Soundbars είναι καλά;

Reaction score
0
Έψαξα να βρω ανάλογο θέμα και δεν βρήκα. Παλαιότερα ασχολούμουν με home cinema (προ- full HD) εποχή (όταν προτοβγήκαν τα DVD). Θυμάμαι μάλιστα είχα αγοράσει ένα Sony DVD player γύρω στις 300.000 δραχμές! Τώρα θέλω να πάρω ηχεία για ένα μικρό χώρο που μένω (το σαλόνι είναι γύρω στα 20 τμ) και όχι απαραίτητα 5.1. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι -επειδή παρατηρώ ότι μάλλον είναι τελευταία μόδα- τι λένε τα soundbars; Διαχέουν τον ήχο (βλέπω είναι λογικά ενιαία και τα 2 ηχεία); Αξίζουν; Προτείνετε κάποιο καλό με χρήματα μέχρι 1000 ευρώ maximum; Ευχαριστώ προκαταβολικά

Reaction score
1
Απάντηση: Soundbars είναι καλά;

Aπό ότι ξέρω -χωρίς να έχω ακούσει κάποιο- τα τελευταία μοντέλα στην αγορά, κάνουν καλή δουλειά, ή τουλάχιστον καλύτερα από τα προηγούμενα.
Το καλό είναι ότι διαθέτεις καλό budget.
Κοίτα τα Yamaha.

Reaction score
50

Υπάρχουν πολλές λύσεις σε soundbars
Ηχεία + ενισχυτής (+ Sub)
Ηχεία + ενισχυτής + player (dvd ή br)

Αν έχεις πρόβλημα χώρου δες καλύτερα μια ολοκληρωμένη πρόταση όπως πχ της LG
http://www.skroutz.gr/s/244053/LG-HLB54S.html
με ενσωματωμένο bluray

Η yamaha φημίζεται για τα προιόντα του είδους (αλλά δεν έχουν player)
http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=yamaha+ysp

Για να δουλέψουν σωστά πρέπει να υπάρχουν κοντά πλαινοί τοίχοι ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ανακλάσεις στον ήχο που δημιουργούν το ψευδο-surround

O Ηχος είχε τεστ αρκετά soundbars πριν 3-4 τεύχη νομίζω, δες μήπως τον βρεις
Edit: Τεύχος #439 Οκτώβριος 2009

Reaction score
81

Τον τελευταιο καιρο εχουν βελτιωθει!Αλλα σιγουρα δεν εχουν σχεση με ενα διακριτο συστημα..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Aν είναι να φτάσατε το ποσό των 1000 ε,απείρως καλύτερο είναι ένα πολυκάναλο ολοκληρωμένο σύστημα.Τα soundbars λειτουργούν καλά αλλά όχι σε πολλούς χώρους.
Επειδή στηρίζονται κυρίως στις ανακλάσεις πρεπει να δείτε αν η θέση που θα τοποθετηθεί του επιτρέπει να εκμεταλευτεί τις ανακλάσεις απ τους πλάγιους και τον πίσω τοίχο.Αν πχ ο πίσω τοίχος είναι κολλητά ή πολύ μακριά απ την θέση ακρόασης τότε δεν λειτουργούν σωστά.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Τα 20 τετραγωνικα δωματιου, εφοσον ειναι κλειστο και μπορουν να υπαρχουν ανακλασεις , ειναι μια χαρα για soundbar.
Αν θελει καποιος να γλυτωσει τα πολλα ηχεια και τα καλωδια, θα προτεινα λυση με soundbar και sub.
Kαλο θα ηταν να μην ειναι ενσωματωμενο το player , ειδικα τωρα που οι τιμες των blue ray player εχουν πεσει.

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τα σχόλια! Μάλλον δεν κάνει τότε γιατί έχω 1 τοίχο που είναι η τηλεόραση πάνω και ένα σύνθετο (έπιπλο) απο κάτω της (χαμηλό) που λογικά είναι η θέση για το κεντρικό ηχείο ή το soundbar. Στη μια πλευρά το σαλόνι είναι ελεύθερο και δεν υπάρχει τοίχος και στη άλλη δεν υπάρχει τοίχος αλλά συρόμενη τζαμαρία. Άρα λέτε το sound bar ότι δεν θα έχει ανακλάσεις ο ήχος και δεν θα είναι αποδοτικό;

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Soundbars είναι καλά;

Υπάρχουν πολλές λύσεις σε soundbars
Ηχεία + ενισχυτής (+ Sub)
Ηχεία + ενισχυτής + player (dvd ή br)

Αν έχεις πρόβλημα χώρου δες καλύτερα μια ολοκληρωμένη πρόταση όπως πχ της LG
http://www.skroutz.gr/s/244053/LG-HLB54S.html
με ενσωματωμένο bluray

Η yamaha φημίζεται για τα προιόντα του είδους (αλλά δεν έχουν player)
http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=yamaha+ysp

Για να δουλέψουν σωστά πρέπει να υπάρχουν κοντά πλαινοί τοίχοι ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ανακλάσεις στον ήχο που δημιουργούν το ψευδο-surround

O Ηχος είχε τεστ αρκετά soundbars πριν 3-4 τεύχη νομίζω, δες μήπως τον βρεις
Edit: Τεύχος #439 Οκτώβριος 2009
Μπορώ να πω πως το προϊόν της LG με εντυπωσίασε με τις δυνατότητές του.
Το έχει κανείς να μας πει εντυπώσεις?
Αλήθεια επεξεργάζεται και HD format ήχου και απο άλλες πηγές π.χ. media players που κάνουν bitstream DD TrueHD ή DTS-HD MA ?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.313
Members
38.540