AOS Transmission line

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: AOS Transmission line

μερική άποψη του χώρου μου, στο ταβάνι η απόλυτη λύση ακουστικής:

Μπράβο για την κατασκευή.

Ποιό το κόστος των με/φώνων?

Βλέπω και φοστεξάκι, ετοιμάζεις κάτι μ αυτό?

Reaction score
1
Απάντηση: AOS Transmission line

Να και τα δικά μου TDL Studio 3 TLS !

Αγορασμένα πριν 22 χρόνια !

Ακόμα προσφέρουν τις άψογες υπηρεσίες τους.

Μας παίδεψαν βέβαια μέχρι να βρούμε την σωστή οδήγηση αλλά το αποτέλεσμα πέραν κάθε προσδοκίας.

Bart

Reaction score
1

Τα συγκεκριμένα ηχεία αποπειράθηκα να τα φτιάξω λόγω της σχέσης του κατασκευαστή με την TDL!

Τι εννοείς αν επιτρέπετε ?

Η σχέση αυτή υπάρχει ακόμα ?

Σκέφτομαι να κάνω μία ανανέωση των υλικών, μεγαφώνων ή και των στοιχείων του κροσοβερ στα TDL Studio 3.

Οποιαδήποτε πληροφορία και βοήθεια δεκτή.

Ευχαριστώ,

Bart

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.571
Αγαπητέ Bart με τι ενισχυτή τα δουλεύεις?
Είχαν μια εμμονή οι Άγγλοι με τους μικρούς ενισχυτές με αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιούσες κάτι μεγαλύτερο από 50 watt να καίγονται τα τουίτερ δυο φορές τη βδομάδα.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.751

Να και τα δικά μου TDL Studio 3 TLS !

Αγορασμένα πριν 22 χρόνια !

Ακόμα προσφέρουν τις άψογες υπηρεσίες τους.

Μας παίδεψαν βέβαια μέχρι να βρούμε την σωστή οδήγηση αλλά το αποτέλεσμα πέραν κάθε προσδοκίας.

Bart

Tα μεγαφωνα ειναι ιδια η ειναι ιδεα μου?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.571
Μόνο η ιδέα σου δεν είναι.

Τα TDL για τον υπόλοιπο κόσμο, πλην της Αγγλίας, τα κατασκεύαζε η δική μας Audio Spectrum.

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: AOS Transmission line

Είχαν μια εμμονή οι Άγγλοι με τους μικρούς ενισχυτές με αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιούσες κάτι μεγαλύτερο από 50 watt να καίγονται τα τουίτερ δυο φορές τη βδομάδα.
Κάτι τέτοιο έπαθε φίλος μου αρκετές φορές, με αποτέλεσμα να τα παροπλίσει τελικά...

Reaction score
1

Καλύτερη οδήγηση έχω πετύχει με τον Mission Cyrus Two + το εξωτερικό τροφοδοτικό PSX.

To set αυτό οδηγούσε τα TDL για είκοσι περίπου χρόνια, όπου τελικά τίναξε τα πέταλα.

Κατά την διάρκεια των ακροάσεων για την αντικατάσταση των Mission, οδήγησαν τα TDL οι παρακάτω:

Ένα μεταχειρισμένο σύστημα προ-τελικού της Rotel, ισχύος 2χ150W. Σχετική αποτυχία.

Ολοκληρωμένος Advance Acoustic 305. Πλήρης αποτυχία. Επεστράφη με το πρώτο ξερό-στεγνό άκουσμα και την πλήρη σύγχυση του στις χαμηλές, η οδήγηση των οποίων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για τα TDL.

Ολοκληρωμένος Vincent SV-236. Πολύ καλός ενισχυτής. Βελτίωσε την υψηλομεσαία περιοχή δίνοντας πιο διαυγή και γλυκό ήχο (σε σχέση πάντα με τον Mission), έδωσε τα ίδια δυναμικά και όγκο, έχασε όμως αυτό το κάτι στον έλεγχο των χαμηλών. Αν μπορούσε να δώσει λίγο μεγαλύτερες στάθμες ακρόασης ίσως να τον είχα προτιμήσει.

Ολοκληρωμένος Audiolab 8000. Γλυκός, αναλυτικός και διαυγής ήχος, μεγάλη έλλειψη δυναμικών, όγκου και χαμηλού. Δεν μπόρεσε να δώσει υψηλές στάθμες ακρόασης. Γλυκανάλατος για τα γούστα μου.

Ολοκληρωμένος Cambridge Audio 840A. Αντικατέστησε τελικά τον Mission στο ρακ μου. Αναλυτικός, καθαρός, δυναμικός, με τεράστια σώματα και όγκο. Σχεδόν άψογη οδήγηση των χαμηλών με λίγο στρογγύλευμα στο κοντραμπάσα. Λίγο τονισμένες οι υψηλές.

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό που λες, γιατί πάντα ακούω σε σχετικά υψηλές έως πολύ υψηλές στάθμες.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, όταν άκουγα μουσική, άκουγαν και τα πέριξ 2-3 οικοδομικά τετράγωνα.

Tα μεγαφωνα ειναι ιδια η ειναι ιδεα μου?

Μόνο η ιδέα σου δεν είναι.

Τα TDL για τον υπόλοιπο κόσμο, πλην της Αγγλίας, τα κατασκεύαζε η δική μας Audio Spectrum.

Τα woofer είναι ELAC 20,5 cm φτιαγμένο ειδικά για την TDL και το tweeter είναι της Scan peak θόλου 2,5 cm.

‘Έρχονταν στην Ελλάδα σε κιτ (Μεγάφωνα και κροσοβερ) και συναρμολογούνταν από την εταιρία του κου Πετρόπουλου σε καμπίνες που έφτιαχνε μια εταιρία ΚΡΙΤΩΝ ΕΠΕ.

Bart

Reaction score
0

Τι εννοείς αν επιτρέπετε ?

Η σχέση αυτή υπάρχει ακόμα ?

Σκέφτομαι να κάνω μία ανανέωση των υλικών, μεγαφώνων ή και των στοιχείων του κροσοβερ στα TDL Studio 3.

Οποιαδήποτε πληροφορία και βοήθεια δεκτή.

Ευχαριστώ,

Bart[/QUOTE]

Bart πρέπει να έκανα πατατιά γιατί μου φαίνεται ότι ο Γερμανός ασχολήθηκε με τα IMF και είχε πλήρη σειρά με ανταλλακτικά για τα ηχεία αυτά. Δεν χάνεις τίποτα να τον ρωτήσεις, είναι πολύ εξυπηρετικός. Δοκίμασε: http://www.aos-lautsprecher.de/deutsch/info.htm και απευθύνσου στον Axel. Νομίζω ότι TDL και IMF είχαν κάποια σχέση.

@Τζιμάκος: το κόστος είναι πάνω από 2000 αλλά το αποτέλεσμα κατα τη γνώμη μου πάρα πολύ καλό! Αν θες έρχεσαι και τα ακούς ελεύθερα! Με τα Fostex κάτι έφτιαξα αλλά δεν μου βγήκε καλό, θέλουν και τα ηχεία το Γερμανό τους!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.751

Τα woofer είναι ELAC 20,5 cm φτιαγμένο ειδικά για την TDL και το tweeter είναι της Scan peak θόλου 2,5 cm.
ΕLAC μου ειχε πει κι ο Γιωργος ο Πετροπουλος αλλα... μια μερα , με ερεθισμα απ το AVSITE, τα ανοιξα...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.571
Re: Απάντηση: Re: AOS Transmission line

Bart;1047218 ‘Έρχονταν στην Ελλάδα σε κιτ (Μεγάφωνα και κροσοβερ) και συναρμολογούνταν από την εταιρία του κου Πετρόπουλου σε καμπίνες που έφτιαχνε μια εταιρία ΚΡΙΤΩΝ ΕΠΕ. Bart[/quote said:
Η Κρίτων και η Audio Spectrum ήταν η ίδια εταιρία.
Της καμπίνες στην αρχή της κατασκεύαζε η ΝΕΟΔΟΜΙΚΗ-ΕΞΕΛΙΞΗΣ και αργότερα ένα εργοστάσιο στο Κορωπί.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.409

....
Bart πρέπει να έκανα πατατιά γιατί μου φαίνεται ότι ο Γερμανός ασχολήθηκε με τα IMF και είχε πλήρη σειρά με ανταλλακτικά για τα ηχεία αυτά. Δεν χάνεις τίποτα να τον ρωτήσεις, είναι πολύ εξυπηρετικός. Δοκίμασε: http://www.aos-lautsprecher.de/deutsch/info.htm και απευθύνσου στον Axel. Νομίζω ότι TDL και IMF είχαν κάποια σχέση....
http://www.imf-electronics.com

και ειδικότερα εδώ, ιδίως προς το τέλος της σελίδας:

http://www.imf-electronics.com/Home/imf/imf-people

Reaction score
22

Συγχαρητήρια και για τη δουλειά και για τα υλικά
καλές ακροάσεις

Reaction score
7

Φιλε συγχαρητηρια για την κατασκευη!!

Θα ηθελα να σε ρωτησω στις ενωσεις με γωνια διαφορετικη απο 90 μοιρες ειδα πως χρησιμοποιησες καποιο filler.Μπορεις να μου πεις τι ακριβως ειναι?

Εχω διαβασει πως για μικρες γωνιες (~+/- 10μοιρες) η φαλτσοκοπη δεν ειναι απαραιτητη και μπορεις να την σκαπουλαρεις με καποια κατασκευαστικο συγκολλητικο πολυουρεθανης που και πανισχυρο ειναι και φουσκωνει και γεμιζει αεροστεγως το κενο.

Τι μαρκα χρησιμοποιησες?Εισαι ικανοποιημενος με την στεγανοτητα?Η θα προτεινες φαλτσοκοπη για κατασκευη Sub οπου οι πιεσεις ειναι μεγαλυτερες??

Thanx εκ των προτερων!

Reaction score
0

Άγγελε μόλις τώρα είδα το μήνυμα σου και ειλικρινά δεν ξέρω από ξυλουργικά! Δεν νομίζω να βάλαμε πουθενά φάλτσο ξύλο. Έχει τόσα πολλά ξύλα κολλημένα και τόσο αποροφητικό υλικό ενδιάμεσα που δεν νομίζω να χρειάζεται κάτι περισσότερο.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.477
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO