η ενταση των στασιμων στο συγκεκριμενο δωματιο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

παιδι εισαι εδω?
To πιο σημαντικο που πρεπει να σημειωσει κανεις ειναι τα στασιμα στο χωρο. Εχοντας για παραδειγμα 7 μεγαλα ηχεια στο χωρο και δηλωμενα ως large, εχουμε στην ουσια 7 πηγες χαμηλων συχνοτητων. Μια εξτρα πηγη το σαμπ, αρα 8 στο συνολο. Αυτο ειναι και το προβλημα...

Εαν λαβουμε υποψην οτι
1. Τα στασιμα αλλαζουν φαση μετα απο καθε σημειο μεδενικης πιεσης στο δωματιο
2. Τοποθετωντας μια πηγη στο σημειο μηδενισμου εξασθενει και η ενταση του στασιμου
3. Τοποθετωντας την πηγη σε ενα τυχαιο μεγιστο, εχουμε προσθεση ενεργειας στη συγκεκριμενη συχνοτητα.
4. Βαζοντας 2 πηγες σε σημεια με διαφορετικη φαση γινεται οτι και στην περιπτωση 2,

πρεπει δηλαδη κανεις να εχει τοποθετημενες τις 8 αυτες πηγες σε σημεια συγκεκριμενα ωστε να εχει την ομαλοτερη χαμηλη αποκριση. Ταυτοχρονα, πρεπει να εχει τα ηχεια στημενα ωστε να εχει στερεοφωνικη εικονα, κλπ. Τετοιες ρυθμισεις απαιτουν μετακινησεις της ταξης των μετρων και οχι χιλιοστων, εαν αναλογιστει κανεις το μηκος κυματος μιας χαμηλης συχνοτητας.

Θετωντας τα ηχεια ως μικρα, η πηγη-πηγες χαμηλων συχνοτητων μπορουν να μετακινηθουν αναλογα στο χωρο (σαμπ) χωρις να χαλασει η γεωμετρια του υπολοιπου συστηματος, και να επιτευχθει ομαλη αποκριση σε ολοκληρο το φασμα.(μικραινουμε τα προβληματα του χωρου)

Το full range ηχειο καλειται να παιξει σε δωματιο και οχι σε υπαιθριο χωρο. Το δωματιο εχει τεραστια ακουστικη εμπεδηση και τα πραγματα δεν ειναι απλα. Ακομα και δηλωμενα ως μικρα, παλι πρεπει η πηγη των χαμηλων να μπει σε συγκεκριμενο σημειο που δεν τονιζει τα προβληματα.(συνηθως γωνιες) Δηλαδη τη ρυθμιση δεν την γλυτωνεις.

Δεν ειναι τυχαιο που βλεπουμε δωματια που εχουν πολλαπλα σαμπς, σε κολωνες στους τοιχους. Ειναι για αυτον ακριβως το λογο, τοποθετηση πηγων χαμηλων συχνοτητων σε σημεια που βολευει ωστε να μειωθει η ενταση των στασιμων στο συγκεκριμενο δωματιο.μπρουταλ γουει που λενε οι αμερικανοι

Reaction score
6
Re: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

Ωραία, συμφωνούμε τουλάχιστον πως η σωστή αναπαραγωγή του THX ξεκινάει από το δισκάκι και καταλήγει στα ηχεία; Δηλαδή να έχουν όλα τη στάμπα που πρέπει και άρα να δουλεύουν όπως πρέπει;

Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω εγώ ως THX στα μηχανήματα. Οι άλλες παραλλαγές υπάρχουν γιατί δεν υπάρχει μόνο το THX σε αυτή τη ζωή.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δεν συμφωνουμε, ουτε το καφε σου δεν ηπιες
παμε

Myth: "THX DVDs have THX sound on them which requires THX equipment to play."
Reality: A THX DVD is one which has been mastered under their supervision to the industries highest standards. There is no proprietary format or content.

Reaction score
150

- Μια φορά κι έναν καιρό η THX ήταν σοβαρή κι έδειξε το δρόμο. Τώρα πουλάει και καπέλα.

- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ THX BLU-RAY (Μονο ΕΛΑΧΙΣΤΑ) γιατι τα studios την έχουν hesmeni.

Τα DVD? Τι είναι αυτό?

- Τα σινεμα ΔΕΝ χρησιμοποιούν δίπολα αλλά οπως λέει και ο Γιώργος θέλεις πολλά μονόπολα. Πάντως με λίγα λόγια δεν γίνεται να βάλεις μονόπολα σε μικρό χώρο ή δίπλα στο αυτό σου στους 20 πόντους.

Εγώ πάντως σύντομα θα παίζω με 4 Χ B&W 803D για surround και δεν θα τα άλλαζα με μονόπολα με τίποτα.

Σχετικά με το θέμα Large - Small που είπε και ο Δημήτρης αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και το συζητάμε σε άλλο νήμα αν θέλετε. Εγώ σκοπεύω να πειραματιστώ πολύ πάνω στο bass management στο μέλλον αλλά χαλαρά μιας και δεν μας πιέζει κανείς. Θα αρχίσω σύντομα με δυο σαμπάκια που περιμένω και θα δούμε αργότερα. Αν και έχω κάτι προβλήματα με το χώρο στις χαμηλές που θα δω πως θα λύσω.

Reaction score
6

Ωχ! Πάει η συλλεκτική κούπα... . :142:

Κι εγώ που ονειρευόμουν τα master του studio με τις αντίστοιχες προδιαγραφές για το σπίτι. Φτου! :138:

Δεν πειράζει. Μένει το πολύ καλό optimizer του δίσκου. :136:

Reaction score
150

Ε όχι και πάει! Μη σου πω ότι πιο πολλά βγαζουν από τις κούπες πια.:135:

Reaction score
150
Re: Απάντηση: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

δεν συμφωνουμε, ουτε το καφε σου δεν ηπιες
παμε

Myth: "THX DVDs have THX sound on them which requires THX equipment to play."
Reality: A THX DVD is one which has been mastered under their supervision to the industries highest standards. There is no proprietary format or content.

Δεν διφωνεί κανείς με αυτό αλλά και αυτός είναι ο λόγος που δεν ασχολούνται τα στούντιος πια.

Δεν θέλουν να τους έχουν πάνω από το κεφάλι τους σε όλο το mastering!

Reaction score
10

Το ΤΗΧ ειναι ΤΗΧ.

Δυστυχως καποιοι ονομα και χωριο, το εκαναν να φαινεται απατη.
Και μετο δικιο μας να εχουμε αμφιβολιες.

Σαν αντιπροσωπος μιας φιρμας που εχει βαλει θεμελια στον ηχο με τα THX προιοντα της, ομολογω οτι δεν αισθανομαι ευχαριστα.

Απο την αλλη, ειμαι περιφανος που εχω μια φιρμα που κουβαλαει με την αξια της τις περισσοτερες πιστοποιησεις ΤΗΧ και που δεν εχει απογοητευσει κανεναν.

TwinDigital - Atlantic Technology Greece.

Reaction score
150

Μα Απόστολε τα προϊόντα σου δεν είναι καλά λόγω στάμπας! Είναι καλά γιατί έτσι τα σχεδίασαν και επί της ευκαιρίας έβαλαν και τη στάμπα!

Όχι τίποτα αλλά μην νομίζει κανείς ότι δεν μπορούν να την πάρουν, αναγκάζονται και την κοτσάρουν.

Κάποτε ήταν σφώς πιο αυστηροί με τη στάμπα τώρα μέχρι και Creative βρίσκεις και σου λένε THX.
Ξέρω δεν είναι το ίδιο με το Ultra φυσικά που είναι το μόνο που θα έπρεπε να υπάρχει αλλά τι να κάνουν που δύσκολα βγαίνει το μαρούλι.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis