πέφτει η φωτεινότητα των plasma στο 50% μετά τα 3 χρόνια!

JL_

Reaction score
19
Πάντως Γιάννη στο avs έχει γίνει μεγάλο σούσουρο με τις μετρήσεις που παρουσιάστηκαν και η Πανασόνικ δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη στις απαντήσεις της.
Μάλιστα διαπιστώθηκαν σημαντικές διαφορές σε σχετικά λίγες ώρες λειτουργείας.
Δεν έχω προλάβει να το ξεκοκκαλίσω όμως για να δώ αν αυτή η πτώση είναι διαχρονική ή απλώς κορυφώνεται σε συγκεκριμένες ώρες λειτουργείας και μετά δεν υπάρχει μεταβολή.
Αυτό είναι διαφορετικό θέμα Γιώργο και η υποτιθέμενη αύξηση του drive level δεν έχει σχέση με τη φωτεινότητα της εικόνας και τους φωσφόρους, αλλά αφορά αποκλειστικά τους παλμούς erase και το επίπεδο του μαύρου.

Προς το παρόν το θέμα είναι υπό διερεύνηση. Στην Ευρώπη πάντως, πέρα από μια χούφτα Άγγλων και Γερμανών, δεν έχει αναφερθεί κάτι παρόμοιο (οι αμερικάνικες/ιαπωνικές Panasonic Plasma φοράνε διαφορετικά κυκλώματα οδήγησης από τις ευρωπαϊκές), ενώ και στην απέναντι όχθη έχουν μαζευτεί και αρκετοί εξόφθαλμοι ψεύτες στο σχετικό νήμα (όταν D-Nice και λοιποί αξιόπιστοι, μέτρησαν το προβληματικό μαύρο στα 0,06-0,07nits, εμφανίζονται δήθεν κάτοχοι που συγκρίνουν με οθόνες των 0,2-0,3nits).

Ευτυχώς που έχουμε κι έναν πορωμένο με το μαύρο κάτοχο που διαθέτει φωτόμετρο κι έτσι θα έχουμε παρατηρήσεις πρώτης γραμμής. :138:

Παναγιώτη, αναμένουμε τα αποτελέσματά σου... :605:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: πέφτει η φωτεινότητα των plasma στο 50% μετά τα 3 χρόνια!

Καλά, όταν από 2 τηλεοράσεις των πχ 1200€, η μία δίνει κέρδος 300€ στο μαγαζί (γιατί τις αγοράσανε σε σπέσιαλ τιμή) ενώ η άλλη 140€, ποια λέτε ότι θα σας πλασάρει ο πωλητής, και αν ήσασταν και εσείς στην θέση του, πόσο αντικειμενικός θα μπορούσατε να ήσασταν και να πηγαίνατε κόντρα στα συμφέροντα του μαγαζιού σας/διευθυντή σας...
Θέλω να πιστεύω ότι δυστυχώς σε αυτή την χώρα δεν υπάρχει τόσο καλά ενημερωμένο γκρούπ υπαλλήλων-πωλητών!
Κατ'εμέ απλά τα παιδιά δεν γνωρίζουν τίποτα πάνω στο αντικείμενο που πουλάνε και πολύ απλά πλασάρουν ότι ακούγεται ότι είναι καλό - ότι είναι πιό καινούριο - ότι είναι πιο ακριβό ώς το καλύτερο της αγοράς. Δέν πιστεύω ότι είναι τόσο ενημερωμένοι ώστε να γνωρίζουν τί είναι καλό και τί όχι ούτε τί αφήνει παραπάνω κέρδος και τί λιγότερο.
Για να ακούσεις σωστή άποψη απο υπάλληλο καταστήματος, πολύ απλά θα πρέπει να πέσεις σε χομπίστα που την συγκεκριμένη στιγμή να μήν έχει τί να κάνει και να θέλει να ανοίξει συζήτηση περί του αντικειμένου.

Όσο για τις plasma, έχω την P42U10E απο αρχές Γενάρη, την πήρα 500€ και την έχω ξεζουμίσει. Η εικόνα της είναι κλάσεις ανώτερη απο κάτι LCD φίλων μου που τις πλήρωσαν 1000+ πρίν 2-3 μήνες και εγώ προσωπικά είμαι κατευχαριστημένος, ειδικά τώρα, μετά απο 500 ώρες λειτουργίας που έχει στρώσει και ο φώσφωρος.
Επίσης να πώ ότι εξαρχής πήγαινα για LCD-LED και άρχισα να το ψαχνω όταν είδα τί εικόνα είχε η plasma δίπλα σε κάτι tv τριπλάσιας αξίας!

Reaction score
12
Απάντηση: πέφτει η φωτεινότητα των plasma στο 50% μετά τα 3 χρόνια!

Βρήκα την P42V10E στα 1199 ευρώ!είναι καλή τιμή?καλύτερη απο την P42G10?

ευτυχώς που υπάρχετε όλοι εσείς στο site και βγάζουμε καμία άκρη!διότι έτσι θα παίρναμε όλοι ότι μας πασάρουν!:)

Reaction score
1.831

Έχω την PV60 42'' της Pana και μετά από πολλά χρόνια (από τότε που βγήκε την έχω) έχω την φωτεινότητα και το contrast πολύ κάτω από τη μέση.

Όταν την αλλάξω με κάποια 50ρα+ plasma θα είναι πάλι της panasonic...

Reaction score
5.879

ρε παιδιά πήγα χθές να αγοράσω την P42G10E απο τα Public, και ο πωλητής μου είπε ότι οι Plasma και ειδικά της Panasonic δεν αξίζουν διότι λέει η φωτεινότητα του plasma πέφτει στο 50% στα 3χρόνια και δεν θα βλέπω!

και μου πρότεινε μόνο τις LCD και στα λεφτά μου κοντά στα 1000 ευρώ πρότεινε μόνο την Sharp LED LE600 η οποία είναι στα 50Hz και την έχει στα 1200 ευρώ!ενώ εγώ ήθελα να αγοράσω μια με 100Hz ή στα 200Ηz όπου οι plasma το είχαν αυτό το εύρος!τί να πώ?

μιλάμε μου άφησε απορίες και μπλέξιμο διότι τόσο λάθος είναι οι Plasma?τ'οσο άχηστες σάν τεχνολογία?

και όταν ανέφερα ότι στο avsite forum τότε η απάντηση για τις plasma και ώς προς τς γνώσεις ότι μόνο εμείς εδώ τα λέμε και ότι όντως οι plasma χαλάνε πιο γρήγορα και δεν αξίζουν προς αγορά!
Αν επιτρεπεις σε ποιο public στα ειπαν αυτα τα πραγματα?

Reaction score
12

έχει σημασία?αν ναι δίπλα απο τον πιο κεντρικό δρόμο της Αθηνας απέναντυ απο το πιο σημαντικό οικοδόμημα της δημοκρατίας μας!;)

αν δεν καταλάβατε να μου πείτε να το κάνω πιο λιανά!:)

και ένα δεύτερο, εκεί που πέτυχα την P42V10E τόσο φθηνά είναι εδώ αλλά δεν έχω εμπιστοσύνη γιατί πάνω στην τηλεόραση που θέλω γράφει promo!Τί σημαίνει αυτό?είναι αυτές που έπαιζαν στα μαγαζιά και αυτός τις πουλάει κάπως έτσι?ή σημαίνει κάτι άλλο?

είναι έμπιστος σαν μαγαζί?τον έχει υποψη του κανένας γιατί θα την παραγγείλω αν είναι σοβαρός επαγγελματίας με εγγυήσεις εργοστασιακές κια υπεύθυνος μέσω internet διότι είμαι απο τα Ιωάννινα και εφόσον δεν έχω τρόπο να την αγοράσω απο το κατάστημα αν θα είναι έμπιστος ή θα χάσω τα 1200 ευρωπουλάκια μου και πάω να φουντάρω?

περιμένω να μου απαντήσετε και να την κλείσω γιατί........ψήθηκα!!!!:p

αλλά πεστε μου αν αξίζει η V10 τα λεφτά της σε σχέση με τα πιο νέα μοντέλα στα ίδια λεφτά και αν η V10 είανι πολύύύύύύ καλήτερη της G10.αν είναι ίδιες να πάω για την φθηνή πλέον G10!

THAAAAAANNNNKKKKKSS και sorry ρε παίδες που σας ταλαιπωρώ!:)

JL_

Reaction score
19
1200 ευρώ για την 42V10 δεν θεωρείται καλή τιμή πλέον. Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί η 42G20 στα 1000 ευρώ, η οποία θα είναι τουλάχιστον ισάξια με την V10, αν όχι και καλύτερη...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Αναφέρει ότι είναι demo με 64 ωρες λειτουργίας και ότι έχει εγγύση αντιπροσωπίας.

Αλλά αυτό
:Για παραγγελία μόνο μέσω INTERNET € 1370 – τιμή μετρητοίς ή πιστωτική κάρτα χωρίς δόσεις
τί είναι;
Καλύτερα να πάρετε ένα τηλέφωνο πρώτα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
1200 ευρώ για την 42V10 δεν θεωρείται καλή τιμή πλέον. Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί η 42G20 στα 1000 ευρώ, η οποία θα είναι τουλάχιστον ισάξια με την V10, αν όχι και καλύτερη...
Μωρε θα είναι μέρες;Γιατί όλο για αναβολές ακούγεται(όχι πάντως από επίσημα χείλη).

Reaction score
12

ρε συ gstriftos δείξε μου που γράφει ότι είναι demo με 60 ώρες με ένα link για να τον διαγράψω απο το μυαλό μου!:)

ρε συ JL_
σίγουρα θα είναι στα 1000 ευρώ η G20 η οποία είναι και αυτή που πραγματικά θα ήθελα ώς νέο μοντέλο ή θα φάω καμια πιπ@ και θα έρθει όπως μου είπε για την G20 ο εν λόγω κύριος των Public απεναντυ απο τους τσολιάδες μας στα 1500 ευρώ?ε?

και εκεί που πάω για plasma panasonic σχεδόν TOP η V10E να καταντήσω να πάρω απλή LCD των 400 ευρώ?ε?χαχαχαχαχχαχαχ

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Reaction score
12

τώρα άρχισα που το έγραψες και online!:)

και μήνα περιμένω αν είναι να έρθει στα 1000 ευρώ η G20.
όσο για την G10 κάτι παπάτζες μου είπε ο puplicαριος κια την διέγραψα!

μου είπε ότι είναι τελείως μούφα απέναντυ στην V10E.

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: πέφτει η φωτεινότητα των plasma στο 50% μετά τα 3 χρόνια!

Μωρε θα είναι μέρες;Γιατί όλο για αναβολές ακούγεται(όχι πάντως από επίσημα χείλη).
Υποθέτω πως, όπως και πέρισυ, μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου θα αρχίσουμε να τις βλέπουμε στα καταστήματα. Από τη στιγμή που δόθηκαν συσκευές για reviews, οι οποίες δεν ήταν προπαραγωγής, αυτό λογικά σημαίνει πως οι πρώτες παρτίδες έχουν φύγει από Τσεχία και βρίσκονται σε φάση διανομής/εκτελωνισμού...

Αν τώρα έχει μείνει απούλητο τόσο μεγάλο στοκ από περισυνές και αποφασίσουν να καθυστερήσουν τις καινούριες, αυτό δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω, αν και μου φαίνεται λίγο απίθανο.

ρε συ JL_

σίγουρα θα είναι στα 1000 ευρώ η G20 η οποία είναι και αυτή που πραγματικά θα ήθελα ώς νέο μοντέλο ή θα φάω καμια πιπ@ και θα έρθει όπως μου είπε για την G20 ο εν λόγω κύριος των Public απεναντυ απο τους τσολιάδες μας στα 1500 ευρώ?ε?

και εκεί που πάω για plasma panasonic σχεδόν TOP η V10E να καταντήσω να πάρω απλή LCD των 400 ευρώ?ε?χαχαχαχαχχαχαχ
Π.χ.: http://www.multirama.gr/products/product?pid=0451022&catid=060100

Στα 1500 θα είναι η 50G20...

Reaction score
180

Με τις LCD τι γινεται? Πως πανε οι λαμπες και τα led?

Reaction score
12

Μόλις είδα και χάρηκα την G20E προς παραγγελεία στα Multirama στα 1050 ευρώ!:) :) :) :) :)

ρε παίδες κάτι που με χάλασε είναι κάποια "όχι" που είδα στα spec της.σας τα παραθέτω να μου πείτε αν είναι σημαντικά και τί όχι!:p :p :p :p

panasonic P42G20E

1)24p Cinematic Playback--> No
2)Studio Ref Mode -->No
3)BBE® VIVA HD3D Sound -->No
4)RS232C -->No
5)Clean Touch Bezel -->No

αυτά είναι που δεν υποστηρίζει!Αυτά που θα ηθελα να μου πείτε τί είναι είναι τα 1,2,3,4.
PLZZZZZ!!!!:p :p :p :p :p :p :p :p :p

JL_

Reaction score
19
Mη μπερδεύεσαι, αυτή που κοιτάς είναι η αμερικάνικη g20 κι όχι η ευρωπαϊκή...

Reaction score
12

και ποιο είναι το link για τις ευρωπαικές G20 και γενικότερα για τα νέα μοντέλα?

Reaction score
12

μια χαρούλα τα πάω με τα Γαλλικά!χιχιχιχιιχχ
μιλάμε Δευτέρα πρωί πρωί πάω να την παραγγείλω!χαχαχαχαχαχα!!

πείτε μου μεγειάάάάάάάάάάά!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!ελπίζω να την έχω σύντομα και να σας κάνω και την πρώτη παρουσίαση της G20!

αλλά ρε JL_ στο γαλλικό site την ονομάζει TX-PF42G20S! Κανονικά δεν είναι TC-P42G20E???

ΤX είναι και όχι TC?
το S διαφορετικό απο το Ε? ξέρω ότι λογικά λέω μ@λ@κίες αλλά να είμαι σίγουρος ότι είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ Η G20 και δεν έχουν "S" - "E" - "TX" - "TC" ktl ktl ktl!

Αυτή ήταν η τελευταία μου ερώτηση και πρωί πρωί Δευτέρας είπαμε...........!!! :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7